Показаха велоринга, който ще обслужва южните части на София

Ще има велосипедна връзка със зала "Арена Армеец", Софийския метрополитен и Борисовата градина

Обратно в новината

Коментари - Показаха велоринга, който ще обслужва южните части на София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гениално е да демонтираме околовръстния железопътен пръстен и да го преправим на вело алея... Вместо да се возят 2 милиона софиянци на влак ще имаме 500 души на колело - ама лятото. Нали трябва да висим по задръстванията и да харчим воднистия бензин на Златев...

3км велоалея на мястото на демонтирана ж.п. линия е много труден проект! 30млн ще стигнат ли?

А някой твърдяха че още не е почнала предизборната кампания.. давай Данче, още можеш. Я примерно прекопай градинката срещу кметството в присъствието на стотина фотографи и министри...

А аз искам да попитам не може ли тоя ринг да бъде алея за коне и конски каруци? Защо ние от Факултето да нема къде да се движим спокойно без да пречим на движението в столицата ? Тогава ше можем да си ходим и на концертите ( чалга и подобни) в зала Армеец. А там може да се направи и зелена нфраструктура като например една ливада да пасат конете докато ние сме на концерта. Хем еко хем полезно хем да се види , че се мисли за всички българи независимо от това кой какво какво яздат -коли, велосипеди коне и т.н. Освен това коньо е много по-близо до природата , а и на коне прабългарите са дошли по тези земи и ние сме единствените истински потомци. Срамота за Столична Община! Защо пак ни игнорират това си е геноцид!

Страхотна идея! Таман и аз ще си закупя едно кон, ако я подземат таз идейка от Общината.

Колко ? Три милиона ще стигнат ли за тая пътека , пардон Фарадвега.

Зависи кой я строи - има 2 варианта.

Супер! Крайно време е да се направи нещо с това пространство - бившите жп релси. Сега буренясва и се пълни с боклуци, змиярник. Идеално е за пешеходна и велоалея - кеф ти разходка, кеф ти сутрешен крос от няколко километра, кеф ти колело :) Да действат без да се бавят повече!

Тази идея трябваше да се осъществи преди десет години. Подкрепям я горещо. Имам молба Фандъкова да използва повече български думи. Нека да е зелен пояс, колоездачна алея, но не и велоринг.

Брей брей то голяма активност голямо чудо, кипи безсмислен труд с безсмислени инициативи. Що не питат хората какво искат а правят неща ненужни никому?

Предизборно циркаджиите окупират всички медии Кукловода защо не построи пътя от Тополовград за с.Светлина,където автобусите отказват да минават,а открива в Русе кебапчийници

Алооо, дрогаре шофьоре, общината не ви е длъжна да ви строи панкинизи, дето викате. Като сте си купили по 2-3 коли, да сте си купили и по 2-3 гаража, а като ходите на работа с кола да сакате от шефа си бизнесмен да ви осигури паркомясто в бизнес сградата си! Не мое всеки да иска да печели, а общината да е длъжна да ви прави безплатно!

idio

общината трябва да прави безплатно. поне така е в суверенните държави. само че, за да е честно, има ограничение от 2 часа. ква друга да е ролята на общината? събира данъци от гражданите и бизнеса, за да създава блага за гражданите?!

Ама, дрогаре, работата на общината е да направи улица до къщата ви и да я чисти. А това, че вие от алчност сте застроили целия си парцел и вместо да си оставите място за паркиране, сте направили магазини от гаражите си... това си е ваш проблем, дрогаре! По принцип да речем общината реши да прави паркинги - идва изкупува ти парцела по 1.50 лв квадрата, бута ти къщата и ти прави паркинг! Съгласен?

Идио, Япония не беше ли суверенна държава? Щото там, за да си купиш кола, трябва да представиш документ, че имаш осигурено паркомясто - чак тогава ти разрешават. И аз съм с ръце и крака ЗА това да се случи в България. Като имаш пари за кола с цялата й поддръжка, бензин и т.н., трябва да си платиш също така за паркомясто/гараж.

Вижте как е в Европа, гламави комунисти

Вместо тези велоалеи,които няма да бъдат използвани рационално,трябвало е да се запазят железопътните линии Да се пуснат влакчета Така е в много държави в западна Европа . Влаковете се ползват като трамвай и рейсове.

Права сте, жителко, че няма да се използват рационално. Покрай нас построиха велоалеи и сега всички пешеходци ходят по тях.

idio

ми като нема тротоари къде да одят? одят по квото има...

Има, има, ама пешеходците велоалеята им харесва повече :) Даже шофьори си паркират автомобила на нея. Като го питаш: - Що си спрял на велоалеята. Ти отговаря: - А вие, що карате по улицата. Това го преразказвам. Не съм бил аз там.

Ами, да! Един трамвай с кръгов маршрут би било страхотна и практична идея! Или какъвто и да е друг тип публичен транспорт. А защо и не нещо съвместно? Кръгов жп маршрут и покрай него вело алея. Хич я няма същинското ВИЗИОНЕРСТВО в това нещо.

Вместо тези велоалеи,които няма да бъдат използвани рационално,трябвало е да се запазят железопътните линии Да се пуснат влакчета Така е в много държави в западна Европа . Влаковете се ползват като трамвай и рейсове.

Aaaa моля моля, аз живея в блок до това трасе. Като дете по 3-4 пъти на ден ми минаваше "влакче" много е "приятно" Я до твоя блок да минава "влакче" да ти е гот !!!

Тези са изперкали тотално. Велориг! Кой идиот ще кара по този ринг, а няма да кара по най-краткия път. И забележете, по този показн на схемата ринг е изградена жп.инфраструктура, с няколко прекъсвания. И те искат да я унищожат, вместо да инвестират в развитието на релсовия транспорт. Та това е инфраструктура, за която няма да се прави отчуждаване, защото има по закон сервитут около жп. линията. Да, явно са замислили да го застрояват.

линията я демонтираха отдавна. още когата строиха Армеец.

Хубаво да направят тази велоалея, ама да помислят как и да направят още. В момента е пълна пародия велосипедната мрежа в София. Тръгват велоалеи от нищото и изведнъж свършват в нищото или се качват по тротоара и после пак прекъсват. Никакви указателни табели или знаци, а само вече изтрита маркировка указват велоалеите и то кой ли ги спазва - всички се разхождат по тях, ако са вместо тротоари. Въобще развитие на парче. Сигурен съм, че ако се направи веломрежа както трябва, доста хора сами ще слязат от таратайките си и ще се качат на велосипеди особено, ако се придвижваш на кратки дистанции до няколко километра за минути с колело, а иначе се виси в жестоки задръствания от над половин час. След 50 години може и да стане това.

За една велоалея толкова фанфари и снимки на тъпата учителка по руски. Даже и с лопата.

Държи я като оная работа,а не за дръжката

Велоринг, а? Ще дам пример с французите. Много пазят езика си от тъпи английски чуждици, колкото и да са кратки и удобни за ползване. Например думата запис па английски е record. Кратко и удобно. Французите обаче за нищо на света не заменят своята си дума enregistrement с нея. Това съвсем обмислено и целенасочено. Пазят езика си.

А дано, ама надали!

ДИР, честното е да кажете колко ви плащат за предизборната агитация. Онзи ден ни предлагахте "прагматичен" преглед на развитието на София, а сутринта избихте скумрията с новината за София 2050, как от Редута ще си поръчваме пица с дрон и други споделени екстри, подразбира се с активната дейност на гербарската кандидат кметица и естествено под мъдрия поглед на Тиквун. Е, за 2100-ната година същите ще ви обещаят пицата направо да се телепортира. Само дето ако са те тогава България няма да я има ...

А нещо за околовръстното до Горна Баня. Кога?

Явно във велопроеките има далавера. Иначе нямаше с такъв хъс да се маркират като велоалеи улични платна/Раковски/, тротоари/Витоша при НДК/ и т.н. Конкретно за случая - като не можеш да решиш най-важните проблеми, а идват избори - трябва да отчетеш дейност. Между другото все в този дух има още един материал, писан явно от човек в особено психическо състояние. При това към него няма възможност за коментари.Като цяло - Господ да е на помощ на София с такива управници.

С Данчето Напред! Само С ГЕРБ Българиа има бъдеще!

Мир на душата ти, чадо!

Стари ЖП линии са минавали по това трасе. Отдавна е измислено и оптимизирано !!! ето ги тук на карта от ЦАРСКО ВРЕМЕ !!! http://stara-sofia.com/sofiamap1947.jpg

Коментарите тук, както и конетарите в други интернет сайтове, показват колко е трудно да си кмет и общински съветник и да вземеш решение - велосипедистите привестват идеята, останалите - не; едни искат велоалеи, други маистрали и пътища, трети тротоари; за половината асфалтът е по-добрата настилка, за останалата половина е обратното. Та помислете, когато пишете. Объсждайте на сайта на общината, когато има допитване.

Най-сърдечно предавам по един по-здрав на всички гербери! С изпълнената от Фандъкова и сие песен "Пляс, пляс, педалите..."

Е па от социалисти какъв друг поздрав, нали всичките са уеви?

Ми и още 10 велоринга да обещаете от ГЕРБ, Фандъкова пак няма да е кмет. И що не кажете, от къде ще дойдат парите, а? Ще натрупате едни нови заеми ли? Фандъкова, в момента длгът на София е 52% от този на всички общини в България и е равен на едногодишния бюджет на града! София - дето произвежда 40% от БВП на България е дълг над 1милиард! Не се накрадохте бе!

Майче и 1 000 фейк поста да пуснеш, гледам стоте си ги надхвърлила, ефекта пак ще е Данчето кмет а ти не! Друго да те питам? От вторник насам на няколко пъти минавам покрай твоите вишки и ни веднъж не видях някой да се подпише в твоя подкрепа? Що тъй?

:) Нима е фейк? Днешна статия ДИР бог озаглавена: София е рекордьор по натрупани дългове На столицата се падат 52% от общия дълг на местните администрации у нас, показват данните на Министерството на финансите (МФ) за първото полугодие на тази година. В края на юни общинският дълг, заедно с общинските гаранции, е 1.385 млрд. лв., което е с 38 млн. лв. повече отпреди година... /business.dir.bg/ikonomika/sofiya-e-rekordyor-po-natrupani-dalgove

Това е защото не са измислили внесените до септември данъци, последствие друго ще се окаже, нищо, че "столичните в повече" и социалистите данъци не плащате!

За какво са Ви тези велоалеи, уважаеми общинари? В София от октомври до април вали сняг, а през юли и август температурите стигат 35 градуса. Колело нормално може да се ползва 3-4 месеца, а велоалеите заемат пространства целогодишно, стеснявайки и без това пренатоварени улици. Какво трябва да работиш, за да слезеш от колелото зимата олят в киша, а през лятото плувнал в пот и покрит с прахоляк, и това да не пречи на клиентите и колегите ти? Чували сме, че в Дания и Холандия велосипеди се ползват масово, но там климатът е друг. Защо не се хванете поне с 1 нещо, което наистина ще направи въздуха по-чист - твърдите горива, старите автомобили и неизмитите улици? Лошата организация на движението? И още нещо - децата и възрастните над 45 години не карат колело, но ползват всички други видове транспорт. Кой от тях, с изключение донякоде на метрото, е добре уреден?

Па бъркаш София с Кюстендил гледам?

В Дания и Холандия сигурно вали доста повече, доста по-често, бате!

Добра идея, одобрявам. Дано да се осъществи и то както трябва.

много се разработи тази ненаситна булка

педалите се въртят и без велоалей , бе! важното е желание да има!

Kalin

Ние вече забравихме как тротоар се прави улица шосе правиме като неандраталци а за велоалеите дето до сега ги правехе не искам изобщо до коментирам каква бутафория са.Първо напавете едно от тези неща като хората защото имаше време когато се правеше качествено но не се крадеше както про вас и тогава се хващайте с такива неща като велорингове.......

Идеята е (добра) да се използва старото жп трасе което пустее и се руши ! Да започва от ВТУ "Т Каблешков ", цска, "Армеец ", 4км, КАТ, бившата гара "Пионер", после някак си да пресече "Симеоновско шосе " и да се влезе в "Ловен парк"/Борисова градина. НО ИМА МНОГО ПО ВАЖЕН ПРОБЛЕМ- завършване на проклетото ни околовръстно ! ! ! Геробаджиите оставиха най-трудните и скъпи участъци- НИМ до Люлин и Младост до маг. Тракия ! Наистина се потрошиха милиони за безсмислени велоаналей нпр. на "Дондуков" колко дупетата или министри или туристи минават?? -никой!, Ломско шосе- за цял ден 20-25 мангета ! ,"Монтевидео "-на в.алеята не могат да се разминат безопасно 2 колела а стесниха и усрха улицата! И още много но немам нРевии !

Съдейки по акцента ти ми мязаш на софиянец от кюстендилската сиганска маала.

Очаквайте ново включване от Агент Павел, лидер на младежкото ГКМС, останете на линия... Абонатът не може да бъде набран в момента, обадете се по-късно... Ту-ту-тууу...

Оооо, поклисарчето? Как сме моЙто момиче?

От Самоковската махала е

Нали беше рано за кампанията?

Велоалеи, детски площадки, футболни и баскетболни игрища - всичко се строи преди избори , а после изчезва и тъне в разруха и мърсотия. Така не се управлява столичен град господа. " Усвоявате " едни пари и после не ви интересува. На следващите избори пак същото упражнение.....

За разлика от в твое село къде се прави тъй благодарение на соц кмета ви, в София това от статията е ежедневие а не пред изборно! Точно за това никога няма да си изберем соц кмет! Капиш?

Павле, София е един от неудобните, неуредени и най-мърляви градове. Като се има предвид, колко по-богато е населението, е уникално, че града е такава мърлящина. Да вземем например улицата "Витоша" и разбитите й радрънкани.... фаянсови плочки ли са това? Щото дори не са павета. На много места няма тротоари въобще, да не говорим за спирки. В Пловдив като направиха велоалеи ги асфалтираха. В София ги нарисуваха с боя върху тротоара и казаха "Построихме 1 милион километра велоалеи"... Ахахахаххаа... Бойко е велик майтапчия! Виж като Софийските молове няма други - де се вика - всичката пара в свирката!

Неуреден е защото не може да смогне на наплива от селяни. Иначе за другите неща доста подвеждащо задаваш инфото, но пък ти се връзват само селяните неможещи да гласуват в София.

Напливът на селяни в СТолицата започва през 1878-ма та до днес, когато в София са живяли само 8 000 българи от 20 000 население! За 140 години не се научиха умните софийски шопари - как да се оправят с наплива на селяни! Само да ти кажа, че за 140 години някои градове от пустини станаха мегаполиси с 5-10х по-голямо население и са супер добре уредени. Вървя си един ден из София и гледам един изсулен селяндур. След малко селяндура започва да се оплаква: "Напълни се със селяни София, за нас кореняците не остана място." Щях да умра от смях! :))))

Ще ги призная за малко по умни от калинка , ако оспеят да стъкнат нов и модерен затвор за месец,два , че ще им изгният костите в сегашната мизерия .

Ти па колко си се загрижил за курни, ленчето, Майчето....

Тая тъпа Фандъчка поне да беше оправила тротоарите в квартал Изток, вместо да прокарва ненужната алея през него. В тротоарите спокойно можеш да си счупиш краката, а от алеята полза нема, щото никой нема да тръгне да обикаля София по старата околовръстна линия, която изкорубиха цигани и управници със съвместни усилия.

Ще го реализират като западния парк...

A какво стана с пртоекта велоалея С0фия - Банкя... ? И още нещо важно - наличните велоалеи в София не се поддържат и са в пълна разруха големи части от тях... Имаше една много хубава инициатива преди години - доста добре изградениени футболни игрища в междублоковите пространства. Няма ги вече, повечето са разрушени , никаква грижа нито от общината нито от ползвателите, така ги използват, че направо ги изтърбушват - "Цгансака" държава пълна с дебили и неграмотници...

Всъщност абсолютно безполезна алея. Улицата и в момента я има т.нар. Самоковско шосе. Така, че това алеята до гара Пионер е излишно дублиране. Никой няма да тръгне да пътува от кв. изток до Тодор каблешков, а Самоковско шосе от моста на метрото до гара Пионер почти винаги е без движение, защото улицата е затапена от парка. Просто трябва да се гепят някакви пари, защото на мястото на опосканата преди 10-тина години околовръстна линия, следите от която още стоят ще посипят асфалт и готово. Но ще крадат от пунтаж на дейност. Друг е въпросът, че първо се извършва дублиране на две улици и второ, че никой няма да сепътува с колело в посока извън града. Пунта Маря трябва да пунтира дейност, за да краде мангизи.

Преди да строи нещо ново, дано да огледа състоянието на съществуващите велоалеи. Тази на бул. Бъкстон (дето му правиха ремонт години) вече е изкъртена и с дупки, които са опасни за велосипедистите. И никой не я използва в действителност. Пари , хвърлени на вятъра, ама задлъжнялостта на София расте и ние плащаме заемите.

... ГЕЙьОринга

Просто трябва да се приберат пари, алеята е почти гоова. На мястото на околовръстната линия до гара Пионер, която изкорубиха преди години, просто трябва да сложат асфалт отгоре и готово. Почти без финансиране и срещу виртуална работа се прибират големи мангизи, а Пунта Мара, Фандъчката, преизборно пунтира дейност. Дано я изринат от кметското място.

Некъв дългуч ме пита пред Булбанк - подкрепям ли Галева за кмет. Викам му - никога! И го казвам под новина за Фандъка, за да я уведомя за 2 неща: 1) кандидат на Бокето за кмет на София е Маяма; 2) и за Фънди нема да гласувам никога! Игнатов рулз!

Депутат, софра, запой.Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет.Кмет, корупция, разцвет. Безпорядък, рев, искри.Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа.Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал.Народ, история, финал... Даниел Богданов

Предизборни бисери на килограм от фандъчка. Същата, която затвори централните велоалеи през Витошка и Моста на влюбените. Фандъкова, трябваше да ти е застрашено кметското местенце, че да почнеш да мислиш за хората ли? Ми това дето го предлагате е само една идея, дето даже още не сте я избистрили! За 16 години герберско "управление" само харчите за глупости нашите пари. Даже опасни глупости като "велоалеите" по Раковска, дето пречат на автомобилите, па велосипедистите ги блъскат. Ми те за това хората не те искат. Щото си просто една герберска калинка, която не разбира какво прави.

Леле - Фандъкова, Караянчева, Менда, Горанов...ще задръстят велоалеята. ПП: БиБи Шофьора дали ще слезе от джипа и ще се качи на немоторни превозни средства?! А КАК ли ще вози министрите СИ?!

Е да не искаш конника без глава курни да си язди там кобилата?

ГКМС-то Агент Павел се включи, чакайте продължение...

Бибата?

Да го разбираме ли, че сега бандите ще се преместят да нападат хората по велорингите? Спестяват си шумът и да вадят някого от колата..

90 % от велосипедистите са нагли ид..и . движат се както им изнася

Идиотче

За автомобилите оправиха, паркинги построиха, цялото околовръстно завършиха, та се сетиха велоалеи да правят... Ума ми не побира, как може да са толкова откъснати от реалността. Покрив няма, те обзавеждане купуват....

Всъщност велоалеите трябва да се строят с предимство, а който иска да кара в града автомобил по-голям от електрически Смарт, да плаща месечна винетка 200 лв.

съм ЗА.

"Идеята е от началото на велоалеята в район "Слатина" до гара "Пионер" да се се създадат велосипедни връзки за зала "Армеец"." Калинче, всеки ден има подобни писани от теб бисери... Вземи се стегни малко, че надминаваш вече Чалева и Гогов! Въобще списването на новините в сайта е под всякаква критика и ако не публикувахте сравнително бързо актуални неща въобще нямаше да ви чета. Не говорим за раздел "Лайф", защото там такива "новини" бълвате, че не е за приказка!

Вместо това нищо навремето искаха да направят околовръстно Метро но това е по евтино