Още 4-ма чужденци в плен на ”Ислямска държава”

Терористите от групировката "Ислямска държава" (ИД) са похитили четирима чужденци в северния сирийски град Алепо.

Обратно в новината

Коментари - Още 4-ма чужденци в плен на ”Ислямска държава” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие може да сте привърженици на гей парадите и еднополовите бракове, но коментарите (необидни) по този повод не трябва да спирате, защото това е забранено по конституция!

Брех, много привърженици на най-демократичната страна редом до Северна Корея и Венецуала. Много привърженици на товарищ Путин. Страшна работа! Ами пътя към Русия ви е отворен, кой ви спира. Ама предпочитате запада, че е по-хубаво там, нали тъй друзя? Хайде, цъкайте минусчета и да не забравите да се наредите на опашката за париците от Южен поток. Ако текнат де...

Може да изпратим нашите 1 милион цигани в подкрепа на Ислямска държава. Трябва само да се осигурят провизии и транспортен коридор до Ирак. От там ги поемат джихадистите. И американците им виждат сметката за 1 месец

Ех, мечти, мечти!

Руските оръжия са при Башар Асад, и беше правилно цяла Сирия да остане под контрола на Асад, но твоите американски любимци, СЪЗДАДОХА И ПОДКРЕПЯХА Ислямска държава (преди да се нарече ТАКА). Сега првим огради с Турция, но това няма да ни помогне.

В Сирия имаше нормална държава, която даже прибичаше на светска. Хората живееха добре, даже българи ходеха там да изкарват пари. После великите отвъд океана решиха да организират метеж и да свалят законния президент Асад, защото не им се подчинява безпрекословно както наште подлоги. Резултатите са налице - ислямски и джихадистки анархии. Същото стана и с Украйна - нормална, богата държава. Организираха им Майдан и сега десетилетия ще следват заеми, конфликти, мизерии и т.н. И няма какво да бъркат Путин, защото той е там от десетилетия и проблеми нямаше. Да не даваме повече примери, че ще станат над сто. Та интересно кой е виновен за всичко. Кой първо си продава оръжието на незаконни елементи, кой организира метежи срещу законни правителства, кой съсипва държави, кой после ги подпомага със заробващи заеми.Добре че наште протестъри излязоха доста инфантилни, та не успяха окончателно да сринат страната, че и без това сме на прага на оцеляването.

"Кой първо си продава оръжието на незаконни елементи, кой организира метежи срещу законни правителства, кой съсипва държави, кой после ги подпомага със заробващи заеми?" Много точно описание на другаря Путин, организирал е "голодомор" в Русия!

Стига с тия пропагандистски мантри. Русия въоръжава терористи, ислямисти, колумбийски бунтовници и всякаква друга измет.

Не камо колумбийски, а и всички партизански движения в Латинска Америка! Парадокса е че искаше да сваля там правителствата, а сега проси от тях хранителни продукти! Ако Латиносите имат капка мозък, да го насочат към Куба и КНДР, там вече готвят конвои с хуманитарна помощ за гладуващия братски руски народ!Щото Путин може да има рейтинг 90 и 100%, ама рейтинга не пълни празния стомах!

Само да не ядосат самураите,че ще им се види тясна африка на мюслитата!

що няма пленени,руснаци,камбоджанци,виетнамци,китайци,северно корейци ?

Имало е, а дръпнатите са първи под ножа, понеже още си отмъщават на Чингис хан. Болни хора.

Не мога да разбера кво правят там Италианци и Японци ??? Ако не ходят там ония малоумни чалми няма да има кой да пленяват. Да ги оставят да си решават сами проблемите !

Колко ли хора избиха последните 24 часа войските на САЩ? Интересно, колко "удара" готвят още?

Ами, замисляме се приятелю, но в световен мащаб никой не се замисля сериозно... а заплаха наистина съществува реално.

Забелязвате ли промяната в терминологията - вече не са невинни "журналисти" вече са "чужденци".Не сте ли се замисляли че тези "журналисти" съвсем не са били журналисти,а нечии агенти.Практически както става и преди,креатурите на различни секретни служби в тези размирни райони се опълчват срещу самите си създатели и се налага западните и руски тайни служби да включат агентурата си срещу бившите си галеници.И понеже в тази дейност винаги има изцвърчали на умряло мишлета,на нас ни се представя яко хуманитарен вариант "бедни и невинни журналисти"!

Ами не са журналисти, бе красны чугун!!!

Малики си отиде, преди него Кадафи, преди него Садам, преди тях вече забравих, но още ги плюят, а трябва да ги възкресят. Да се помогне на Асад. Той е единствения, който може да се изправи срещу Халифата.

Тия тъпи амерканци искат Асад да падне от власт. След това планират Либия, Афганистан, Ирак да станат демократични държави. Чакай 100-200 години. Да се помогне на Асад, защото той е единствения, който воюва с ИСИС. Няма ли кой да го напише по-добре от мене.

"Марзуло и Рамели, съответно на 21 и 20 години, са създателки на хуманитарна програма за подпомагане на сирийския народ. Тя е развивала в Алепо хуманитарна дейност в областта на здравеопазването и водоснабдяването. Жените бяха отвлечени в нощта на 31 юли срещу 1 август" Тези жалки човечета на себе си не могат да помогнат (Италия е в икономическа депресия, провинцията се обезлюдява, населението намалява и застарява, десетки хиляди африкански имигранти ги обсаждат от юг) те тръгнали сирийския народ да оправят. Благотворителноста е хубаво нещо, но този, който не може себе си да оправи, а е тръгнал да света да оправя, има психически отклонения.

Това са търсачки на силни усещания, каквито изтощената западна цивилизация не може вече да предложи на верилни млади жени. При толкова много гей фантазии и вече еднополови бракове, какво им остава на младите жени?!... Другото са медийни шумотевици.

НЕНОРМАЛНИЦИ ОТ ДИР, МАХНЕТЕ ВИДЕОТО ВЕДНАГА!

Единственият отговор са мощни бомбардировки и алтернативи на петрола.И не пращайте повече журналисти има си безпилотни самолети.

Гледайте доста по-сериозно на тези новини. Защото радикалният ислям настъпва, християнството е в заплаха, а и не само, цялата цивилизация е в заплаха. Ако ислямистите надделеят, то следва връщане към 14-ти век, с шириатски закони, с никакви права на хората, с напълно зачулени жени, с пагубно влияние върху развитието на човечеството. И въобще не си въобразявайте, че България е изолирана от тази пагубна ситуация. Тези т.нар. бежанци са именно носители на ислямизма. Европа вече се задъхва от мюсюлмани, в Англия, например, за последната година най-честото име на новородено дете е Мохамед!!!Замислете се над този факт!!!

да бе, точно с тези глупости ще се занимавам .. - щот, ако, можело..

Нека не бъдем наивни. Тези смешници ги толерират, защото САЩ и Европа имат интерес от дестабилизация в региона. Съвременния радикален ислям е техен продукт. И няма нищо по-иронично от факта, че оня образ, който им е говорител и заплаши, че щял да слага мюсюлманско знаме на Айфеловата кула и Белия дом са му отнесли главата в Ал-Рака нощес. Безспорно трябва да се вземат мерки за безобразната емиграция, но проблемът е изкуствено създаден от западните ни господари.

Ако т.н. Запад не водеше своята подмолна и мръснишка политика, създавайки и подпомагайки всякакви ислямски структури, то такъв проблем просто НЯМАШЕ ДА СЪЩЕСТВУВА!!!

Ама кой си въобразява, че България е изолирана? Та нашият външен министър ги кани тия на парти в Правец през 2012 година, ти за изолация ми пишеш.

+++...+++...+ !

Прав си но за съжаление вече май е късно исляма отдавна се е настанил в Европа ..виж какво направиха турците в Германия ....късно е мой човек!!!Нямам нищо против мулти етническите държави....но човечеството не е готово за мулти религиозни общества....не е готово!!!

Ей ама американците страшна PR акция си направиха да си оправдаят бъдещите действия в Сирия и Ирак, едно такова клипче и информация , и айде, всичко вече им е "оправдано" като намеса.... а ние цъкаме и четем новините, които американците са ни писали.

... на 20 и 21 години... Тези дали са били опрашени поне по един път?!?

По много пъти. И това за съжаление ще им е най-малкото дето ще им се случи.

Добре, че не отвлякоха китайци и руснаци !?!

Руснаци извън Русия не са отвличани повече от 30 години. А китайци... въобще не съм чувал да са отвличани.

Pesh0

Ами преди няколко години някакви пирати бяха пленили за откуп руски кораб. След около седмица излезе кратко съобщение , че след операция на руския флот , кораба е освободен. Загинали от страна на екипажа на кораба и от руски спец части нямало. За пиратите , нищо не се спомена .

Какво искате от ислямистите, те хората само ПРИЯТЕЛСКИ ГРАЖДАНИ отвличат и предполагам, че ги водят на гости с всички екстри!!! Щото нали същите тези държави, чийто граждани са "отведени на гости", до преди една година благоговееха пред същите тези ислямисти, въоръжаваха ги, обучаваха ги, осигуряваха им всичката възможна логистика и "свободните" медии ни ги представяха, като борци за СВОБОДА и ДЕМОКРАЦИЯ искащи да освободят Сирия от "тъмният и нечовешки" "режим" на Башар Асад!!!!! Даже недоносчето Николай Младенов ги водеше из курортите в България и им организираше срещи на тези мили и чудесни хора!!! Та сега не мога да разбера, къв им е проблема!? Е, отрезали на някого главата!? Ми те и преди, когато имаха ПЪЛНАТА ПОДКРЕПА на Запада, режеха глави и изтръгваха сърца................!!! Защо тогава за Запада бяха ДОБРИТЕ, а сега са ЛОШИТЕ!???

Неволно првая прилика със събитията в Украйна . САЩ и Е.С подкрепят нещо което ....ЦИТИРАМ :Франция е доставяла оръжие на сирийската опозиция. Това заяви френският президент Франсоа Оланд по време на посещение на остров Реюнион в Индийския океан, информира ИТАР-ТАСС. По думите му Париж е взел решение да въоръжи сирийската опозиция . Не можехме да оставим без оръжие единствените сирийци, които подготвяха демокрацията", изтъкна Оланд. В интервю за в. Mond той вчера, че решението за доставка на оръжие е било взето съгласно ангажиментите й и по правилата на ЕС

На кое от всички интервюта трябва да се вярва , на първото или сегашното . В първото интервю работодателя казва пари не са искали . ЦИТИРАМ : Семейството на Джеймс Фоули е било предупредено, че ще бъде екзекутиран. Близките му поддържали контакт с джихадистите и дори имало вероятност да решат съдбата му в положителна насока, но след началото на въздушните удари в Ирак разговорите прекъснали, съобщи един от работодателите му. Филип Балбони, генерален директор на информационния сайт GlobalPost, за който Фоули работел в Либия, а после в Сирия (където бе отвлечен през 2012 г.), каза, че похитителите били във връзка със семейството и със самия него в седмиците преди журналистът да бъде екзекутиран от джихадистите. "Бяхме в контакт с похитителите и те в определен момент като че ли бяха склонни да преговарят, което би довело до освобождаването му. След това обаче те прекратиха комуникацията с нас и със семейството му", казва Балбони за телевизия Ем Ес Ен Би Си. Не разкрихме това публично, но след като започнаха ударите, се получи послание, предадено на семейството, в което се казваше, че Джеймс ще бъде екзекутиран, добавя Балбони. Джихадистите не отправяли никакви искания, за разлика от предишни пъти, когато поставяли конкретни политически и финансови условия.

Какво сте се разплющяли тук! Я вижте другата новина! Случайно ли е всичко това, което става у нас тия дни? Да не би ИДИЛ да са проникнали у нас и да изтребват примерни бизнесмени?

Днес ще препотвърдя, особенно неадекватен си! Жалко.

Защо жалко?

Путин нали стана голямата работа, да пуска дроновете и да унищожи тези варвари. Всички чакат американците да вършат мръсната работа.

Ох пич, как я караш без мозък не знам! :-)

путин си има занимавка в Украйна. Ирак е каша, забъркана от САЩ - да се оправят американците там. Защо той да им оправя бакиите? ОТ КАКЪВ ЗОР?????

Освен мръсна работа американците друга работа не правят! Те финансират и въоръжават ислямисти и терористи, те ги използват за преврати и създаване на хаос и венни конфликти и когато ги изпуснат от контрол те отиват да се оправят със своите създания! Всичката мръсна работа си я вършат те! Е отвреме навреме набутват в мръсните си дела и слугите си от НАТО и ЕС!

ние америцанците освен мрасна работа варшиме и много добра работа,затова и америца е толкова проспетирала ,но вие това неискате да го видите.е имате вече 25 години свобода да плувате по форумите.това го умеете наи-добре.плуваите и си мечтаите за татовото време и комунизма.промити мозаци. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е какво още чакат ами не ги смачкат. За Либия дигнаха самолетите и удариха Кадафи с пълна сила, като не им беше удобен. А сетих се чакат някои местен да поеме отговорността за сухопътна офанзива, пък то само кюрдите са опция и е малко криво за Турците. Не върви да помогнат на Асад, пък тоя Малики в Багдад е идиот. Ами сега кой ще свърши мръсната работа а?

явно вече се свършиха желаещите за мръсната работа в региона... че и по света.. Останаха само кюрдите.. . ама те искат насреща да си направят независима държава. На есен и това ще стане.. ама още Турция се опъва, а САЩ мисли...