Коментари - Кастро и Обама се ръкуваха на службата в памет на Мандела (снимки) | Днес.dir.bg

Кастро и Обама се ръкуваха на службата в памет на Мандела (снимки)

Президентът на САЩ Барак Обама се ръкува с кубинския си колега Раул Кастро на възпоменателната церемония за Нелсън Мандела в Йоханесбург. Това е безпрецедентен жест между лидери на двете страни, които са в конфликт от половин век, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Кастро и Обама се ръкуваха на службата в памет на Мандела (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

ЧУК

Аз съм бил!И какво се случи ли?Черните ограбиха пред очите ни един супермаркет!Улично осветление нямаше разбира се щото кабелите отдавна бяха откраднати!Шофьорът на таксито -местен бял се обади на ченгетата.Казаха ще дойдем!И не дойдоха разбира се!На колега му строшиха главата посред бял ден и му задигнаха камерата.Полиция-никаква!Още да разправям ли?

Колко от Вас, които пишете за Мандела и РЮА, сте били там? 1.Плюсчета за: бил съм там 2.Минусчета за: не съм бил там Ако Шекспир беше жив днес, би написал: "Светът е кочина, и всички в нея сме прасета"

в Америкат, тези са Врагове от 50 години, но си подават днес ръка... в Европа десни и леви (Германия), си подават днес ръка... В България политиците си подАват днес, кой каквото и ..а на другия... Лека вечер.

Нормално е да са на погребението му - все пак той е един от тях. Тях, уродите, които потъпкват систематично правата на хората. В страната на Дилма шепа хора държат безкрайни по размер латифундии, докато хиляди мизерстват в кашони, в ЮАР изтребват бялото население /разбирай цивилизованите хора/, в щатите Мунго иска да отмени правото на лично оръжие и въвежда регулация след регулация като истински сталинист.За 10 години затворниците са нараснали с 30 %. Това е образът на съвременните "лидери", създателите на новия световен ред, изчадията адови.

брато, ай стига с тревичката.. малко по-Вече е... остави коркодилите да сИ починаТ, върху облаците. О . к. нали ... или...?

ЧУК

Бе то -венсеремос ,венсеремос -ама и ляб трябва да се яде!Да не тръгне един ден рогът на изобилието от Америка към Куба!

мен пък ме кефи че и с нашта дилма се ръкувал ...въпреки ЧЕ преди време тя му го начука и отказа да се срещне с него щото я подслушвал....поне някъде някога българин да постъпи като държавник...

Защо пишем че само Раул се е усмихнал, аз гледах директното предаване и двамата се усмихнаха дружелюбно. Вижте внимателно снимката.

дреме ми, ако ще и в задниците да си бъркат

Както и да е... това е факт. Тия двамата политици си стискат ръцете, а нашите политици ще се изядат, водини от лични амбиции, злоба и първични инстинкти.

Много бързаш, след 50 години може и нашите политици да се ръкуват!

на Събирането на Стадиона Южно-Африканците освиркаха само двама "лидери" - Президента на Южна Африка Зума и Джордж Буш :))))0 Гледах предаването на живо по Западните телевизии :)))

Мандела продължи расизма с пълна сила. Само че с обратен знак. Белите почнаха да бягат от там. Който е против расизма нека се увери сам.

85% от НАСЕЛЕНИЕТО НА ЮЖНА АФРИКА СЕ ВОДЯТ ОФИЦИАЛНО БЕДНИ .... БОГАТИ СА ШЕПА БЕЛИ И ЧЕРНИ ОЛИГАРСИ ... МАНДЕЛА ВСЪЩНОСТ РАПРЕДЕЛИ ВЗЯТКИТЕ МЕЖДУ БЕЛИТЕ И ЧЕРНИТЕ БАНДИТИ :)

точно казано

Росен там ли е?

Ей, май пак им пуснаха "опорни точки". Сега ще става, каквото ще става...Давай, Монико!

"...двете страни, които са в конфликт от половин век..." Какъв конфликт? За конфликт трябват две страни. 50 години Куба е обект на враждебно отношение от страна на USA. Куба не е налагала морска блокада на USA. Нито търговско ембарго. Не е известно да е правила опити да убива американски президенти. От Куба не са тръгвали кораби, които да стоварват десант във Флорида или в друг щат на USA.

Само при потушаването на селското антикомунистическо въстание на острова на свободата през 1961 г. са екзекутирани без съд и присъда 4000 души, вкл доста американци.

Глупости! "Операция в Залива на прасетата (в Куба известна като La Batalla de Girón) е опит за десант с помощта на кубински имигранти, организиран от американското правителство с цел сваляне на Фидел Кастро от власт. Името на операцията идва от Залива на прасетата, разположен в югозападната част на Куба, или по-точно Playa Girón. Операцията започва през април 1961 г., само 3 месеца след като Джон Кенеди става президент на САЩ. Кубинските имигранти са подготвяни дълго време в центровете на ЦРУ и са екипирани с оръжие от американската армия. Конфликтът завършва с пълен разгром на подкрепяните от САЩ сили и Кенеди трябва да плати 62 милиона долара, за да откупи пленниците." "Операция в заливе Свиней, высадка в заливе Кочинос, операция Запата военная операция, с 1960 года подготавливавшаяся руководством США с целью свержения правительства Фиделя Кастро на Кубе." "The Bay of Pigs Invasion, known in Hispanic America as Invasión de Bahía de Cochinos (or Invasión de Playa Girón or Batalla de Girón), was an unsuccessful military invasion of Cuba undertaken by the CIA-sponsored paramilitary group Brigade 2506 on 17 April 1961." Точка.

Не са ли 40 000.

човек, който не знае събитията преди да се роди си остава цял живот дете...

абе какъв конфликт, тук е пълно с кубинци, осигуряват им веднага документи и имат превилегии които другите емигранти нямат.

Хората трябва да бъдат и човеци. Това не е в съгласие с комунистическата теория и практика - вж. класов враг и т.н. Комундетата си живеят в свой изтъкан от омраза свят, лошото е, че го натрапват насила и на нас.

Следващият Президент на щатите,не бъде толкова мек,като сегашният!

Българския президент не ви харесва, американския не ви харесва ...

Ха-ха, пълни глупости! Прочете книгите на Умберто Фонтова за комунистическите изроди - "Истинският Че Гевара" и "Фидел - холивудският любимец"

Смъртта на Мандела ми припомни един факт, който се пореден път ме възхити от толерантността и мъдростта на нашия народ. В далечната 1983г., март или април не си спомням точно, в 65 аудитория в Университета щеше да се провежда митинг в подкрепа на Мандела. За него разбрах от поканата на едно момче от нашата група, който беше от ЮАР. Попитах го кой е той, защото до тогава по Гласът на Америка и ББС, говориха единствено за Стивън Бико и Дезмънд Туту. На последния му дадоха и Нобеловата награда. За Мандела нямаше абсолютно нищо и на митинга бях с доста съмнения, що за човек е този. Чак 1990 като го пуснаха от затвора, светът гръмна за него и западняците се счупиха да го превъзнасят, а дотогава нарушаваха ембаргото на ООН за ЮАР и десетилетия се чудеха дали да бойкотират отбора им по ръгби. През цялото това време единствените, които са подкрепяли Мандела сме били ние и предполагам другите соц. страни. Естествено, след това Мандела е забравил за цялата тази помощ и започна да се прегръща с тези, които подкрепяха апартейда. Нещо подобно на еврейската благодарност, но това е друг въпрос.

Аз си спомням, че около тая година IBM избягаха от там. Бяха вдигнали ръце от безчинствата и безнаказаноста по улиците.

Мандела Бог да го прости и толкова......За това, че въведе най-дивият и варварски расизъм унищожи земеделието и икономиката на една стабилна африканска държава......Не осъждам и не обвинявам никого, Бог решава!!!.....На всички бели които са против расизма им пожелавам да отидат и поживеят в ЮАР.

До теб ss-расисте ниедни!Гледай колко внимателен си станал в думите си,след следобедния "мат" от модераторите!тВЪРДИШ ,ЧЕ ВЕЛИКИЯ МАДИБА БИЛ ВЪВЕЛ НАЙ-ДИВИЯ И ВАРВАРСКИ РАСИЗЪМ В ЮАР!!!!!ДОЛНА И ОСОБЕНО ГНУСНА КЛЕВЕТА!!!НАЙ-ДИВИЯ И ВАРВАРСКИ РАСИЗЪМ СЕ НАМИРА В ЧЕРЕПНАТА ТИ КУТИЯ-ПОНЕЖЕ ТИ СИ ТАКЪВ!!!

Обама направи някои неща, които са от полза да известно оправяне на рейтинга на Сащ в очите на световното обществено мнение. Много са ми смешни някои наши глупаци, които започват да критикуват Обама от крайно десни позиции.

Много се възхищават на добрите идеи на великите хора,но никой не ги прилага точно спрямо себе си или обществото,част от което е.Мандела казваше мъдри слова,но тяхната реализация " на съпротива без насилие"се оказа невъзможна.Великите идеи са за велики хора ,а не за цялото човечеството,ето дори неговото собствено семейство беше белязано от корупция и алчност.

ХОРА С ПРОИЗХОД ОТ ГАЛИСИЯ СА С МНОГО "СПЕЦИАЛЕН" ХАРАКТЕР, ТЕЖКО ИМ НА ТЕЗИ КОИТО СА УПРАВЛЯВАНИ ОТ ТОЗИ ТИП ХОРА

БОГ да го прости, просто се чудя, какво толкова го превъзнасят - белите сега там живеят по зле от черните!

Изказването Ви е доста расистко. Къде е казано че ако си бял, трябва да живееш по-добре от човек с друг цвят на кожата?

В Библията

Ако хората бяха измислили расите да се усъмня в правотата но след като не е наше дело и все белите са в авангарда на прогреса и напредъка.......какво да си мисля за черните...защо никой не дискриминира жълтите след като се борят да изпреварят бели????Кажете нещо за това анти расисти или нямате никакви доводи???

До мдааа-и така и трябва да живеят тези бели,ZASHTOTO SA NASLEDNICI I "PRAVOPRIEMNICI" NA KARVAVI UBIICI- NASHESTVENICI !!!

Всички дето сега го превъзнасят, всъщност са най-големите лицемери! Путин ще говори за хуманизъм! Обама ще говори за равни права?! Ужас! Мандела ще се обърне в гроба!

Няма. И той беше като тях.

Да, славете, го! Пейте му химни! Аз го считам за терорист и провел политика на етническо прочистване и геноцид президент расист, защото: - след идването на власт на АНК, в ЮА са избити над 4 000 семейства на бели фермери, а общо са убити (често след мъчения и изнасилвания - вкл. сваряване живи) около 80 000 бели южноафриканци - черният расизъм е налице - за всичките години на власт на АНК (и Мандела) има атакувани само 21 фермерски семейства на чернокожи и индийци, при които са убити 4 човека - принудени са да емигрират като изоставят всичко над 2 00 000 бели жители на ЮА - около 1 милион бели южноафриканци са на ръба на оцеляването - поради изхвърляне от работа по расистки причини - в атаките срещу белите редовно участват чернокожи полицаи и военни - ежегодно полицията и армията "губят" (продават) около 90 000 единици стрелково оръжие - няма нито един наказан за такова "загубване" - всеки опит да се постави въпроса не за равни права между черни и бели, аза опазването на живота на африканерите се отхвърля с извинението, че "по време на апартейда"... Това е то политиката на "помирение", започната от Мандела и продължавана от Зума.

Той и Левски е обявен за терорист и обесен и заровен без гроб като куче. Заради едни такива умници като теб. Жалко, че е пълно с такива като теб дето не мога да различат черното от бялото; нещастници с промити мозъци... Знаеш ли колко държавни глави са отишли на крака да го почетат - мъртъв! Знаеш ли за друг такъв случай?!

С ругатни и обиди не можеш да изтриеш фактите. И не сравнявай Левски с Мандела! Той не е бил расист и не е съдавал терористични групи за избиване на населението, като Мандела дори и когато беше президент! А за времето на властта на АНК в ЮА и жертвите на черния расизъм на Мандела и Зума - има международна организация, нарича се Genocide Watch International. Можеш да погледнеш там. И изобщо не ми пука за държавните глави и тяхното лицемерие. Бройката им - ами виж погребението на Митеран, на Чърчил, на Тачър... И какво от това?

Зная нежалко човече-и на погрбението на великия сатрап Сталин са ходили цяла камарила вождове а колко народец е изпотъпкан в навалицата при това погребение да не говорим и какво.....това ли е примерът ти ???

Барак закъснява поради лошото време. ... Китаецът явно се Е самозабравил щом Далай Лама го няма. ... Дилма е очарователна. (А Нашата делегация комай трябваше да е по-Изпипана.) ----- Позволете да изкажа съболезнования на г-н Жельо Желев и семейството/близките за загубата на Съпругата-му !

Не ме учудвате, красньiй пальчик.

Светът се прощава с Нелсън Мандела-в момента абсолютно всички световни TV излъчват на живо от Йоханесбург!!!!!!! А вие жалкари,като пукнете ще има директно-LIVE from HELL!

То получи ЮАР с атомна бомба и мощна съвремена икономика и я остави без атомна бомба и в Третия свят

Не се сещам за черна страна извън третия свят! Без белите хора целият свят щеше да е 3-та категория.

Габон

Че Мандела е велик, така е, ама след като белите сдадоха властта, ЮАР сдаде багажа. Изпаднаха в Третия свят.

Казват - Вероятността за Първа Директна среща Барак-Орхани е висока.

Светотатство е да се сравнява Мандела с Махатма Ганди! Ганди е бил за ненасилие, несътрудничество с властите. Под ръководството на Мандела е започнало систематично избиване на бялото население.

Само да допълня, че не само бели са били избивани под командата на Мандела, а и черно население също. Нека не забравяме, че комунист не прави разлика в цвета на кожата, а просто елиминира всеки, несъгласен с него.

Като ен си наясно, по-добре си трай. Махатма Ганди и Мандела са изповядвали една и съща философия - тази на "съпротива без насилие". Наблегни на фактите, а не на пропагандата на апартейдската държава, с която вероятно си закърмен.

"...систематично избиване на бялото население" Глупости! Пишете, без да знаете нито историята, нито значението на думите. Да ви имам самочувствието.

Коментари - Кастро и Обама се ръкуваха на службата в памет на Мандела (снимки) | Днес.dir.bg

Кастро и Обама се ръкуваха на службата в памет на Мандела (снимки)

Президентът на САЩ Барак Обама се ръкува с кубинския си колега Раул Кастро на възпоменателната церемония за Нелсън Мандела в Йоханесбург. Това е безпрецедентен жест между лидери на двете страни, които са в конфликт от половин век, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Кастро и Обама се ръкуваха на службата в памет на Мандела (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

ЧУК

Аз съм бил!И какво се случи ли?Черните ограбиха пред очите ни един супермаркет!Улично осветление нямаше разбира се щото кабелите отдавна бяха откраднати!Шофьорът на таксито -местен бял се обади на ченгетата.Казаха ще дойдем!И не дойдоха разбира се!На колега му строшиха главата посред бял ден и му задигнаха камерата.Полиция-никаква!Още да разправям ли?

Колко от Вас, които пишете за Мандела и РЮА, сте били там? 1.Плюсчета за: бил съм там 2.Минусчета за: не съм бил там Ако Шекспир беше жив днес, би написал: "Светът е кочина, и всички в нея сме прасета"

в Америкат, тези са Врагове от 50 години, но си подават днес ръка... в Европа десни и леви (Германия), си подават днес ръка... В България политиците си подАват днес, кой каквото и ..а на другия... Лека вечер.

Нормално е да са на погребението му - все пак той е един от тях. Тях, уродите, които потъпкват систематично правата на хората. В страната на Дилма шепа хора държат безкрайни по размер латифундии, докато хиляди мизерстват в кашони, в ЮАР изтребват бялото население /разбирай цивилизованите хора/, в щатите Мунго иска да отмени правото на лично оръжие и въвежда регулация след регулация като истински сталинист.За 10 години затворниците са нараснали с 30 %. Това е образът на съвременните "лидери", създателите на новия световен ред, изчадията адови.

брато, ай стига с тревичката.. малко по-Вече е... остави коркодилите да сИ починаТ, върху облаците. О . к. нали ... или...?

ЧУК

Бе то -венсеремос ,венсеремос -ама и ляб трябва да се яде!Да не тръгне един ден рогът на изобилието от Америка към Куба!

мен пък ме кефи че и с нашта дилма се ръкувал ...въпреки ЧЕ преди време тя му го начука и отказа да се срещне с него щото я подслушвал....поне някъде някога българин да постъпи като държавник...

Защо пишем че само Раул се е усмихнал, аз гледах директното предаване и двамата се усмихнаха дружелюбно. Вижте внимателно снимката.

дреме ми, ако ще и в задниците да си бъркат

Както и да е... това е факт. Тия двамата политици си стискат ръцете, а нашите политици ще се изядат, водини от лични амбиции, злоба и първични инстинкти.

Много бързаш, след 50 години може и нашите политици да се ръкуват!

на Събирането на Стадиона Южно-Африканците освиркаха само двама "лидери" - Президента на Южна Африка Зума и Джордж Буш :))))0 Гледах предаването на живо по Западните телевизии :)))

Мандела продължи расизма с пълна сила. Само че с обратен знак. Белите почнаха да бягат от там. Който е против расизма нека се увери сам.

85% от НАСЕЛЕНИЕТО НА ЮЖНА АФРИКА СЕ ВОДЯТ ОФИЦИАЛНО БЕДНИ .... БОГАТИ СА ШЕПА БЕЛИ И ЧЕРНИ ОЛИГАРСИ ... МАНДЕЛА ВСЪЩНОСТ РАПРЕДЕЛИ ВЗЯТКИТЕ МЕЖДУ БЕЛИТЕ И ЧЕРНИТЕ БАНДИТИ :)

точно казано

Росен там ли е?

Ей, май пак им пуснаха "опорни точки". Сега ще става, каквото ще става...Давай, Монико!

"...двете страни, които са в конфликт от половин век..." Какъв конфликт? За конфликт трябват две страни. 50 години Куба е обект на враждебно отношение от страна на USA. Куба не е налагала морска блокада на USA. Нито търговско ембарго. Не е известно да е правила опити да убива американски президенти. От Куба не са тръгвали кораби, които да стоварват десант във Флорида или в друг щат на USA.

Само при потушаването на селското антикомунистическо въстание на острова на свободата през 1961 г. са екзекутирани без съд и присъда 4000 души, вкл доста американци.

Глупости! "Операция в Залива на прасетата (в Куба известна като La Batalla de Girón) е опит за десант с помощта на кубински имигранти, организиран от американското правителство с цел сваляне на Фидел Кастро от власт. Името на операцията идва от Залива на прасетата, разположен в югозападната част на Куба, или по-точно Playa Girón. Операцията започва през април 1961 г., само 3 месеца след като Джон Кенеди става президент на САЩ. Кубинските имигранти са подготвяни дълго време в центровете на ЦРУ и са екипирани с оръжие от американската армия. Конфликтът завършва с пълен разгром на подкрепяните от САЩ сили и Кенеди трябва да плати 62 милиона долара, за да откупи пленниците." "Операция в заливе Свиней, высадка в заливе Кочинос, операция Запата военная операция, с 1960 года подготавливавшаяся руководством США с целью свержения правительства Фиделя Кастро на Кубе." "The Bay of Pigs Invasion, known in Hispanic America as Invasión de Bahía de Cochinos (or Invasión de Playa Girón or Batalla de Girón), was an unsuccessful military invasion of Cuba undertaken by the CIA-sponsored paramilitary group Brigade 2506 on 17 April 1961." Точка.

Не са ли 40 000.

човек, който не знае събитията преди да се роди си остава цял живот дете...

абе какъв конфликт, тук е пълно с кубинци, осигуряват им веднага документи и имат превилегии които другите емигранти нямат.

Хората трябва да бъдат и човеци. Това не е в съгласие с комунистическата теория и практика - вж. класов враг и т.н. Комундетата си живеят в свой изтъкан от омраза свят, лошото е, че го натрапват насила и на нас.

Следващият Президент на щатите,не бъде толкова мек,като сегашният!

Българския президент не ви харесва, американския не ви харесва ...

Ха-ха, пълни глупости! Прочете книгите на Умберто Фонтова за комунистическите изроди - "Истинският Че Гевара" и "Фидел - холивудският любимец"

Смъртта на Мандела ми припомни един факт, който се пореден път ме възхити от толерантността и мъдростта на нашия народ. В далечната 1983г., март или април не си спомням точно, в 65 аудитория в Университета щеше да се провежда митинг в подкрепа на Мандела. За него разбрах от поканата на едно момче от нашата група, който беше от ЮАР. Попитах го кой е той, защото до тогава по Гласът на Америка и ББС, говориха единствено за Стивън Бико и Дезмънд Туту. На последния му дадоха и Нобеловата награда. За Мандела нямаше абсолютно нищо и на митинга бях с доста съмнения, що за човек е този. Чак 1990 като го пуснаха от затвора, светът гръмна за него и западняците се счупиха да го превъзнасят, а дотогава нарушаваха ембаргото на ООН за ЮАР и десетилетия се чудеха дали да бойкотират отбора им по ръгби. През цялото това време единствените, които са подкрепяли Мандела сме били ние и предполагам другите соц. страни. Естествено, след това Мандела е забравил за цялата тази помощ и започна да се прегръща с тези, които подкрепяха апартейда. Нещо подобно на еврейската благодарност, но това е друг въпрос.

Аз си спомням, че около тая година IBM избягаха от там. Бяха вдигнали ръце от безчинствата и безнаказаноста по улиците.

Мандела Бог да го прости и толкова......За това, че въведе най-дивият и варварски расизъм унищожи земеделието и икономиката на една стабилна африканска държава......Не осъждам и не обвинявам никого, Бог решава!!!.....На всички бели които са против расизма им пожелавам да отидат и поживеят в ЮАР.

До теб ss-расисте ниедни!Гледай колко внимателен си станал в думите си,след следобедния "мат" от модераторите!тВЪРДИШ ,ЧЕ ВЕЛИКИЯ МАДИБА БИЛ ВЪВЕЛ НАЙ-ДИВИЯ И ВАРВАРСКИ РАСИЗЪМ В ЮАР!!!!!ДОЛНА И ОСОБЕНО ГНУСНА КЛЕВЕТА!!!НАЙ-ДИВИЯ И ВАРВАРСКИ РАСИЗЪМ СЕ НАМИРА В ЧЕРЕПНАТА ТИ КУТИЯ-ПОНЕЖЕ ТИ СИ ТАКЪВ!!!

Обама направи някои неща, които са от полза да известно оправяне на рейтинга на Сащ в очите на световното обществено мнение. Много са ми смешни някои наши глупаци, които започват да критикуват Обама от крайно десни позиции.

Много се възхищават на добрите идеи на великите хора,но никой не ги прилага точно спрямо себе си или обществото,част от което е.Мандела казваше мъдри слова,но тяхната реализация " на съпротива без насилие"се оказа невъзможна.Великите идеи са за велики хора ,а не за цялото човечеството,ето дори неговото собствено семейство беше белязано от корупция и алчност.

ХОРА С ПРОИЗХОД ОТ ГАЛИСИЯ СА С МНОГО "СПЕЦИАЛЕН" ХАРАКТЕР, ТЕЖКО ИМ НА ТЕЗИ КОИТО СА УПРАВЛЯВАНИ ОТ ТОЗИ ТИП ХОРА

БОГ да го прости, просто се чудя, какво толкова го превъзнасят - белите сега там живеят по зле от черните!

Изказването Ви е доста расистко. Къде е казано че ако си бял, трябва да живееш по-добре от човек с друг цвят на кожата?

В Библията

Ако хората бяха измислили расите да се усъмня в правотата но след като не е наше дело и все белите са в авангарда на прогреса и напредъка.......какво да си мисля за черните...защо никой не дискриминира жълтите след като се борят да изпреварят бели????Кажете нещо за това анти расисти или нямате никакви доводи???

До мдааа-и така и трябва да живеят тези бели,ZASHTOTO SA NASLEDNICI I "PRAVOPRIEMNICI" NA KARVAVI UBIICI- NASHESTVENICI !!!

Всички дето сега го превъзнасят, всъщност са най-големите лицемери! Путин ще говори за хуманизъм! Обама ще говори за равни права?! Ужас! Мандела ще се обърне в гроба!

Няма. И той беше като тях.

Да, славете, го! Пейте му химни! Аз го считам за терорист и провел политика на етническо прочистване и геноцид президент расист, защото: - след идването на власт на АНК, в ЮА са избити над 4 000 семейства на бели фермери, а общо са убити (често след мъчения и изнасилвания - вкл. сваряване живи) около 80 000 бели южноафриканци - черният расизъм е налице - за всичките години на власт на АНК (и Мандела) има атакувани само 21 фермерски семейства на чернокожи и индийци, при които са убити 4 човека - принудени са да емигрират като изоставят всичко над 2 00 000 бели жители на ЮА - около 1 милион бели южноафриканци са на ръба на оцеляването - поради изхвърляне от работа по расистки причини - в атаките срещу белите редовно участват чернокожи полицаи и военни - ежегодно полицията и армията "губят" (продават) около 90 000 единици стрелково оръжие - няма нито един наказан за такова "загубване" - всеки опит да се постави въпроса не за равни права между черни и бели, аза опазването на живота на африканерите се отхвърля с извинението, че "по време на апартейда"... Това е то политиката на "помирение", започната от Мандела и продължавана от Зума.

Той и Левски е обявен за терорист и обесен и заровен без гроб като куче. Заради едни такива умници като теб. Жалко, че е пълно с такива като теб дето не мога да различат черното от бялото; нещастници с промити мозъци... Знаеш ли колко държавни глави са отишли на крака да го почетат - мъртъв! Знаеш ли за друг такъв случай?!

С ругатни и обиди не можеш да изтриеш фактите. И не сравнявай Левски с Мандела! Той не е бил расист и не е съдавал терористични групи за избиване на населението, като Мандела дори и когато беше президент! А за времето на властта на АНК в ЮА и жертвите на черния расизъм на Мандела и Зума - има международна организация, нарича се Genocide Watch International. Можеш да погледнеш там. И изобщо не ми пука за държавните глави и тяхното лицемерие. Бройката им - ами виж погребението на Митеран, на Чърчил, на Тачър... И какво от това?

Зная нежалко човече-и на погрбението на великия сатрап Сталин са ходили цяла камарила вождове а колко народец е изпотъпкан в навалицата при това погребение да не говорим и какво.....това ли е примерът ти ???

Барак закъснява поради лошото време. ... Китаецът явно се Е самозабравил щом Далай Лама го няма. ... Дилма е очарователна. (А Нашата делегация комай трябваше да е по-Изпипана.) ----- Позволете да изкажа съболезнования на г-н Жельо Желев и семейството/близките за загубата на Съпругата-му !

Не ме учудвате, красньiй пальчик.

Светът се прощава с Нелсън Мандела-в момента абсолютно всички световни TV излъчват на живо от Йоханесбург!!!!!!! А вие жалкари,като пукнете ще има директно-LIVE from HELL!

То получи ЮАР с атомна бомба и мощна съвремена икономика и я остави без атомна бомба и в Третия свят

Не се сещам за черна страна извън третия свят! Без белите хора целият свят щеше да е 3-та категория.

Габон

Че Мандела е велик, така е, ама след като белите сдадоха властта, ЮАР сдаде багажа. Изпаднаха в Третия свят.

Казват - Вероятността за Първа Директна среща Барак-Орхани е висока.

Светотатство е да се сравнява Мандела с Махатма Ганди! Ганди е бил за ненасилие, несътрудничество с властите. Под ръководството на Мандела е започнало систематично избиване на бялото население.

Само да допълня, че не само бели са били избивани под командата на Мандела, а и черно население също. Нека не забравяме, че комунист не прави разлика в цвета на кожата, а просто елиминира всеки, несъгласен с него.

Като ен си наясно, по-добре си трай. Махатма Ганди и Мандела са изповядвали една и съща философия - тази на "съпротива без насилие". Наблегни на фактите, а не на пропагандата на апартейдската държава, с която вероятно си закърмен.

"...систематично избиване на бялото население" Глупости! Пишете, без да знаете нито историята, нито значението на думите. Да ви имам самочувствието.