Ден на прощаване с патриарх Максим

Днес е ден за национален траур заради кончината на българския патриарх Максим. Литургията и опелото се проведоха в храма "Свети Александър Невски" в София. Погребението на патриарха ще бъде от 15.30 ч. в църквата на Троянския манастир, закъдето траурната процесия потегли по обяд.

Обратно в новината

Коментари - Ден на прощаване с патриарх Максим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялото ни семейство се е простило с Патриарха.Бог да го прости! Ако някой е наясно,нека да ни обя сни ЗАЩО ХРАМ "АЛ.НЕВСКИ" В ТА- КОВА ТРАГИЧНО ПОЛОЖЕНИЕ,А ПОПОВЕТЕ СЕ ДВИЖАТ С НАЙ-ЛУК- СОЗНИТЕ КОЛИ ??? Моля без сарка- зъм .

Българският народ загуби още един духовен водач. Патриарх Максим беше благороден и достоен човек. Бог да го прости! Мир на праха му!

Духовен водач бе папа Йоан Павел ,

И аз на работа правя, каквото си искам и шефа гък не смее да ми каже!

В България повече съм виждал и чувал папата и отец Иван отколкото този Максим. Не разбрах какъв е приноса му та толкоз го величаят.

Сутринта отец Иван разказа как Дядо Максим му е помогнал с 2 млн.лева за приюта..с което искам да кажа,че добрите и достойни хора правят добри дела без да бият тъпана

Dobromir Dimitrow

Бог да благослови Патриарх Максим за това му дело!!!

Четете и вие, уважаеми Коко! Спомнете си за Василий Врач!

Лека му пръст и Бог да го прости!

Колко беше загрижен жалкият ни "президент", комсомолски доносник, отговарящ на времето за пагубното влияние на църквата и западното влияние, върху соц. морала в НРБ.

Отговор към коментар на Ddroneg православие ли??? Белите братя - православни? Не ме карайте да се смея! Дънов не беше ли протестант, преди да го удари на спиритизъм и окултизъм? """на 7 март 1897 обявява себе си за вселен и учредява във Варна окултното спиритическо Общество за повдигане религиозния дух на българския народ, прераснало по-късно във Всемирно бяло братство.""" Това сте вие, белезникавите братя.

Абе вие нямате ли ден на траур - хвалете си максимката! А Петър Дънов е сина поп, може би го знаете! А вие сте еретици, според католици, протестанти и др. ви църкви. Но аз не ви смятам за такива, защо тогава се заяждате? Аз почитам православието, но не почитам ръководството на бпц! ТОВА МНЕНИЕ ИЗПОВЯДВАТ И МНОГО ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ, ТЯХ ЩЕ ГИ УПРЕКНЕТЕ ЛИ?

Привет Ddroneg, Можеби ти да не си от близките на Христа ? А може би си, но си оставил времето да затули семената на Господнето Слово ? Предлагам ти тема за размисъл, няма да е излишна никому от пишештите тук, включая и себе. И така, чети по-долу..

"Не лъжесвидетелствувай против ближния си" (Изх. 20:16). Между лъжесвидетелството и осъждането Свещеник Божидар Главеев Твърде сериозни били последствията от лъжливото свидетелство пред съда на старейшините през старозаветното време. Тогава живият свидетел е бил от огромно значение за хода на съдебния процес и окончателната присъда. При суровостта на тогавашния закон лъжесвидетелят много бързо би могъл да се окаже грабител, мъчител или убиец. Затова Бог е дал конкретна и категорична забрана като девета заповед на Своето Десетословие. По-внимателният поглед върху старозаветния закон навежда на мисълта, че едва ли само устройването на обществените отношения е целта на Божиите заповеди. Целта по-скоро е устройването на разстроената от греха човешка душа. Вярно, че видимата вреда, която лъжесвидетелстващият нанасял върху ближния си, могла да бъде много сериозна и това е целяла да предотврати тази заповед. В контекста на Христовия закон обаче не по-малко сериозно е поражението, което извращаването на истината причинява на душата на самия лъжец. Пример за лъжесвидетелство срещаме в житието на св. Григорий Неокесарийски. Той бил публично наклеветен от една блудница, че съгрешил с нея и трябвало да й заплати. Григорий не се оправдавал, а разпоредил исканата сума да бъде заплатена. Веднага след това обаче в клеветницата влязъл зъл дух, който почнал да я измъчва. Излязъл едва когато тя признала лъжливото си свидетелство срещу светеца и той се помолил за нея. Ето как потърпевша всъщност се оказала самата злосторница.

Лъжесвидетелството срещу ближния може да приеме много и най-различни форми - лъжа, клевета, осъждане, злословие, или да поеме в друга посока - ласкателство, преувеличени лицемерни комплименти и пр. Затова, за да вникнем по-дълбоко в значението на деветата Божия заповед, трябва да излезем от старозаветното законничество и да навлезем в сферата на далеч по-тънката новозаветна духовна медицина. Едно от отраженията на тази заповед в Новия Завет е: Не съдете, за да не бъдете съдени" (Мат. 7:1). Каква е причината за тази Христова забрана и какво точно означава тя? Тук Сърцеведецът Христос указва на една много характерна порочна склонност на поразената от греха и себелюбието човешка душа. Всички способности и стремежи на такава душа са обърнати като че ли наопаки. Любовта е насочена не към Бога и ближния, а навътре, към собственото аз". Вследствие на това дадената ни от Твореца непоносимост към всичко грешно и порочно също се е извратила и е сменила посоката си, за да се стовари със страшна сила и жестокост върху нашия ближен. Затова в Новия Завет ние чуваме: Не съдете, за да не бъдете съдени", защото всяко свидетелство по отношение на ближния ни, което е плод на себелюбивото ни духовно око, ще бъде лъжесвидетелство. Защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брата си?" (Мат. 7:3, 5). Значи способността ни да откриваме и отхвърляме злото и порока не само е поела погрешна посока, но и самата ни представа за добро и зло е помътнена и лъжлива. Усилията ни да очистим от греха нашия събрат, без преди това да сме опознали и очистили собствената си душа, ще бъдат безплодни. Ние не можем да извадим сламката от окото на ближния, защото гредата в нашето око ни пречи да видим как. И не бива да се опитваме да го правим, защото вместо полза можем да нанесем вреда и вместо сламката да извадим окото.

Давайки оценка за поведението на някой човек, трябва да сме наясно, че констатациите, които правим, често са плод на нашето извратено мислене и греховно въображение. Мислите и въображението също могат да се превъзпитат. Един монах, когато отивал при някого от братята и виждал килията му непометена и ненаредена, казвал в себе си: Блажен е този брат, че е оставил грижата за всичко земно и така е устремил целия си ум нагоре, че не намира време дори килията си да приведе в порядък." А когато отивал при друг и виждал килията му наредена, изметена и чиста, си казвал: Както е чиста душата на тоя брат, тъй е чиста и килията му." И никога той не казвал за никого: този е немарлив, онзи - горд, но съгласно с доброто си устроение всички виждал добри и от всички получавал полза. Трябва с тъга да признаем, че грехът на осъждането е твърде разпространен, при това вътре, в църковното общество. Да, изучаването на Божия закон е твърде интересно. Стигаме обаче до момента, в който трябва да предприемем деятелния подвиг на очистване на собствената си душа, до прилагане на този закон върху нас самите. Тук обаче бащата на лъжата" ни атакува с нова измама: Какво толкова ще гледаш собствената си душа? Твоите недъзи и душевни рани съвсем не са толкова сериозни. А я погледни света, погледни хората покрай теб! Каква поквара, какво падение! На борба, тръгвай на борба срещу порока и греха!" И ние тръгваме. Докъде стигаме обаче? Най-много до някоя разпра или обида, просто защото сме забравили за гредата в нашето око. А също и предупреждението на св. ап. Павел: Братя, и да падне човек в някое прегрешение, вие духовните поправяйте такъв с дух на кротост, като се пазите да не би и вие да бъдете изкушени" (Гал. 6:1). Тоест, ти, който си се заел да поправяш брата си, бъди в това време бодър и внимавай какво става в твоята душа. Заключи в клетката на смирението кучетата на собствените си страсти, да не би някак да излязат, да се хвърлят върху ви и да ви разкъсат!

Dobromir Dimitrow

Благодаря Ви, Гост, за мислите и цитатите! Мисля, че всички трябва да ги прочетем и осмислим, преди да се нахвърляме един-друг!

Привет, Гост! Не знам кои са близките на Христос. Знам, че Бог еднакво ни обича всчки.

Интересно как допреди няколко дена никой не споменаваше нищо за Максим, а откак се спомина се заформи култ към личността му сред малките лицемерни същества, които са християни само по празниците. Евала само на мюфтията - да се появи там е мъжка и достойна постъпка, имайки предвид че едва ли дедо поп ще иде някога на неговото погребение.

След три дни никой няма да си спомня за него

Бул. Патриарх Евтимия от утре да се казва Патриарх Максим! Внасям предложение.

Поправка - Патриарх Максим Велики!

КОЛКО Е ТЪПО туй творение Твое!!

Имам белег на гъбъ от бич на конен милиционер от 1971г. пред АЛ. НЕВСКИ на един ВЕЛИКДЕН. Тогава пускаха само с пропуск. бащата на СЕРГО СТАНИШЕВ беше в политбюро,а този мухльо сега има очи до коментира ЦРЪКВАТА--- егати наглеца.

Честно казано не се сещам изобщо за нещо да се е споменавало, че е правил...но като патриарх, негово задължение е да налага изисквания към поведението на другите от църквата все пак... да ги прикани към праведен живот и смирение, да се откажат от сатаната и такива неща все свързани със сана му ... но не би... разнасяше короната насам натам и мрънкаше полуразбрано...сигурно е бил удобен параван за всички беззакония вършени от сатанинските изчадия...

В Софийски градски съд са подадени документи за регистрация на нов Свети Синод на Българската православна църква. Очаква се решението на съда и Комисията по вероизповеданията, съобщи Христо Латинов, който управляваше имотите на алтернативния синод на Пимен. Ако държавата откаже регистрация, разколниците ще заведат дело в Страсбург. 160 свещеници са се събрали вчера, за да обсъдят бъдещето на църквата, съобщи Латинов. Според него на заседанието на Светия Синод след смъртта на патриарх Максим е избухнал скандал. Двама митрополити остро са се противопоставили на решението пловдивският митрополит Николай да оглави Софийска митрополия. Патриарх Максим беше и Софийски митрополити след кончината му престолът на софийски митрополит овдовя. Трябва да се знае, че вяра не се насажда с тояги и побоища, църквата не е единна и разколът е жив, предупреди Латинов Скандалните разкрития идват в деня, в който България изпраща втория патриарх в Следосвобожденска България.

Че то си беше пределно ясно какво предстои... ще се радва паството на сцени, спретнати от митрополитите ,за които днес не може и да предположи...лошото е, че няма правилен ход и вярно решение...

Много интересно впечатление прави внезапната загриженост на атеисти, идолопоклонници, сектанти, мръснобели, "демократи", педегейове, и всякаква подобна сволоч към християнството.. точно в този момент.

поправка: към Българското Православие.

много неща мога да ви напиша за максим - за това какво е правил и какво не е правил - но не ми ше цука по клавятурата. да видим сега кои ще яхне бпц оод.

МОЛЯ, РАЗКАРАЙТЕ ИДИОТИТЕ ОТ БЯЛОТО БРАТСТВО ОТ ТАЗИ ТЕМА. ТЕ МРАЗЕХА И МРАЗЯТ КАКТО МАКСИМ, ТАКА И ПРЕДИШНИЯ ПАТРИАРХ - ЗАЩОТО НЕ ДАДОХА НА АНТИХРИСТКАТА ИМ СЕКТА ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА!

Гонете, гонете, сигурно и клади ви се щат, както преди векове?! После да не се чудите що хората не ходят в църквите, които АЗ посещавам редовно със семейството си!

Това не е твой траур. Срамно е да се подиграваш с вярата на хората. Не, че ме учудва нахалството ти - един 'бял брат' не би изпуснал да си направи реклама на фирмичка... пардон, на 'братството'. Върви си... не е твоя траур.

Белите братя - православни? Не ме карайте да се смея! Дънов не беше ли протестант, преди да го удари на спиритизъм и окултизъм? """на 7 март 1897 обявява себе си за вселен и учредява във Варна окултното спиритическо Общество за повдигане религиозния дух на българския народ, прераснало по-късно във Всемирно бяло братство."""

При смъртта на Сръбския патриарх Павле, с него по улиците на Белград се простиха половин милион души. В София с максим дали бяхме и 10 хиляди. Това е доказателство колко атеистичен народ сме станали. И правилни са думите, че не църквата трябда да дойде при нас а ние да идем при нея. За това не корете вече починалия ни скъп Дядо Максим. Грешката е в нас. Бог да го прости патриарха Български, защото днес се прощаваме с духовния баща на нашия народ, който до последни сили водеше литургиите по големите празници и не измени на църковния си дълг. А вие дето плюете и сйдите- приятели очовечете се.

А личността на сръбския патриарх Павле? Нима това няма значение?

Един език говорим, едни думи употребяваме, но все повече не се разбираме. Хайде не ме призовавайте да почитам агентите на ДС. Те нямат нищо общо с Бог и Вярата. Аз вярвам в Бог и няма да следвам сатанински изчадия.

Не забравяй, че сърбите след поразиите на Милошевич станаха "много православни", само и само да покажат единство, а колко са вярващи - псуват и Господ. На входа на един сръбски манастир имаше надпис - Сърбино, не псувай Господа....

Колко велик е Максим в сравнение с мъничките човечета от т.н. ни държавно ръководство.

Хляб и зрелища. Много си бпечатлен а?

Че то се вижда с просто око!

От въпроса, ако не е провокация, разбирам, че не правите разлика между истината и лъжата? Лъжа е, че българското "висше духовенство" е служило на Бог, на Вярата в Христос и на народа си. Лъжа е, че са били духовни пастири. Лъжа е, че са водили смирен и праведен живот. Лъжи много и все водещи право към пъкъла/ада/. Подчертавам, че говоря за "висшето" духовенство, защото между редовите отчета, може и да е имало що годе почтенни, но пък те се пропиха/алкохолизираха/ поради все същите причини...Какви доказателства са необходими, за да стане ясно, че след 1990 г. когато вече няма пряка заплаха за скъпоценния им живот, тези антихристи не се обърнаха към благотворителни и Богоугодни дела, а се накичиха със скъпи вещи и хукнаха да "освещават" казина, игрални зали, банки и публични домове...Какви доказателства са необходими, като за тези двадесет години един отец Иван се намери, който сам да създаде и издържа сиропиталище. Сатанински изчадия пъплят из българските храмове, което е трагичен знак за духовното здраве на българите.

Много точен коментар....дано те разберат

После ... "кой ми с-ра в гащите"

бейсайдуновците (познати като 'бяло братство') не би трябвало да се изказват при православен траур.

Опелото прилича на царско погребение. Гости от цял свят

Гости от цял свят....но не си плащат те екскурзийката

Гледам пряко по БНТ1 сбогуването с патриарха ни и съм очораван от организацията и как успяха за такъв кратък период патриарси на всички православни църкви да дойдат в България и да се молят за душата му на толкова езици.

мисля че един балгарски патрярх заслуява това погребение-не е нужно да ни е яд и да сме злобни *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вярата е първо любов към ближният -хахах трудночко нали

Отиде си велик и едиствен истинския водач и авторитет на българите. Светла му памет.

Сега ако кажеш от кое село си...

Светла му памет! Ляка му пръст, да почива в мир!

да чуим Дърива как са дире !?

Вечна му памет на дядо Максим! А на хейтърите-олигофрени дрон, гаргамел и др. под. спам-паплач пожелавам да издирят нищожеството христофор събев (пиша ги съзнателно с малко букви), да плеснат с ръце, да се прегърнат и вкупом да се гръмнат!

Кой ти говори за Христофор Събев!? Ти не можеш да си представиш човека в расо да не е политически обвързан, да е просто човек на вярата...за 60+ години комунизъм виж какво са направили от теб...един индивид който не може да мисли, който не иска да мисли, на който не са разрешавали да мисли, а да слуша, да е послушко...това не може да и типичен представител на демократична България

Вечна му памет! Ама за кво , ще ми кажеш ли? Освен дето се борил с фори светулката нещо друго ще добавиш ли? За 40 годин само светулката ли победи?

Колега, бегай се снимай пред мезонетчето Му в орешако! Изографисано е с лъфчета и слончета , ще ти хареса !

Уважаеми агент 007, що пък веднага ни определи като хора на фори светулката - единствената "заслуга" на максим?

така е, те не са от алтернативните - те са от "бялото братство", и не са християни, а слънцепоклонници.

Да почива в мир дядо Максим.

О, мой боже, правий боже! Не ти, що си в небесата, а ти, що си в мене, боже - мен в сърцето и в душата... Не ти, комуто се кланят калугери и попове и комуто свещи палят православните скотове; не ти, който си направил от кал мъжът и жената, а човекът си оставил роб да бъде на земята; не ти, който си помазал царе, папи, патриарси, а в неволя си зарязал мойте братя сиромаси; не ти, който учиш робът да търпи и да се моли и храниш го дор до гробът само със надежди голи; не ти, боже на лъжците, на безчестните тирани, не ти, идол на глупците, на човешките душмани! А ти, боже, на разумът, защитниче на робите, на когото щат празнуват денят скоро народите! Вдъхни секиму, о, боже! любов жива за свобода - да се бори кой как може с душманите на народа. Подкрепи и мен ръката, та кога въстане робът, в редовете на борбата да си найда и аз гробът! Не оставяй да изстине буйно сърце на чужбина, и гласът ми да премине тихо като през пустиня!...

Поклон пред паметта на Патриарха-мир на праха му-елате в село Борец Пловдивско-днес от сутринта фамилия Рашкови празнуват с гюбеци и кючеци-музиката огласява цялото село за ужас на миряните които мълчаливо коментират последните дни на Патриарха и пътят му до вечния дом-ВИЕ СТЕ ЕНТУСИАСТИ-НАПРАВЕТЕ ПРОВЕРКА И ПОПИТАЙТЕ РАШКОВИ КАКВО ТОЧНО ПРАЗНУВАТ И ПАК ЛИ ЗА ТЯХ НАЦИОНАЛЕН ТРАУР ОЗНАЧАВА ГАЗ ДО ДУПКА НА КЮЧЕКА!!!!!

Обадихте ли се в полицията?

в Карлуково ! ( Нема полиция, първо на 112, и те те пращат дето трябва, да знайш !)

Но ето, да кажем, вий вземете, колко? - пшеничено зърно от моята вера, бих ревнал тогава, бих ревнал от болка като ранена в сърцето пантера. Какво ще остане от мене тогава? - Миг след грабежа ще бъда разнищен. И още по-ясно, и още по-право - миг след грабежа ще бъда аз нищо. Може би искате да я сразите моята вяра във дните честити, моята вяра, че утре ще бъде живота по-хубав, живота по-мъдър? А как ще щурмувате, моля? С куршуми? Не! Неуместно! Ресто! - Не струва! - Тя е бронирана здраво в гърдите и бронебойни патрони за нея няма открити! Няма открити!

Вапцаров е Велик поет! Как точно и просто ги казва нещата!

И ти очно простотии дрънкаш от сабаале! "Неуморни песни " да ги кръстим ,а ?!

ВЕЧНА ТИ ПАМЕТ ДЯДО МАКСИМЕ! ПОМАГАЙ НА БЪЛГАРИЯ И ОТ ТАМ!

Откъде да помага? Имам лошо предчувствие за мястото където се е запътил стареца. Да не говорим за кървящите икони и развихрилата се хала - все лоши поличби. По добре да не помага и да не се меси в земните дела от мястото където са го запратили действията и постъпките му...

На който не му стиска да се бори за права в реалния живот му оставанадеждата за....спасението на душата. А патриарха има много заслуги затова хората да се молят за душата пред..бога, а не да се борят за хубав реален живот. Това е държавна религия и на феудализма и на капитализма...

Защо ББ беше вчера а не днес на официалното опело? Да не би този свят човек Максим да е проклел най-послеа от Банкя

време ли е да слагаме киселото зеле?

Закъснел си Щурчо, утре сняг забръска, кво ще рупаш ти зимъска ?!

Нема ли да отиде да се прости с колегата си, нищо че не е бил платен комсомолски секретар?!

Вечна му памет на дядо Максим ,ако не беше той нямаше да имаме църкви след 9-ти хора той направи каквото можа много дипломатично Велик Патриарх беше Бог да го прости

Патриарх Евтимий или както софиянци го знаят "Попа" е последният български патриарх. Предполага се, че е починал през 1402-1404 г. От това време Търновската патриаршия престава да съществува, българската църква губи независимостта си и е подчинена от Константинополската патриаршия. Близо 5 века по- късно, на 27 февруари 1870 г., със султански ферман българите били отделени в църковно отношение от Цариградската гръцка патриаршия. Последната отказала да признае фермана и обявила Българската църква за схизматична. Това означава, че българската православна църква е отлъчена от Вселенската Патриаршия. Това положение продължава до 21 януари 1945 г., когато е избран новият български екзарх Стефан, а на 22 февруари 1945 г. (само половин година след идването на Народната власт), схизмата е вдигната и е обявена пъла автокефалия на БПЦ. На 10 май 1953 г. БПЦ официално е провъзгласена за патриаршия, а за патриарх е избран Пловдивският митрополит Кирил. Така след 550 години упадък, Българската Патриаршия е възстановена, благодарение на благоразположението на Руската православна църква, която признава Българската екзархия, спомагат Константинополската патриаршия също да ни признае и да вдигне схизмата (отлъчването). Изводът е, че след идването си, новата Народна, комунистическа власт прави една огромна добрина: Възстановяването на Българската Патриаршия. След Патриарх Евтимий и пет и половина вековният упадък, Патриарх Кирил е първият български патриарх, а неговият наследник е Патриарх Максим. Твърде вероятно е един ден и Патриарх Максим да бъде канонизиран.

от екрана на битивито, некакво създание, да му прости Господ, като бостанско плашило е, сипе хули срещу "орда" архиереи, която попречила на поповете-марксисти спокойно да се занимават с доносничеството Си ?!

бОГ ДА ПРОСТИ ДЯДО МАКСИМ ПАТРАРХ БЪЛГАРСКИ.Един свестен божи човек устоял на лумпенизма на разколниците и уродите от СДС които през 1992г. си позволиха да го уволнят мислейки се за вечни като сегашните кратунковци,забравяйки че са преходни и незначителни твари на грешките на историята българска.Отиде си един мъдър патриарх и човек,ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ТВОЯ ЖИЗНЕН ПЪТ ДЯДО МАКСИМЕ!

Цялата тази циркаджийска показност при погребението е в пълно противоречие с живота и с делото на дядо Максим!

Не си съвсем прав. Патриарх е това, не е кварталния поп. Но ти виж кой е на първия ред и в тв-студиата- първите комунисти. румен Петков, Андрей Лайчев, Дърлева и прочие воини на пролетариата, дето забравиха, че религията е опиум за народите. Като видя комунист в черква и се чудя с коя ръка да се прекръстя

Лека му пръст на максим и нека Бог му прости греховете! И аз ще се помоля за неговата душа, много има нужда от застъпници, заради земните си дела!

Привет Ddroneg, Можеби ти да не си от близките на Христа ? А може би си, но си оставил времето да затули семената на Господнето Слово ? Предлагам ти тема за размисъл, няма да е излишна никому от пишештите тук, включая и себе. И така, чети по-долу..

Ти как разбра и свидетел ли беше, та го и съдиш за земните му дела?

Dobromir Dimitrow

Уважаема sisi, аз не го съдя за земните му дела, но именно за липсата му на адекватни такива ще се помоля искрено за неговата душа! Помолете се и Вие! Всички сме Божии творения и сме еднакви пред Него!

Почивай в мир.

Аман от богухулници, говорете каквото искате за патриарха има един който вижда всичко и само той има право да съди.

Пише се "богОхулници"....дори името не можеш да напишеш

От такива като теб изобщо не се обиждам. Кажи нещо съществено или освен да се хванеш за думата няма какво друго да кажеш. А не искам да сравнявам моята грешка с твоите изказвания по-долу дори и още веднъж ще кажа аман от богУхулници.

Всички, които хулят съвременните български "висши духовници", включително т.н. "патриарх" са Божиите защитници на земята. Защото облечените в черно служители на Държавна сигурност похулиха Бог и се отрекоха от него първи. Да Бог ще ги съди! Жесток съд предстои! Лошо ги чака и с кървави сълзи ще плачат свещенните икони.

Dobromir Dimitrow

АМИН!

никаквица, дето осъди Нейна милост съдия Тодорова, кажи, кажи!!

Защо българина е най - малко вярващ спрямо източно европейските страни / да не говорим за запада/! Защото ЦК на БКП беше приватизирало олтара и постави за шеф едно свое мекере...това не беше църква...беше комунистическа база за дообработка на измъчения българин

И друго - бкп замени вярата в Христос с вярата в бкп!

БЕЗСРАМНО е един 'бял брат' да говори точно за Иисус! Вървете си при лъжепророка!