”Желязната лейди” беше изпратена да почива в мир с военни почести и протести

Хиляди дойдоха за погребалната церемония на бившия премиер на Великобритания Маргарет Тачър в катедралата „Сейнт Пол” в центъра на Лондон. Премиерът Дейвид Камерън прочете стихове от Евангелието на Йоан, както поискала приживе Желязната лейди. Тя бе изпратена с военни почести и протести.

Обратно в новината

Коментари - ”Желязната лейди” беше изпратена да почива в мир с военни почести и протести | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо не мога да разбера злобата на коментарите. Откъде идва? Тачър бе политик във времена, когато за нас Англия беше абстрактно понятие.Колкото е сега Таити да речем. Едва ли има засегнат от политиката и нашенец за да се чува думата "вещица" в коментарите. Всъщност това сме си българите. Най сме силни в злобеенето и да бистрим политиката.

Има една новоиздадена книга , която всеки българин трябва да я има: "Балканската война 1912-1913 , илюстрована хроника", Изд. Световна Библиотека - автор Ал. Въчков ( 15 лв.). Едва ли има друг народ, който може да се похвали с подобно историческо свидетелство за героизъм и величие. (Те затова и ни ликвидираха армията - под мъдрото ръководство на Рептила-предател Костов.)

Бог да даде мир и покой на душата й! Нейните усилия и политически умения доведоха до краха на съветската тирания.

popov

Ейййй ти с тоя замотан изказ ставаш направо за владика бе!

Това е, защото един и същ ги драска. Половината коментари са от един човек ли, антикомунист ли, евреин ли. Няма сам себе си да осъжда. Но диалози е правил сам със себе си.

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е ПОСЛЕДНАТА СТРАНА СТИСКАЩА СЪС ЗЪБИ КОЛОНИАЛИЗМА В СВЕТА.

Еееей,бе тая не се ли вмириса?Що чак сега я заровиха!

Аз да питам оня мушмул Плевню, там ли бяха президентите на Чехословакия, и на ГДР-то, дето ги посреща миналата година в мраморната зала, и стана за резил и пред първолаците :D Този изобщо знаел ли е за какво е бил там, или заради общата снимка със сатрапите на света?

Тач е място за теб, ниско качествен, нищо струващ путкистански работник, аре изчезвай и следвай съдбата на СССР.

Според теб, защо "САЩ гледат със завист на Германия, а не на Великобритания" ? Ръждясалата лейди беше просто една супер твурдоглава жена, която с безумно упорство приложе един безумен експериемнт внушен и от икономическите теоретици на Рейгън. В резултат, 30% от британското население днес живее в мизерия, странат не може да излезе от кризате, понеже не произвежда нищо, коеот останалия сваят би искал да купи, на всичкото отгоре и скъпо. Най-доброто университетско образование в света превърнато в конвейер за кухи, но скъпи дипломи. Почти всички интелигентни хора в UK смятат Тачър за вреден, дори пагубен за страната политик. Разбира се, беше един предвидим и искрен антикомунист! Eдин +.

Даже много добре! Колкото до нашето президентче...то не е виновно!

страдат такива малоумници като тебе с плитки мозъци

Със завист гледате червени изроди като тебе, и ... цял живот ще гледате така.

ееха колко потенцял познание във форума ...абе хора ше се подтисна че не чувам петела както вий ама то па неможе и всички да са наясно и с политика и икономика и бачкатори гаче ли ше требат ама пусто не ми се работи :)

Интересно какво нашите два папагала Плевнелиев и Стоянов дирят там??? Нито я познават нито са работили с нея. И те решиха да се наредят то стария сврхбогат елит цедил света няколко десетилития....като гледах гостите всички са на път за джендема при рогатите...во веки веков

Дано и в черната земя не се стопи тая вещица! Съсипа бедните, прегази синдикатите само и само да угоди на изедниците богаташи. Дано гори в ада, парите ти остават тук и дано същите тези омразни от теб работници да се облекчават всеки ден върху неолибералния ти труп!

Дано те намеря и ти счупя комунистическата руска кратуна та белкем знаем за какво квичиш

Да седнеш на някой надървен чеп и да изпиташ възторга на древногръцка весталка...

И какво точно съсипа, или като безмозъчна комунистка и ти не знаеш.

rado_7_6@

Можем само да съжаляваме, че досега България не е видяла такъв Политик - ясни правила и възможности за който има желание да бачка и да се развива, отстояване на Държавния Интерес при уважаване на личните особености (примерно, че еди кой си е гей не важно щом е окей като ситизен), а лумпените опитващи да рушат Държавността - на къс повод и яко сецане като зашават. Бойко е най-близо досега, но не се оправя с лумпените. Да се надяваме, че следващият мандат това ще се промени. Понеже лумпен е състояние - навсякъде има такива, разликата е, че на местата дето се живее добре лумпените са на къс повод.

стига с тоя Бойко и ти ве ааама и бунак :)))

империята, в която слънцето никога не е залязвало.. има много отблъскващи неща относно англичаните, но поне имат ценности съхранени с векове наред. традиции и дух, каквито при нас за жалост са затрити отдавна. и все пак светлина в тунела има - това пренасищане на острова и като цяло в западна европа ще наложи нови тенденции в демографската и политическа картина на най-стария континент. нищо чудно и нашата малка държавица да се изправи на крака, но трябва народа да се събуди малко, да се обедини и наи-вече да започне да мисли!

за да прославят новото ти име, защо :)

Да почива в мир и лека и пръс....Всъщвост си отиде една част от историята и ние не сме длъжни да я помним,просто само ще я споменуваме по някой пъвод...

Мъж държеше плакат с текст "Почивай в позор!", някои викаха "Боклук". Креатура на богатите и монополите. Петно за Британския управленски елит!!!!!!!!!!!!

Светът ще бъде едно по-красиво място без тази продажна и самовлюбена вещица ! Колко болка и страдание докара на народа си и колко невинни по света загинаха заради този боклук, за сметка на доволните едри капиталисти и банкери ! Прекрасно е, че вече на такива изроди като тачър не им дават власт !

Подкрепя мнението ти! Макар че трябва да отдадем заслуженото и на хъса й (във Фолклендскта война). Англия е родината на капитализма (от който сега англичаните плачат) и явлението М. Тачър не е случайно там, а не на континента. Т.е. трябва де се извлекат поуките и да се затвори тази страница на историята.

тук където работя и живея имам приятел аржентинец, таа те имат др гледна точка за фолклендската война, ама това си е въпрос на география, ние сме някакси по близо до "велико"британия и по ги разбираме техните "успехи"

Светът ще бъде хубаво място без червени изроди като тебе, уви вие все се криете по малки дупки

Дефектното потомство на комунистическите изчадия пак е изпълнило форума с непоносимата воня на отровените си души.

Трай бе изрод .... не си достоен даже прахта по подметките на Брежнев да лижеш.

popov

Добре, че простотията няма тегло- Но ако краката ти не са счупени от масата простотия, то душата ти явно много страда.

Това че мнението на този човек не ти харесва си е твой проблем. Всеки има право на мнение. И за твое съжаление е казал само истини. Друг е въпросът че ти си с промит мозък или май ти плащат за идиотизмите ти.

popov

Бе има право на мнение, без значение дали ми харесва, но нужно ли е да го изказва по такъв просташки начин?

Тези надминаха по церемонии погребенията на комунистическите вождове от преди 30 години. Какво ли ще бъде, когато дойде ред на една друга възрастна дама?

Е, прав си, тогава на шоуто ще има не 6, а 666 черни коня и със сигурност 1 камила.

Да, почти винаги са работили срещу България. Но това не променя фактите- велика страна, велика жена.

Велика страна не знам дали е но крадлива със сигурност. Векове крадоха по целия свят. Когато преди 3 год. една страна си поиска открадната преди век антика, Камерон каза че ако трябва да връщат, то трябва да опразнят Британския музей. Живял съм там и мога да кажа - надути хора, алчни и крадливи.

по-нагли,по-алчни и по-крадливи от българите ли,едва ли

Това погребение е много шум за нищо. Надутите и крадливи англичани пак се правят на велики. Пак търсят пропаганда. Бас държа че предварително са сметнали колко пари ще спечелят от TV права и дошлите в Лондон туристи. Те за пари и задника си ще дадат. По виновни са нашите медии че се включват в шума като че ли е някой велик българин.

"True Blue" също така означава "Истинска Тъга".

Душици златни, ще ме уморите от смях! Първо разхождахте зомбито Тачър из Лондон, сега слагате желязо и топ в едно заглавие, от което образността изисква да си представя, че са я изстреляли във въздуха. Хайде трети опит!

.....Върху ковчега на Тачър са аранжирани бели цветя, а на картичка върху него пише: "Любима майка, винаги в нашите сърца"....... А за кои беше мащеха ??? Изводи ???

...Велика Дама ли?!....английският народ има думата за това. аз се чудя, за какво, по дяволите, Националната ни телевизия предава директно, на живо цялата траурна церемония?!? какво точно е направила Тачър за България и за българския народ, че нещо не си спомням?? Нормално е да излъчим репортаж, но чак пък такова "подлагане"..... толкова велики и достойни българи ни напуснаха в последните години - тях ги удостояваха с "честта", да споменат в новините кога ще е погребението! за пореден път показваме, че се прехласваме по чужди национални "герои", а нашите - тях кучета ги яли...

Така, мили деца- като ще пишете за погребение, няма защо да пишете "Тялото на". Освен това е "в последния си път". Ако пишете "по", това предполага ходене, все едно лейди Тачър, вярна на твърдите си принципи, е отишла до гробището на собствен ход. Стилът е фино нещо, хубаво е човек да усеща кога пише груби двусмислици.

Сеир. Благодарение на мъдрата й политика на тая бабичка и на нейните наследници има доста англичани, които се търсят спасение в чужбина, та даже и в нашата добра страна.

Вероятно желязната лейди е предадена за скрап, а охраната е срещу посегателства от местни цигани.

много мило *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да върви в ада тази гадна антикомунистическа мутра. Родена за омраза, далавери, антиработнически ексцесии и всяване на най-долни псевдокласови настроения. Дано повече не се раждат такива диванета като нея, Рейгън, Горбачов и Кол. Донесли на света несигурност, кризи, разцепление и мизерия.

Горката.ьнд си прав,ще витае безпризрна до свършека на вселената. защото Ада е запазена територия за смърдящи човекоподобни комуняги и на входа му стои "Бащата на народите" Главния дявол Йоско Джугашвили , а той не виждам как ще я пусне вътре?

Дано повече не се раждат изроди като Ленин, Сталин, Живков, Ким ир Сен и цялата световна комунистическа измет, чиято главна цел винаги е била да си присвои всичко зад паравана на загриженост за бедните и онеправдани работници. Повдига ми се от комунисти! Добре, че хора като Маргарет Тачър помогнаха да се отървем от този прогнил строй. Мир на праха ѝ.

ПОКЛОН, ВЕЛИКА ДАМА!

ПОКЛОН ЛЕЙДИ ТАЧЪР!

"Десетки най-ентусиазирани почитатели на Маргарет Тачър прекараха тази нощ в спални чували по тротоарите в британската столица, за да си осигурят места на първия ред..."

До автора на статията: Има нещо гнило в този откъс от изречение "Около се около 2000 високопоставени гости,":)

"сред които и президентът Росен Плевнелиев" може да се каже още "И наш Ганьо е там" или "Барабар Петко с мъжете"

като има народни пари за харчене що да не отиде тоя тюфлек женствен, а Англия винаги е работела срещу България!