Коментари - Погребаха в бели ковчези Вики и Цанко, загинали заради циганска каруца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А младите хора загинаха? Бог да ги прости!

Защо не се е забил в каруцата, поне щеше да изчисти България от един нежелан боклук, а той и момичето най-вероятно щяха да оцелеят!

Каруцаря да се обяви за човек на годината и междувременно ще съдим България заради автомобили каращи по каруцарските магистрали!

Мисля че един закон за лишаване от право на гласуване за хора с основно образование ще оправи доста проблеми наведнъж.

боико,герП и закона защитават циганите,проклети да са те и техните дяволски изчадия.

Тя каруцата дали е циганска или не е циганска нямало е да промени факта, че двама души си заминаха. Когато специфично се добави думата циганска в заглавието, не знам какво точно се опитва да каже дир.бг на читателите. Ако беше някой дядо с българска каруца и са щели да го прескочат ли? Не е редно смъртта на двама души да се извърта и използва за изместване на фокуса и поредното противопоставяне на цигани и българи. Малко уважение трябва да се прояви към загиналите, а не тъпашки коментари на етническа тема.

Ако можех вкарам теб в голфа на мястото на двете жертви, а те да си останат живи, с удоволствие и голяма радост бих го направил без да се замислям дори за миг! А, бих вкарал при теб циганите от каруцата със същите чувства... но каруцата от пътя не бих махнал, само кончето, че то наистина няма вина и също е жертва. Сигурен съм, че си сексуален партньор на някой циганин и играеш главната женска роля.

ОТКАК ИМА ДЪРЖАВИ,ПРИМАТИТЕ И КРИМИНАЛНИТЕ СА ИЗПОЛЗВАНИ ОТ МЕСТНИТЕ И ВЪНШНИТЕ ВЛАСТНИЦИ, ЗА ДА ИМ ВЪРШАТ МРЪСНИТЕ ПОРЪЧКИ! ОТДАВНА ПОДОЗИРАМ,ЧЕ ТОВА С ЦИГАНСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ НЕ Е СЛУЧАЙНО!!! ПРИЛИЧА МИ НА КОМСОМОЛСКО ПОРЪЧЕНИЕ!!!

Потърсете в гугал за ЧОЧООЛУ

Аз го помня, беше с тъмно жълт Мерцедес и шофьор.

"В един гроб заровиха Магда и Ягодин, любовник и любовница, и двамата млади и зелени, и двамата селска слава." Цитатът е от Елин Пелин, а разказът е "Напаст божия" и някак ми избликна в главата, докато четях кошмарната новина. Двама хубави млади хора, които са виждали бъдеще пред себе си и са се стремили към него... и бъдещето, и животът им прекършени за миг от мърдащи, мърсящи земята същества, незнайно защо дошли на света и недостойни да бъдат наречени хора. И те са напаст божия, несъмнено. И сега какво - поредните прекрасни младежи, убити от мръсните, крадливи, подли, гнусни създания, които вилнеят безнаказано и тормозят нормалните хора. И докога ще ги понасяме?

Боже каква трагедия за тези почернени семейства. Да отгледаш дете и да ти бъде отнето по такъв нелеп начин... Каруците да могат да се движат само по черни пътища и само през деня. Ако не е възможно да се забранят със закон... Стига толкова почернени семейства. Стига!!!

Снощи почти на същото място към 19 часа настигнахме циганска каруца пълна с цигани.Движеха са в нашата лента като нормално МПС Без светлини ,без светлоотразители нищо.Двама бяха седнали с лице към настигащите ги коли и само очите им проблясваха в мрака.Ужас. Разминахме са на косъм.Защо полицаите не вземат крути мерки срещу тази пасмина -аман от избиратели.Нека всички политици се обединят около идеята да не с използват цигански гласове за изборите.

Снощи почти на същото място към 19 часа настигнахме циганска каруца пълна с цигани.Движеха са в нашата лента като нормално МПС Без светлини ,без светлоотразители нищо.Двама бяха седнали с лице към настигащите ги коли и само очите им проблясваха в мрака.Ужас. Разминахме са на косъм.Защо полицаите не вземат крути мерки срещу тази пасмина -аман от избиратели.Нека всички политици се обединят около идеята да не с използват цигански гласове за изборите.

Гази ако се налага . Ако трябва да избера дали да се ударя челно в насрещното или да отнеса каруца познай кое ще избера

Не можеш, душко. Всеки би искал, но рефлекса е преди мисълта.

Каруците отдавна трябваше и все още трябва да бъдат напълно забранени. Те представляват препядствие на пътя движейки се с почти нулева скорост, нямат габаритни и каквито и да било светлини. Кой ползва каруци? Само и единствено циганите и то само и единствено за кражби, защото са безшумни през нощта в полята. Сега е момента на тази простотия да се сложи край.

Я вижте каруцата на кръстовището в Хасково!!!??? Ко СТАНА - ВСИЧКО СЕ ПОТУЛИ! Е ХАЙДЕ СЕГА ЖУРНАЛЯТА ДА РАЗДУХАТ СЛУЧАЯ. Наскоро беше пак така и в София и т.н. докога СТРОГИ ЗАКОНОДАТЕЛНИ РЕСТРИКЦИИ, ГЛОБИ, АОГРАНИЧЕНИЯ И ПРОМЕНИ ПРОТИВ ТАКИВА ППС И ВОДАЧИ. КАРУЦИ само извън пътя или по третокласен път след нужните регистрации, данъци, аксесоари, изправни стопове, фарове, спирачки, звукова сигнализация и т.н.

Погребвай най-достойните деца Българио, да живеят циганите ! Те са гласоподавателите на тая територия................., те са ти важни. Нашите-кучета ги яли !

претория, резерват, национален прак и т.н.

Децата ни гинат заради тая циганска сган . До кога ще търпим, бе хора??!?!?!?!?

ОЩЕ ЖЕРТВИ НА ЦИГАНСКИТЕ ОРКИ! КОЛКО ЛЮБОВ И ЕНЕРГИЯ СА ВЛОЖЕНИ В ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ДВАМАТА,КОЛКО ДЪЛГИ ГОДИНИ ИНВЕСТИЦИИ И НАКРАЯ-ЖЕРТВИ НА ЕДНО ПЛЕМЕ,КОЕТО СЕ РАЗМНОЖАВА СЛЕД БЕЗПАМЕТНИ РАЗПИВКИ,ЗА ДА ПОЛУЧАВА"ДЕЦКИ"!!! ЕСТЕСТВЕН ПОДБОР-ПРИМАТИТЕ НАДДЕЛЯВАТ НАД ПО-ВИСШИТЕ ТВОРЕНИЯ! ПОМИСЛЕТЕ ДОБРЕ ЗА ТОВА И ЗА БЪДЕЩЕТО СИ!!! ПОМИСЛЕТЕ И ЗА"МИГРАНТИТЕ"!!!

Сега трябва да ли да обичам сиганите и защо ?

Ами обичай ги, щото както вървят нещата, след някоя и друга година ще станат законотворци, а може и каруците да почнат да паркират пред парламента...А напълно възможно е да седнат на креслата на Баце, на президента и на председателя на НС...Този момент не е много далеч в бъдещето...

направиха ли байрам в махалата, че са се отървали да не бъдат блъснати ?

чудят се какво да правят и главно по форумите се изявяват. Някои с глупости до небето. Една се възмущава че майката не била вярваща - хора всякакви, особено като те постигне такова ГОЛЯМО НЕЩАСТИЕ. Моята майка също когато почина сестра ми много отдавна от левкими на 11 години се отказа от Бога - какво е виновно малкото невинно и безгрешно дете. Но с течение на времето след десетки години отново се върна към Бога.

ако има бог, то той седи някъде нависоко и ни гледа с интерес и не се намесва. защо да го почитам тогава?

Бог да ги прости.

Колкото и да ни е омръзнала дефиницията "несъобразена скорост" е вярна в повечето случаи. Кара се със скоростта, при която можеш да спреш до там до където виждаш. Фаровете вадят едни 30-40 метра от мрака. Кара се със скоростта при която може да се спре в тези метри. Всичко над това е руска рулетка. Може да е било каруца, велосипедист, животно, камък паднал на пътя, изпаднала резерва гума и какво ли още не. Изредих нещата, заради които последната една година ми се е налагало да скачам на спирачката с двата крака. Иначе и да намерят истинския виновник, от гроба никой няма да излезе.

съжалявам за минусите които са Ви плеснали, напълно съм съгласен с Вас..

КОКО,ГОГО,АЛЕКС И ИВАН-ЧЕТИРИ В ЕДНО! ОПАСНО РАЗЧЕТВОРЯВАНЕ НА ЛИЧНОСТТА!!! ВСЪЩНОСТ,КАКВА ТИ ЛИЧНОСТ?! ТИПИЧНИ СОРОСОИДИИ!

Всеки пази себе си! Правило номер едно при всички ситуации. А при карането в условия на ограничена видимост - кара се със скоростта с която можеш да спреш в рамките на видимостта. Ако видимостта е 5 метра - пъзиш с 10 километра в час и това е. Ако проследите какво сме писали тези четирима, щеше да прочетеш, че освен каруца (с цигани или българи - все тая) има още много неща, които могат да се озоват на платното и да те пратят в отвъдното. Важното е да ги видиш преди това за да ги избегнеш! Така, че карайте съобразено с пътните условия. А за каруците - ами звъните на 112. След това си правите труда да видите реагирано ли е било на сигнала.

Глупости.. да вземем пеш да ходим, защото на циганин му хрумнало да кара в стелт режим по първокласен път. Да спрем самолетите .. защото се движат с безумна скорост и да не минават през облаци .. защото губят видимост и може да е блъснат с друг самолет заблуден от безотговорен служител по контрол на полетите Да спрем да ходим по улиците.. защото може да ни падне керемида на главата.. отново защото някой е безотговорен и не си е обезопасил обекта. Да спрем да ядем, че има риск да се задавим - всяка хапка = руска рулетка. Ясно е като бял ден.. циганин мръсен (т.е, в камуфлажно състояние) е причина за тази трагедия.

Самолетите затова имат водене, защото се движат твърде бързо и даже при перфектна видимост при техните скорости не може да се реагира в рамките на видимостта.

Все пак да обявят и с каква скорост са карали Голфа. Ако караш със съобразена скорост за нощно каране, на дългите светлини се вижда на 50 метра напред, достатъчно за реакция и спиране. А дори да не можеш да спреш, никога не се навлиза в насрещната лента, по-добре да удариш предния. Мерцедесът как не е спрял? Сигурно и той е карал бързо и е ударил Голфа с голяма скорост. Аз често карам нощно и 90% от шофьорите са абсолютни идиоти, незнаещи как се кара в подобни условия и застрашаващи моя и техния живот.

Ако не е станало в завой и аз не мога да си обясня как не са се видели. Ама и фаровете да се види в какво състояние са били - на старите мерцедеси са едни като замъглени, на голфа надали са били много нови. Не знаем обаче дали е така щото не знаем колко стари са били колите.

Как предлагате да се види каруца на тъмен път без осветление? Когато няма светоотразители? Преди години баща ми едва не блъсна двама от тая пасмина, защото в тъмната част на денонощието караха каруцата по първокласния път Русе-Варна, без светоотразители, без нищо. След като първо наби спирачки и въртя волана, и не знам какво, та се отървахме, изскочи от колата и щеше да ги пребие, ако не го бяхме дръпнали да не се разправя. А мангалите мръсни само му мигаха насреща и се чудеха кво пък толкуз станалу бе бате!!!

Като караш бавно, със скорост достатъчна да спреш на разстоянието, което виждаш. Ако те заслепят, спираш и изчакваш да се разминете. Има си правила за нощно шофиране, които не се спазват.

Пак казвам - пълно тъпотии пишете. Ами ако те заслепи кола с/у теб.. ами ако просто не го видиш в сумрака. Понеже човек не е машинаи не е съвършен а може да сгреши, затова са задължителни задни светлини и габарити на всички превозни средства. Не съдете децата... мрисният (т.е., в камуфлажно състояние) циганин е причина за това нещастие.

Мръсните термити са изпълнителната власт на Тиквата.Да ни довършат...

""Не зная как ще продължа живота си за напред, но зная, че няма Бог и няма справедливост! Вики...следвай светлината...Обичаме те с кака!! Много...много !!!", написа почернената майка на Виктория - Янка Гьонева в социалната мрежа." Лека им пръст на младите, но майката кърти мифки с безбожието си. Наказана веднъж, тя получава второ божие наказание, като при това директно си проси третото... Няма ли кой да и каже, че Господ забавя, но не забравя? Няма ли кой да и каже, че вместо да богохулства е по-добре да наведе глава и да приеме божиите изпитания? Господи, прости на слепите грешници!

Безбожниците вместо да се замислят, цъкат минуси... Божието наказание е неизбежно, хора! Не богохулствайте!!! И Вас ще ви постигне, ако не смените чипа и настройките си!!!!

на идола

TheAgnostic

Богохулството не може да е провинение защото няма потърпевши.

няма да вдене нито тя нито тия 'коментаториращите'. Освен да словоблудстват те за друго не стават. Писано е, че няма да се смирят и да се покаят за греховете си, писано е, че ще вкусят от чашата на гнева Му - и да е писано те не могат да четат. Никога няма да извадят греха от себе си, но ето - двама млади се спасиха от този ад.

Ако има Бог и, както пише из светите книги, е справедлив и забавя, но не забравя, то ще накаже първо своите служители, за които ни един божи грях не е чужд! Сребролюбие, пиянство, прелюбодейство и прочие грехове са станали навици на божиите служители, а ти ми говориш, че ние, обикновените миряни, сме грешници. Не съм чул или видял до сега Бог да помогне някому, въпреки безбройните молитви, отправяни към него. Ако помагаше на някого, то първо щеше да се погрижи за бедните и онеправданите, които чинно посещават божия храм, целуват иконите и палят свещи пред олтара, КУПЕНИ с последните стотинки в джоба. Ама явно Бог е глух и сляп или пък не му се занимава с тези свои чеда...

Абсолютно нелепа смърт на две деца! Ужасна трагедия! За съжаление отново ще се свием и отново правосъдие няма да има.

Имат ли право каруците да се движат по асфалтираните пътища, след като не плащат гражданска отговорност, данъци, не спазват правилата за движение, няма изпит на правилника, нямат регистрация, нямат светлини и цапат много?

Нямат право! Правото им го дават от НС, КАТ, БАХ(маа му), ЗДП и ППЗДП, Данъчните от 2019 г. Който има каруца както и ремарке да плаща данък 100 лева/ год Който има кон плаща данък. Каруцата е габаритно ППС трябва да е регистрирана, коня чипиран, да ходи по 3 пъти на профилактични прегледи и пред комисията за защита и хуманно отношение към животните Да се проверяват с какво изхранват тези животни - в чии пасища, землища и т.н. Незабавно да се въведе ЗООПОЛИЦИЯ и заедно с горските и полските стражари да се конфискуват, арестуват и пр.

ЦеЦека това си ти

ся се оказва че бог нямало. не е виновен бог а полицията ,цацартурата и боковците, че направиха циганите да се чувстват недосегаеми.няколко пъти ми се е случвало да ми изскача в тъмното каруца без светлини и усещането е адреналин макс. ако не успееш да спреш просто блъсни каруцата но не влизай в насрещното. сблъсъкът с насрещна кола е много по страшен.

ЦИганите и при бай Тошо бяха недосегаеми, не се залъгвай че сега са станали такива. Е тогава ако ги хванеха да крадат ги биеха до синьо.

българина е най висшото творение на земята но не може да се реализира щото му пречат две сополиви ромчета 1 това е една глобална трагедия

по скоро е карал бързо 3аглавието подтиква към омраза 1 автора е от некое село

Оставам с впечатлението, че е станало в завой - затова нито младежите са видяли каруцата, нито докторът голфа. На това отгоре върви го търси мангала с каруцата, едва ли ще го намерят.

ромите са новите българи!

където живея от много години, каруци по пътищата няма да видиш, явно вие в Бг сте още в 18ти век

Е да де! Така е, но при вас мангалите са модернизирани, придвижват се с каравани, а вероятно и спазват правилата за движение! Тукашните са друга бира, смятат се за недосегаеми, че законите не важат за тях, че дори да направят нещо незаконно, което И правят най-често, веднага скача един БХК, който ще докара от девет кладенеца вода, за да докаже, че не им се спазват правата, че са малтретирани, че полицията ги пердаши, че държавата не ще да ги интегрира, че..., че...Абе всичко друго, но не и че са виновни за нещо...А че живеят на гърба на държавата, че държавата се грижи повече за тях, но не и за нормалните си граждани, на кого ли му пука...Абе евроатлантически таковата...

Истината е друга, държавата е притискана да дава всякакви помощи и други облаги за циганите, за да стоят тук в България. Има всякакви неправителствени организации, които също дават пари за интеграция и прочие, спонсорирани от западни държави с цел да си ги държим тук и да не ходят по Европа, защото и те знаят, че те не се социализират и за това наливат пари тук. Всеки може да си представи, какво ще стане ако спрем помощите и като няма какво да взимат, защото те са паразити ще тръгнат към голямата Европа. Никой Европеец не иска тумба цигани за свои комшии.

ПРАВ СИ! ПРЕМИЕРЪТ НИ-БИВШ КМЕТ, СЕ"ОПРАВИ" С КАРУЦИТЕ НА МЕСТНО НИВО И СЛЕД ТОВА ГО ИЗДИГНАХА ДА СЕ "ОПРАВИ" И НА ДЪРЖАВНО НИВО! В БГ,КОГАТО СЕ ИЗДЪНИШ КАТО ШЕФ,ТЕ ПРАВЯТ ПО-ГОЛЯМ ШЕФ!!!

Бог да ги прости! Съболезнования за близките им! Мир и светлина на душите им и вечен им живот! Жестока и неоправдана трагедия, заради безмозъчни същества, каращи каруци! Отнемане на каруци без светлини и солени глоби за такива нещастници!

е тоя, дето създаде безмозъчните същества, каращи каруци

Вече почват да се берат плодовете от целенасочената политика на управниците последните 30 години - пълно затъпяване и изчезване на българите от България. Изходът е Терминала - тук борбата е безсмислена.

Каруци, колелета, тротинетки ... нямат работа на пътя! Анархия, всеки прави каквото си иска и резултата е налице. Шофьорите и пешеходците говорят или си ровят в телефоните. Колоездачите прехвърчат по пешеходните пътеки, в тъмното са без светлини или светлоотражатели, но пък са с каски! Всеки е с права и всеки е специален. Всеки се държи като безсмъртен, пълно отсъствие на инстинкт за самосъхранение и неспособност за преценка на заобикалящата среда. И... пази моториста

едно е в града едно е извън града. Извън града плащаш винетки, там не трябва да има по пътя крави, кокошки, каруци, конски тафтаци, тичкащи дечица. Докато вътре в града е гмеж, няма винетки, има дечица, има телефонистки, има всякаква паплач. Е, тук случката е извън града. Но то си трябва някоя мозъчна гънка да видиш и тук и там де. Ааа, верно, на вас от село всичко ви е село, е, извинявай ...

такива резки маневри за отбягване са крайно непрепоръчителни, газиш пък квото е там да мре.

Друг път. Ще ти се навре ока на каруцата там където не е желанието ти.

Всъщност е прав колегата. Заради котка на пътя и подобна маневра, като млад шофьор щяхме да се обърнем по таван. И от други хора съм чувал подобни ситуации - по-правилно е въобще да не правиш резки маневри - в случая виновната каруца щеше да си получи заслуженото, а вероятно всички щяха да са живи.

един познат връхлетя на неосветена каруца и циганина в каруцата умря. оправдаха го напълно , каруцата е нямала нито отражател, нито фенер, човек не може да прави чудеса, има си физични закони

Айде блъсни каруца с 70 - 80 км/ч и ще видиш какво ще стане! Никому не пожелавам да се случи такова нещо...

тогава се блъсни с твоите 70-80 км в насрещна кола също със 70-80 сбора прави към 160 км/ч обща скорост в най добрия случай.

кво ще стане ли, ами със 70-80 ще си потрошиш колата, ама ще си жив, а тия сега не са

Вечер по междуселските пътища е истински кошмар. Каруци без светлини, колоездачи без светлини, пешеходжи без светлоотражателни жилетки и тук там някой пиян циганин ходещ на зиг заг на платното. Както и да караш не си застрахован от инцидент. Селяците са комунисти без мозък и без инстинкт за самосъхранение.

Каруците, независимо дали са цигански или не, са без светлоотражатели и без фенер отзад. Не се виждат. Виждаш каруцата в последния момент и ако сработи рефлекса я заобикаляш на магия. Случвало ми се е няколко пъти и само Господ ме е отървал да не се натреса в каруцата.

Да. Тук у видинско всяка нощ е така. И по закон водача на автомобилиа винаги е виновен, щото е карал с несъобразена скорост - демек нощем имаш само право да буташ колата......... по закон така излиза. И няма значение че каруцта може да е била и на Е79 дето по закон каруци не трябва да има, ма има - и пак е виновен водача. И те така, те. И не само че няма оправия, ми и по-зле става.

И как точно комисарят разбра че е имало циганска каруца? Освен това като завиеш рязко няляво и загубиш управлението няма да се завъртиш в лявото платно, а директно колата ще те отнесе извън пътя. Не ми е приятно да пиша такива неща, но изглежда че се правят усилия да се оневини шофьорчето.

Издирват собственика на каруцата който е офейкал и го няма. Пишеш без да си чел статията.

Напротив - добре я прочетох, и сега пак я препрочетох - за каруцата "Комисарят заявил". Не се и споменава и дума за било за намерена каруца, било за избягал циганин, било за издирван циганин. Колкото и да не ви харесва дори и опитни шофьори правят смъртоносни грешки, а младежи, взели на тате колата за да се изфукат пред мацката гинат всяка година.

Ами сигурно от свидетелите. Имало е, достатъчно при това.

Манго, ти ли беше в каруцата? Или си от хората на Красимир Кънев от БХК, заради които циганите ни избиват?

Уважавам факта, че си хомосексуалист, в това няма нищо лошо, но не уважавам факта, че си прост, това е срамно, наистина :(

Вината за това ПТП е изцяло на загиналия шофьор съгласно ЗДП. Скоростта трябва да е съобразена с условията, препядствията и т.н.т. Колкото до каруци, неосветени, нерегистрирани, неплащащи застраховка като участик в движението, неспазващи правилата на движението и т.н.т. вината е на управляващите, на които плащаме заплати за да има ред и законност.

За съжаление си прав. Шофьорът ВИНАГИ трябва да се движи със скорост, която му позволява да спре в рамките на видимия от него участък. А през нощта - в рамките на осветения от фаровете му участък. Признавам - и аз не го спазвам това ... Съдейки по поставените минуси - ясно е, защо имаме толкова много жертви по пътищата. Но да - водачът на каруцата също ТРЯБВА да бъде съден като съпричинител на катастрофата, освен ако каруцата му не е била осветена отпред и отзад.

Вината по закон е на водача на Голфа. Но очевидно, че емоцията и липсата на опит са погубили него и любимата му. Бог да ги прости. Спестили са си мъките на този свят. А за нас останалите живи е добре да си облокчим поне малко живота разкарвайки неосветените каруци от пътищата.

по закон........ но закона е писан от идиоти. на мен ми е изскачала каруца в тъмното точно след завой..... фаровете могат ли да осветяват и на зиг-заг зад завоите че да видиш циганина с каруцата

Циганите не са виновни толкова, колкото управниците. Циганите просто са си прости по природа. Такова не се учи на ред и законност. Къде са обаче управниците, за да се опитат да въдворят поне някакъв ред.

Там е ключът за палатката. Когато деца правят глупости тогава много добре знаем, че родителите са виновни да се стигне дотам. Когато куче нападне някого също съзнаваме, че стопанинът е за бой. Само с циганите някак не правим връзката кой е виновен.

Вижте какво, вместо да плюете по циганите осъзнайте, че в тая "държава" отдавна интелектуалното ниво и на българи, и на цигани е на едно и също равнище, ясно?!

Ти с тях ли почна да се сравняваш... тц, тц, тц...

Вместо да цъкаш и да слагаш минуси си спомни кога за последно прочете една книга? Да, ти!

Ани, прединяколко часа четох книга. Е, и? Ти колкото циганите ли прочете книги, че бързаш да казваш, че си като тях?

Каква Ани...

Примитивно същество. В ерата на нета четенето на книги размеква мозъка. Бат Бойко като е прочел една книга виждаш ли до къде стигна, а? Световет мирлотворец! Хрушчов ряпа да яде.

Да ги бяха сгазили тия орки с каруцата. Можеше да са живи.

Да богохулстваш при огромната ти трагедия е оскърбително и глупаво.... Господ ли е виновен, че има неосветени цигански каруци или липсващата "Пътна полиция" и всякакви други кретенски чиновнически институции?! Майката в скръбта си е несправедлива и жестока - тя трябва да моли Бог да приеме детенцето й в лоното си, да прости греховете, присъщи на всяко човешко същество. А и друго по отношение на катастрофата, не искам да съм технически инспектор, но си мисля, че ако момчето (ако то е шофирало) беше карало с нормална, невисока скорост по второкласен път, можеше и да се избегне изненадващата, внезапна поява на неосветено препятствие и всички последствия след това.. И за това ли Господ е виновен?

Тук имаме човешка трагедия, а той тръгнал да си пробутва дебилната религия. Оскърбително било от страна на майката да казвала, че нямало бог. Ако жената беше казала, детето ми нямаше късмет, то тогава КЪСМЕТА ли щеше да се обиди и да стои оскърбен? Ако има бог, то той наистина е виновен за всичко, защото още от създаването на света и хората той знае съдбата на всеки. Тоест бог създава свят в който знае, че изнасилвача ще изнасили малко детенце, знае кога колата ще се завърти и два млади живота ще прекъснат. Този извратен психопат наречен Бог или се наслаждава на направеното или не иска да го предотврати. Друг вариант няма. А, изванявам се, има трети вариант. Просто такова нещо като Бог няма, което всъщност е и изказването на майката. Друг път малко помисли преди да пишеш простотии в неподходящо време.

Нали знаеш, че да отричаш нещо от което имаш само повърхностна представа е меко казано неинтелигентно. Бог да прости тези млади хора. Мъката на близките им е неописуема и не бива да ги съдим за нищо. А ти помни , рано или късно всеки от нас ще разбере дали греши в мнението си за Бога или не, но повярвай ако вярващите грешат не губят нищо. Ако обаче невярващите грешат..... Също така да ти кажа , че Бог би приел всеки в Своето царство , ние сме тези , които чрез живота си тук така си изродяваме нетленната душа , че после ни е невъзможно да бъдем близо до Светлината. Между другото вярващите християни са малко над милиард , бая дебили са това, но добре че има такива като теб да им отварят очите. Бъди здрав

Да понесеш ужасите случващи се в този свят и въпреки всичко вярата ти в Бог да устои до край е ключът. Затова и се допуска временно злото да се шири, за да бъдат изпитани хората, дали въпреки целия този мрак ще се държат за Христос, ще се борят за един по-добър свят на надежда, любов и мир или ще се предадат, отчаят и поддадат на целия натиск. Ако останеш вярващ и предан на Бог докрай - вечен живот, ако никога си нямал вяра в Него или си я изгубил заради трудностите и трагедиите - не издъждаш изпитанието. Яков 1:12 Блажен е оня човек, който търпи изкушение, защото, след като бъде изпитан, ще получи венеца на живота, що Господ е обещал на ония, които Го обичат.

TheAgnostic

Не знам защо, но май вече Дир-а не позволява да има няколко навързани коментара и не мога да напиша на праведниците писали под мен. Хора, погледнете заглавието! Кротнете малко! Сега не е времето и мястото да спорим има ли бог или не. С удоволствие бих ви разкостил писанията изречение по изречение, но да имаме все пак малко уважение към потърпевшите близки и роднини.

Бог няма, това е шизофрения. Има цигани - това е реалността. Няма как да има такива мизерни уроди като циганите, няма как вместо да бътат прегазени и убити те, да умрат тези прекрасни младежи и същевременно да има бог който да допусне това, случаят е поредното доказателство за вярващите шизофреници, че няма бог. И поредното напомняне за малодушните и страхливите, че не трябва да чакат бог (някой друг) да им свърши работата, а те сами трябва да изчистят живота си от боклука с който е задръстен той.

Пътят не е второкласен.Тия с каруците,може би са ония с гонките от Черганово и Мъглиж,които два дни нападат полицаите и се крият в дупките си като мишки.

Жалко нищожество! Не можеш да си обясниш някакво явление - ами това е божие дело! Чети библията, та да видиш колко е жесток и лицемерен твоя "бог" глупако, чети и писанията на разумни хора по темата - Марк Твен, Айнщайн, Лео Таксил, Зенон Косидовски...

Ти явно си чел само заглавието на корицата и дори не си прочел нито ред между кориците от Библията.

Християнството, юдейството и исляма са цигански религии създадени от чифути и плъзнали като зараза от техния свят към нашия. Това не са европейски религии, доказан и неоспорим исторически факт, на който незнайно защо никой не обръща внимание. Религиите винаги са работели в услуга на властта, а властта винаги е била престъпление в полза на малцинство паразити, тиранизиращи и паразитиращи на гърба на народа. От тук нататък за какво си говорим, каква религия, какъв бог - ГОСПОД Е ДЯВОЛ, ПРЕДСТАВЯЩ СЕ ЗА БОГ, ТОЙ НИ ВОДИ КЪМ АДА!

е първокласен, а не второкласен, както твърди ''Борислав''

в Боко-тъпото!!! Те са неговият електорат с който си мисли че ще управлява вечно!Каруците трябва да се забранят по републиканските пътища! Всички цигани нарушители с каруци трябва да се пращат в знаете какъв лагер,конете ефтанизирани,ако не си намерят осиновител,каруцата се реже на място с моторна резачка!Не може в Европа да няма каруци а Боко-тъпото да ги пуска па пътищата да убиват невинни жертви защото разчита на гласовете им! Ами тогава дайте всички да караме колите си без светлини!Мисля че на повечето хора в Европа им писна от "демокрация" и вече като че ли идва времето на десните диктатури!!!

Електоратът на тази група подкрепя основно БСП и ДПС. Не е тук мястото за тролски изпълнения, мурзилке. Не политизирай трагедията....

Тези млади хора загинаха, защото ние си седим на задниците и не правим нищо за да опазим малкото ни останали права, а не защото "политизиреме" каквото и да е... факт е, че всъщност всичките версии на недоволство се превръщат в "политизиране" на проблема, а всъщност проблема е чисто политически и причината да имаме проблеми е политическата немощ на управляващите от години насам... тези т.нар. "малцинства" трябваше отдавна да бяха поставени на мястото си и да знаеха, че ако си против системата, то тя те поставя на мястото ти... колко от вас биха си позволили да посегнат на полицай???

Mumko, подобни катастрофи е имало при абсолютно всяка една власт, включително през комунизма, всъщност точно от онова време идва модата на каруците без светлини, така са научени, така си ги карат. Но тогава като загинеше някой не го даваха по телевизията, там бяха само цветя и рози. Затова наистина е много грозно политизирането. Лека им пръст...

Либералдемокрацията продължава геноцида над българите.

Абе как тази либералдемокрация им построи на германци, американци, шведи и прочие магистрали и ги накара да приемат и спазват закони които регулират нормалния живот, а в България кара циганите да се возят на допотопни каруци без стоп сигнали, кара българите да се правят на авто джигити и убива хората? Или може би ти не си наясно с причинно следствени връзки, или с прости думи, со доста кух?

айде с тези компромиси за циганите

Млади хора загинаха , защото мангалите не искат да си осветят каруцата, а това става, защото никой не ги преследва за това. Те са безценен безмозъчен платен електорат с добра цена. А колко струва животът на двама млади , които спасиха живота на пътниците в каруцата? В случая имаме несъобразена скорост на водачите с автомобилите, защото дори и да има вина на пътното превозно средство, водачите на мпс са длъжни да си съобразят скоростта в тъмното , така че при всяко положение да могат да спрат. Ако няма да могат да спрат, значи са в нарушение. Водачът на мерцедеса е виновен, защото не е спрял. водачът на голфа е длъжен да намали и спре, а не да остава на платното по средата. водачът на ппс каруца е бил длъжен да има светлина, а не просто светлоотражател. А къде е вината на куките не е ясно! Те не виждат в тъмното каруци без светлини! Защо държавата не иска да вижда истината ли? Ами такъв е народът и такива ги избира- по свой образ и подобие! Сега едни хора безутешно страдат за децата си и мъката им стига до нас и ни разтърсва.

Гума, по принцип си права ... само не си въобразявай че ние си ги "избирами"!Как ще глесуваш няма никакво значение - важното е какъв протокол с резултатите от глассуването ще подпише председателя на секционната избирателан комисия ... или някой по веригата по - нагоре.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА: 1. Абсолютна забрана за движение на каруци във всички областни градове. 2. Абсолютна забрана за движение на каруци по магистрали и пътища 1-ви и 2-ри клас. Санкция - каруците на нарушителите се конфискуват и УНИЩОЖАВАТ. Срок за влизане в сила на поправките - 3 месеца. Депутати, вие сте на ход. Иначе хода ще го направим ние. Не се шегувам.

И кво ще направите бе? Само ще се заканвате онлайн. Не смеете да излезете и да ни секнете далаверите.

Провоккация. Незнам защо го допускате.

Живея в Европа. Сутринта , първата ми работа е да ви пусна една жалба за насаждане на омраза. Ще ви съдя тук в Европа.

Братле, първата ти работа сутринта - върви си пусни един преглед в психиатрията. Омраза не може да се насажда, това не е някакво растение, а мозъците ни не са тор. Ние сме интелигентни хора, не сме малоумници, никой не може да ни насади омраза, тя се поражда в нас по естествен начин. Както и любовта. Никой не може да накара някого да обича, не може и да му забрани. Ако ти се опитваш да ми забраниш да обичам или да мразя, не само че си болен, но си и нагъл и не само че си нагъл, но си и болен. Ще си мразя когото си искам и колкото си искам, ясно? Жали се ако искаш на арменския поп. Тук е България, Европа да не си се вре в нещата, че да не и го наврем, това да и предадеш от мен! :)