1942 г. - загадъчно потъва френската подводница ”Сюркуф”

В нощта на 18 срещу 19 февруари 1942 г. френската подводница "Сюркуф" потъва загадъчно в Атлантическия океан, на север от Панамския канал. Загиват 126 души.

Обратно в новината

Коментари - 1942 г. - загадъчно потъва френската подводница ”Сюркуф” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това нямаше да се случи, ако бяха ратифицирали Стамболската куорвенция!

Я не ме занимавайте с некво француско джелезо, дето пък и потънало ! Що не ми разкажете за всичко потънало до момента в океана !?

Все пак не толкова загадъчно колкото потънаха едни четири билиона лева от ... айде да не казвам откъде.

И подводниците им като колите на франсетата

Какво им е на подводниците и колите.Да не би подводниците и колите българска разработка и производство да ги превъзхожат?

Мнение на зимбиран поклонник на немските щайги.

преди 40 години имаше разкошен филм-тигърът на седемте морета.бе за робер сюркуф

Вярно е. Филмът се казваше ,,Тигърът на Седмте морета"....бях дете,но сме го гледали по няколко пъти...цветен беше... Търсих го в тубето...уви не е качен...

Потърсете на Surcouf, артистът е Gérard Barray. И двата филма са превъзходни,мераклийски изпипани. Дори има доста исторически верни неща,да не повярва човек. Сюркуф е за французите примерно това, което са Панайот Хитов и Филип Тотю при нас.

По-голяма глупост от артилерийска подводница нема. Подводницата има нужда от едно малко оръдие, за да може евентуално да потопи невъоръжен търговски кораб без да хаби торпедо. И толкоз. Всякакви големи оръдия са и ненужни, защото не може да влиза в престрелки с военни кораби. А не може, щото с най-малка дупка в корпуса и вече нема да е подводница, а непонятно какво.

Това сега изглежда очевидно.Тази подводница е разработка от 20-те години.Хората търсят варианти.Имало е проекти за летящи танкове и какво ли не.За да се стигне до оптимално решение трябва да се опитат други варианти.Просто трябва да се работи и да се експериментира.Това отличава великите нации от останалите.Много е лесно да съдиш миналото от позицията на своето време

Много точно казано. Сега всички плюят срещу участието на България б Междусъюзническата и ПСВ, а и участието ни в Тристранния пакт, НО това е от дистанцията на времето. Тогава това е бил логичният избор с оглед на обстоятелствата и желанието за национално Обединение. Тогава поне сме имали национален Идеал, а сега няма нищо...