Удави се шампионът по подводен риболов Александър Лютаков

23-годишният Александър Лютаков се е удавил вчера по време на Републиканския шампионат по подводен риболов в Созопол, който бе прекратен заради трагедията.

Обратно в новината

Коментари - Удави се шампионът по подводен риболов Александър Лютаков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе хора,вие нормални ли сте? Отиде си едно изключително светло,младо и интелигентно момче. Що за коментари пишете? Как изглеждал,с какво се занимавал? Не е драма??? Убивал животни??? Протичат ли мисловни процеси в тези ваши празни тикви? Всеки затрит човешки живот е драма,трагедия и ужасна трагедия. Спрете се вече! Гледайте си ограничените животи и оставете семейството и близките на момчето на мира и паметта му неопетнена и се молете никога да не ви застигне подобна трагедия, да ви питам тогава така ли ще коментирате.

Интересно ми е, а ако някой избиваше кучета? в твоята препълнена тиква какви мисловни процеси биха протекли???

От отдавна не убивам за да се доказвам нито намирам тръпка в това, така че съм много резервиран към спортния лов и риболов практикувани заради самото удоволствието от него. Резервиран съм и към хората, които го оправдават. Да оправдаваме смъртта, която единствено и само гъделичка нашето его или ни повдига адреналина? Минал съм по тоя път и затова ги разбирам, но дано и те по-скоро разберат и мен. Жалко за младия, човешки живот, жалко. съболезнования на близките, те ще трябва да се примирят със загубата и да заживеят с мъката. Утехата е, че може би се е избавил от една друга смърт, тази на живите. Дано тези които трябва си извлекат правилната поука го направят. Не съм против екстремните спортове, те са естествен стремеж на прокопниците. Но екстремния спорт не значи екстремен риск и хазарт а примерен риск. По скоро съм против състезателния дух , духа към победа на всяка цена , последното е само за война на война.Този дух ни тласка в живота напред- но до някъде. Но този дух също така и замъглява трезвата ни преценка за опасността и за риска не само в спорта, той е дрога, той превръща живота ни във война без победители.

Не съм състезател и не знам последните правила при състезания. Но съм учуден, че лодката, която трябва д обезопасява състеателите, не е била достатъчно близо, за да следи изплуването и, ако трябва да окаже помощ при изплуване). За какво е и леководолазът, които трябва да присъства на лодката

За пореден път поради безхаберие някой загива. Комнтарът ти е мново правилен. Ако не могат да обазопасят състезатилете да не прават сътезание.

Жалко за това толкова младо момче и за родителите му!

Тук има едни черни водни змий, хапят по няколко пъти предимно по лицето. Отровни са, дано не е попаднал на такава. Имат отвратителна мутра!

Отровни змии в Черно море?????

Отрязох и главата като се приближи на 20 см от лицето ми, ако ме беше ухапала - щях със сигурност да ти кажа, че е отровна. За всеки случей не идваше да си говорим.

Жалко. Глупостта погуби рано още един човешки живот. Абе, хора, кога ще разберете, че нито сте риби да се гмуркате, нито орли, да скачате от Аспаруховия мост, нито паяци или гущери да се катерите по скалите и планините, нито маймуни да прескачате разни летви и да се качвате по дърветата, нито декоративни петли или скотове да се млатите по 12 рунда, докато на някой тиквата му не стане на каша. В случая кой е виновен? Обществото? Семейството? Приятелите? Лазар Колев? Виновен си е само и единствено загиналият. Човекът е сухоземен бозайник, не е създаден нито да лети, нито да плува. Ако беше създаден да плува във водата, щеше да има перки, опашка и хриле.

...човекът е сухоземен бозайник, но поривът на духа му го кара да търси невъзможното, да полети, да се гмурка и да се катери....ако не беше светлината на духа, човекът щеше още да млати два кремъка, докато получи огън.... за това сме необикновени бозайници, които....мечтаят!Бог да прости това смело момче!

Правим ли разлика между порив на Духа и порив на егото?

василий , ти си инвалид , духовен . ако зависеше от тебе още щяхве да клечим пред пещерите . най много хора загиват в катастрофи . да забраним ли автомобилите ?

Твърдо! Нека се въведат по-безопасни и по-малко замърсяващи въздуха ср-ва за предвижване възможно най-скоро. Автомобилите са една ненужна глупооооост!

Ех василий,родения да пълзи никога няма да се научи да лети,това важи с пълна сила за теб

А пък роденият да се убие в опит за изява няма да доживее пенсия. За какво ли му е, а?

"....няма данни за извършено престъпление. " Всеки един професионален спорт е престъпление, защото хора срещу пари унищожават здравето си, а както виждаме понякога и нещо друго....! Да се помолим за него, Бог да осветли пътя му и да отиде бързо на отреденото за него място!

Жалко но-ако би мирно седяло неби чудо видяло .

то, Бургаския хеликоптер не лети нощем... Моля, палете се, давете се САМО делник до 17часа!

Тази спортна федерация да се саморазтури! Световната федерация да бъде уведомена за прекратяването на българският клон ,поради неосигуряване на достатъчно адекватни спасителни мерки за провеждането на такива екстремни състеания!Лека му пръст на момчето!Обичало е морето и то си го прибра!

Всички "екстремни" спортове са варварски, неандерталски, егоистични и като такива са престъпления към човечеството. Няма налудничава амбиция, чието задоволяване да струва човешки живот. Изпитвам гняв за нелепо затрития млад живот. Толкова много ли са младежите в страната ни, че ежегодно няколко стотин да се затриват само по пътищата? Няма ли топки да ритат мачле, танци с девойки, леки екскурзийки и други весели и нормални неща? То не са мотористи, делтапланеристи, дрифтинги, рафтинги, хималайски фантасмагории. Що ще човек на десетки метри под водата? Да е война, разбирам, да се налага да мреме за идеали, за благото на другите разбирам. За какво точно мре този рибар, от какво му е толкова скучно, че се налага да се прави на космонавт?

Марш сега в каруцата но и тя е измислена от някой който не си е бъркал в носа докато е пишел поредния тъп пост.

драги, е че творецът е градивен, а не с разрушителна към себе си нагласа. Какво новаторско ти виждаш в скока с бънджи, пистовите мотори, парашутизма и всички други дивотии от този сорт? Човекът написал горния коментар е много прав, заблудените сте вий, дето си мислите, че рискувайки живота си напразно, извършвате подвиг на човешкия дух. По-добре да блеснеш с това, че си майстор, макар и в скромен занаят - зидаромазач, отколкото да блестиш с измислени геройства.

Ами то с тези разсъждения и интелект друго освен зидаромазачи няма да станете.

Благодаря за минусите ти! С това не ставаш по-умен а напротив..деградираш.

верен коментар. Признак за това колко е обезумял и оглупял светът ни, че не изпитваме емоции от нормалните неща и си ги създаваме изкуствено със симулации. Да почива в мир момчето.

Прав си отчасти, но сума хора се самоубиват директно, други още повече - с наркотици. Така че случайните жертви от някакви малко по-полезни дейности не са драма. Примерно скачаш с парашут и си знаеш, че няма 100% гаранция в успешно приземяване. Обаче ако няма обучени парашутисти в един момент може да има стотици жертви поради липса на подготовка.

Мачле, танци с девойки, леки екскурзийки. Ежедневието на един мухльо. Ти да си чувал за стремежа да се излезе извън зоната на комфорт? Да се изследват възможностите ти? Да опознаеш себе си при екстремни обстоятелства? Да разбереш на какво си способен наистина? Да поемеш риск? Не вярвам да разбираш за какво говоря. Някои хора не живеят, а съществуват - ти явно си един от тях.

Не трябва ли да има съдийска лодка в непосредствена близост или правилата са се променили?

Само не ми стана ясно как така буя е отделен в едно и също време когато е починал. Нещо куца тука и не се вързва с подводния риболов

RIP :(

В този случай думите са излишни. Жалко за младия човек. Бог да го прости!

Колко жалко за този млад човек, нека почива в мир. Бог да го прости!

Ега си и спортната методика!?Да ги оставят сами и да идват после да ги приберат!?Винаги, във всяка една секунда, може да възникне опасен проблем със намиращи се във водата хора, заради свързани с нея състезания!?Водата, реката, морето, океана е необозрима и всевластна природна стихия и предпазните мерки при взаимодействие с тази стихия, трябва да са на голяма висота!?И пак няма сигурна гаранция!

Така е!Спасителната лодка винаги трябва да е близко, на действително, спасителна дистанция, от състезателя!

Искренни съболезнования! Сили и кураж, за да продължите напред- дано момчето вече е на по- добро място.

Защо,за Бога,си отиват все качествени хора,а тъпаците остават...................

За да може сега да пишеш инак щеше да си в графа "качествен материал" RIP за момчето..

Тъпанар!!!

Добре де , сам ли е оставен, та лодката минала да го прибира по-късно?Ето, нямало е кой да му помогне в нужда.Жалко за загубения млад живот.Съболезнования на семейството му!

Бог да го прости...Толкова млад...

Мир на праха му, дано Бог даде сили на близките му да преживеят този кошмар. И... Ако в този спорт регламента е да няма обезопасяване, едни пет години за организаторите и забрана за практикуването му ще са си съвсем на място.

На ловците им пожелавам това да им се случи,като са отишли да убиват така да зъвршат.

Да ти се връщат пожеланията, "човеко"! Просто... Труден и опасен спорт си се избрало момчето. Жалко за погубения живот. Съболезнования на близките, които ще носят този спомен.

еи простак не мозе да поругаваш така паметта на момчето

подобна глупост , като твоята с нищо не можеш оправда !

Ти да не си вегатарианец? Да знаеш, че дори и растенията имат душа. С набавянето на растителна храна нарушаваш растителния баланс а ако те ухапе комар не го ли плесваш и размазваш ти "апелиращият" за неУБИВАНЕ? Или като жабата видяла Вола , че и ти навири петалите да те подковат? Оргазъм ли получаваш като ти праскат минуси? Трябва и шамари, че и ритници да отнесеш..Така ще е по-по-хард сценката.

НЕГРАМОТЕН ГЛУПЕНДЕР

R.I.P. А тези кучета колко ще те търсят и ще им липсваш.... :(

Единствено човек с душа може да напише това.Жалко за родителите,жалко за момчето.И какво е това,,Господ да го прости``,та той е само а 23 години,какви грехове може да има.Той няма нищо общо с вас.

Бог да го прости, поне е умрял докато се занимава нещо което обича.