Прокуратурата потвърди на 2/3 сигнала за незаконното подслушване

Липса на контрол върху експлоатацията на техниката, възможност за злоупотреби, незаконно използване, а оттам и предпоставки за нерегламентирано подслушване - това показала проверката на прокуратурата в МВР по сигнала на Сергей Станишев. Установено е, че е изтрита важна информация. Започва разследване срещу 4-ма служители. Ще бъде проверяван и Цветан Цветанов.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата потвърди на 2/3 сигнала за незаконното подслушване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

каде мога да подам ялба за неправомерно следене и подслушване,някои може ли да ме насочи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

2/3 вкарване, е..не ли е, или не е ? Ако някой твърди, че не е? Дай да му го вкарам 2/3 ,пък после да твърди, че не е е..н.

туй ми звучи кат гениколока "малко си бременна" на2/3 , има ли на 2/3 самолет в небето или кораб в морето, тез неща или ги има или ги нъма, специализираната кола е излязла противозаконно от гаража - факт , умишлено не е въведено във формуляра - факт , унищожени са записи на електронен носител - факт , налице е правно основание за възбуждане на наказателно дело срещу конкретните служители

Abu Talib

Прокуратурата следва първо на първмо да си изясни, ако е имало подслушване, какви са ЩЕТИТЕ.така повелява чл.9 от НК. Няма ли щети, означава, че има интрига или в най-лошия за Станишев случай-набеждаване в престъпление.

Точно какъв ви е проблема...разбира се,че руските и турските шпиони у нас трябва да се подслушват. Обратното е абсолютно недопустимо. И биесипе и депесе са слуги на руссия и Турция наши вековни врагове и поробители. За да я има България двете шяйки трябва да бъдат забранени! Къде спи ДАНС??!?!

Е, И КВО КАТО ГИ ПОДСЛУШВАТ РУСКИТЕ И ТУРСКИТЕ ШПИОНИ? ЩЕ ИМ РАЗДУХАТ ВЪЛНАТА! ВСЪЩНОСТ ПОДСЛУШВАНЕТО Е ДИВЕРСИЯ СРЕЩУ НАШИТЕ БИЗНЕС, ПОЛИТИКА И ДЪРЖАВЕН РЕЗЕРВ.

Хан Крум Атентатът в църквата Света Неделя е най-тежкият терористичен акт в историята на България, а по това време и в света. Извършен е на 16 април 1925 г. , Велики четвъртък, когато група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП) взривява покрива на църквата Света Неделя в София. Убити-213 ранени 500.

ДА, ИЗБИТ Е ЦВЕТЪТ НА ЦАНКОВИСТКИТЕ ТЕРОРИСТИ, КОИТО ИНАЧЕ БИХА КРИЛИ ОКЪРВАВЕНИТЕ СИ МУЦУНИ ПОД ЧАДЪРА НА ПРОДАЖНИЯ бОРИС 3.

ЩЕ ИМА ДА ПОЧАКАШ. ТЕ ПРОКУРОРИТЕ, КАТО ИНОРМИРАНИ ЛЮДЕ, РАЗБРАХА НАКЪДЕ ДУХА ЕВРОПЕЙСКИЯТ ВЯТЪР СРЕЩУ БЪЛГАРСКИТЕ КАГЕБЕЙЦИ-ЧАДЪРДЖИИ, А ТИ СЕ НАДАЙ НА АГЕНТУРНИТЕ СИ ПОКРОВИТЕЛИ!.. =ДА ЖИВЕЕ ЦАЦАРОВ! ДОЛУ ЧЕНГЕСАРСКИТЕ ШАШМАДЖИИ И ГЕРБАДЖИИЙСКИТЕ ИМ ПРОТЕЖЕТА!

Хан Крум Атентатът в църквата Света Неделя е най-тежкият терористичен акт в историята на България, а по това време и в света. Извършен е на 16 април 1925 г. , Велики четвъртък, когато група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП) взривява покрива на църквата Света Неделя в София. Убити-213 ранени 500.

Разликата между търчина изедник и българския чорбаджия е че когато ги трепеш единия се моли на Аллах а другия на Господя :))) ... И сега има едни 20 000 за избиване и ще се оправи България :)

9-ти септември веднъж оправихме България, чакаме нов...

Ало, Цацаров маи ще излезе Мацаров, всичко замазва, като агент на ДС.

Бях въодушевен от смелоста на Цацаров но след посдните коментари на на подлогите Райков и тази меверистка Първанова ми се струва че мафиата и мутрите ще стъпят на врата на прокуратурата. Иначе не мога да си обясня техните идиотски коментари по случая. Ще бъде жалко за надеждите на честните и правдиви българи.

Ето жената министърка на МВР също ви казва, че машината е била счупена и не работи! Какво искате повече, кави прокурори бълнувате? То е ясно всичко е измислено от комунистите за пропаганда и Цветанов е напълно невинен. Бойко също заяви официално, че Цветанов не прави такива неща! Това е достатъчно, комунистите лъжат и са подвели прокурорите.

Писателите- "журналисти" от дир.бг продължават да впечатляват с гениални мисли! Ами другари, ако утре някой лекар установи жена ви не е точно бременна, а е на 2/3 е бременна, какво точно ще си помилите! Журналистлар по български! Ставате вече за смях!

Живота в България не е живот това е кошмар . Само като видите какви субсидии получават партиите от държавата и се хвалят , че с тях спонсорират бедстващите - Боже опази ни от цялата мръсотия която се сее в момента . Г-н Цветанов пред целокупният български народ заявихте , че ако излезе истина подслушването ще се оттеглите от политиката .Ха направетего сега та дано да дойдат по-честни люди и да овладеят този хаос пълен с лъжи и измами , който е завладял всичко в България. Благодаря предварително .

едно искам да ви имформирам това за подслушването е брилянтно разработено активно мероприятие от страна на бсп.

А бе толкова ли ограничен народ има, че не разбират , че проблемът е голям. НЕ става въпрос, че някой е подслушван , за да бъде изправен пред съда, а затова, че се слуша за да се събира информация. За какво може да послужи ами за обир, отвличане, за изнудване и т.н. Почва се с най-богатите. Ако системата действа накрая ще се стигне до тарифа "100лв. за да ти кажа кой кога го няма вкъщи за да му обереш апартамента". НЕ вярвате ли - ами спомнете си какво беше през 90-те. Рекетираше се и най-дребния бизнес дори... Забравихте ли времената, когато от митницата даваха информация на СИК и ВИС за внос на автомобил с ЕГН и адреса на собственика. ЗА да може да бъде откраднат ако на другия ден не е застрахован. Забравихте ли , че тогава ставаше въпрос не само за скъпите автомобили, ами и за автомобили за по 2000-3000лв.?

Като се Отчете Факта че нат 2/3 от Обвиненийта на Прокуратурата Отпадат в Съда Това е ПОРЕДНИ Прокурорски КЮР Фишек !!!

Плевен. Кой ще носи отговорност, че техниката за подслушване е ползвана безконтролно от служебния кабинет. Това каза на пресконференция Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи, предаде репортер на Агенция Фокус. Петков обърна внимание на датите, споменати на вчерашната пресконференция на главния прокурор Сотир Цацаров. За мен е изключително интересно как бяха обявени датите на незаконно ползване на мобилната техника на вътрешното министерство. Тези дати са от времето на служебното правителство. На никой не му направи впечатление, че служебното правителство влиза на 13 март. Датите, които прокуратурата обяви за незаконно вадене на автомобила, за незаконно ползване на техниката, за нерегламентирано ползване на техниката, са 15, 16 и 18 март. Това е много страшно. Прокуратурата, като каже А, трябва да продължи с азбуката. В момента какво направиха заведоха досъдебно производство на тримата последни началници на службата. Пред обществото казаха, че има незаконно ползване на техниката в последния 4-годишен период; но за служебното правителство нищо не казаха. Кой ще носи отговорност за това, че техниката е била използвана от служебното правителство, безконтролно. Тук трябва да се потърси сметка на министър-председателя и това е отговорност на президента. Със знанието на президента, или без знанието на президента, се подслушва или са създадени предпоставки за подслушване, на политици, бизнесмени, журналисти и т.н., каза Румен Петков. Притеснен съм, че никой не реагира на факта, че това е правено от служебното правителство. По това време министър не е бил Цветанов. Има действия, които са реализирани от това правителство; първите пет дни на служебното правителство от 13-ти до 20-ти, тази техника е ползвана поне три пъти. Тези неща прокуратурата трябва да ги каже пределно ясно. Порочните практики са се задълбочили, каза Румен Петков.

КЕФЯ СЕ, КАТО СИ ПОМИСЛЯ КАКВО ШУБЕ ГИ ТРЕСЕ ВСИЧКИ ЧЕНГЕСАРОАГЕНТИ, КАТО ВИЖДАТ КАК ОСНОВНАТА ИМ ДВИЖЕЩА СИЛА В ЖИВОТА - ЧАДЪРА НА МЕВЕРЕТО ИМ СЕ ИЗПЛЪЗВА!... ГЛУТНИЦАТА Е В КРТЪГОВА ОТБРАНА СРЕЩУ БСП и СЕРГОвите действия ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ИСТИНИТЕ ЗА ПАТРОНИТЕ ИМ ОТ СЛУЖБИТЕ... НО СЕРГО Е ПОД ЗАЩИТАТА НА НАЙ-СИЛНАТА ПАРТИЯ В ЕС - СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА. А НАШИТЕ ЧЕНГЕСАРОИЗЕДНИЦИ - ПОД ЗАКРИЛЯТА НА РУСНЯШКАТА КАГЕБЕЙЩИНА... ПРОКУРОРИТЕ ВДЯНАХА НАКЪДЕ ДУХА ВЯТЪРА СВОЕВРЕМЕННО. А АГЕНТОГРОБАРИТЕ ТРЯБВА ДА МИНАВАТ В НЕЛЕГАЛНОСТ

То малко цинично звучи, но за вица за вкарване само на главата си идва таман на мястото! И още! Виждате ли какво става, когато се оставят куките без контрол? Запалват си играчките, къщата и вият като пожарникари!

Прокуратурата следствие ли се явява или нещо са се объркали.Когато ги притискат за неефективно правораздаване,следствието е виновно.Сега последно следствието на кого е подчинено, някой може ли да ме светне.

Не ме интересува, нито променя по някакъв начин живота ми това, че някой бил подслушвал опоненти. Това е практика от десетки години, т.е. нищо ново. Всички тези истерии са ненужно напрежение и ужасно дразнят.

Ако,обаче има какво да ти се вземе и те подслушват ще видиш едноокия воден дух.. Посегателството върху личния живот, нарушението на Конституцията/Основния закон/ показва, че ни управляват хора, които не могат да обяснят действията си и всяват съмнението, че има нещо нередно. Скандално е да се мисли, че Станишев и останалите не са подслушвали- просто не са ги хванали, защото никой не е прошепнал!

Никои не е нареждал,просто е пълна анархия какво прави главата итова правят и краката.Сиреч ,самоволно на ниско ниво щом като един път са им развързани ръцете.Прокурор казва дайте ми още "доказателства" и те сега ще ти изфабрикуваме!Подобен импровизиран"случай с агент на чуждо разузнаване и ЦРУ ,ФБР ,МИ6 ,МОСАД дигнаха ръце от нас.На Вас ,на този Цветанов не може да разчитаме повече!

Всичко е предизборен театър, разиграван от Цацаров и ГЕРБ, той си е техен актьор!!!

ЕВАЛА НА ПРОКУРОРИТЕ ЗА ЧЕСТНОСТТА И СМЕЛОСТТА! Сега е ред на Комисията "Кушлев" да задейства шефовеле и ползувателите на сересетата за незаконно обогатяване!

Честит празник на терористите от БСП/БКП. На днешният ден Червената чума е взривила църквата Света Неделя и убила стотици мирни граждани. Честито Българо убийци комунисти!

ВЗРИВИЛИ СА ЦЪРКВАТА ЗАЩОТО са "клали народа така както и турчин не го е клал" . Това сме българите.

тези които са били взривени са убили законно избрания министър председател с мъчения, и са узурпирали с терор и смърт властта, измъчвани и убити са законно избрани депутати

Най-добре е КОМУНИСТА да увисне на дървото или да бъде разстрелян публично!!! Това заслужават червените гниди терористи !!!

Хан Крум Атентатът в църквата Света Неделя е най-тежкият терористичен акт в историята на България, а по това време и в света. Извършен е на 16 април 1925 г. , Велики четвъртък, когато група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП) взривява покрива на църквата Света Неделя в София. Убити-213 ранени 500.

На 15,16 и 26 март този автомобил е трябвало да бъде в гаража, но от записите се вижда, че той е в София." Да, На 15,16 и 26 март е кой беше тогава на власт?

"ВЪЗМОЖНОСТ за злоупотреби, незаконно използване, а оттам и ПРЕДПОСТАВКИ за нерегламентирано подслушване - това показала проверката на прокуратурата в МВР по сигнала на Сергей Станишев. Установено е, че е изтрита ВАЖНА информация."(курсива е мой) Не е допустимо Гл.Прокурор да излезе пред медиите и да заяви горното, по-добре да си беше мълчал. Възможност и предпоставка не определя еднозначно, че има извършено деяние ( не визирам ссамо конкретния случай, а по-принцип). Само един въпрос : Как се установи, че е изтрита ВАЖНА информация, като като не се знае какво е изтрито и се търси начин да се възстанови изтритото?

Фактите : - Кола с оборудване е излизала три пъти и все едно е разрушително земетресение за БАНДИТИТЕ - ТЕ се СТРАХУВАТ ... - Когато се възстанови какво има в ДИСКА може да излезе, че БСП или др. са замесени. Цацаров е наивен и непознава комуноидите - за власт нямат граници гад... Бог наказва и съдбата им ...

Бях го вкарал само 1/3 ама Марийка каза, че съм я ..... Абе каква е мярката за истина? два пръста, една педя, метър, кило.... Знае ли някой?

Цветанов хитро казва-Аз не съм подписвал за подслушване.Това е вярно, както е вярно и, че той е наредил устно за това.Просто всички факти разкрити досега показват това !

Чл. 284в. (Нов - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Длъжностно лице, което противозаконно разреши или разпореди да се използват специални разузнавателни средства, или ги прилага, или съхранява информация, получена чрез тях, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години и с глоба до пет хиляди лева.

Прокуратурата и лично гл. прокурор се изложиха с тези нелепи определения за използването на "отвертките"......, цацаров явно и той избива комплекси!!!!

Това е подкрепа за прокуратурата от Станишев. Къде е прокуратурата за хилядите престъпления спрямо хората - няма я. Когато хората подават жалби до съда, винаги престъпниците са оправдани. За да не ги подслушва МВР и да не разкрие как си получават хонорарите, то трябва да се смаже МВР. Кой честен човек го е страх, ако го подслушват? Вижте, че най-много плачат свързаните с престъпниците. Ето, срещу съда трябва да се протестира, но българинът е ПРОСТ!!!

Не знам дали сте запозната с така наречените човешки права. В нормалните държави ако си подслушван и не са намерени доказателства за вината ти службите те осведомяват че си бил слушан, за колко време си бил слушан и т.н.И хванете я прочетете тази конституция най-накрая.Българинът бил прост защото искал да му се спазват правата,заложени в конституцията.А това че в МВР работят доста некадърници и за това няма разкриваемост на престъпленията е съвсем отделен въпрос

Борисов и Цветанов са проявили небрежност, факт. Но... Обяснете на публиката кой донесе анонимния сигнал за подслушванията? Защо точно на Сър, а не на Яне и Волен?! Ами просто е - Цветанов не махна нито един от вашите назначения в МВР. Никой от соц. къртицтеи, благодарение на които БСП винаги бяхае заредени с актуална информация за случващото се в службите. А изнасянето на служебна информация не се ли наричаше престъпление? Уличените в нарушения са хора на Столетницата, не са нови назначения. Цветанов е допуснал фатална грешка, че не ги е контролирал. където социалист стъпи само фекалии растат

Ей бре, много ласкаво се изказваш някак! Боко тиквата и Цвъки слушалката са престъпници! Щом нарушаваш закона, това не е небрежност! А да използваш служебното си положение, за партийни и лични цели, как се нарича? "Служебна информация", така ли? Ето затова не ви искат хората!

Чл. 282. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6, или с пробация. (2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Ако от деянието са настъпили значителни вредни последици или е извършено от лице, което заема отговорно служебно положение, наказанието е лишаване от свобода от една до осем години, като съдът може да постанови и лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6. (3) (Нова - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) За особено тежки случаи по предходната алинея наказанието е лишаване от свобода от три до десет години, като съдът постановява и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6. (4) (Нова - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Наказанието по ал. 3 се налага и на длъжностно лице, което е извършило престъплението с участието на лице, посочено в чл. 142, ал. 2, точки 6 и 8. (5) (Нова - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Ако деянието по предходните алинеи е свързано с упражняването на контрол върху производството, преработването, съхраняването, търговията в страната, вноса, износа, транзита и отчетността на наркотичните вещества и прекурсорите, наказанието е лишаване от свобода до десет години по ал. 1 и от три до петнадесет години по ал. 2.

Подслушването може да е било интересно и ефективно САМО във вътрешнопартийната битка за оцеляване между Гоце и Украинския другар. Иначе за къв дявол СерГЕЙчо да го подслушват? Та той е най-скучния човек, освен ако някой хроникьор иска да остави в историята доказателства, дали Моника инвитро ражда или по естествен път от някой е забременяла.

Вулгарния "речник" е патент на герберастите! Като се започне от Буда и се стигне до най-долния будала!

Айде Цвъко, нали си спомняш как се би в гърдите, като оня - националния символ: "Болгар, Болгааар" ... (чалгар, де)?? Не ми се прай на разсеян - вън!!!

тази прокуратура на бсп ли е собственост. колко жалби против станишев- сугарев един ферман написа, нито дума. станишев само даде сигнал и за 5 дни вече имауволнени.

А кой я назначи бе гарбарстино? Но като ви изваждат поср*ните гащи вече не са ваши!

Дебел мазник защо не разследваш подчинените си-тези за наглите ;за Стоев от сапарт;за Овчаровци;Миковци ;Петковци ;Дикмета и всички около и Стонишчо?

Много хора за бесене...........

Някой помни ли на какво учеха комунистите 10 годишните деца децата ??? Бъди готов Винаги готов Винаги верни на парията

Той и боко тиквата, така са го учили и мислеше, че всички са му верни, за "огромните му дела", ама нещо не се получи!

Някой помни ли на какво учеха комунистите 10 годишните деца децата ??? Бъди готов Винаги готов Винаги верни на парията

Що никой не казва за Боко и за Мишо бирата?

И до там ще се стигне! Има си ред!

Цецо Рапона и на калъп да го фанеш пак ще отрича

Декларация от Цъфнал Цветанов ЛИЧНО И ЧЕСТНО ДЕКЛАРИРАМ, ЧЕ РАЗЦЪФТЯХ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАШИТЕ 1 000 000(сто милиона) в МОЯ ДЖОБ САМО ЗА ПОДСЛУШВАНЕ И 6 АПАРТАМЕ ЗА ДЕСЕРТ Ваш Цъфнал Цветанов

Един път да те излъже цар - допустимо е. Но два пъти да те излъже пъдар - непростимо е.

Гербер = освирепял нещастник... и по-лошо

Боже, моля те, опазни ни от ГЕРБ и и нейния главатар БОКО

Хе хе то средно бременна жена няма. какви са тези две трети! или има подслушване или няма!

Евроеидният Цвъко е оцвъкал пейзажа на 2/3 !! Сега ще трябва да напусне политиката с 2/3? хахах

Прокуратурата потвърди на 2/3 сигнала за незаконното подслушване!!! :))) Като се разхода из статийката ми става много забавно - някакво прокурорче разказва в детайли как МВР служител бил празнувал 50-я си рожден ден - май прокурорът е подслушвал въпросния рожден ден :). А пък най-важният прокурор дава съвети как трябвало да бъдат извадени въпросните служби от МВР и ДАНС и да бъде направена нова агенция :) - хехе това не се ли направи вече веднъж. Май съм единственият, който намира цялата статия с всички замесени за безкрайно глупава