”Шоуто на Слави” събира подписи за национален референдум

„Шоуто на Слави“ инициира референдум за промяна на политическата система. Сред въпросите е да бъдат ли депутатите 120. Веселин Марешки също предлага допитване.

Обратно в новината

Коментари - ”Шоуто на Слави” събира подписи за национален референдум | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

привецтвам иницятивата и покрепям всички точки! успех! победа! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

suglasna sum dano da uspee da mahne tesi 240 turtei ot parlamenta

Много тия дето пропагандират срещу промяната. Те са и най-активни. Вероятно им е подплатена активността. Целта е и тоя референдум да пропадне. Я колко сме добре сега. Будете се бе робиии

Как ще промениш селендур, като му смениш потурите ли? Тъпунгер. Изрисувал се е като затворник, боко поне нема татута. Да живеат ПИЧунгерите, пич, пич, пич....ааа

С тази форма на главата татуси не му трябват а и обича да се показва по тв повече,освен това между селяндурите има читави хора но при охраната...:)

Истината е , че Слави създаде чалга културата у нас и натрупа мн.кинти. Профанизира обществото, създаде милиони Гаце Бацовци, градинки джуджете и т.н. наздраве за Ариана. Герп-и поне само се ползва от лошия натериал, не го създава. А всеки знае , че лошия материал дава много фира, умира рано не ражда нищо добро, но на кого е вината? Дори при Тошо нямаше чалга и при Боко нямаше да има... А тя е средата за развитие на бедноста и липсата на морал.

Р. на Слави е популистка измама. Ако се случи ще спечелят пак само управляващите. При Марешки хората реално ще спечелят. Доказал го е с аптеките и бензостанциите. От Слави освен простащина другонеочаквайте. Мислете!!

Трябва повече да се коментира този референдум, защото може да бъде много опасен link

Не стига, че сме 'наакани' до ушите, ами и как пък една мъничка искрица вяра или надежда не лъха от повечето коментари. Прост народ сме си и това е! Как може пък с толкова негативизъм и простотии да са пълни мозъците ни?! Все плюем; все недоверие; все някой ни е виновен; все Слави ви е крив...Все нещо! Стига, бе, хора...Никога не съм харесвала Слави заради излишно голямото му его, нито пък Сиромахов; обожавам талантливите музиканти на шоуто и ми е удоволствие да ги слушам. НО! Като се замислиш, защо ни е да харесваме Славчо, или Петко, или Трендафилчо? Нито ще ядем с тях на маса, нито ще ни спят в леглата! Може обаче пък да направят нещо добро за ВСИЧКИ нас! Да, обезверени сме! Да, прецаквани сме години наред! Да, кукли на конци сме! Да, живеем по чужбините и милеем (аз поне) за майка ми, баща ми и брат ми)! Да, съсипаха ни психическото здраве от носталгия по България! Да, да, да...! От тинята, в която се опитваме да си прокарваме път излизане няма в момента, затова единственото което ми дава сили да се опитвам да продължа да запазя здравия си разум Е да се надявам че НЯКОЙ като Слави ще може да направи някаква промяна в шибаната ни от всички ъгли политическа система управлявана от безчувствени мутанти; промяна, при която когато се обадя на майка ми по Скайп, няма да я видя навлечена с 38 фанели, казвайки ми че ако увеличат климатика дори и с 1 градус няма да могат да си платят тока и затова тя стои едва ли не с шапка в ДОМА си; промяна, при която хората там, в БГ, и тук, в чужбина, ще заспиват без успокоителни или ракии (за приспиване), щото иначе, от тревоги, заспиване няма; промяна, при която затворите ще се напълнят с истинските плодотворни престъпници, а не с хора като дядо Немотия от село Измекярско дето откраднал 100 лева от еди къде си...НИЩО не губим ако повярваме и този път и се окаже че сме пак излъгани; просто ще е поредното разочарование. Нима не сме свикнали да ни разочароват? Ми ТЕ (сладурчетата в Парламента) НЕ СА спирали да ни разочароват! Поели сме толкова много удари под кръста, че телата ни са вече изтръпнали, ако не и вцепенени от болка! Можем да понесем още един. Нека ПАК да повярваме; знам че все още ИМАМЕ сили да правим поне това! Нека си представим, че ТОЙ (човека с идеята за промяна) НЕ Е Слави! Негодувайте срещу него колкото искате той Е какъвто си е и нито един от милионите коментари казани по негов адрес не са и няма да го променят, така че и от това няма полза. Аз подкрепям Референдума, защото все още ВЯРВАМ!

Къде бихме получили повече информация как хората от малките населени места могат да подкрепят референдума

Подкрепям и с двете си ръце!!!

Ако референдума е за закриване на "шоуто", участвам с твърдо ЗА!

Учиндолският чалгар и блюдолизците му не си начесаха крастата(егото).

Направо да се погнусиш от Славчовия хумор, то и на хумор не го прилича, а па тръгнал и референдуми да прави. Де бреее, сопри коня преди да е влезнал в ряката.

Като ще се прави рефендум той трябва да има точно определена цел, а не да е сбирнщайн. Трябва дебат преди референдумите, да се чуят ЗА и ПРОТИВ. Какъв дебат може да има при 6 въпроса нямащи връзка помежду си? Реално има теми за 4 рефендума, а не за 1. Примерно 1) и 2) засягат избора на народни представители. 3) и 4) засягат начините за гласуване. 5) засяга финансирането на политическите партии 6) - това пък е съвсем ни в клин ни в ръкав.

ВИДЯЛА ЖАБАТА ,ЧЕ ПОДКОВАВАТ КОНЯ И ТЯ СИ ДИГНАЛА КРАЧЕТО! СЛАВЧОВОТО БЛАТО ПАК СЕ РАЗМИРИСА!

Референдуми с по 1 въпрос: 1. Резултатите от референдуми имат Задължителен за Народното събрание характер. 2. Народното събрание няма право да добавя, премахва или редактира по-какъвто и да е начин въпросите от оригиналната подписка за даден референдум. Без горните два УСПЕШНИ реферндума всичко друго е упражнение за броене на потенциален електорат, нямащо НИЩО общо с приниципите на Пряката Демокрация.

Интересно ако мине например за задължителното гласуване, как ще го приемат без изменения като може да има 50 алинеи по него, където ги няма във въпроса за референдума. За кого не е задължителен, като инвалиди, болни, стари и други хора. Къде какви ще са наказинията по НК. Примерно разстрел. ;)

Да се премахне ли данък МПС?

Не си чупете клавиатурите, референдум ще има

Ivo

Някои от исканията са си направо идиотски и с това прецакват и добрите идеи! Това групата блюдолизци около Слави просто нямат акъл да го разберат!!! Хубава работа, ама българска.

На всеки от въпросите ще се отговаря поотделно (така мисля) - като не ти харесва маркираш НЕ. Не всички точки предполагат положителен отговор.

До къде я докарахме!? Едно шоу като това на Слави да инициира референдум! Къде е Държавата,къде са управляващите?

"Шоуто на Слави" инициира "Референдум-Шоу"!!!

Специално за Марешки нещата са очеизвадни: 1. Имащият верига аптеки в страната, в пряко нарушение на законите, е всепризнат от всички. Уникална простотия на масово ниво. 2. Първите три точки от референдума му вършат работа директно по това направление - да не се занимава с имитационни пререгистрации на аптеките си, а да се слага за баш фармацевт на фармацевтите дирекнто, нищо че ходи по джапанки и е неграмотен. Да може да подкупва по-малко народни представители и по възможност цялостно да ги купува като им се спре държавната субсидия... Всичко му е изчислено, не го мислете!

Боже,колко е злобен този народ!Наистина не заслужава нищо добро!Бог да му е на помощ!

си събират подписка, ама то по тия въпроси си трябва Велико Народно Събрание. Слави наблъскал 6в1, ами поне още една такава дузина въпроси може да се повдигне. А с первый въпрос "мажоритарен" звучи купешко и в двата смисъла. Ако някой е изучил подводните камъни тук да коментира.

Гледам форума и си мисля, колко много е тоталитарното мислене в България. Волтер е казал "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш". Много от вас, отричат законното право на когото и да било да иска и организира подписка за референдум. Никой не ви задължава да се подписвате по такова искане или пък, дали и как да гласувате, ако все пак се стигне до референдум. И пак Волтер казва "Който е по-строг от законите, е тиранин." За съжаление, виждам доста тирани...

А аз си мислех , че си путлерист.

Е, виждаш ли, от малък моят дядо - всички му викаха Даскала, ме е направил, ако щеш го наречи българист, българофил, ако щеш - патриот. Демокрация, референдуми... В САЩ на РП викат GOP (Великата стара партия), но при политически дебати спорът е дали да е GOP (управление на народа) или GAP (управление за народа). Малка, но съществена разлика - между републиканци и демократи, между изразяване на интересите на народа и направляване на народа по път, който ти считаш за правилен, независимо от това, дали народът го иска... Що се отнася до Путин, Обама, Меркел, Оланд, терористи, мигранти и т.н. - приемам, че всички те се грижат преди всичко за себе си, а не за българите. Това е естествено (да се опитват да ни прекарат), и не виждам, защо ние също да не правим така - когато и колкото ни стигнат силите.

Не разбирам кое е лошото в случая, борбата за по добро или защото Слави е инициатор. По-добре ли в да си стои по старому.

кога Славито ще се намърда в политиката. Явно и той чакал да доопростачи и без това тъпите останали тук българи - циганя, синилни старци и дечурлига - неговите фенове. По този случай снощи се загледах в неговото предаване - ама то песни ли не бяха за гения Слави, то хвабли, то простотии - незнам вече кой го трае, щото той съвсем се побърка.

предаванията му не гледам, но 6-те въпроса и инициирането на референдум е правилно след неспиращият 26 годишен преход и псевдемокрацията в булгаристан на доган. Крадливите и лъжливите, постоянните от 1989 до днес във всички области на живота, неправещите нищо трябва да се разкарат. Аз вече се подписах ... А ти прочети отново точките и поразмисли малко. славито няма да ти стане ни минпред, ни президент, но члена на бкп величаещ тошо с трите българии от по 60 кв.м ще те управлява до гроб

Слави беше с всички, кат почнеш Костов,Станишев,Доган,Борисов и после се обръщаше против тях. Прав беше генералния секретар на ЦК на БКП и председател на Държавния съвет другаря Тодор Живков, че "новите демократи" носени на крилете на "демокрацията" ще грабят род и родина. Сега и ти разбираш защо от 1989г даваме все назаден ход. То темата за Народовластието е по-дълбока от Искъро.

СЛАВИ ИМА И ХОРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА!!! ЩЕ ВИДИШ!?

Тия циници и простаци , все търсят вниманието на обществото !Стига сте ни занимавали с техните тъпотии !Кой прави референдум с 10 въпроса?Само тъпите последователи на Дългия !Прави се с един въпрос , другото е изплакване на очите !МОШЕНИЦИ!

Така е , Градски. А поетът Любомир Левчев е казал: "Невежеството е фашизъм". Стой та гледай, само.....

А Любомир Левчев е поетът на "нашата Партия ", облажил се по време на комунизъм .

за парви пат слави прави нещо смислено дето не дразни като тапите му песни например *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Честно казано предпочитам Марешки пред Слави. Казармения му хумор е толкова изтъркан че дори и децата вече не го слушат.

Нямам право да гласувам повече от един път за този референдум. Незнам хора как мислите, ама така вече изкарахме минимум 120 плевела от НС на трудовата борса. Знаете ли отсега как са им се свили сърчицата на милите хора..... :) :) :)

е там тя от село учиндол и буковлак да гласувато за самозабравиля се......

Подкрепям Слави, в сравнение с политическата гнилоч в момента, който и да е ще е по-добре.

Много харесвах слави,но сценаристите са ужасни ,когато Росен Петров беше шеф на сценаристите предавенето беше супер а сега си повярваха и са супер досадни и безинтересни

А това какво общо има с идеята за референдум?

Много харесвах слави,но сценаристите са ужасни ,когато Росен Петров беше шеф на сценаристите предавенето беше супер а сега си повярваха и са супер досадни и безинтересни

Много харесвах слави,но сценаристите са ужасни ,когато Росен Петров беше шеф на сценаристите предавенето беше супер а сега си повярваха и са супер досадни и безинтересни

глас БОЖИ !

Някои си въобразяват, че като унищожат Атака, трябва на привържениците им да се предостави възможност за псевдодемократични действия. Но си правят сметката без кръчмаря.

Два дена стана шоу няма !Слави се занимава с политика .Преди това нямаше полиция , защото финансовия министър се занимаваше с тънка хирургическа рИформа в МВР ...с теслата!Те затова не ни върви работата . всеки се занимава с непонятни и неприсъщи неща!Умниците български!Най-тревожното е, че пожарникаря-мутра все още ръководи Държавата!

Слави Трифонов-антибългарина,който осакати духовно 2 генерации млади хора,човека,който всяка вечер се гаври с българската църква,човека,който за пари и собствена слава продава всичко свято българско...тоя ще прави референдум-ха ха ха...

тук няма народ , а мъ.ш. ,която е оставила на лудите по улиците да правят революцията...

На тези им е ясно, че нищо нямат да направят, но играят по свирката на Слави, чиято цел е съвсем друга. Как ще задаваш цели 6 въпроса за референдум и да очакваш някой да те подкрепи? Ами ако не съм съгласен дори само с една от тези точки как да подкрепя подписката?

Чети внимателно въпросите за референдума. Всеки започва с Подкрепяте ли, което предполага два отговора, т.е. Да или Не. Наздраве Джони,! и чети внимателно...

Този "патриот" цунка 12 милиона за тъпотиите си по БТВ тези дни!

Всичко звучи добре, но да не излизаше от устата на този ПРОСТАК трифонов, който наложи низкия и пошъл хумор в национален ефир. А като видя жалките физиономии на редколегията му, които раболепничат пред него, направо ми се повръща.

Тогава повърнете, та дано ви олекне!

на шоумените. Повече от два въпроса уморяват избирателя, а Слави пуснал ЦЕЛИ шест. А след тях няма ли да приложат и текст на проект за изменение и допълнение на основния закон в Републиката. Така де ще сменяме системата.

предложения обиждат гражданите и правото им на референдуми. е, не е за първи път.

крадлива олигархия да намали правото на власт на народа. основни пробеми са: - независимост на съд от граждани, само от кеш зависят .. право на самозащита на гражданите ...депутати да се избират от общински съветници 120 са малко ...прокурори да се избират пряко по области ..вето на президент за някои избори на луди. ..право на армията да охранява граница във мирно време. ................................. марешки смешен учиндолски - подведен или платен..

Има смисъл само ако се забрани на неграмотните и не говорещите български да избират. тогава ще отпадне платената циганска паплач и разни другоземци.

и сега неграмотните не могат да имат книжка но всички роми имат :)

Референдума на Марешки има много важна роля- да се дискредитира другия референдум. В случая Марешки е иззел ролята на Сидеров.

Какви подписи събира тоя учиндолския урод? Неговите почитатели са тотално неграмотни, как ще се подпишат????

Точки 2 и 5 имат някакъв смисъл. Другото са просто едни теми, които се надуват като балони напоследък, а реално не биха променили нищо. Какво като стане задължително гласуването? Нали всеки може да пусне празна бюлетина - и все едно не е гласувал. Какво като въведат електронно гласуване? Мислите ли, че цели цигански секции няма да "гласуват" електронно? Какво като въведат мажоритарни избори? Нали важното е кой ще има възможност да си плати кампанията? Давате ли си сметка, че който се показва на тв екрана, автоматично получава шанса да бъде избран (Светльо Витков, Николай Бареков)? Кьорфишеци са това. Защо няма въпрос дали да се въведе ясна процедура за отзоваване на депутати например?