Корупционен скандал гръмна в ООН

Американските власти обвиниха бивш председател на ООН, строителен предприемач милиардер от Макао и още 4-ма души в участие в широкообхватна корупционна схема.

Обратно в новината

Коментари - Корупционен скандал гръмна в ООН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ,ПРОДЪЛЖАВАТ ПО ПОЗНАТАТА СХЕМА ДА ОТСТРАНЯВАТ НЕУДОБНИТЕ!!!

откровено казано, очаквах подобни разкрития и то точно сега. тъи като путин обяви че оон е единствената легитимна международна организация, сега идеята е тя да се дискредитира така, че да загуби тази легитимност за да можем да си развяваме баирака както си искаме.

Eто, че имунитети не предат на всякъде.

милиардер а взел подкуп от 500 хил. долара..... баси лакомията.... нещо не ми се вярва

Значи - цифрите са цифри. САЩ плащат 22 % от сметката на ООН. Всички други са с едноцифрени проценти и много под единицата даже. ООН има голям дефект - едностранчивото финансиране. Оттук произтичат сериозни други дефекти на организацията. Големият "авторитет" на ООН е колективната договорка този орган да дъде признат за авторитет. Всяка кражба от бюджета на ООН увеличава тежестта на САЩ в неговия бюджет и трябва да ни възмущава.

Има интересно филче по темата: "ООН и задачите на окултизма". Корупцията там е стандарт.

Корупцията е повсеместна. Но преследванията са само на неудобните. Е какво да се прави. Със патриот акт, който всъщност се обърна в тотално подслушване, няма начин някой да не може да бъде обвинен. "Дайте человека дело найдется", както каза навремето един политик почти толкова циничен като настоящите.

ООН е свърталище на всякаква нечиста птица. Център на световният окултизъм. Нищо чудно на председателят му да е чак шокиран, когато корупцият е ежедневие там.

Целият световен бизнес, си е най-обикновенна корупция. Но за американците както съществуват - умерени и неумерени терорист, така и съществува корупционен и некорупционен бизнес. Всичко е шмети капели, но за биомасата става.

Бе как ще взема поръчки от Макао, препречил е пътя на някоя американска фирма, ще пати сега. И Доминик Стросс-Кан в какво ли не го обвиняваха, пък какво излезе ... "Борбата с корупцията" е висша форма на корупция.

На кой му е изгодно да срине реномето на ООН, и тази организация да стане безгласна буква? Вероятно само на някоя държава, която не иска да се съобразява с решенията на подобна организация... А от коя държава идват подобни, засега недоказани обвинения? А! Изненада :-)

САЩ действат нескопосано. Обвиненията явно са изфабрикувани. Нещо ООН-то не им ...люлюлюлюлю израстъка и се мъчат като с ФИФА да действат.

United Nations ST/ADM/SER.B/910 Assessment of Member States contributions to the UN budget for 2015 Member State % for 2015 Gross for 2015 Bulgaria 0.047 1 398 846 Germany 7.141 212 535 291 UK 5.179 154 140 914 USA 22.000 654 778 938 Завлечената сума е равна на българската годишна вноска в ООН. А САЩ изплащат 1/5 от бюджета на ООН. Правете си сами изводите.

По-точно сумата на подкупа е равна на българската вноска, логично е ощетяването на ООН да е в пъти по-голямо от българската вноска. Редно е да ревнат не само САЩ, а и всички страни - за всички случаи на ощетяване, не само за този.

Страхотно! Ами то това е място тъкмо за нашата Бокова, Господ здраве да и дава и за избора и да се погрижи. Ако я изберат, какъвто и е произхода, тя направо ще си падне на... айде да не влизаме в подробности ;-)

Щом казват от САЩ ,значи НЕ Е ВЯРНО.

Че кво толкоз, това си го знаем. "Интересо клати фесо" всичките им огранизации са така, който иска нека вярва в чистия им плурализъм

че това е добре спретнато активно мероприятие, можете да си направите сметката за пилеене на какви пари иде реч от тази организация, когато светът е на прага на нова световна война, тласкан от точно тези, дето пък уж са се загрижили за злоупотребите на безхаберните служители на ООН. Време е Бог да ни даде рестарт, задминахме Содом и Гомор.

Както на Германия започна да и просветлява, относно "умерените бежанци", то и на Вашингтон редно е да му просветне, че вече не пеят единствено те на световната сцена. И стига вече драматизъм, моля.

абе я направо сащистанският сенат да изземе функциите на оон и фифа! така хем ще сме сигурни че всичко ще се върши както господарят нареди, хем плевнелиев ще е доволен!

Пък вие съграждани се сещайте какво ще стане с Тиквата и Плевнята ако недай боже вземат че спрат да играят по свирката на Чичо Сам.

Вече ако чуя някоя новина от Хамерика, гледам къде е слънцето...

10:31 Прав сте, съвсем позитивна си е новината как Путин спасява Асад, нарушава турското въздушно пространство и лъже като .... е, хайде да не обиждаме циганите!

Само потвърждаваш казаното от човека, като цитираш опорни точки идващи отвъд океана!:)

Строс Кан, ФИФА, ОПЕК, ООН да се готнят в ЕС.

Капитализъм, валутата е цар! Money, money, money Must be funny In the rich man's world Money, money, money Always sunny In the rich man's world Aha-ahaaa All the things I could do If I had a little money It's a rich man's world

Интерсно! И в ООН се разкрива корупция, обаче в България няма. И корумпирани няма. И закони, казват, против корупцията не ни трябват. Егати феномена сме!

терор и корупция е оон а не защита на населението и нациити

С каква юрисдикция се ширят "американските власти"? ООН като е в Ню Йорк да не им е частна собственост?!

Не приемам тези твърдения за чиста истина. Смятам , че това е дело на могъщата американска машина за дезинформация. Америка удря по авторитета на ООН, защото тази организация все повече пречи на имперските и амбиции.

Корупцията е повсеместна в така наречения цивилизован свят. От дълги години това е добре известно на службите. До разкрития и скандали обаче се стига само когато това е в интерес на САЩ или нащатските корпорации.

В най-голямата в света масонска организация Всичко е Корупция. Не ме учудвате с тази новина.

навсякъде е ве "куче влачи, диря няма"! Лакомия и простотия!

мили мои казах ви че от 1 година си има нова СТУДЕНА ВОЙНА сега във всяка организация ще има скандали изнесени или от САЩ или от Русия....

БРЦК

Е то ООН то си е достатъчно дискредитирано и без корупционни скандали. Тотално безполезни са и не са решили дори 1 проблем с който са се 'захванали' .

В малкото случаи,когато все пак нещо кажат, силните и "богоизбраните" не се съобразяват с тях. Из печата: "Израел рекордьор по нарушаване на международното право От създаването си през 1948г. до 2010г. ООН е приела рекордните 79 резолюции осъждащи Израел zionismИзраел често нарушава международното право и резолюциите на ООН, но същевременно ционистите са наложили законово преследване за тези, които ги критикуват. След мащабна терористична кампания, която ционистите предприемат след Втората световна през 1948г. с резолюция на ООН е създадена израелската държава в Палестина, в предложените от САЩ граници. Така пред портрета на основоположника на ционизма Теодор Херцел първия еврейски министър Давид Бен-Гурион обявява създаването на израелската държава. Това е единствената резолюция на ООН, която Израел зачита. През 1975г. България гласува за приемането на резолюция 3379 на ООН, която обявява ционизма за форма на расизъм и расова дискриминация. Разбира се с разпадането на социалистическия блок единствената сила, която се противопотавя на САЩ и Израел през 1991г. същите тези държави, в това число и вече преориентирана към НАТО и САЩ България гласуват отмяната на резолюцията."

ООН - организация на обединените нации (народи). Не е ООД - организация на обединените държави. Същевременно обаче, точно тук отсъства какъвто и да е намек за контрол на световното население (електорат) върху организацията, какъвто съществува, поне про форма, на по-ниско ниво в държавите и съюзните формации. Корупцията и търгашеството са заложени в самото устройство на ООН.

Има свързана новина - тази за болницата. Там май ООН се е разпискало и ето го предупреждението. "Преклонена главица сабя не я сече."

САЩ е държава с прилично ниво на корупцията. Истинският проблем се свежда до две неща. Този бизнесмен не слушка и за това се вади компромат. Второ, САЩ иска да лапне една такава поръчка, за да не я правят китайци. Същото стана с ФИФА. САЩ и Великобритания започнаха разследвания за корупция, като претендираха за анулиране избор на Русия и Катар като домакини за световни първенства. По чиста случайност се оказа, че точно САЩ и Великобритания са били кандидати за тези първенства. И ще ги вземат, ако анулират избора на Русия и Катар. Почеркът е един и същ.

Сега какво правим? Аз лично си го местя от егиния в другия.

Така,така. В ООН корупцията се вихри като във всяка друга бюрократична система- в това едва ли някой се съмнява. Интересното е обаче,че напоследък корупционните и прочее международни скандали имат все една и съща предистория-нарушени американски интереси. Сеп Блатер- откъде накъде Москва ще е домакин на световно,та целия свят да я види като столица на държава,в която нещата вървят към все по-хубаво? Фолксваген- откъде накъде германци ще печелят там,откъдето "Форд" беше изритан? ООН- кои сте вие,бе, че да държите сметка за това какви болници и лекари бомбардират американските световни терористи?

Не е лошо някоя държава с работещо разузнаване да извади инфо за престъпленията на американския елит и да се заведе дело. Само за тоталното подслушване и следене трябва да отговарят, за военни престъпления, за ГМО-то, за пръсканията със самолетите,за климатичните оръжия, за вирусите и гриповете... Баси престъпниците с такова досие и Хитлер не може да се похвали.

Скалата тръгна по нанадолнището американците колкото и да се опитват да я спрат накрая ще ги премаже...

Блатер 2? Путинчо се изприщи. Руската корупция е навсякъде. Съсипва света.

Твоето е нещо като контрадезинформация.Лъжа заради лъжата.Като не ти идва на ум нещо свързано-тогава просто глупости.

задокеански павиани съвсем изтрещяха.Корупцията си е техен патент, но обвиняват всеки за всичко когато те самите не са взели участие в схемата.

Китайският самолетоносач започва въздушните удари в Сирия и веднага някой техен представител е обвинен от американските правораздавателни органи в нещо. Това прилича на историята със Сеп Блатер, който веднага беше обвинен в корупция, след като се реши, че в Русия ще се проведе световното първенство по футбол. Поредната статия, която е част от кампанията на англосаксонските разузнавателни служби, които в своята безпомощност да наложат еднополюсен световен модел на управление, контролиран от тях се опитват да дискредитират страна водеща независима от тях вътрешна и външна политика. Верваме ви!

точно така, още повече, че Комисарят по човешките права към ООН нарече ударът по болницата в Афганистан военно престъпление...

тези съвсем изкукудякаха!!! станаха и световни полицаи когато си губят ,,интересите,,!!! ,,диктатори,,!!!

Световния жандарм се изразява отново в любимата си роля. Сега освен да наложати на ООН глоба от 50 милиарда за нанесени им щети.

Постепенно ще ви стане ясно, колко малоумна е била политическата ни линия през последния четвърт век - разграждане на държавността и трансфер на функциите й към чужди сили и международни институции. Та те едни други не се понасят. Разпадне ли се измамната идилия на "международното сътрудничество" и прочее, какво ще правим с голо дупе и разбита икономика? Спасението на гражданите е в ръцете на самите граждани и институциите, които създават.

...И на фона на тази картинка, вчера кухата плевня-прецедент се изцепи, че "25 години изграждаме нашата демократична държава"...ха-ха, да се смееш ли, да плачеш ли или да му светнеш един по продажната мутра....

Да не мислите че нашите са боклуци и крадци-трябва бесило иначе ще продължава.

Разбира се, време му беше това ООН да бъде унижено и представено като сбирщина от криминални оглупели старчета. Русия се води по устава на ООН и е изрядна там. И дебело го подчертава. САЩ правят каквото си искат и ясно показват, че те са силните, а на силния никой не смее да му придиря.

Леле какви глупости ръсят руските предатели. Но, скоро фетиша им ще си намери майстора. И това ще е руснак.

Я кажи, кога САЩ се съобразиха с ООН, и кога са действали спрямо уставите му?

при евреите прошка нема еи ..сега ще го пуснат тоя жълтурко на негроците в бронкс да му разширят халката заради лакомия

Всички, които пишете тука, прочетете малко повече за клана Ротшилд. В "Не пипай тази книга " има написано доста. Четете, хора, повече четете.

Няма САЩ няма Русия. Тия по върховете откъде имат толкова висок стандарт-от корупция и много пари. ВСИЧКИ СА В КЮПА! Това е