Арестуваха адвокат, свързван с ”Октопода”, с подкуп от Киро Японеца

44-годишният столичен адвокат Николай Велков, който бе заподозрян като част от "Октопода", е задържан днес с 20 000 лева подкуп, които поискал от ромския престъпен бос Кирил Кирилов, по известен като Киро Японеца.

Обратно в новината

Коментари - Арестуваха адвокат, свързван с ”Октопода”, с подкуп от Киро Японеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде вече така нареченият "престъпен бос - Японеца " да отиде там където му е мястото. Не че другия е цвете за мирисане , ама правосъдието не се раздава по ресторантите, а в съда. Аз лично имам да си получавам златен ланец от японеца , но това е друга тема дано му дойде времето.

Нито Китаеца, нито този адвокат са цвете за мирисане, но законите трябва да се спазват.

Значи , ако правилно съм разбрал, О. Донев, Л. Павлов , И. Прокопиев и Софиянски са от един отбор / Общинска банка / и сега индиректно защитават Трактора , който е човек на Гоце и ДС ? Какво повече да коментираме ? Цв. Цветанов връчи награда на Цв. Василев / КТБ / . Днес Цветанов ще се срещне с шефа на ФБР, за да се открие офис на DEA у нас . Мисля, че вече случаят е решен ! Всеки сам да си направи изводите !

"След боя в заведението на 22 ноември Японеца на свой ред подал жалба срещу Велков за заплаха за живота му. Разбрал за нея, адвокатът поискал пари от него, за да я оттегли. Велков е задържан в момент на получаването на белязани евробанкноти, съобщиха по-късно от МВР." Много смешно. Киро Японеца (това невинно създание) подава жалба срещу Велков и дава 20000 лв. подкуп на този същия Велков, за да оттегли собствената си жалба. Егати тъпотията в която сме принудени да живеем- направо се разплаках от умиление като чета какви грижи полагат службите спрямо "престъпния бос" Киро. Такива грижи се полагаха (а може би и сега се полагат) за другия Киро- цар Киро. Нашата полиция наистина ги пази.

Доколкото зная, подкупът е материална облага, която се дава на служебно лице по повод служебните му задължения? В случая няма такова нещо, така че за какъв подкуп става въпрос? Не е и изнудване, а си е най-обикновено споразумение или сделка. В нормална страна полицията щеше да плаща доста пари за такива неща...

Очевидно, "адвокат" е само титла, а той се занимава със странични дейности, като производство на амфетамини, лихварство и поддържане на странни приятелства и познанства.

А Киро Японеца е служител в социалните служби или на Светия синод, а?

Аз съм щастливо женен от 10г. с три деца...Напоследък скъпата ми съпруга ми намалява секса и аз, като истински джентълмен-бизнесмен й предложих тарифа, която не е за пред хора, но работи безотказно. С настоящото доброволно искам да уведомя ОРГАНИТЕ, че ако ме хванат да си плащам за секс с индивид от женски пол ЕГН 781002... ТОВА НЕ Е ПРОСТИТУЦИЯ, А УКРЕПВАНЕ НА НАЙ-МАЛКАТА КЛЕТКА НА ОБЩеСТВОТО НИ.

Не знам кой е по-прост: журналистите, написали статията или ченгетата, подали информацията. На вас може и да ви се привиждат подкупи, но това ще мине за извънсъдебно споразумение с изплащане на обезщетение за нанесена телесна повреда и още утре, най-много след 72 часа ще си го пуснете по живо-по здраво. Така де, ние ги Фащаме и ние си ги пускаме. Важно е да сме в новините!

20 000 са извънсъдебно споразумение!

ОСНОВНИЯ И ЕДИНСТВЕН "ОКТОПОД " В БЪЛГАРИЯ Е СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ,И ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЕКИ БЪЛГАРИН . ТЕ НЕ СА СВЪРЗАНИ С МАФИЯТА , ТЕ СА МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ!!!

Прав сте! В България, погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално...

БРАВО! всичко е формално... и ненопмално!

ромския престъпен бос Кирил Кирилов - след като го пишете така защо не е в затвора ???? много ни е неподкупно и справедливо правосъдието -срам и позор ...

И аз от 20 години това питам, и не само за Киро Японеца??!!Защо никой от тези мутри, наркотрафиканти, биячи, перачи, псевдобанкер(к)и, псевдобизнесмен(к)и ,продажни и подкупни магистрати, депутати, и прочие измет не са в затвора, а са само по страниците на вестниците и в телевизията като "VIP"? А всеки от тях ежедневно ни граби, смазва ни , убива ни и последната надежда!

Сега в цяла българия варвят залози как николаи велков ще се разболеее до 24 4аса от рядко заболяване което няма да му позволява да пребивава в ареста А смятаи по лошия вариянт да е опрял до 20 хиляди лева великия октопод много са е закъсали покраи изборите сигорно

Явно поради очевидната ти неграмотност няма смисъл да търсим у теб юридически познания. Но пък вероятно беглото познаване на азбуката е достатъчно за платен драскач в мрежата

Пълни глупости. Тоя адвокат е поискал пари за да не го съди, но това едва ли може да се нарече подкуп. Много хора като направят катастрофа си плащат без да викат полиция. Тоя път това "хващане с подкуп" е направо смешно. Сигурно Киро Японеца е дал подкупа НЕ на адвоката, а на полицаите.

Аман от роми .... !

Киро Японеца може да бъде щастлив.Цялата полиция скочи да защитава правата на този невинен беззащитен ром срещу злобния адвокат-рекетьор. Утре и аз белязвам десет лева и отивам да си купя салам от магазина.Нека да арестуват магазинера с белязани пари.

БОГ да пази Република България, и правителството сформирано от Бойко Борисов.

И на този, и на Киро Японец не им е чиста работата, но някак си странно ми е, че точно след тази пресконференция го гепиха.

Ако някой се е оплакал?

глупости на търкалета - това е извънсъдебна спогодба, предполагам, че след плащането са се договорили да минат през нотариус. Гражданско-правни отношения, които не подлежат на държавна регулация, останалото са глупости.

За това трябва да се пита новата министърка - Чичолина. Тя ще каже дали е извънсъдебно или вътресъдебно.

Добре де, нещо много плоско взе да става, да го бяхте арестували по време на преконференцията направо пред ТВ камерите, щеше да е много зрелищно и по холивудски! Защо ГДБОП поне веднъж не арестува Цар Киро , толкова много фалшив алкохол е произвел през годините ... сега остава и адаша на този Японец да се оплаче, че е бил изнудван и ГДБОП да вземат да арестуват цяла Катуница? А за нас простия народ извода е следния: започне ли някой да си отваря повечко устата и да пее срещу бившите си авери по далавера му се случва случка: или му се затваря с юмруци или с компромати или се праща в затвора или направо при св.Петър! Това е България! А може и да е умишлено задържан, за да бъде предпазен от евентуално отмъщение? Ако е така мога да кажа едно голямо БРАВО на службите, че действат много професинално!

Щом е българин ,автоматично означава че е невинен.А щом е циганин автоматично означава че е виновен.Това е желязна логика.Браво на вас аспарухови българи...

Поредната "интересна "ситуация у нас .Абе хора има си стара Българска поговорка "Рибата се вмирисва от към главата".Съда е виновен - ми нали съда работи със законите и средствата наложени от парламента .боко преди плачеше "ние ги гващаме те ги пускат " -варианите са или някой в следствието не си е сършил работата ( но получава заплата) или законите не са качествени - но аз поне незна последните 2 годни да е приеъа поправка която да помогне .

брех, комунистическите адвокати се разписаха във форума без да им се плаща!!

Споко и герберастите сте с нас .

...все по невероятни неща се пишат, че лошото и че се случват....и двамата един дол дренки....ама не разбрах само кое е нарушението...и естествено, журналистите, понеже най-умни, пишат най-големите глупости

Хора, спасявайте се от тази мутренска държава! Тази смрадлива постановка днес е поредното доказателство, че всеки човек, по всяко време, по всякакъв начин може да бъде арестуван, сготвен и хвърлен в ареста, ако властта реши, че той застрашава нейния интерес. Кой малоумник ще повярва, че съществува човек, който е в състояние да рекетира личност като Киро Японеца?? Такава дивотия може да роди единствено в кухите мозъци на тандема Цветанов - Флоров.

Адвмокат: - Значи човекът си взел парите по извънсъдебно споразумени с един побойник, но кретените от МВР са решили да се докарат Корпоративна и Пеевски и да уловят "новият голям бандит" за да има какво утре Цвъцко да говори по БТв и при Дудука... Пак постановки, пак смехории, пак PR

Поредното доказателство за това, че у нас милиционерско-пожарникарската шайка може да арестува който си иска, когато си иска и за каквото си иска. После - като с Трактора - една година следствен арест, до сега още една година домашен арест, блокиране на сметки и имущества, помия в правителствения слугинажки печат, мълчание в останалите медии, една петилетка -следствия и адвокати.... Въобще развита демокрация - Путин и Медведев ряпа да ядат.

Абе вие закони не четете ли? Някой се споразумял с друг без да ходят на съд и доброволно си платили обезщетенията. И това ако е престъпление, то значе аз съм Цветанов.

Друго и не може да се очаква в най-корумпираната страна в ЕС, чийто премиер е мутра-мафиот

ЦВЪЦКОВСКИ ДРЪН-ДРЪН ПА ЯРИНА. АДЕ, ЦВОЦКО, ПРЕЛИВАЙ ОЩЕ МАЛКО ПЪЛНО В ПРАЗНО! ПОСЛЕ НИЕ ЩЕ ТИ ПЛАЩАМЕ ГЛОБИТЕ ОТ СТРАСБУРГ.

ИЗВЪН СЪДЕБНО СПОРАЗУМЕНИЕ!!!

Е И КАКВО ОТ ТОВА?? НИЩО И ПОЛВИНА!

Охранителните камери,белязаните пари,аудиозаписът-не са доказателства у нас за извършено престъпление-това е закона.Какво чудно има тогава,че като прибавим тежкоболните ни престъпници и услужливите доктори сме първенци по корупция битови престъпления и всякаква отврат..Този е поредния наглец/иначе чудесен човек,отзивчив,поздравява всички стари хора в квартала,купува им по кофичка мляко и т.н./.Цирка продължава...

това минава границата на нормалното човешко поведение. този изключителен идиот ЦЦ незабавно трябва да си ходи

Ромския престъпен бос Кирил Кирилов, по известен като Киро Японеца, е пример за преуспелите цигани в България! Недейте така да пишете бе, сакън и бактън, и аман-заман, или както там му се вика по цигански... Нали ще тр да свикваме с "ромската общност" и да я виждаме не само в негативната и страна. Тъй рече онзи ден ЦВ. цв. Буахахахахаах!

"По време на днешната си пресконференция Велков обяви, че шефът на Корпоративна банка Цветан Василев е поръчал той да бъде обвинен и осъден, като за целта вече били осигурени конкретни прокурор и съдия, а медийният магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски платил шестцифрена сума."

Ха сега да видим тоя тест за правосъдната ни система дали ще издържи. Значи има лека телесна повреда, която се преследва по тъжба на пострадалия. В наказателното производство или отделно пострадалият може да предяви граждански иск и да се споразумее по него, както и да оттегли тъжбата си и тогавя намя престъпление защото това е законорегламентиран процес, а пък ако се споразумеят преди началото на процеса това вече било престъпление.

Да, аз съм юрист и не виждам престъпление поради посочените от Вас причини.

Ако единият от двамата извика полиция тогава какво има?

Това не е подкуп, а хонорар на адвоката за бъдещо неводене на дело. Даже може по-късно и документ да му издаде и да му начисли ДДС

Боже каква глупост. Значи вече всяко извънсъдебно споразумение ще се води изнудване

При побоя в ресторанта, Велков твърдеше, че не знае по-какъв повод Киро Японеца е нанесъл побоя. От днес случилото се, може да се допусне, че повода е да се образува преписка, Киро да предложи пари за отказ от преследване и в момент на даване на парите, Велков да бъде заловен с маркираните пари във вземането на подкуп.

Само длъжностните лица могат да вземат подкуп, а адвокатът не е длъжностно лице! прочетете си Наказателния кодекс първо и тогава пишете.

10+

Ако това е подкуп или каквото и да возя без парие престъпление то аз съм трамвай седмица и возя без пари! Всички полицаи и прокурори, които са работили по този случай да си вземат шапките и на работа на полето. Тук няма престъпление! Това само ще доведе до щети за държавата, които ще платим всички ние! Аман от некадърници!

Напоследък много често се споменава тоя Цветан Василев , защо ли?

защото ще го ашладисат

АМА ТОЯ ВЕРНО БИЛ ПО ТЪП ОТ КИРЕ МАНГАЛО ....

като го изпаткат в пандиза да си търси правата в страсбург, професора по право казваше не търсете логика в правото

давай Цецо всички в панделта , велковци , японци .. искаме полицейска държава , на тез измекяри там им е мястото

Неустойките да ги плати БСП или Станишев или самият П. Димитров-нали те са подписали с Русия през 2008 г. за същия петролпровод.

ГиПсов, сбъркал си новината!

Това е обезщетение за нанесен побой публично. Споразумяват се за размера на обезщетението и толкова. Трудно е да се обвини в изнудване. Няма състав на престъпление тук. Но в БГ всичко е възможно.

Това е България - мутренско-полицейска държава, в която първо цигански наркобос те пребива, после вместо него, те арестуват теб, защото си го бил изнудвал??!! Такава тъпотия може да се роди само в кухите тикви на Цветанов и Флоров, но това не бива да учудва. Неотдавна именно Флоров ревеше, че трябвало да се върне комунизма за да има ред в държавата. Боже,боже, спаси българия от тези утрепки.