Коментари - Подкрепяте ли свикване на референдум за президентска република? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АКЪЛ НА ВИСОКО НЕ ВИРЕЕ

На Слави глупостите нямат край! Той не разбра ли ,че няма кой да му се върже на простотиите и глупавите поумняха /неговите избиратели/!

Да подкрепям. Стига сме копали дъното! Логиката показва, че нещо трябва да се промени. Кое е най-важното нещо, което определя живота ни? Конституцията. Щом живеем зле, трябва да я променим, към добро. Към нещо по ефективно.

Конституцията си е прекрасна, народа е нелен, безотговорен !

В мом,ента живеем в Министър-Председателска република. Министър-председателят има абсолютна власт, макар и не пряко. Зашото той диктува на депутатите какви закони да приемат, след което им плаща подобаващо. Т.Е , той има контрол върху "независимата" законодателна власт. Има контрол и върху "независимата" съдебна власт чрез правосъдния министър и чрез натиск от службите, ако се наложи. Накратко - ние и сега живеем в диктатура на един човек. Разликата е само в това дали го избираме пряко , или не.

В момента живеем в диктатура на един човек. Бил той ББ или Киро. Който и да дойде, ще прави едно и също. Накратко това е Султанат. Президентската Република означава истинска демокрация, такава каквато е в САЩ и Франция, примерно.

Те Русия и Беларус също са президентски републики. Само не знам ние на кои ще приличаме. Мисля, че се досещам.

САЩ са президентска република, също Франция и Русия , т.е победителите от последната голяма война. А колониите като нас, германия и т.н. са чисто парламентарни републики.

Не желая България да е малката Италия, мафиот до мафиота, мила моя майнольо.

Не , не !

Дори и да подкрепяме Тошко барабошко не трябва да е там при него имаше само простотии и подигравки но нищо добро

ако ще се прави референдум на него трябва да се поставят наистина важни въпроси и трябва да се гарантира 100% честност, което ми се вижда невъзмжно. освен тоива трябва да се гарантира и 100% изпълнение, което също ми се вижда невъзмжно. справка референдума в СССР през 1991г. въпросите трябва да са важни, например следните: 1/ излизане от европата 2/ излизане от натуту 3/ публикуването на истинската история на територията 3/ съд за геноцида през последните 33 години 4/ съд за възличане във войната в украйна 5/ съд за похарчените пари за господарите бежанци от украйна всеки от който струват по над 2400 лева на месец 6/ съд за фалшивите национани празници и национални герои 7/ сближаване с русия 8/ съд за това, че социлана поенсия се дава над 70г. и за нейния размер 9/ съд за това, че не се изплаща пенсиа пропорционална на трудовия стаж, когато човек някакви причини не моиже да натрупа пълния трудов стаж 10/ съд за софийскатои метри и за ситуацията в софията 11/ съд за превъщането на територията в сметище 12/ съд за отвличането на милиони българи в западно робство 13/ съд з абитовата химия, която ядем ....

След като той самият направи всичко възможно да провали два парламента и сам свали избраното правителство , Чалгун свили чалгии да бута и парламентарната република. И всичко това , за да се добере пак до парламента. И това от човек , който изпитва фобия да се покаже пред хора , обаче има егоцентрична мания да е влиятелен лидер и да командва. Трябва му лечение на този психопат с мозък на селско врабче, не референдум.

Сельо , фобия да се покажи пред хората има тиквата ! Лапай меката пишката на Тиквата и млъквай !

От Вас само обиди към хората и глупави заяждания! Интересно как не Ви блокарат?

Илиян Илиев

Сельо ! Не знаех , че да кажеш истината на някой е обида и заяждане !

ЗА ТРИ ГОДИНИ ПРЕЗИДЕНТСТКО УПРАВЛЕНИЕ ВИДЯХМЕ КАТАСТРОФАЛНИ ПОСЛЕДИЦИ. И ОЩЕ ДРУГИ 5 Г В НИЩО ПРАВЕНЕ, САМО ЕКСКУРЗИЙКИ И СКАНДАЛИ, КЮЧЕЦИ И ХОРА В ТЕЖКИ ЗА БГ ДНИ. ЕТО ТОВА Е ПРЕЗИДЕНТСТКО УПРАВЛЕНИЕ. СКЪП ТОК 15 ПЪТО УВЕЛИЧЕН НИТО ЕДНА МАГИСТРАЛА НЕ ПОСТРОЕНА, НИТО ЕДИН МОСТ. ХРАНАТА СЕ УВЕЛИЧИ С НАД 50 ПРОЦЕНТА. ПЕТРОЛА СЕ УВЕЛИЧИ . ПИТАМ ЗАЩО???? ЗАЩО ПРЕЗИДЕНТА НЕКАДЪРНО УПРАВЛЯВА БГ??? И ОЩЕ ПО ГОЛЕМИЯТ СРАМ, ЧЕ НЕ ЧУВСТВА ВИНА, ДОРО НЕ СЕ ИЗВИНИ. СЛАВИ МУ ПОДЛАГА ЧЕРВЕН КИЛИМ ДА БЪДЕ КАТО ПУТИН ЛИ????? А ОМРАЗАТА КОЯТО ПОСЯ МЕЖДУ БЪЛГАРИТЕ? РАДЕВ Е ПОДСЪДИМ НЕ ПРЕЗИДЕНТ, А ЗАТВОР ЗА 50 Г. КАЖЕТЕ КАКВО ХУБАВО Е НАПРАВИЛ ЗА 5 Г? ЗАЩОТО СЗ МИГА ДА НАПИША ЗА ПУТИН, ЧЕ ЗА 5 Г В РУСИЯ КАКВО Е НАПРАВИЛ В НАЧАЛОТО СИ КАКВО ДОБРО Е НАОРАВИЛ, ЗА ДА ПРОМЕНЯ МНЕНИЕТО СИ?????

А защо няма референдум за селска република? Там поне всичко ясно ( на село се има предвид), кой копае, кое пасе говедата, кой прибира реколтата, кой се грижи за къщата и прочии. А при политиците никога нищо не е ясно от това, което правят какво ще излезе, само едно е ясно 'идеите са от вас, парите са за нас'

и с кой президент на чело? Поредния НАТО-вец ли? кой от всички предатели ще бъде начело? най-видния, най-корумпирания, най-манипулирания? за мен това е прекия път към диктатура Твърдо не

Подкрепям референдум за еврото. Слави да си бибипа бибипката, охлюв.

Кой те пита за еврото? то вече е решено. Питат те за смяна на Системата. За ли си или си против.

ДИРа не питат за еврото. Щото им е платено солидно от едни милиони за реклама. Ама подписките вървят и референдум ще има за еврото. Пък ти се ежи.

То система , ако се променяше с промяна на конституцията щеше да е лесно. Огледал се Илия пак в тия.

Славуца търси начин да е актуален преди изборите. И това от най-бързо провалилата се партия , паднала само за година от позиция на спечелила изборите до невъзможност да мине 4 процента. "Авторитетът" от Учин дол се взема вече и за констуционалист, ще опитва лидерство с лед като не можа година да се покаже публично , да не говорим за дебат. Празни приказки сам в студиото по сценарии. Той не може в обикновен парламент да влезе , обаче ще приема Нова Конституция с квалифицирано мнозинство , парламентът не може да излъчи правителство с обикновенно мнози щ, обаче . Ако някои гласува общо за президентска република , то никой не знае какво ще получи после от депутатите и дали няма да е пп-калпааво от сегашната парламентарна република.

Слави мога да го подкрепя, само като НЕ СЕ АБОНИРАМ за телевизията му. Той си получи финансовата подкрепа от друго място и други хора.

Сега изглежда добре, но представете си президент да е Плевню и той да управлява !!! Евтото в никакъв случай ! Редица експерти, направиха анализ какво и как ще се случи, ако го направим. Нищо добро не ни чака !

Референдум в Швейцария е едно, референдум в БълХария е друго - тук е политическа манипулация. Не може да питаш изкуфял пенсионер и необразован ром за принадлежност към икономическа общност или за устройство на държавата, или за АЕЦ. Определени политици (например келешите от Възраждане) разчитат да манипулират критична маса необразовани и/или емоционално обвързани в интереса на самата партия, и така да ги подлъжат да гласуват по усещане за справедливост. За подобни решения е нужно експертно мнение, а често е достатъчно привнасяне и на пасивен опит от други държави. НАПРИМЕР: Че можем да имаме изгода от икономическа общност се знае от пасивен опит, и това, че някои се възползват неправомерно е нещо, с което трябва да се борим, а не да излизаме от общността. Като те боли глава - не я ампутираш, ами се лекуваш. То е ясно на Копейкин кой му плаща за да саботира държавата. Ако работите за него и имате далавера - мога да ви разбера - но да сте емоционален електорат и да си го начукате сам заради зловредните му идеи - това не мога да го проумея.

Като обикновен гражданин обичащ истината и справедливостта гледам внимателно, кои партии какви позиции заемат по въпроса. И мога да кажа, че който е против значи е против България. Не може да правиш едно и също, да получаваш лоши резултати и да продължиш. Няма логика! Живота не друг ни показва, че трябва да сменим порочната система на управление в Държавата.

"Не може да правиш едно и също, да получаваш лоши резултати и да продължиш. Няма логика!" Слави точно това направи и от първа политическа сила изпадна от парламента . Сега парламентарната република му е виновна . А от ИТН не искат ли референдум Слави да е президент без избори .

ПРОТИВ референдум за президентска република ЗА референдум за въвеждане на еврото

Че ние имахме президентска република. Тодор Живков беше 45 години главен на всичко и всички та накрая държавата фалира и една година ядохме мека. За убитите и изчезнали без вест защото не са съгласни даже няма и да пиша...

Ти с 8 клас ли си? Какъв Президент при комунистическа диктатура? Малоу.ник!

Да пращат депутация низ Европата, най-паче в Брюксел. Само да не ни пратят някоя бездетна фон-ка, като фон ден Майнен!

Не

Ибах Тоз Нарот

Защо точно сега кукавелците решиха да правят "референдум"? За отвличане на вниманието от жизненоважния референдум за еврото!

Корнелия върна мандата в понеделник затова. Ти си от ПП, я ни каже, тика на всички, защо ПП бяха против кандидата на ИТН за Управител на БНБ? За да си назначите ваш човек и да вържете Борика с крипто спекулациите ли? Ако ББ е мафиоз вие сте на квадрат.

Ама кой си ти да решаваш за еврозоната??? Бай Цървул, който хал хабер си няма от икономика....

Подкрепям референдума за еврото! Това е по-важно от глупостите на марионетката кукувец славчо!

Коментара ти е типично тролски, подменяш едното с другото. Това само потвърждава че сте подмяна вие от ПП и Да Б-я. Разкрити сте!

Стига сте лъгали и заблуждавали хората!!! Продажници!

Били сме и парламентарна монархия, и парламентарна република (или по-скоро нещо средно между парламентарна и президентска република). В момент, когато има толкова остри противоречия, които се очертават повече като междуличностни, отколкото чисто партийни, по-скоро е необходимо да изчистим остарялото мислене и да въведем мандатност за депутатите. А не да оставяме някои господа политици да превръщат депутатството в професия и да се пенсионират като народни представители. Мисля, че повече от два мандата човек не бива да е депутат - изкривява се и възприемането на нещата, и мисленето му на нормален човек, услаждат му се игричките на имащ някаква власт и той започва да се грижи за собствения си интерес, вместо за този на хората, които са го избрали. Затова не е необходима промяна на Конституцията, Велико народно събрание, а само промяна в Изборния кодекс. Което пак си е проблем, предвид това, че мнозина от тези, които трябва да я направят, по същество трябва да се подпишат под отказа си от привилегии и високи доходи, които им дава депутатския мандат. А едва ли някой лесно би се отказал от такава лесна и лека работа, като пиенето на кафе, четенето на вестници, размяната на разни "сладки" приказки в кулуарите на Парламента и от време на време отбиване в пленарната зала, за да се регистрира присъствие.

Прав сте но само с тези промени няма да има ефект! Има и много другуги неша като се започне от изборния закон..

Не си прав, с избирателният закон се занимава всяко новоизбрано Н.С. С единствената мисъл, как да направят така, че да спечелят следващите избори с някоя удурма. Електронно гласуване и на това ще се сложи край. Н.С. всъщност има такова решение, но не го изпълнява, което пак говори, че системата е порочна и има нужда от смяна.

В момента сме Султанат, съответно и сме най-зле във всички отношения. Формално сме Парламентарна Република, но реално Премиерска, като властта му е безконтролна. ББ 6 години, не беше стъпвал в Парламента. Толкова, за Парламентаризма. При Президентска Република има реално разделение на властите и всеки, който е против е против развитието на Б-я. Трябва ли да припомням, че сме на дъното по всички показатели в ЕС? Служебните Правителства не са равни на Президентската Република, при нея има работещ Парламент, някъде има и две камери на Парламента. Той контролира Президента така, че няма абсолютна власт.

Република от 2 години.Резултата е ПЪЛЕН ПРОВАЛ. Слави предлага това,защото не му гледат телевизията.

Глупав коментар, плащам 78 ст, само за тази телевизия за никоя друга. Няма реклами, защото никой олигарх или чуждоземна фондация не стои, зад нея съответно и зад ИТН. Това е единствената Българска партия.

Няма реклами, защото никой не я гледа

Струва по-малко от една Фафла

Грешни са ти представите. Понеже никой не я гледа, затова клипа Хищна хиена набра 600 000 гледания за 6 дена!

Единствения референдум, на който бих отишъл е този, който ще докара танкове пред народното събрание

Малко си закъснял. Соросоидната измет продаде всичкото военно имущество и съкрати армията до 18 хиляди лелки и гейнерали.

Не съм уточнил чии танкове.. знамената отгоре не ме интересуват

Не подкрепям чалгата в политиката.

Имаш грешни представи и за двете. Най-добре се запознай, що е "Президентска Република", за да не се излагаш.

По същество президентът трябва да е управляващ! Иначе, царят царува, но не уп равлява.... За какво е тогава дублиращата структура на вице-президента!? Синекура, що ли!? Пари(издръжки) на вятъра!? С нищо не влияе на управлението, забавя процеса, но не може да го спре. Или управляващ президент, или без вице......!!!

Естествено, на кой му харесва, сегашното състояние на страната ни? На депутат, от ДПС или ГЕРБ-СДС, който "работи" като такъв от 20 години, може би и повече. На не българин на който му харесва Б-я да е последна във всички класации. Вижте къде е Румъния и къде сме ние! Всичко това е в резултат на порочна система на Управление на Държавата. Както и на системата на избор. Н.С. има решение да се гласува Електронно, но Хартиената коалиция, реши да гласуваме по старому. Като е по-старому, резултата пак ще е такъв, бедност и простотия, в резултат емиграция. Съответно смърт, за Държавата България. Народа прави Държавата, няма народ няма Държава.

Подкрепям дира да спре със пропагандата и да започне да представя истината със факти. Троловете също да бъдат премахнати със блокиране на IP адреси.

няма човек ( блокираме го), няма проблем. Това сме го чували. Нещо друго?

Става въпрос само за тролове. Лесно може да се открият. А ти такъв ли си? Или се заяждаш от скука?

И аз съм ЗА да се забранят постовете на всички които са на различно мнение от моето. Който е на различно мнение от МОЕТО знсчи е трол, фашист, гей, джендър и т.н. тотална забрана по ИП.

Не се прави на ощипана мома. Имам предвид за тролове като: Павел, Майора, 8888, Б58, Ай ся, и т.н..

Аз трол ли съм? Щото съм на друго мнение от тебе ли?

Аз пък къв трол съм. Просто си цъкам във форума за кеф се забавлявам с тъпотиите на възрожденците.

Колкото повече власт е съсредоточена в един човек, толкова по-зле!

Запознай се с това, що е "Президентска Република".

нарича. Искам честен, добър силен човек. И наказание, страховито, за всички корумпирани- лъжливи и крадливи типове и типки във властта до момента! Възмездие за сълзите на убитите, без това не може да се продължи.

За да се случи това, трябва да изгоним американското посолство.

Те цвят и национална принадлежност нямат. Ще го разбереш. Но са най-силната и многобройна група на Земята. Засега...

Формално сме парламентарна, на практика сме президентска република. Причината е деградация на партиите като елемент от цялостната културна и политическа деградация. Това е световен процес, не е само у нас. Няма ляво, дясно. Няма идеологии добри или лоши. Има консуматорско общество. Наскоро някой от факторите на ГЕРБ каза че национален интерес е да имаме висок стандарт. Това ясно показва за каква неграмотност става дума. Освен че фалшивият парламентаризъм с неговите постоянни избори и пазарлъци между групите в парламента(спомнете си как Кирчо открито купуваше чужди депутати) струва непосилно скъпо. Затова да се узакони положението президент да реди правителства. Дори да не сте съгласни, ще признаете че в близките години редовно правителство просто няма как да стане. Броят гласуващи ще намалява.

коментар. Проблемът ви е сериозен : хората се пробуждат. С едностранните си подмятания, кого мислиш, че ще заблудиш?

Сега сме Султанат, бе гл.пак, Премиера ти ББ 6 г. не беше стъпвал в Н. С. , както се казва "Без коментар".

Като цяло е абсолютно малоумно да си оставям подписа или каквито и да е лични данни на някви хора, дето са седнали с масичка на улицата и никой от тях не може да докаже, че е администратор на лични данни. Само идиот би се вързал.

То подпис без ЕГН, имна и адрес не би трябвало да се счита за валиден. И аз мога да взема една тетрадка и да се подпиша 5 000 пъти в нея.

След събирането на подписите, се прави проверка. Прозвъняват се на случаен принцип и се питат дали наистина са се подписали. И ако някой отрече да се е подписвал - тетрадката с подписите в коша за боклук.

Може по електронен път да стане. Макар че , и там има възможност за манипулация.

Да бе, ше си оставя телефона на някви хора на улицата ей така, да не съм луд ?

Вингаи съм подкрепял президентската република. Като идея. И особено по нашите географски ширини, където демокрацията не вирее и ако вирее се изражда, а хората търсят цар, вожд, лидер и единоначалие. Спомням си в началото на 90-те, когато се решаваше каква да бъде младата ни демокрация, бях още тинейджър, но си спомням, че още тогава цялата работа ми намирисваше на удобен хаос. И сега, след 30 години демокрация по балкански, все още мисля, че президентската република е далече по-добра форма на управление за нашите ширини и балканските ни нрави. По-подходяща е. По ни се връзва. Но! Има едно "Но!". На всички ни е лесно да си представим президентска република начело с Първанов или начело с Радев. Някой си мечтаят за президентска република начело с Баце, други - с Жельо. Може би дори с 5-годишен мандат. И три поредни. Но, хайде, сега си представете президентска република начело с Плевньо. И така 5 години. Само 5. Но цели 5. Как ви изглежда сега картинката? Вече не е толкова добре, нали? А при президента няма предсрочни избори, нали се сещате. Президента назначава, президента уволнява. И така цял мандат. Може един по един да ги смени всичките. Няма кой да го свали освен ако той сам не си хвърли оставката. Колкото и Баце е хвърляше. Или Станишев. Или Нинова. Или Бойкикиев. Или Атанас Атанасов. Всеки има свое мнение и нека референдум да има, и нека всеки, на който му пука да гласува. Но преди да търсим следващата панацея, нека се позамислим за страничните ефекти. Защото такива има. И могат да са по-сериозни от болестта, която лекуваме.

Да се уди човек -ИСКАЛИ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА!? И от какъв зор беше нужен 10.11.1989 година -имахме си ГЕНСЕК НА БКП -СИРЕЧ ПРЕЗИДЕНТ НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ! После коъто не скачал бил червен СЕГА СКАЧАЩИТЕ ИСКАТ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР -ПРЕЗИДЕНТ. И кой го иска същите, синовете и внуците на ВЛАСТИМЕЮЩИТЕ : доносници, агенти, секретари от районни комитети (заводски, на цеха, на бригадата), до гредски, окръжни, областни, и нагоре. Същите онези ДС кадри кото пишеха "характеристики" за благонадеждност. За това ли ви трябва референдум. Едно селянче има село с фамилното му има покръстено след 09.09.1944 (1950 година на 10 км южно от Плевен)

Като се сетя за Жмульо Жмулев - първият ни президент и ми се повръща... В България нямаме политическа класа, от която да се легитимира адекватен президент, камо ли да правим нова монархия под благовидното име - президентска република. Виждам, че има 30% поддържащи идеята. Обръщам се специално към Вас: България не е Белгия, Дания, Холандия или която и да е друга нормална държава. АКО се приеме президентска република - ние няма да поемем по техния исторически път. Нашето развитие ще бъде точно, като в латиноамериканските държави - там, където има президентска република живеят най-бедно и най-комунистически. А президентите всячески се опитват да станат ПОЖИЗНЕНИ!!! Хора, мислете с главите си! Парламентарната република не е перфектната форма на управление, но за сега е най-добрата!!!

прилича на западната. Заради населението. Заради материала. Има ли трети вариант?

Изобщо не е най-добрата. И особенно за нас - на балканите. Парламентарната република функционира добре в страни, където има вече създадени обществени структури, самосъзнание и култура, каквито в България няма. И следващите 50 години няма и да има. Изборът на парламентарна република заложен в конституцията на България в началото на 90-те години беше направен на принципа за жабата и коня, и под мото "Демокрация на корем". И тогавашните "демократи" (наивници) паднаха в капана, удобно заложен на знаещите и можещите, които удобно потриваха ръце в очакване на хаоса. И хаоса не закъсня, и едни хора получиха всичката власт и пари, които искаха. Ако тогава бяхме заложили на президентската република. Сега можеше да говорим за преминаване към парламентарна. Но то при нас всичко е наопаки, нали?! Що пък това да ни е наред.

Подкрепям референдум за съд, затвор и конфискация на движимо и недвижимо имущество, включително това зад граница на всички български политици управлявали държавата по време на целият престъпен Преход до сега.

Доказателства за престъпление трудно ще се намерят... Но дори и да се намерят - съдиите са от същото котило, а гарван гарвану око не вади... По-добре е закон за забрана на офшорките и конфискация на всички офшорни сметки, за които се докаже български произход. Това е изпълнимо!!!

факта че се пускат др референдуми точно сега означава че и вмро и итн са предатели, искат да объркат хората... мръсна поръчка ба козяк

Подкрепям свикване на всякакъв тип референдуми, защото това ще покаже на народа, че има и друг начин да си покаже волята, освен на предрешени парламентарни избори.

Подкрепям референдум за запазване на българския лев.

Какво толкова подкрепяте този български лев. Още с приемането на валутния борд сме се отказали от него. Първо пазарувахме с марки а сега с евро. БНБ отдавна няма своя финансова политика. Това е поредната опарка на руската пета колона в България.

1. Ще има инфлация, че всеки най-малкото ще закръглява нагоре тези 1.95583 лева за евро. В Германия преди например паркинг от 1 малка (1 лев) става 1 евро (1.95583 лева); 2. Ще ни обвърже с бедствието ЕС, което носи криза след криза и е заплаха за просъществуването на България; 3. Повече пари се взимали само на заеми. Но няма ли ние да сме от даващите парите реално? Ще идват ли от лихвите част при нас? Понеже в ЕС обслужват банки, например преди давали заем на Гърция от 1%, но през банка, даваща им го на 12% - прибира 11%.

Защо, сега без евро инфлацията не е ли една от най- високите в Европа? В Еврозоната вече започна да спада, а в България кога?

А основните лидери на Възраждане масово имат кредити, депозити и лизинг в евро. Има го в декларациите им, потърси и виж. Ти вярваш ли на някой, който ти говори, че не трябва да приемаме евро, а едновременно с това сметките му са еврови.

Кредитните милионери и директорите на банките са напълно съгласни с теб. 90-те години веднага след прехода се раздадоха заеми на калпак, обърнаха се в западна валута и първите спечелиха, за останалите остава изказването на Пенев младши ...

Явно терористичната руска кочина привършва парите и гледа да мине по-евтино с контрола на българските получовеци.

Кретените на учиндолския селяндур играят очевидно срещу интересите на България! Единствените референдуми може да са само за запазване на лева и за излизане от насот и ес!

Такива референдуми дето казваш са само за русоДЕБИли предатели !

Първо референдум за или против НАТО и ЕС. После и други.

Някакви глупави хрумвания. И тотално грешно асоциирано с Радев. Него му е втори последен мандат. Може за президент Бойко да издигне някое магаре, както каза преди. Един човек да се побърка, е много по-вероятно от много, макар в парламента да са се събрали сега едни предатели обслужващи чужди интереси и да е по-добре без парламент. Всяка смяна е свързана с много изменения и най-малкото ще коства милиони, безсмислен труд и загуба на месеци. За да се прави такова нещо, трябва да има ясна представа какво се цели и какви са ползите. Освен това въпрос с да/не, не отговаря за цялостната структура на държавата.

С приемането на Конституцията, зелен чорап ще може да се кандидатира за нови два мандата. Ако не, то някой нов олигофрен ще се появи подкрепян от разградската мъгла.

Ако толкова ги смущават служебните кабинети, като междинно не може да се излъчи нито едно правителство, следващият служебен кабинет да има по-големи права.

И да се свика Велико народно събрание то ще е пълно с партиици, които са категорично против Президентска република. По какъв начин Славчо Учиндолски ще ги накара да подпишат новата конституция ? Не вярвам това да се случи.

Само това ни липсваше....400 депутата на народна хранилка. То ние не можем да търпим тия 240, Слави иска на храним 400, и то няма механизъм да ги разпуснем. Такова народно събрание само решава кога да се разпусне....ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ???? Що се отнася до президентска република....айде нема нужда.... за кой човек гласим работата???