ГЕРБ и БСП искат спешна смяна на УС на БНБ

Бойко Борисов заяви след среща с Михаил Миков, че още в понеделник трябва да се смени целия УС на БНБ, или най-малкото управителят и подуправителят.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ и БСП искат спешна смяна на УС на БНБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно! Смяна на цялата управа на БНБ и съд за Искров.

Доган, Пеевски...

СЪБУДЕТЕ СЕ ИЛИ ЗАСПЕТЕ ЗА ВИНАГИ!

Пише се ЗАВИНАГИ!

Благодаря за поправката. Ясно е, че е грешка. Приемам го, като заяждане, защото не се казва нищо за посланието.

ГЕРБ и БСП може да искат, до Доган и Пеевски не разрешават все още.

ако е като смяната на бисеров с друг зам. по-добре ги оставете. няма смисъл да се вдига пушилка като за "убииството" на пеевски разкрито от прокуратурата (или кои там беше...). бездеистваща съд. система и ужасно болни подсъдими. другарите от бнб и от "одита", които не е одит, но не е и повод за сериозна оценка си изпълниха поставените задължения и сега следва както беше при тато: за наказание отиват да "работят" консули на я-маика, я в юар. планът винаги е сработвал, нали парторг. другари. а за вас законите са биле винаги врата у полето.

Искров, а сега накъде? Лошо, много лошо квестори сега ще трябва да отговаряте.

С 10 млн в джобчето комисионна от Пеевски-Доган не го мисли, ще се оправи!

3 в 1

са тръгнали да сменяват да карат до чистачката на най-малката община.Тогава съм зад тях!

А,ИСТИНАТА за КТБ не я ли искат? И,ЗАЩО? ВИНОВНИТЕ няма ли да ПОСОЧАТ? И,ЗАЩО?

фонда се попълва от печалбата на банките..от 98 г са набрани 2,1 млр. сега внасят по 300 млн.годишно. ТЕ -27 банки могат да вземат заем,или да емитират ценни книжа. Между другото как гледаш на одържавяването на КТБ?

Фонда не се попълва от печалбите на банките. Ежегодно се правят вноски, като размера им се определя като процент от привлечените средства, т. е. банките с по-голям размер привлечени влогове правят и по-големи вноски.

благодаря за пояснението.

Много е късно!

ОДИСЕЯТА "КТБ" ВЕЧЕ ВЪРВИ ПОЧТИ 3 МЕСЕЦА. РАЗГРАБВАНЕТО И СЪСИПВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ПРОДЪПЖАВА 25 ГОД. И В ДВАТА СЛУЧАЯ НЯМА ЗАКОНОВО ВЪЗМЕЗДИЕ И СЕ ПРОБУТВА ТАКТИКАТА НА РАЗМИВАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ ДО ПОЯВЯВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ОТГОВОРНОСТИТЕ ВЪРХУ ГЪРБА НА НА НАРОДА. ОЧЕВИДНО СТАВА ЧЕ В КТБ СА ДАЛАВЕРИТЕ НА ТЕЗИ КОИТО ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ И СЛЕДОВАТЕЛНО ПРИЛАГАНЕТО НА СТАЛИНОВИЯ ПРИНЦИП " НЯМА БАНКА КТБ ИМА ХАЙДУЦИ В ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ ЗАТВОР."КАК ДА СТАНЕ ТОВА КОГАТО НЯМА ДЪРЖАВНОСТ!?. ИДВА РЕД НА ГНЕВА НА МРАВКИТЕ РЕД НА ОГРАБЕНИТЕ БЪЛГАРИ - НИКАКВИ ПИРУЕТИ НЯМА ДА ПОМОГНАТ НА ХАЙДУЦИТЕ АКО И ТОЗИ ПЪТ ПОСЕГНАТ НА БЪЛГАРИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ.

В България всичко си е супер гот и уредено! Да знаете само колко зле са гърците-е-е-....

Борисов малко бавно се досеща.Смяната трябваше да стане още преди няколко месеца.

Преди няколко месеца щеше наистина да е смяна, а сега е просто замазване на очите. 2015 година изтича мандата на Искров и докато минат 'сроковете" то просто ще си му дойде времето. Всичко е прах в очите и имитиране на дейност.

Как е възможно в страна от ЕС една група хора да разиграва държавата и 6-7 милиона граждани??? И да няма изпълнение на законите ни и наказания!! Кой управлява тази държава и ще я бъде ли тя??????????????????

Слушах много внимателно прес-конференцията на Г-н Борисов и Г-н Миков, и искам да кажа че и двамата казаха много смислени неща относно КТБ. Аз като гражданин на държавата, с чийто данъци ще се спасява частна банка, си задавам същите въпроси: 1. Как може банка която оглавява класациите по растеж в последните няколко години, и която ежегодно преминава през одит и насрещни проверки от надзора на БНБ да се окаже пирамида? 2. Как въпросната банка не беше пирамида когато й разрешиха от същият този надзор на БНБ да закупи Креди Агрикол България (ТБ Виктория понастоящем)? Има две истини за банките по принцип които трябва да се знаят: 1. Много е трудно, а за най-големите банки невъзможно, да се каже дали една банка е зомби или не. Обикновено това се вижда чак когато въпросната банка свърши парите. 2. Няма банка на света която да издържи затворена цели три месеца без да има възможност да прави операции. Няма такава. От казаното по-горе следва че основната вина за ситуацията с КТБ е споделена между надзорният й съвет и този на БНБ, като всички лица в съответните съвети трябва да понесат съдебна отговорност. Нещата в държавата ще си дойдат на местата само когато властимащите започнат да носят съдебна отговорност за действията или бездействията си. Докато това време не дойде, все ще се люшкаме от един скандал към друг по-голям такъв с горчив привкус от нераздадена справедливост.

А добър ден! Между другото и Цацаров е за смяна.

Проблема е, че всички са си пили уискито с Цв.Василев - ГЕРБ, БСП, ДПС, Искров и т.н.. Затова не искат да го приберат от Белград. А се е върнал, а се разприказвал. Като нищо ще останем без лидери.

ПЪРВО ДА РАЗПИШЕ НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТТА НА КТБ И ДЪЩЕРНОТО И ДРУЖЕСТВО ВИКТОРИЯ, ПЪК ПОСЛЕ АКО ИСКАТЕ ГО БЕСЕТЕ!! Остава да го отстраните и оставите банката без управително тяло, което да не изпълни процедурата по изплащане на влоговете, които БНБ , а не ПРАВИТЕЛСТВОТО и БЮДЖЕТА дължи на депозитантите!

че институцията БНБ ще плаща? Плаща само държавната хазна, парите в БНБ крепят борда.

Какво общо с банкирането има бюджета бе идиот !! Да си чувал нещо за разделяне на властите и тяхната независимост !! НЕЗАВИСИМАТА БНБ Е КОМПЕТЕНТНИЯ ОРГАН КОЙТО ОТГОВАРЯ ЗА БАНКОВАТА СИСТЕМА!! ТОВА Е РАЗПИСАНО В ЗАКОНА ЗА БНБ ЗА КОЙТО ИДИОТИ КАТО ТЕБ ДОРИ НЕ СА ЧУВАЛИ! КАКВА ХАЗНА КАКВИ ПЕТ ЛЕВА!! А ЛЕ-ЛЕ КАКВИ ИДИОТИ В ТОЗИ ФОРУМ!! ОСТАВА ДА КАЖЕШ, ЧЕ БАНКИТЕ ПЛАЩАТ ДАНЪК НА ХАЗНАТА И ВЕЧЕ ЩЕ ПАДНА ОТ КОНЯ!!!

Данък върху доходите 36.5%. Данък ДДС 20%. Данък акциз (горива и почти всички стоки са от горива) 15%. Общо задължителните данъци върху всеки са 71.5%. На всеки 100 ваши лева представителните политици Ви налагат данък над 70 лева, но тези данъци не отиват в държавният бюджет, а над половината от тези данъци се взимат от шепа хора.

добре, че са ктб и белене да си допълваме. цървул такъв!

,,как да подсладим горчивото хапче за народа,,!!! пак ,,тои,, ще плаща!!! има едни фигурки с три ,,маимунки,,??? ,,не чух, не видях, не съм казал,,!!!

аъъхъ, шъътт, ауууууууууу много, ама много го уплашихте г-н Исков е милионер в и то /забележете/ $зеленоот БГ'заплати НАРОДЕ ????

Пандиз !?!

Шепа алчни представителни политици с болни мозъци напълно съзнателно оставиха без защита потребителите на банкови услуги. Това се отнася както за физическите лица, така и за малкия и среден бизнес. В същото време се толерира привилигерованото и монополно поведение на банките, които, противно както на юридическата, така и на елементарната житейска справедливост, поставиха българските граждани и българския бизнес на колене пред чуждестранните корпорации, от своя страна и без притеснения те предприеха незапомнено ограбване и изнасяне на национален капитал извън страната. Приравнявайки банките с държавата и общините, шепа алчни политици с болни мозъци удобно са пропуснали да въведат и съответните задължения за тях. Така допълнително беше насърчено голямото ограбване на България. България изобщо НЕ е бедна страна, както ни се внушава постоянно. България просто е една ограбена страна. Нейните богатства са съсредоточени в шепа хора и фирми и са изнесени извън границите. Интересно е, че и медиите са в железните клещи на банките. Журналистите разчитат на парите на банките от реклама и ако излъчат истинско предаване, рекламата и съответно парите спират. Това е и причината за пълното информационно затъмнение. Само в България няма закон за фалит на физическо лице от целия ЕС, по този начин, банкерите буквално са заробили десетки стотици хиляди хора до живот и след него. А тези десетки стотици хиляди заробени хора имат право да ГЛАСУВАТ, ето защо, ИЗБОРИТЕ в РБългария са незаконни, защото гласуващите са напълно зависими (роби). И това е наложено от политическите ЛИДЕРИ от десетки години. Когато НЯМА пълна и реална ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин, изборите са "узаконено" НЕЗАКОННИ.

Сняната на Искров не е достатъчна мярака. Разследване до последния раздаден лев, съд за виновните и събиране на дължимите пари. Не ми се плаща както платихме 1996 при Виденов, когато откраднаха спестяванията на хората.

...Връщайте парите ей, МЕКЕРЕТААА!!!...

А МИКИ МАУС И БУДА СА ЗА СПЕШНА СМЯНА! ЗА СМЯНА СА И ОПИКАВАЩИТЕ КРАЧОЛИТЕ СИ ВОДЕЩИ ОФИЦЕРИ, ЧИЯТО СТАРЧЕСКА ДИМЕНСИЯ ГИ ПРАВИ ЗЛИ И НЕПРЕДСКАЗУЕМИ!!

И двете партии са за спешна смяна, но явно от народния вот нищо не зависи и никога не е зависело в тази лумпенска страна

Плеснаха с ръце пък се прегърнаха!

Често пишете с основание,че народа ни е най беден. Аз имам отговор защо е така. От 1989г. до сега политиците никога не са вписвали в дневния си ред ,повишаване на доходите. Само кражби,далавери и собствено обогатяване. Ако бяха всяка година по зрънце,по мъничко увеличавали заплати и пенсии сега няма да сме на това дередже. Затова аз НЕ ГЛАСУВАМ И НЯМА И ДА ГО НАПРАВЯ! Когато обаче напиша,че не съм гласувал,веднага срещу мен,обиди,да защото не си гласувал затова сме така сега. На тези неуважаеми лица мога да кажа само едно,благодарение на вас сме на това дередже. И като завършек с чиста съвест им казвам- да ви еа птката майна в г*зеца недостойн да се наричате демократи без елементарно покритие!

Гласуваха всичките цигани, гласуваха всичките турци, гласуваха около една трета част от българите. Леле как се осраха българите!

Миков, Борисов, Искров, Цецка, Менда, Сашо, Едвин... И още хиляди. Какви са те? Баща ми беше дипломат от кариерата по второ направление В областта на културата и спорта. От 1959 година до смъртта си. Получаваше доларово възнаграждение за откъснатостта си от нормалния живот, за отговорностите, за безсънните нощи. Като всяко семейство с възможности, имахме бяла техника, дънки, кола, някои привилагии на дипкорпуса. Когато идваха у дома, предшествениците на озброените по-горе личности ставаха раздразнителни, язвителни, завиждащи. Порази ме манталитетът им на селянчета, без капка достойнство, попаднали в голям град - непознат, привлекателен, недостъпен. Желанието да имат всичко на всяка цена ги караше да разкриват душите си на еснафи, скрити крадци на блага, интриганти, на хора без морал. Днес тези хора ни ръководят - 25 години. Изпълниха мечтите на идиота . имат по няколко апартамента, блестящи лимузини, пари и прочее екстри на един празен живот. Нямат приятери, имат интереси. Пренесоха гнилата си душа върху нацията, опустошиха я, развратиха я и я провалиха. Естесттвенно, вината е на такива като моето семейство. Левите са им трън в окото. Ако можеха, биха ги издавили на шлеп в Дунава. ТОВА ЛИ Е ЛИДЕРСКАТА НИ КЛАСА, ГОСПОДА? ТОВА ЛИ ИСКАХТЕ ПРЕЗ 1989 ГОДИНА?

мой състудент казваше на такива като теб "Що не ходиш да се переш?!"Второто "е" в думата переш е с ударение.

не разбрах баща ти от кое село беше ? защото дипломатите от кариерата точно 1956 г ги издавиха с шлеп в дунава , твоите възвишени другари комунисти !

Цървули, лузери, прошляци, цигани и бандити нападнаха и превзеха София !

Смяна????! Тоя филм го играем 25 год! Съдебна отговорност и не само на гуверньора на БНБ, по-известен с името Иван Искров, а на целия УС на БНБ и на всички одитори, дали различна оценка от досегашната!

президента в скоро време?

Цацаров и президента също са за незабавна смяна.

Охооооо по схемата Христо Бисеров. После дим да ме няма. Подобаващия вариант за тази ситуация обаче е Цацаров да нахлуе в кабинета на Искров докато е на работа. Думите: "Ти си абсолютен престъпник" тука най ще подобават.

Орешарски, Искров и Чобанов на СЪД!!!

ДА НЕ СА ШЕФОВЕ НА БНБ Малоумници като теб не са чували за разделение навластите!!! такъв малоумник е и вожда ти слънце - БУДА! И ТОЙ КАТО ТЕБ НЕ ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ БНБ , ПРАВИТЕЛСТВО , БЮДЖЕТ !! МЕЖДУВПРОЧЕМ ИСКРОВ БЕ НАЗНАЧЕН НА ТОЗИ ПОСТ ТОЧНО ОТ ВОЖДА СЛЪНЦЕ, РАЗБИРА СЕ ПОД ДИКТОВКАТА НА ПРИНЦ КИРОЛ САКСКОБУРГГОТСКИ, КОЙТО Е В ДЪНОТО НА ТАЗИ СХЕМА С КТБ!!

ДА РЕШАВА СЪДБАТА НА КТБ! Искров на прокурор!

СЪДБАТА НА КТБ ТРЯБВА ДА Я РЕШИ КОМПЕТЕНТНИЯ ОРГАН В ЛИЦЕТО НА БНБ!! Хубав или лош Искров е този който трябва да задвижи процедурата по отнемане налеценза на банката и на ДЪЩЕРНОТО и дружество Виктория!! КАТО ЩЕ СЕ ПРОДАВАТ АКТИВИТЕ НА БАНКАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДАВАТ ВСИЧКИТЕ В.Т.Ч. И ВИКТОРИЯ!!! ЗАЩО ТАЗИ ДЪЩЕРНА БАНКА ДА СЕ ПРЕВРЪЩА В ЧЕКМЕДЖИ В КОЕТО СЕ КРИЯТ ЗЛАТНИТЕ ЯБЪЛКИ ЗА БИВШИТЕ И СОБСТВЕНИЦИ!! РАЗБРА ЛИ МЕ ИДИОТЕ!!

Защо Трябва де се отнема лиценза на КТБ от ВИНОВНА СТРАНА? БНБ е замесена в скандала,независимо че закона и е вменил тези функции. Независима страна в момента се оказва само НС.

точно токо - сменете управителя и подуправителя за да няма виновни и започнете да разследвате случая . Той е с/у неизвестен извършител . Ама нали всички сте замесени и гушкахте пари от тази банка сега ще трябва да се потули сделката . Уволнете управителя а народът да плаща . Идиоти !

СЕГА ОБЕЗГЛАВЕТЕ И БНБ ЗА ДА БЛОКИРАТЕ НАЦЯЛО ДЕЙНОСТА НА БАНКОВАТА СИСТЕМА И ТОГАВА ПИТАЙТЕ КОЙ ЩЕ ПОДПИСВА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТТА НА КТБ?! ИЛИ ВИЕ СТЕ РЕШИЛИ ДА ЗАПАЗИТЕ БАНКАТА ИЛИ СЛАДКИ ЧАСТИ ОТ НЕЯ? ЗА КОГО ЩЕ ГИ ЗАПАЗВАТЕ ТАЗИ СЛАДКА ЧАСТ - ЗА ВАС , ЗА ДОГАН, ЗА МЕСТАН ЗА ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ? ГОРЧИВАТА ЧАСТ ОТ БАНКАТА ЩЕ ОСТАНЕ ЗА НАС ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ! НИЕ ЩЕ ПЛАТИМ ЦЕНАТА НА ГРАБЕЖА ВИ! ДА ВИДИМ КОЛКО Е ТЯ - 3,6, 4 ИЛИ МОЖЕ БИ 6 МИЛИАРДА !

ДО ВСИЧКИ, КОИТО ИСКАТ ДА СЕ МАХНЕ ИВАН ИСКРОВ-ДОБРЕ,А АЗ ИСКАМ И ДА БЪДЕ СЪДЕН И ВКАРАН В ЗАТВОРА ЗА ДЪЛГОООО ВРЕМЕ!!!

ТОЗИ ИСКРОВ НЕ ГО ЛИ ИЗБРА БОРИСОВ ЗА ШЕФ НА БНБ И НЕ БЕШЕ ЛИ ЧОВЕК НА ЦАРСКИЯ СИН КИРИЛ!! АКО НЕ СЕ ЛЪЖА ДА! АМИ КАТО Е ТАКА И ТОЗИ КОЙТО ГО Е ИЗДИГНАЛ НА ТОЗИ ПОСТ СЕГА ДА СЕ ЗАСРАМИ И ДА НЕ КАЗВА КАКВО ДА СЕ ПРАВИ С НЕГО! ПЪРВО ИСКРОВ ДА НЕ ЧАКА , А ДА ПОДПИСВА ОТНЕМАНЕТО НА ЛИЦЕНЗА НА КТБ! ПОСЛЕ ТОТАЛНА РАЗПРОДАЖБА НА ПАРЧЕ НА АКТИВИТЕ Й !! НИКАКВИ ИНВЕСТИТОРИ НИКАКВИ ПЕТ ЛЕВА, НИКАКВА ДЪРЖАВА И ДЪРЖАВНИ ЗАЕМИ!!! НАПРАВО КЪМ ПРОДАЖБАТА НА АКТИВИТЕ Й!!!!!!

А на каква цена? 2-3% може би? Нали за това е целия театър.

Хубу де колко лъжи чухме от 20 юни до сега относно КТБ? Ще поемем и тази.

И защо отложихте свикването на парламента с две седмици? Вече е късно, този ще провали всички опити за отваряне на КТБ, докато му намерите свестен заместник. А и дали ще търсите такъв, най-вероятно вече сте измислили поредния крадлив слуга на тъпия цар!

Най-сетне нещо смислено. Подкрепям. Този Искров само като му погледна малките шарещи очички хич не ми вдъхва доверие. Освен това, ако се съди от изказванията на всякакви специалисти през последните две седмици по медиите, у мен се поражда силното съмнение, че 4-рите милиарда, които липсват не липсват в КТБ, а именно в БНБ, която се опитва да си измие ръцете. Има нещо много по-гнило от КТБ. Дори ако разсъждаваме логично, в банка с капитал 6 милиарда няма как да липсват 4 милиарда, просто защото такива пари просто няма как да има инкасо, най-общо казано. Не вярвам на Искров. Най-малкото защото се мотае от три месеца насам. Гнила работа, ама много гнила. Никак няма да се удудя ако държавната мафия се опитва да източи пари от ЕС по някаква схема.

Дори самото споменаване едно до друго наименованията БСП и ГЕРБ довежда до ярост нормалните хора. За ненормалните и десните не говорим. Поставянето на една плоскост на партията на мутрите и милиционерите, на Дянков и Боко, до партията на пролетариата, е кощунство. По никакъв начин не може да си говори за някакво съгласие с неукия диктатор, купеният с 400 000 долара генерал на нищото, и една стогодишна партия на съпротивата на народа против обирджиите, убийците, провокаторите и платените чужди агенти на капитала. И който приеме съгласие, се обрича на забвение и ненавист. Вината за това не е на левите.

Само така Бойко ,моля те направи всичко възможно още утре да бъде изгонен Искров ,че колкото седи там на този пост не се знае колко злини още ще нанесе на България. Не само да бъде освободен ами и веднага съд за него , Орешарски и Чобанов,който си помислиха, че народа ни е стадо.

Не платен отпуск без право да контактува, нещо като домашен арест. При първо нарушение в зандана.

Дълговете на КТБ се купуват по 0,3-04 лева за лев. Тези които са правили оценка дават 0,13 лева. Това трябва да говори нещо на колегите финансисти.

ТЕ ТВА Е ПРОСТАТА ИСТИНА!! КЪМ НЕЯ ДОБАВИ, ЧЕ ДАНЪКОПЛАТЕЦА ТРЯБВА ДАПЛАТИ ДЕПОЗИТИТЕ ВМЕСТО ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕТО ИМ, КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕЗВЪЗМЕЗДИ С ВЗЕМАНИЯТА СЛЕД ПРОДАЖБАТА НА АКТИВИТЕ НА КТБ!!! ОТ МЕН +++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++

щеше да е лесно,НО БНБ е ЗАМЕСЕНА. Затова съдбата на КТБ не може да бъде решавана от БНБ която също е виновна а от НС.

Г-н Борисов, хората не искат от теб просто ей така смяна на Искров и др. Нищо не правиш след като само ще го свалиш ....нищо ..нищо... За съжаление никога не ще можем да изберем правителство, което действително да иска промяната. ЯЗЪК.

Ето това е начин ДА СЕ НАПРАВИ НЕЩО. Конструктивно предложение!

ти там да мълчиш , че от чужбина идват всичките проблеми на малкото оцелели от демокрацията българи, останали да живея в България. БСП взели "достатъчно много заеми", и колко са тези достатъчно много , писна ми от политически агитатори като теб, и престъпник може да е начело на държавата стига де от нашите, ай сиктир ...

Ако не си гласувал немаш право да мрънкаш!