Коментари - Подготвя се промяна в законодателството заради електрическите тротинетки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Индивидите с тези тротинетки са вредни и опасни за обществото. Необходима е категорична забрана, глоби и ако бъдат блъснати от МПС , водачите на МПС да не носят отговорност ! НЯМАТ РАБОТА НА ПЪТНОТО ПЛЪТНО, защото нямат гражданска отговорност, технически преглед и са в нарушение на ЗДв.П. ..

Как Иване в цял свят са легални и безплатни само в Булгаристан да не са... защо??

Цялото това уж подобрение, много предизборно се случва!!!!

надявам се да има много джендъри с тротинетки за да са екологични! Също така лятото когато отиват на море тези еко-джендъри трябва да пътуват екологично с влак и да си носят всеки член на семейството по една тротинетка и така на морето да ходят до плажа!Няма да е лошо и в хипермаркетите да ходят с тротинетки и продуктите да ги товарят на ремарке закачено на джендър-тротинетките!

Тротоарите се напълниха с тротинетки. Редно е да се движат по велоалеите, защото могат да са опасни за пешеходците, особено ако карат безразсъдни и самонадеяни хора.

Случайно подкарах една и ... спирачката не й работеше. Освен за движението, нека законът се погрижи и за спирането, т.е. как се гарантира техническата изправност на тези МПС, кой отговаря и ако някой пострада към кого да предяви претенциите си (ако напр. самият наемател пострада или нанесе щета на друг човек/МПС). Гражданска застраховка? Има и друго, но да видим... Поредния закон на теория

тротинетката има 2 гуми като колелото електически двигател и батерия като електрическото колело и 2 спирачки като него , само дето няма седалка , електрическото лолело или обикновенното нямат ограничения на скоростта и си карат с 40-50 км а тротинетката е ограничена на 20 , ШИБАНИ МАЛОУМНИ ИДИОТИ ЩЕ ГИ ВОДЯТ КОЛИ ЗАСТРАХОВКИ ДА ИМ ПРАВАТ

Електрическото колело може да няма ограничение ама трябва да има, защото не е нормално да се движиш с 40-50 между пешеходците. То затова и в цивилизацията такова колело с М категория и на улицата, с ГО, каска и номер като на мотопедите.

има и друг проблем - ако има много елтротинетки ще трябва да се оправи настилката на улиците и тротоарите

Настилката е, истинско изпитание, за дамите с токчета.

Аз като човек с тротинетка , прочетох внимателно всички мнения и оставам с впечатлението че хората са положително настроени към тези превозни средства. При мен всичко тръгна от Мюнхен където работодателя ни лансираше за този транспорт и всички хора ни се усмихваха когато не беше масово явление. Имаше много точни коментари че които си е магаре и пеша да върви бере ядове, но специално в България потвърждавам че хората са доста заинтересувани, съдя по това че постоянно някои ме пита - как е с тази джафжа? Вече имам над година стаж в България и лога да Ви споделя че съм нямал абсолютно никакви проблеми, точно обратното - толерантност и уважение и от страна на пешеходците и от страна на водачите. Цял свят искат да въведат този начин на предвижване и го лансират - ние го саботираме, а наистина е в пъти по бързо, и в пъти по забавно. И подкрепям напълно един по долен коментар че искат нарочно да ни накарат да мислим че тротинетките които се движат са опасни - а те не са дори са по безпоасни от келото защото имаш директен достъп до пътя, а хората които ги карат са лоши хора. И между другото деца почти не ги карат особено в София, предимно 23-4 годишни до към 35-40.

Одобриха твоя коментар.

спират да пушат (тези които пушат) спират автомобилите (минават на гр. транспорт или метро) * пешеходците минават на ел. тротинетки .... И с Мафията на половина е свършено! По веригата изгарят - безинджии , кат, застрахователи, лизинги, сервизи и нап и всички останали маймуни , кацнали на раменете на бай Спиро с голфа-тройка и смучещи кръвчицата му!

и хората (след като им изкла и прасетата), които са намерили начин да се придвижват евтино и НАЗАВИСИМО от "Системата", само защото именно са намарили начин да са ИЗВЪН нея, показва, че Тази Система е ВРЕДНА за Хората и трябва да бъде срината из основи!

Клаксоните, защо не се плзват по предназначение. Т.е. за предотвратяване на ПТП, а се ползват предимно за поздрав и от типа "айде, чакам те долу в колата". До кога шумозамърсители?

пак чете Закона и Правилника за движение по пътищата, като дявола Евангелието... Електрическата тротинетка отвсякъде си е велосипед с мотор (имаше навремето и такива чехско производство)....Това означава , че се подчинява на изискванията и правилата за велосипеди ! Защото както сме тръгнали и ролерите ще искаме да се регистрират! По тротоара нямат място нито тротинетките, нито ролерите, нито скейт-бордовете.... В някои от пренаселените държави дори е забранено бягането по тротоарите !

На пътното платно нямат место.Предвид състоянието на пътищата,дори най малкия скутер или детско колело ще бъде по устойчив, ако премине през една дупка от 40см. сравнено с тези. Много по лесно може да се падне с тях и да бъдат пресовани от останалите участници в движението.

Подозрително бързо и генерално решиха въпроса ОТ РАЗ !! А за фучащите мотори из центъра кога ??

Какви екстрени мерки?! Чудя се,коя фирма ще ги внася или продава тези тротинетки.

Тя им отряза лентичката и им разчерта паркингите. Лично беше там.

Две, ама НАИСТИНА Дебелани, пред лазерния център за епилация, на бул. В. Левски с тротинетки. Щавенето добре, тяхно решение, ама ходете бе дебелани, иначе бутовете ви ще си останат. Друго, видях отпред имат по един светодиод, имитиращ фар. (1 ват, не повече) Регистрационни табели нямаха, ама на задните си части имаше място за три!

Били са на ТръткоНЕТки и с впити клинчета, предполагам...

Все пак тротинетките са за хора до 100 кг. Аз наистина дебел разбирам от 100 нагоре.

Докога тая държава с глупости ще се занимава?! Да подарят на всеки по една лимузина и по една карта за безплатно зареждане! Че тогава да направя протест защо и сервизът за поддръжка не е безплатен!

ще правиш с тая "лимузина" бе? това е НЕфункционално и НЕпрактично от всякъде!

Даже и не подозират какво им се готви-Малък ,голям талон ,регистрация ,гражданска отговорност,ГТП,зимни гуми ,светлини през цялата година,аптечка. А са само на 3 и 5 години -ама хвърчат с тротонетките с цели 15 км/час

вдегат най-евтините от около 500 лв

Имаш ли МПС?

пак ги е страх (като с нергилетата) , че хората ще се откажат от бензина (от тютюна на дпс) и ше минат на електричество (на нергилета) за което даже и "книжка" не се иска! Свиквайте! Много "отказиИ" от "обичайното", тепърва предствоят!

тротинетка, може да минеш 15 кв без зареждане. Т.е. от краен квартал мога да сляза до центъра и да се върна за ... 25-30 ст

15 км

Ясно, ше си карам дизела из града за да не се занимавам с допълнителни глупости па нека после някой пак да тръгне да обяснява колко бил мръсен въздуха !

"Нормален" , карай си дизел. С него най-много да утрепеш себеси или някой друг "Нормален" в дизел... Не пречи на пешеходци и велосипедисти.

Понеже ел.тротонетките станаха много ще им искат регистрация - ( данък, застраховка и тем подобни данъци ). Хрантутниците (политици всякакви) трябва да папат мазни кифтаци.

Това с регистрационните номера, голям и малък талон и свидетелство за правоуправление на ТрПС (тротинетно превозно средство) несъмнено ще бъде скоро въведено със закон. Следват пешеходците със задължителна четлива татуировка на челото.

А обикновена тротинетка без двигател Законна ли е ?

И аз това си мисля, щото тротинетка нямам, но не смятам за редно да тормозят хората с тротинетка, щото някой не знае какво да прави.

Напротив, точно хората с електрически тротинетки тормозят пешеходците, като карат по тротоари с 30-40 км/ч. Най-доброто решение е да се приравнят към велосипедите и за тях да важат същите правила и отговорности.

Обикновена тротинетка без двигател не може да вдигне 40 км/ч и да те блъсне и нарани.

Не може да вдигне 40, но пак може да те блъсне и нарани. Все едно някой като тича за здраве не може да се блъсне в теб и да те нарани. Все пак и с 10-15 км/ч ако се блъсне някой в теб можеш да паднеш, да си удариш главата и да умреш. Честно, проблемът е във водача, ако мога така да го нарека, а не в самата тротинетка. Просто се иска малко мисъл в главата и съобразяване с другите. То и с велосипед е същото - караш така, че да не застрашаваш пешеходците. Ако са ти на пътя отдалеч предупреждаваш със звънеца, ако не те чуват по една или друга причина отдалеч намаляш скоростта с готовност за спиране, ако трябва слизаш и буташ. И инциденти няма да има. Но мислиш ли си, че си царя на пътя и всички трябва да ти правят евала, ами то дали си с кола, с мотор, с колело или тротинетка, па и пеша, то все един резултат - конфликтна ситуация вероятно завършваща със сълзи и сополи.

Дали се кара колело или тротинетка, мога да кажа само че е абсолютно едно и също. От където и да караш винаги ще има недоволни и обясняващи. Само дс поясня - карам елетрически теанспорт от 3 години! Първо триколка, сега тротинетка. Абсолютно всеки втори трети проявява интерес как е с такъв транспорт, говорим за някои полицаи с която съм изпадал в дълги и интересни разговори по темата, колко минаваш, бързо ли се движи. Според мен целия проблем е че е прекалено ново и не сме свикнали, а не дали караме опасно или не. Мога само да Ви кажа че повечето които карат електричеси транспорт са доста интелигнетни и начетени хора, които имат глави на раменете да знаят с какво се захващат. Много рядко виждам тийнеджъри да ги карат, и в момента говоря само за личните тротинетки, не тези под наем. Искат да наложат регулации и така трябва, но трябва да го осмислят много внимателно. Давам за промер сега ме спират и на какво основание ще ме глобят? За какво ще се захванат? И да не забравя отворете си очите само за заглавието на темата. Три реда, другото празни приказки които дори не дочетох...

Тротинетки, престъпления, простотии- важното е да не се повдига въпрос за терасите, апартаментите, далаверите на властта!!!

Повдигай всички въпроси пред прокуратурата. С каквито имаш доказателства. Но ако не докажат нищо с твоите доказателства може да ти искат пари за клевета. И аз не искам някой да дебелее за моя сметка, но не съм и клеветник.

А какво да кажем за електрическите велосипеди, като много от тях са тунинговани и развиват средно 45-65 и повече км/h, в зависимост от мощността на кита, ако се блъсне в някой пешеходец с тази маса на велосипеда ще стане страшно.

Ама ти сега искаш метовото шофьорче да мисли ли? Чакай... Да са отнесе някой пешехоздец, па тогаз ша залее мъдри мисли пред микрофоня.. Как ша са тича след събитието..

МЕшана скара

Дира се оляхте. Та не ви беше достатъчна предната плювателна статия, та взехте и сложихте втора със заглавие с тротинетки и подзаглавие с убийства. Настройвате хората едни срещу други заедно още няколко медии. Вече се усеща по напрежението.

В случая се защитават различните гледни точки. Утре "умните" депутати от всички партии ще ни насадят поредна глупост без да чуят различните мнения.

какво общо имат тротинетките с разкриваемостта на престъпленията ?

КАТ и МВР да кажат. Те са по статистиките. Кажете тротинетките от началото на годината какви зулуми направиха по пътищата. Извадете официална статистика и я отнесете към изминатите километри общо. И да не забравите да добавите золумите на останалите участници в движението.

Предвид това, че накараха да се регистрират газовите пистолети, които са по-безопасни от конфети на нова година, умните ни големци сега ще ни задължат и да регистрираме тротинетки. И децата имат тротинентки...

Ти правиш ли изобщо разлика между детска тротинетка и електрическа такава, която развива 30-40 км/ч??? А като са толкова безопасни газовите пистолети, дай да ти дръпна спусъка в окото или в ухото, навит ли си?

С колелото карам с 40-50 тротинетките са ви проблема

Екстра снимка за статията - чиста реклама! Евала! Само да питам платена ли е, или е като тези на LIDL завоалирана като полезна статия за лятото! СЕМ...нещо?

От 5 години карам тротинетка, още по времето когато изобщо даже не е и ставало дума за тях, винаги съм карал спокойно и разумно, хората често ми се радваха и все ме питаха как е, а сега признавам заради масовото им навлизане, отношението към мен с тротинетката, вече не е както до преди тази масовост. Просто ще подкарам колелото и ще зарежа тротинетката ако наистина толкова пречи.

Карай си я, само че на велоалеи и без да пречиш на движението и пешеходците. Точно масовото им навлизане налага регулация и нови правила за движението им.

Ха така, к'во прайме сега с оня с "тротинедката", дето се блъсна с бащата на Президента? Кой е виновен - полицаят, бащата, човекът с тротинеДката? Питам, понеже бащата отнел предимство, понеже си мислел че онзи имал други намерения, онзи пък карал МПС - незаконно, понеже няма рег. номер и т.н. и не може да се движи по пътищата, а полицаят написал акт на тротинеДката, а после го изкараха виновен и отмениха акта?

Виновния си беше стареца с мерцедеса. А полицая го оправдаха поради административни пропуски. Иначе се видя колко му е акъла и липсата на мислене, за да каже кой е с предимство в кръговото.

Един побъркан караше такава на околовръстното. На надлеза към Малинов (участъка, където са 2 ленти и в дясно има раирана зона), та караше си тоз келеш в раираната зона и внезапно, без предупреждение, просто зави и навлезна в дясната лента за движение, буквално на 5 метра пред колата ми. Как успях да го избегна, как не го сгазих и по каква случайност нямаше кола в лявата лента, в която трябваше рязко да навлезна - незнам. Ако го четеш, малоумнико - следващият път ще слезна и ще ти завра тротинетката в задника, да знаеш!

Много страшно да си тъп и да имаш власт. Аз със бегача ще издухам всяка една тротинетка нищо че не е моторно превозно средство. Теглото на бегача е съизмеримо с това на тротинетка сега какво номера ли ще ми слагат, книжка ли ще вадя за колелото ще искат ли и годишен преглед а защо не и гражданска отговорност за мойто че и за колелата на децата.....бъбреци бъбреци гусин главен пътен милиционер...

За електрическите добре, ама моята тротинетка е с предно задвижване, на метан, също е еко, поне евро 6-7 ! Какво правим с тротинетките на газ, на етанол, биодизел? Имам една в гаража - ветроходна тротинетка, ама рядко я ползвам, заради по-ниската скорост и голямото платно. Нея може ли да си я карам спокойно или нещо ще трябва да я регистрирам?

Държава няма отдавна, народа е оглупял и изпростял до безумие, на първо място сме в европа по смъртност на пътя , по заболявания гоним навсякъде първите места , закони няма , най-голяма полиция и скъпоструваща пак в европа храним , всички работоспособни се изнасят в чужбина, образование да не говорим-пародия , здравеопазване - ужас и безумие ........ а те ми обясняват за некви тротинетки ?!?!?! ТРОТИНЕТКИ ???!!!!

Колко е готино да ни управляват примитивни управляващи ,, нали сме си от една порода , еднакво лъжем и крадем , е те са малко по-добри в тия занаяти , раминават се само с оставки !!

Отдавна БСП и ДПС не са власт !

Излъчване, черти и аксесоари на мутра и милиционер от 90те от малък провинционален град.

ама направо само дето му липсва брадичката! Иначе са си лика прилика шофьори!

Столична община даде сума пара за въпросните тротинетки, " изяде " местата за паркиране и не знам още какво и сега излиза, че трябва да се промени Закона за движение по пътищата. Е, не можаха ли първо да се стиковат със Закона, пък после да се прави останалото. Защо винаги нещата в България се правят отзад-напред?!

Общината не е купувала тротинетки, а само е разчертала някакви места и е сложила стойки. Но ги ползват и частни тротинетки. Общината нищо не рискува с чуждите троти. Тогава каква и е вината?

А за тия дето са на въглища промяна ще има ли?

ще има - от въглища ще преминат на отпадъци, че вече в тецовете не можело ... некви такива щуротии и олигофрении ...

поредното забаламосване с простотии и глупости .....

тия елементи защо всичките са 2 дневни бради ??? кво си мислят , че изглеждат по-мъжествено ли ?????

Много са скъпи бръсначките , а те са на по една заплата има няма ... няма как ... пестят хората ...

Шефа мутра е пуснал мода..

… В държавата на Бойко Б. няма Юлиански, нито Грегориански календар. Там действа неговият. Затова и Коледата тази година подрани. Което – според метеоролози-наивисти – вещае люта зима. А според социални антрополози – успех на изборите, когато и да са. По Коледа стават чудеса. Jingle Bells, Jingle Bells, на свинче – звънче и пр. … В държавата на Бойко Б. чумата поразява някои диви прасета, но се избиват всички питомни. Здрави. По особено мъчителен начин. И за много пари. Овце, кози и кокошки – също. В това отношение вече сме Швейцария на Балканите, даже повече, защото евтаназията е задължителна. … В държавата на Бойко Б. румънските туристи мятат боклуци и ръсят зарази по свинете. Но само в държавата на Бойко Б. Когато стигнат до държавата на Ципрас/Мицотакис, те вече изхвърлят само витамин C. И ваксини срещу АЧС. … В държавата на Бойко Б. се изсипват милиони, за да се трепят комарите, но умират пчелите. Въпреки това, все се намира някой, който да му носи мед. Или суджук.

… В държавата на Бойко Б., за да преуспееш, трябва да си с бръсната глава. Това е важно условие, за да станеш вицепремиер, главен прокурор, главен секретар, кмет или областен управител. А за да станеш депутат, може и да си магаре, но трябва да те вържат предварително. … В държавата на Бойко Б. има още една държава. Тя се казва София, а столицата ѝ е Банкя. В тази втора държава Бойко Б. прави научни експерименти върху хора – с околовръстни, булеварди, улици, площади, тангенти, ремонти и пр. После ги прилага на практика в по-голям мащаб. ТА ТЯ СИ ВЪВЕЖДА И ОБЩЕСТВЕНИ ТРОТИНЕТКИ...

Имам такава тротинетка от три години. И през ум не ми е минавало да я карам по пътищата! На велосипедите е разрешено да се движат по пътищата и им е забранено да се движат по тротоарите.