Нов план: Море или ски, но задължително и музей

Туроператорите да бъдат задължени да предлагат към пакетите си за почивка у нас поне по една екскурзия, свързана с културно-историческото ни наследство.

Обратно в новината

Коментари - Нов план: Море или ски, но задължително и музей | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много хубаво предложение, но защо спираме дотук? Нека да има задължителна опера за футболистите, които гостуват, нека да направим Художествената галерия етап от маратона на София, и Турнира по стрийт-баскет да завършва с посещение на балет.

Щом чуя "задължително ", веднага се сещам за тъп комунист! Ние "задължително " бяхме изчкарани на първомайска манифестация под чернобилски дъжд. Тазии червена , изтерична УФца, да определя задължения на мъжъ си вкъщи!

Щом чуя "задължително ", веднага се сещам за тъп комунист! Ние "задължително " бяхме изкарани на първомайска манифестация под чернобилски дъжд. Тази червена , истерична УФца, да определя задължения на мъжа си вкъщи!

Zuyo

Задължително да се предлагат? Ами ако само 10 процента от туристопотока прояви интерес към културно-историческото наследство, защото останалите 90 процента са насочени към алкохолно - венерическия туризъм - тогава какво правим? Нова клауза в закона - задължително да се посещава, под строй, с шест полицая кордон, за всяка туристическа група примерно Балдуиновата кула. И ето ти нова заетост. МВР ще може да оправдае 60 000 човека щат. Че дори можем да ги разширим до 120 000 човека - много туристически групи се очакват. Даже сега си мисля, че ако сложим по един полицай до всеки един турист (сигурност, нали знаете - може да изчезнат по пътя, да се загубят, да забегнат, отегчени или пък като превенция да не се напиват даже) - така щатът може и до 360 000 души да стане! Не е зле да се помисли. Много работни места ще се отворят. И така БСП ще си изпълни обещанието за 500 000 работни места.

Посещавам музеи, само ако имат фитнес зала и спа-център.

Има смисъл предложението, но то пак е критикувано по принцип и по навик. Bсъшност ние нямаме стратегия за туризма. какво , как и на кого да предложим? Hе е нужно да предлагаме 100 неща и нито едно като хората. По-добре да са 3, обаче в тях да се инвестира както трябва. Д а има реклама, да са достъпни, да има добре подготвени екскурзоводи говорещи отлично поне 3 езика, да има добре организиран транспорт и храна , но не от рода на сергиите до Бачковския манастир. Oбслужващият персонал не трябва да е случаино подбран. Tези 3 обекта ако си струват ще заведат туристите и до други 10 съседни места. Tова са неща, които са ясни на всички, но пари няма.

Е, Сега-Вече ако И Си Признаете че Сте от 'наште' .... (демек - от 'плеядата' 'наши' бизнисмискин(к)и Поне)

Hито съм от вашите, нито от другите. Tуристически агент съм в развита европеиска държава и знам какво се предлага, как и какво се търси като продукт по света и унас

Задължително да се включи и ЛОБНОТО МЯСТО на големия български генерал и патриот генерал ЛУКОВ,разстрелян от бащата на вносителката

Хората не знаят къде е България, те искат и културен туризъм да развиват. С какво може да привлечем туристи, че такива стари камъни по света колкото щеш. Културен туризъм има в Италия, Франция, Гърция, Египет, чат пат Турция и това е. Всичките останали строят хубави хотели, ресторанти, пътища и други съоръжения, за да могат да привличат туристи. А иначе като ученичка преди много години много исках да видя например В. Търново. Помня си с какво вълнение съм разгледала Балдуиновата кула. Само че още като си спомня и ме надува смях. Тя отвътре беше покрита с дъсчен покрив. Мястото явно беше много удобно за клозет, защото беше пълно с лайна.

все още е на нивото, на което е бил, когато си била ученичка. Ако беше обикаляла по тия страни, за които пишеш наизуст, щеше да знаеш, че там почти всичко е реставрирано, а у на не навсякъде е така. Ходила си до Търново и с това се изчерпва страната. Кога стана калайджия, кога ти почерня задника. А като не знаят къде е - ние какво, да си мълчим и да ги оставим да тънат в неведение ли?! Всеки плюе, дайте една идея, ама е трудно, трябва да се мисли!

си е много на място. Доста страни съм обиколила и по културен туризъм. Ако идеш в други страни ще видиш че във всяко градче има някакви сстарини или останали камъни. И никой не се съсипва да си ги рекламира, просто не е достатъчно. А добре че ме осведоми че Балдуиновата кула още си стои осрана. Значи нищо старо не е забравено. Виж с това може и да шашнем чужденците, току виж че се засилят да видят осрани старини. А си има старини останли в историята, те и да са осрани, пак ще привличат туристи. А Балдуиновата кула и да я излижете, няма повече туристи да привлечете.

а стриптизьорка вместо музей може ли, какви са тези комунистически глупости преди продаваха една тъпа руска книга и една от демократичните държави

В офертата ще има ли безплатна прожекция на "Нощ в Музея"?

Да си купят сувенири... Глупачко, сувенирите не правят туристическата индустрия!!!!!!! Боже, спаси ни от тази умопомрачително тъпа и гнисна измет комунистите! От на село патките направили ген, който в момента се разхожда из министерствата без да ее променено нищо от старото мислене за патките. И то забележете, че и за патките не са успавали да се грижт добре, понеже това са били бедните селяни из разни забутани села кто Сирищник и прочее. Боже опази глупак да се помисли за умен! Аз поне си седя пред компа и си гледам някои работки, не съм хукнал да правя политика вв туризма със сувенири. а тази е лишена от интелект посредствена глупеса!...

Тая Буруджиева е абсолютен генератор на безумия. Има ли причина в тая партия (БСП) само олигофрените да са на преден план? Не може да няма и някой що годе за пред хората...

Аз предлагам, освен гореописането, на влизане в България, всеки да е длъжен да отговаря на въпроса: Кой предложи Пеевски? И на изпроводяк да им се опъва трансперант с : #извинетесебе! `

На комундетата мозъците май непрекъснато са на късо съединение - един искаше да затваря хипермаркетите през уикенда, тая искаше да глобява пияни пешеходци по Закона за движение по пътищата(?!), сега и задължителен културен туризъм... Оставка бе, бастуни!!!

Уважаеми OZZY, социалистите са на късо само когато искат да печелят даром, както е в случая с това използвачество. Щом е да дават пари за народа, те се изключват от веригата. Тогава вече "късо" няма. Има дълго "обаче, понеже, защото"... За дългот и късото. През 90-те години те събираха пари от симпатизантите си за радиостанция на БСП. Няма я дълго, та досега! Деньги Ваши будут наши...

Поредния жалък напън да се раздвижи дестинация БГ. Една от най-големите заблуди, витаещи от години в пространството е, че ние сме уникална дестинация и всяка година броят на туристите и приходите растат. При дългогодишната пълна липса на сериозна концепция и визия нещата са почти трагични. Презастрояване, мутро-барок и пияни англичани... Вярно е, че в БГ има уникални туристически обекти, до които обаче или не може да се стигне, или никой не знае за тях. За да се развива културан туризъм, трябва да се таргетират хора, които имат такава нагласа и създават такова търсене. Другото е отчитане на дейност, усвояване на фондове, празни приказки. За да се таргетират такива сегменти, трябват сериозни инвестиции в позициониране, пиар и прочие. Да не говорим за пътища, обучение на хора и каквото се сетите.

Старият Град в ПЛОВДИВ!!!

От къде ни дойдоха тези умници , в тази малка България ?? Да вкараш музея като задължение , а не като потребност ?? Ако съм планирала ски отпуск , последно ще ми хрумне с анцунга да влеза в музея ! Стига с недомислици в тези малокалибрени мозъци !!!!!!!!!!!!

За тази гробница (от снимката)ми искаха 20лв.за вход.!?!.и 5 лв.за "един КЕНЕФ" -нейно копие....

въобще не трябва да пускат никого вътре. влизането на хора е голям риск за фреските... тея 20 лв нема как да поправят щетите после.

Задължително трябва на летището да им се дава и по едно шишенце домашна гроздова (или сливова) - като безплатна реклама на гостоприемството и бита ни. Така и приятели ще могат да опитат нашенската и да се навият да дойдат в България, защото и те може да имат пари.

Забравих да уточня - на изпроводяк.

Това комундето е неубиваем тъпак. Открай време си умрат да се бъркат в работите на другите, да назидават, да поучават, да налагат директиви...

За къв чеп е този културен туризъм. Има си магистрала до слънчев бряг за наливане с алкохол за мутри и курви и това е туризъм!

Прекрасно....В допълнение на др. Бостанджиева предлагам музеите през лятото да стават пътуващи, че да може младите поданици на английската кралица например да им се порадват преди да практикуват балконинг в някой от прекрасните ни морски хотели. Предлагам също така, два дни преди културно посещение нарочените туристи да бъдат възпирани от посещения в съмнителни барове, дискотеки, алкохолни турове и "all inclusive" обслужване. Така ще избегнем нежелани инциденти и посегателства над музейните експонати.

ПО РАЗБИТИТЕ ПЪТИЩА И ФАЛШИВИТЕ ЕКСПОНАТИ.

под строй всички гости на хотела на задължителна екскурзия - марш ! НЯМА НЕ ИСКАМ ! РАЗСТРЕЛ ! тия тъпанари още мечтаят за концлагери !

Я, вземете заведете туристите да видят магистралите и метрото. Най-висшите постижение на България за 21 век...

то друго и нема през 21 век

"казанлъшката роза и нещо от Търново" Да и имам изказа на тая госпожа! Ще води туристите в Казанлък да видят розата ахахахаха. Те рози не са виждали милите. А от Търново какво ли е нещото? Май самата тя не е наясно със забележителностите на старата столица.

ти въобще виждал ли си розово поле на живо? и пътувал ли си през месец май натам, и когато си отвориш прозорците и почнат да се редят розови полета от двете страни единственото, което усещаш е аромат на рози - едно от най- любимите ми неща. И много хора прелитат от Япония всяка година за да го видят. А за тебе може би клоаки като Дубай са по-интересни.

Да, виждал съм ги. А ти виждал ли си полетата с лалета в Холандия или пък розовите градини на старите дворци в Германия и Англия? Ами лавандуловите полета? А? Мислиш, че с едно поле с рози ще впечатлиш чужденци, които идват от много по-уредени и почистени държави от нашата???

Вероятно следващата брилянтна идея на другарката Буруджиева ще е да направи график на секса за населението.

Това ще е в мерките за насърчаване на раждаемостта, не бъркай туризма с увеличаване на популацията.

Ааа, може, може! Отиваш с жената на море и си длъжен да се отчетеш еди колко си пъти.

предлагам чузденците туристи да ги водят при бг политиците в парламента да гледат.цирк.ще се напикават от смях.

Страхотно предложение! Гласувам с 4 крайника за него! Само трябва да се осигурят достатъчно преводачи за всички езици от ЕС, Китай и Япония (поне).

Брилятно .. както всичко от управляващите - английските пияници от Слънчев бряг например могат да бъдат разходени да Мелник :) )))

Най-добре до Асеновград. Знаеш ли къв мавруд правят :)

Поредната глупост. Първо изчистете и направете културните паметници достъпни и атрактивни, вместо да изнудване операторите. Туристите и сега ходят и дори вход и такса си плащат.

Кой тук ти гледа културните паметници??? Важното е усвояването на европачките покрай тях.

предложение в стил големите хипермаркети да не работят в събота и неделя,хахаха,абе тия в БСП с конкурс за олигофрени ли си избират депутатите

Имаш нещо против нашите експертни кадри ли?

По полов път се събират, а конкретно тази е крайно глупава

Поредната глупост. Първо изчистете и направете културните паметници достъпни и атрактивни, вместо да изнудване операторите. Туристите и сега ходят и дори вход и такса си плащат.

вижте това youtube snake 30-50m

в кърджалийско е е фосила със змиите може да ги видите и на google earth

Поредната глупост. Първо изчистете и направете културните паметници достъпни и атрактивни, вместо да изнудване операторите. Туристите и сега ходят и дори вход и такса си плащат.

Предлагам да се включи и нова заигравка за по-интересен туризъм. Томбола, за да познаят туристите кой е оригиналния асфалт на улицата и кое е асфалта на кръпката.

Комунистически рекет !!! Гадни изнудвачи !!! ОСТАВКА !!!

И къде видя рекета? Хайде стига само плюхте

Без да се изгради ПЪРВО инфраструктура, забравете за какъвто и да било туризъм. България не е свързана с нито една магистрала, която да води до Европа. Скоро Сърбите ще ни я опрат на границата, но ние още се чудим дали да правим околовръснто на София, дали да правим Калотина-София дали да правим Хемус? Не ще дадем по 5лв. на пенсионерите защото асфлат не се яде, нищо че ако има инфраструктура приходите от туризма ще вдигнат двойно пенсии. БСП да си ходят. Няма как в социална държава да се развиват подобни сектори. ЗАБРАВЕТЕ!

Най-разумно е към пакета за почивка на море да се включва и екскурзия до крепостта - Баба Вида или до с.Ключ, - където се зареждат летящите чинии, а и по едно бурканче - лютеница.

Туризъм със закон се Не Изгражда Ма, тов. Буруджиева ! => ВЪН ! просто - всички ВЪН !!!

Това е истинта, братко Секач. Ама другарката живее дефазирана на 70 години назад. Освен това, тя и подобните и страдат от остри форми на глухота, слепота и безсрамие...

Благодаря Ви !

Господа, предлаганото от социалисти винаги е натрапване и използвачество. Да, има оператори в чужбина, които предлагат посещения на исторически места и на музеи, но без да са длъжни. Защо "без"? Който е задължен да предлага, при прието предложение, е длъжен да го изпълни и не може ли, ще е задължен да купи услугата на можещи други. Предложението на соцг-жата е изнудване чрез закон. Има ли соцг-жата патриотични подбуди? Няма. Тя натрапва на повечето оператори да обслужват други... "Лобира", както казват чуждопелтеците! Затова предлага закон, а не пише статия. "Патриот е, душа дава...". Чия е даваната душа? Пак по Ботев : " ... Но не своята душа братя, душата на народа!"

абе вие, комунетата, не се ли научихте, че това е пазар и не може насила да накараш някого да ползва нещо. Как, практически, може някой да накара един туроператор да предлага нещо? С това ще наруши поне няколко закона на ЕС, най-малкото. Оставете хората да си правят бизнеса, а помислете как да се направят хубави пътища до тези места, как историческите обекти да изглеждат добре и помислете и за по-нормални цени на билетите за посещение, защото тези в момента са безумно ниски (да, НИСКИ) поне на повечето места. Наскоро посещавах къщите-музеи в Копривщица - жив соц! И някакви лели седят вътре и не се усмихват и не поздравяват и плещят едни неща, които никой нормален чужденец не би приел насериозно и не би разбрал. Псевдоинтелектуалката Буруджиева се е издънила брутално.

Никой на никого нищо насила не продава. Предложението е задължително туроператорите да ПРЕДЛАГАТ посещение на културно-исторически обект като част от всяка екскурзия. Който иска, ще се запише за посещението и ще си плати. Ако никой не иска - то няма да се осъществи. Няма изнудване и насилие. Идеята не е чак толкова лоша. А пък идеята да се рекламираме повече в страните от бившия СССР си е даже много добра.

Уважаема Валя, повтарям за Вас писаното вече от мен. Соцпредложението е техният кръжец да използва туроператорите без възможности да осигуряват "култ-услуги". Да използва рекламата и контактите им даром, да му осигуряват клиенти и печалби, да носи даром отговорност за услугите на същия този соцкръжец пред клиентите. Използвачество - недопустимо свободния свят, уважаема Валя! Не се прехласвайте от лъжепатриотизма! Не уважение към културата ни искат да създават Българските Социални Паразити, а още пари и даром пари! И задължително със закон!

Да изпълним петилетката 5 за 4! Всяка ръка на крак! Във всеки двор - говедо!

240

Ето, значи за няма и 1 година управление в едно държавно предприятшие има преизпълнение с 24000%!!!

абе тва чучело боруджиева от къде я извадиха :))) обикаля всички телевизии с години да говори глупави празни приказки накрая я направиха депутат от бсп

' Част от циганската култура е пушенето , краденето на коне и брането на жици и номадството с катуни . Като гледам цяла Еврола се е прехласнала по тях !

' най-омразни са задължителните покупки тая е хич не е умна задължително плащам отопление с парно , въпреки че нямам радиатори задължително да платя екскурзия , въпреки , че няма да я ползвам ТОВА ПРЕДИЗВИКВА НЕНАВИСТ И ПОГНУСА

Това е истината, на запад да ти обеснят нещо за един камък ти вземат 10евро.Посетех Белоградчидските скали за вход 1 или 2 лева беше. Там на касата реагирах за ниската цена.Да поясня ПЕНСИОНЕР съм.

В ГОЛЯМО заблуждение си, деде. На запад продават комбинирани пропуски за 10-на музея за 20 евро (паунда). Много музеи са БЕЗПЛАТНИ, като Бритиш мюзиъм, например. Там имах възможността да пипна реплика на Розетския камък, а разни ентусиасти от тяхното БАН говореха на хората за камъните и артифактите, като им даваха експонати в ръцете да ги пипат. А на Розетския камък (репликата) имаше надпис "Моля, ПИПАЙТЕ". Ниските цени са резултат от тъпата ни ценова политика. То си има начини да се определи оптималната цена, която да донесе най-голямата печалба. Ама нашите управници и хабер си нямат, че има такива науки.

Емо, това "деди" е обиколил цяла Европа без Великобритания и никъде няма безплатни входове дори за групи.Това за което пишеш могат да използват местните. Да, за пенсионери учащи и други имат намаление.

Емо ,извинявай това "деди"пипна История славянобългарска в Манастира"Свети Георги" на Атонския манастир . Там всичко е безплатно включително и храната.Там е чистата БЪЛГАРИЩИНА която свято пазят достойните български монаси.

АКО МОЖЕ И КОЙ ВЛЕЗЕ В МАГАЗИН ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОНЕ 200 ЕВРА ДА ХАРЧИ...КОЙ ТУЙ - ШИ ВЛЕЗЕ И НЯМА КУПИ...ДЕ СЕ НАМИРА ТОЯ

Две емблеми: 1. Бузлуджа - може и въжена линия да се открие, сувенири -срещу 10 евро си къртиш колкото искаш 2. Парламент, в партньорство с Дома на хумора и сатирата, за посетителите на 16 езика, директен превод на заседанията ...

3. Която и да е държавна институция или община. Искане за услуга и синхронен превод на съответния език. Показваме: какво е бюрокрация, некомпетентност и как клиента може да бъде невидим

Буруджиева вкарва културния туризъм в офертите за почивка Това предложение прилича повече на културен популизъм.Ама другарката Буруджиева какво друго да очакваш?

Ами то от хора с културна "недостатъчност" като ГЕЙберастите какво да се очаква? Да "кометират" неща които не разбират! Въпроса е да се плюе и мърси всичко добро!

От много ''добро'',тъпанарите прогониха част от туристите..Малоумната им идея за връщането на пушенето..Разбира се,тъп техен почитател не ги разбира тези работи...Тъпото разбира, чак когато 1 долар се купупва срещу 3000 левчета....

Как го разбра, че е герберист, бе отрепко?! Може пък да е привърженик на Атака, или симпатизант на Кунева... Но те разбирам донякъде, трябва да пишеш за да отработиш някои лев...

Бъркате, гей е председател на социалистите. На тях им подобава прозвището, което използвате: "ГЕЙберасти". Какъвто и да е Б. Борисов, на гей хич не мяза... Културна "недостатъчност" ли? Бат' Сали - представител на Самоковската улична енергомафия осигурява достатъчно култура на Тройната коалиция. Повече не й трябва...

Рекламни символи на България - що ли се сещам за "цигане проси или рови в кофа за боклук"?

това не е никакъв проблем за хора, които се интересуват от култура, стига таксиджиите да са любезни и да не ги обират ....

Одобрявам! Какво са се разпасали всички, да почиват по време на почивката си. Само ядене, пиене, спане до късно джетове и мацки по монокини. Това, другари, накърнява силния комунистически морал. Предлагам следния дневен ред при почивка по българските курорти: 6:00 - Събуждане 6:15 - Фи-зарядка пред хотела задължителна за всички. Облекло: къси гащета и бели потници. Същите се закупуват от намиращата се във фоайето Лафка. Формата е еднаква за всички и важи и за зимните курорти. 7:00 Оборка пред хотела, премитане на тротоарите и излъскване до блясък на близката Лафка под бодри руски маршове. 7:30-7:45 Закуска. 8:00 Почистване на столовата от почиващи (по график). 9:00 Строева подготовка пред хотела. Почиващите се строяват в две редици, и се упражняват във викане на Ураааа! при изчитане на отчети за намаляване на престъпността, огромния икономически растеж на републиката, международното положение и най-новите гениални идеи на другарите Орешарски и другарките Манолова, Станишев и Вигенин. 10:00 Задължително избираема дейност: Посещение на паметници на комунизъма Слушане на партизански песни в изпълнение на хора на Червените баби Бране на памук, рози, грозде, ябълки, грозде, череши, кайсии или бостани според сезона и положението на курорта 13:00 Обяд 14:00 Свободно време почиващите избират сами и съвсем доброволно от следните дейности: Прекопаване на градинките пред хотела Премитане на курорта Преместване на пясък от единия край на плажа на другия и обратно да се получи ефекта на плаващите пясъци летен сезон Изриване на сняг от левия на десния тротоар и обратно 17:00 Свободно време 20:00 - Тържествена вечеря с песни на Веселин Маринов. Тържествени слова произнесени от видни партийни дейци и обещание за преизпълнение на петилетката 22:00 Ориенталски ритми и ракия сварена от други курортисти. Доброволно танцуване на кючек и казачок. 23:30 Гасене на тока на хотела. 23:35 Всички спят блаженно

задължително трябва да пратиш предложението за пакет на другарката в министерството!

Да бе, че да вземат да го въведат! Няма да ме изненада

Анимация: изучаване на "Капитала"