Почина трансплантираното бебе в болница "Лозенец", майки искат оставката на Кацаров

Това бе първата чернодробна трансплантация на дете след отстраняването на проф. Любомир Спасов и тя завърши с фатален край

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога и къде Горнев е положил изпит за придобиване на сертификат за чернодробна трансплантация при деца? Горенев няма такъв сертификат. Това означава, че е престъпник. М/у другото такъв сертификат нямат Спасов, Владов и другите. За чернодробна трансплантация се изисква едногодишно обучение и полагане на изпит. Ако министерството е в час, ще поискат въпросните сертификати от посочените лица. В България транслантолозите (на черен дроб) са като братята музиканти от ромски произход: СВИРЯТ БЕЗ ДА ЗНАЯТ НОТИТЕ!

Съжалявам за детенцето, дано почива в мир. Съболезнования на всички близки.

Много тъжно. Дано малката душичка, намери светлинка в кръговрата на живота и успее да си проправи път обратно сред хората. Аз не разбирам, защо няма обучени млади хирурзи, специализирани за интервенции над деца и бебета? Професорът явно е корифей, но и той е на възраст вече. От колко години практикува, защо не се е погрижил да има приемственост, сигурен съм , че не са един или двама млади лекари, които имат интерес в тази област на медицината. В България е пълно с млади, амбициозни и можещи медици и хирурзи - те сигурно затова бягат да специализират в чужбина и остават съответно там , защото или няма нужните условия за развитие или им създават спънки да се развиват, поради някакви пирчини. Не зная , лекари специализантит , ако си губят времето да четат подобни форуми, да споделят какъв е проблемът...

А защо не на БОТОКСА и на другия престъпник Любомир Спасов

Не е нормално да има само един хирург в България, който да може да прави някакъв тип операция. Ако нещо стане с него (всичко се случва...), кого ще обвиняваме?

Всички умират масово. От новородени и родилки до 90 годишни старци. Сшава на вожда с фуражка

Нали искате изчегъртване. Изчегъртваме. Сега що се жалвате, че умират деца П. П. Маката да пусне молба до прокурор за наличие на лиценз за трансплантация на деца при хирурга-самозванец.

не ми се вярва извършилите трансплантация лекари да са невежи...всички хора са смъртни..след като на 7 месеца вече бъбреците не работят... все пак искрени съболезнования

БГ мамите от всичко разбират - тва хирургия, трансплантации, ваксини, ама кой доктор колко добър бил в еди си какво - че чак и оценки поставят...По-големи професори по всичко и от БГ мъжете дори :–)

Това пък какво е? Трансплантирали са бебето на майката ли, какво? Все едно да кажеш "обензинената кола" или нещо от сорта...

извинете, моля, бл-ря - пише го ясно и недвусмислено още в началото на електронночетимата статия: ,,7-месечното бебе, което на 26 октомври получи нов черен дроб" , лека му пръст & съболезнования на родителите, живи и здрави

ужасна трагедия за семейството. Учудвам се, че родителите са се ограничили само с декларации през фейсбук.

Някой знае ли каква е била оперативната смъртност при проф.Спасов? Проверете и тогава коментирайте!

и колко от трансплантираните от професора бебета са оцелели

Има статии и за това, но удобно се пропуска. https://news.bg/bulgaria/roditeli-iznesoha-chernata-statistika-za-bolnitsa-lozenets.html При него е имало много сериозна смъртност. Общо взето се е учил върху децата.

Зимай парете и бегай у Банкя .Ако е бебе Що е бебе ако е възрастен Що е възрастен ?Баси системата !?

за което е новината, не е новина. Политиците са виновни, и населението е виновно. Алчност, злоба, немилостивост, лъжа, кражба, до там водят. Променете се.

Нелесен казус в човешки план. Много жалко за бебенцето. Специалистът по детски трансплантации - престъпник. Трябва ли да го върнем на поста му, защото е изключително добър? Де юре - не. Каква е връзката с Кацарски, Радев ... аз лично не виждам нищо, дори далечно свързано. Тази статия и коментарът на майката са излишно политизирани. Загубата на човешки живота. Цена - няма.

Ти си следовател, прокурор и съдия едновременно. Трябва да си на три заплати. Мирише на Позитано 20. Само там могат да се намерят такива свръх човеци като теб.

А ти си ? Даже за разкош и счетоводител ?

Как разбра, че е престъпник? Следовател ли си, прокурор ли си? Изобщо прочел ли си един ред по делото? Ще кажеш, и аз не съм прочел. Не съм, но и обвинявал никого, че е престъпник. Обвинявам марионетките на радев, че хвърлят едни обвинения по вятъра и нищо не излиза истина до момента!!!

професорът е уволнен като началник на болницата. Нищо не му пречи да оперира и да си лекува пациенти, поне докато не го вкарат в затвора. А това най-вероятно ще стане като се смени Гешев, след някоя и друга година.

Ега ти простия български народ, много изпростяхме бе, и дир.БГ е още по-прост,че публикува идиотски коментари, или е политическо представление,,,,,,,

Болката на една майка ли наричаш "политическо представление". Цинично е.

Тъжно е случилото се с детето... Но какво е трябвало, да отиде да им държи и скалпела ли - Професора ??? Като не могат да правят това - защо са там ??? Да отиват, да садят картофи и да пасат овце - по препоръка на банкянския бездарник... Медицината ни най-малкои ма нужда от дерибеи като предишния, дето си е мислил, че е хванал Господ за оная работа...

Ти трябва да садиш картофи. Как връзвате всичко с ББ, дори некадърността на назначените от РР. Вече убивате с глупостта си. ДВЕПМ, боклуци!

И какво общо има Министъра, с този, който е там да прави операциите, нали за това е учил и специализирал ??? Или оооо, извинете, оня преди него беше много велик и освен да дерибейства под шапката на властта - не даваше възможност за развитие на идващите след него, за да не го изместят ли ??? Айде стига с тази измекярщина по български..! Това ни къде по белия свят го няма, че дори и в не малка част на не толкова белия..!

10:12 | 28 октомври 2021 | Редактор: Калин Каменов ...... Млада жена и бебе получиха шанс за втори живот след сплит трансплантация във ВМА и болница "Лозенец". Донорът е жена на 24 години, с мозъчна хеморагия, съобщават от ВМА. ....... Единият реципиент е 26-годишна жена с първичен склерозиращ холангит в крайна фаза. Младата жена е била в листа на чакащи. В болницата обаче получават информация за донорска ситуация в Пловдив. Самата експлантацията на органите е осъществена във ВМА от екипи на лечебното заведение и на болница "Лозенец". ...... "Направихме т.нар. сплит трансплантация и с един донор спасихме два човешки живота", обясни проф. Никола Владов, началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на ВМА. Той поясни, че способността на черния дроб да се самовъзстановява позволява на специалистите да го разделят на две части и по този начин да бъдат трансплантирани двама реципиенти. В конкретния случай - млада жена във ВМА и бебе в болница "Лозенец". ........ Шестчасовата трансплантация във ВМА е извършена на 26 октомври. "В момента пациентката се намира в добро състояние, тя е контактна и адекватна, екстубирана", добави още проф. Владов. ........... Ръководството на ВМА изказа своята изключителна благодарност към близките на донора - 24-годишна жена, както и към действията на колегите им от УМБАЛ "Свети Георги"-Пловдив и от болница "Лозенец".

думи"спасихме 2 живота". Наистина ли стана така? Този, на който са думите, дали наистина е лекар, или фукльо-мутра?

д-р Стойчо Кацаров е опасен за общественото здраве.

Майките от Системата къде са???

Кацаров лично е отговорен за смъртта на това дете. Той лично уволни лекарят, който е правил тези операции с чудовищни обвинения, за които все още няма доказателства. На Радев също ще му тежи на съвестта, че 2 пъти назначава това бездарие за министър на здравеопазването. Какво не разбра и какво не видя при първия му мандат, че го назначи за втори!?

да използваш смъртта на детето за политическа агитация - точно в стил на герберски отрепки. Нещо не ми се вярва че мака загубила дете ще тръгне да прави политически изказвания. Само да спомните , по време на герберска власт колко деца са починали , колко събирани пари от дарители, а къде е била герберунгелска държава- Само спомним как пратен хеликаптер за оняа герберска пача . Само да спомним какво мигновено лечение получи Фъндъкова, за онкозаболяване. ЗАЩО , тогава те крякахте, плебеи. Защо през ден пращахме SMS за деца изоставени от държава- Какво гракнахте на Радев? От 2 месеца той пое управление и искате за 2 месеца да оправи кочина кояно сътвори Еднокнижника Великолепния за 10 години?

А да обявяваш/обвиняваш за политика всеки път, когато сгафиш, това какво е?

Колко купейки прибра бе ватник! Такива и Путин ги презира. И знаеш ли защо - като фурнаджийски лопати сте с твоя Радев. Едно ще ти кажа само - от всичко на света президента Путин не може да прости предателството! А такива сте вие Радевските подлоги - който плати повече. И Америка ви знае - днес сте на Изток, утре на Запад. Измет долна!

Има 1000 болести, но тия министри, за да ПРОДАВАТ Китайски турски МАСКИ, ВАКСИНИ и Тестове, ни ИЗНУДВАТ, рекетират и затварят магазините ! Тоя път трябва да ЗАПАЛЯТ Министерски СЪвет и Парламента... Някакви араби и китайци разпространяват ВИРУС, подобен на ГРИП, по целия свят и искат да продават на КОРУМПИРАНИТЕ министри- на Б.Борисов и СЛужебните министри, Китайско- турски МАСКИ и Китайско- турски ВАКСИНИ, за да ни ОГРАБЯТ. Всъщност, българите умират МАСОВО, заради мобалните фирми- А1( Емтел) и Вииваком, които ни разболяват с РАК и Левкемия. А някои дори Ослепяват. Емтел беше собственост на Владимир Грашнов, който умря от СОбствената си ОТРОВНА фирма от РАК.. А Виваком е на Цветан Василев- Измамник, откраднал няколко милиарда лева, чрез банката му КТБ и избягал в чужбина. Тоя е и МАСОВ убиец с Вииваком. Но Служебните министри и на тия на Б.Борисов не ги интересуваше... Явно ПОДКУПИТЕ от А1 и Вииваком са големи, а също и ПОДКУПИТЕ от арабите и китайците, както при Стефан Стамболов и поп Кръстьо. Ако ИЗГОНЯТ арабите и китайците , ще ИЗЧЕЗНЕ и ВИРУСА.

Лежала съм в болницата докато Спасов беше директор. Това, което видях е уважение и дори страхопочитание от сестри и лекари. Кацаров да ди ходи.

Хора, гласувайте! Настоявайте за редовно правителство, което да направи радикална здравна реформа. Съществуващата здравна система не работи и няма да проработи, дори днес се смени министъра с друг, с мандат по-къс от месец.

Проклет да е Стойчо!

Жалко за горкото дете...И пак ще кажа - Кацаров, по един 50-ти калибър за теб, Муньо, Чашков и Кимченун ХарвардО! Изроди!

Мафията , след 12 години пост и молитви !!! Си върна власта , благодарение на фигуранта мунчо

Съвсем нормално за България, да отрежеш крилата на кадърните , интелигентните и умните! А за шайката на Радев това е задължително даже.

Съд за кацаров и радев. За кацаров - заради здравната система, за радев - за всичко!

Ама какво искате от мен??. Аз съм само момчето за поръчки. Само вдигам телефона. Оставете ме!!!

Няма по ужасно нещо. Търсете истината до край. Да спасим други деца

GADNI KOMYNISTI NEKADYRNI! BOIKO SI IDVA SKORO

Как е новото нормално? За вас ново, за мен дежаву.

Немедлено да се уволни Кацаров и да се назначи Деница Димитрова. Крайно време е здравеопазването да се поеме от някой който знае какво прави.

Много е лошо, че е починало детето, но сама признава, че е в лошо състояние и е на 7 месеца. А със събирането на доказателства и осъждането се занимава прокуратурата, а това често е повече от година. За няколко месеца не се случват тези неща за съжаление. Всички крадливи ГЕРБЕРИ веднага се наредихте малоумници!!!

Радев с високомоерното си държание, и нежелание да комуникира с който и да е за каквото и да е, се дъни невероятно. Не знам що за човек му е ПРра, и изобщо кой може да си мисли, че може да стои там горе, в президентството, като някакъв принц, докато хората питат, вълнуват се по различни проблеми, има желания, въпроси към министрите му - не бате, мълчи и гледа строго и безалтернативно. Не знам за вас, но мен лично този тертип на поведение почва сериозно да ме изнервя. Издънка след издънка, след издънка...

Мунчо страда от тежък нарцисизъм, което е тежка психопатология, това го знам от специалист психиатър. Тези хора вместо да се лекуват се стремят към власт, за да задоволяват егото си. За съжаление, послеследствията за България са разруха и смърт.

А се подигравахте на Борисов, че е всеки ден сред народа.

В НАЙ-ДРЕВНАТА ПРОФЕСИЯ

Хунтата на Радев донесоха не само хаос и инфлация, а и смърт, много смърт. Как спят нощем тези хора, не знам. Бог да ги съди.

Те затуй ги сложиха от Брюксел. Боко не изпълняваше добре заповедта УБИВАЙ дадена оттам още през март 2020. Тези не си поплюват. Колкото им кажат долкова ще затрият и толкова ще поробят.

В Благоевград психопата Стойчо е наредил в двете болници да се затворят неврологичните отделения и да стават ковид, а получилите инсулт да се карат в Сандански или в София, при положение че при инсулт първите минути са много важни, представяте ли си получаваш инсулт, чакаш линейка, която идва след часове и после те карат на сто километра с нея, тежък психопат

Какво очаквате от едни хора- безчуствени трупове? И зеления и тоя измислен лекар само Господ ще им търси сметка, те се имат за недосегаеми!

Защо оставка на Кацаров, а не оставка на гробаря Радев?

Когато в лична драма се появят политически нюанси, ставам леко скептичен !

Спасов може и да е добър хирург , но е и изпечен хайдук и мошеник.И затова справедливо бе изритан.През неговото царуване що далавери се заформиха-чет нямат.Той ,като надуши далавера , и очите му стават като палачинки .Истински Бермудски триъгълник за пари.

Само тъй казваш нещо като факт и .... нито факт нито доказателства, я си напиши трите имена и къде живееш, че ако имаш доказателство и не го представиш те съдим за укривателство ако пък нямаш те съдим за клевета. Само ако имаш ще те оставим да живееш па и ще те позлатим.

Нека не е Спасов.... Но да извикат някого!!! Да направят нещо!!! Да свършат малко работа!!! Да спасят децата!!!

Кацаров на дръвника. Моментално!

Продал се е вече, не го търсете:))

Спасов е страхотен хирург, а Горнев е престъпник. Освен това - посредствен. Що се касае до Кацаров - въобще не се интересува, че децата умират. А щом сте траели толкова дълго Радев - мрете като мухи. За ромски компаньонки има пари, за българските деца няма.

Защо проф. Спасов от толкова години единствен извършвал трансплантации на деца у нас и не е подготвил през това време свои наследници? Включително в качеството си на директор на болницата. Явно кадровата му политика е била доста избирателна и ревниво си е пазил периметъра, за да се възползва само той от незаконните транплантации, заради които са го уволнили.

Това е все едно да питаш защо Бойко за толкова години не обучи Мунчо как се строят магистрали. Ами как да обучи селяк, който цял живот е бил на държавна хранилка и никога не е работил?

Значи Радев е селяк , тиквата е голям гражданин от една махала на село Банкя.И освен това и двамата са били на държавна служба , с малката разлика че единият е управлявал самолет , а другия е държал маркуч.Има доста голяма разлика между двете.

Боже каква каша е всичко в БГ!Как да живееш ?

Интересно обаче откъде намериха тази млада жена с хеморагия в мозъка. В нормално време би следвало да разследват случая, не веднага да я пуснат за донор. Особено след като знаем един фактор точно поразяващ младите жени. Дали не е тръгнала за сертификат и тя преди няколко дни...

А такива дори не стават за кръводарители.