Почина Стоянка Мутафова

Нейчо си я прибра на Никулден, заявиха близките

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега само боко ще ни разсмива

Бог де я прости! Светло й царство небесно !

Поклон !!! ВЕЛИКА !!!

БОГ ДА Я ПРОСТИ ГОСПОЖА МУТАФОВА

Бог да я прости! И баща ми си отиде от операция на жлъчка, човек да не повярва, че това се случва в 21-ви век! ( баща ми беше млад човек). Отиде си от некъдарността на доц. Юлий Ванев от “Пирогов”. Той е груб с пациентите си и с техните близки... хора, имайте предвид, не ходете при него. Единственият изход след неговото лечение е... смърт!!

... Със Стоянка Мутафова си отива една епоха - Тодор Колев, Гец, Невена, Константин Коцев, Стефан Данаилов, Парцалев, Хиндо Кисимов, Катя Паскалева, Мариана Димитрова, Антон Горчев, Велко Кънев, Георги Господинов, Георги Русев, Надя Тодорова, Наум Шопов, Никола Анастасов...ще се смеят горе и ще плачат за нас и с нас.

Да, точно така е. България е тъжна държава - отидоха си много имена, а други като тях много трудно се изграждат и с много години, половин България напусна страната, територията опустява...

Стига с тия глупости! Сякаш другаде не си отиват артисти живеят вечно само в България умират!? На оскарите вече са по 5 минути обявите за починали звезди само за годината и никой не ляга да умира от скръб само нашия .... Светла и памет на Стоянка живя истински живот да ни радва нас обикновените хора.

Почивай в мир!

Вместо да ходим на сватби вече на погребения

Спи спокойно вечния си сън . Дълбок поклон пред Стянка Мутафова .

не скривам, че Стоянка Мутафова бе една от любимите ми актриси, но въпреки това без преувеличения мога да кажа с ръка на сърдцето, че ако Стоянка Мутафова бе взела участие в холивидски продукции сега щеше да е на върха на славата си... но аз лично се съмнявам, че това би ѝ се понравило. тя обичаше да играе за всички и ние, които се възхищавахме на играта ѝ на сцената обичахме да играе за нас. тя успя да съгради една симбиоза с публиката си, която водеше и двете страни до една безобидна зависимост. отива си едно поколение от таланти и мога да кажа с прискърбие... едно поколение, кето няма кой да го замени. е, с изключение на поколението на инстаграмата, което ни праща пошлите си, силиконови пози, чрез медиите на онбашиизъма. Стоянка Мутафова се отърва от "крака на времето". да му мислим ние! с болка на душа и сърдце: R.I.P.

Велика! Ненадмината! Изключителна! Светъл път и покой! Съболезнования на всички за теб!

Ама нали Борисов искаше възмездие от лекарката/лекарите. А сега - убийствена тишина.

Най- кадърните ни артисти се изнизаха....почти...Но те оставиха незабравими превъплъщения.Боже, колко сме се смяли на пиесите в които и Стояна и Парцалев и Татяна и Колето и всички останали са пресъздавали. Не вярвам, че българският театър когато и да било вече ще има толкова кадърни комици. Стоянкее, представям си ти как стоиш пред вратата на рая, чукаш и диалогът, изразите на лицето ти със Свети Петър. Смея се. Лека ти пръст и лек път нагоре- оставаш в сърцата ни такава каквато те помним. Съболезнования за близките.

Нещо Великата Стояна я неглижират а посредствения ламбо мавзолей искали да му правят.

Това не е вярно . и двамата ще ги помним в сърцата си но мавзолей няма да има . Руската традиция да се пълнят трупове със слама за да им се кланят пролетаийте отдавна няма подръжници в БГ

Смъртта винаги настъпва. За мен странното е, че са направили тежка инванзивна операция на много възрастен човек. Упойката е най-големия проблем, а самото следоперативно възстановяване невъзможно. При Данаилов подобно състояние, тежка операция, тежка упойка, влошаване на съществуващи проблеми с белия дроб. Не вярвам да е имало други варианти, но трябва да се приема края на живота малко по-земно. Хората са си отишли в реанимации, нарязани с апарати и системи.... Тялото остаравя, разваля и си отива. Бог да ги прости.

Моля да ме извините, че се включвам отново, но след като прочетох два три коментара по-долу съм длъжна да изразя мнението си! Толкова изпростя народа ни, може ли да се говорят такива думи за толкова велика актриса, възмутена съм и същевременно обезверена за бъдещото поколение!

Ами не ги чети, бе!

Коментарите ги пишат тези от твоето поколение! Младите хора не четат Дир-а и имат доста по-различни занимания.

Каквото и да кажа ще бъде малко за многообичаната г.жа Стихийно бедствие! Поклон пред таланта й, великолепието, което притежаваше на сцената, ще остане в душите ни и никога няма да престана да тъгувам за нея. Почивай в мир Стояно!

Галениците на Живков един по един отиват при него. И по негово и по новото все те отпред.. Всяко нещо има мяра. Голям пример са Стоянка и муци. Ко правим без Стоянка, кючеш ще врътнем. То България е вече бе българи. Ха дано да е за добро но с рома асан

идиотщина от този коментар не бях чел

Няма ли да обвините докторите че са я гледали как умира и не са направили нищо?

те сега са на тема поклони до земи един вид са поклонници и не са се сетили още за докторите

В онези години, на нашата младост, театърът беше нещо като храм - на духа, на изкуството, на смеха и сълзите, празник за душата и сърцето - без, лъжи, евтини измами и голотии. Игра на невероятни артисти, световни постановки, зашеметяващи декори и костюми, със световна оценка ........ Благодаря за всичко това - поклон пред паметта на Мутафова и сие.

Ем кат нямахте 4D кино или 70" телевизор, естествено, че ще ходите на театър за забавление

Загубихме още една светла личност, поклон пред великата Стоянка Мутафова!

Нисък поклон пред Стоянка Мутафова! Отиде си Велика актриса . Не се раждат всеки ден като Великата Стоянка.

Поклон и да почива в мир.. Все пак 97 години не са малко живот и за това явно на въпрос преди време ''как иска да я запомнят'' с присъщата си усмивка заяви'' както щът да ме запомнят''....

Динозавре в театъра и киното.

Почина една голяма комедийна актраса . Бог да я прости ! С Георги Парцалев бяха неповторими !

Нито тя нито Данаилов са ми сред любимите актьори по ред причини, но таланта им и заслугите им към културата на България са безпрекословни. Настръхвам като гледам как той играе Борис I, а Мутафова, като Баба Гицка например. Да, политиката поквари Данаилов, а Мутафова загуби много с годините, но това не значи, че трябва да се отричат огромните им заслуги и постижения. Великани на Българската сцена и култулата на България губи много с тяхното заминаване.

все пак по ролите ще ги познаеш, защото актьорите играят сами себе си, за това има и кастинг, така че Данаилов е от най висока класа си личи по ролите му и по красотата му разбира се.

Бог да я прости, светла й памет! Великолепен артист и човек! Легенда на българското кино и театър!

ти познаваш ли я извън ролите, аз не

Бог да я прости, светла й памет! Векилолепен артист и човек!

Още една икона, легенда на българския театър ни напусна... Най-голямата! Светла и памет, дано пръстта да не тежи твърде много над нея! Няма д ая забравим! Съболезнования на дъщеря и и на всички близки!

Големите се събират горе. Дано им е веселоСтоянка Мутафова, Тошко Колев, Чочо Попйорданов, Стефан Данаилов, Георги Парцалев ..... еххх велики!

Колко време я мисли тая глупост. Дори не ги знаем кои са половината от списъка ти.

Не ги знаеШ. Твой проблем.

МАМИН СЛАДЪК ....... ТИ СИ МИ БИЛ ДВУИЗМЕРЕН

А е толкова непълен този списък - Константин Кисимов, Мила Павлова, Ружа Делчева, Апостол Карамитев ... и още много други с невероятно присъствие в киното и театъра - истински легенди, за които дори и не подозираш!

Е НЕПОБЕДИМА!

аф

Абе не мога да разбера защо тролиш под толкова много коментари. Ако по някаква случайност вярваш в това, което си написал, значи имаш огромен проблем.

Стефан Данаилов не е сред тях, той беше богоизбран с неземна красота и чар

Боже живот,здраве и дълголетие, като нейните за всички българи. Всичко друго е второстепенно, идва и си отива.

Бог да я прости ! Поклон пред голямата Стоянка Мутафова. Отиват си големите, а с тях и цяла епоха.

О....да почива ,душицата и в мир...!!!!! 1970 г. Стадионът в Габрово м. август 20 часа....Аз ...келешът си я спомням. Излиза на сцената. Виква, както тя си знаеше ...и се стоплихме всичи зрители, заливщи се от смях. Идва Парцалев....и той уж виква....Публиката ,,пада"....Влиза Т. Лолова...още повече смях, а след малко.....Калата се появява....Става ,,бъркотия" . Всеки ,,крещи". че в Габрово е студено.....Накрая пък за похлупак се изцепва Никола Анастасов, като бебе......в количка.....Забравихме за студа.....на открито. Такива бяха .....Нека Стоянка сега си почива....!!!!!

Габрово в Лапландия ли е, че август месец имате студ бре ? На колко трева си бил я си кажи ?

ти от Уфландия ли си

Не беше лоша актриса, ама чак пък ВЕЛИКА. Мисля, че тази дума нещо съвсев загуби смисъл, особено последните дни. Бог да я прости.

И сега кой ще гледа дъщеричката й ?

Просто ВЕЛИКА! Лека и пръст!

Само велик артист може да остави толкова незабравим отпечатък в детска психика колкото Баба Цоцолана от ''Патиланско царство''! Незабравим събирателен образ, на кварталната бабичка от спокойните детски години. Мир на праха ѝ!

кварталните бабички не ми ги хвали, цоцолани и зли жени

Поклон

И на младини не е била кой знае каква красавица. Обаче пък е била хитра и все се е женила за известни режисьори, които са я вкарали в театъра, а после и в киното.

На младини може и да е била добра, не знам, не съм бил роден тогава. Но аз откакто я помня, играе само в някакви бездарни БГ сериали, при това все някакви епизодични роли - бабата на някой или нещо подобно. Иначе, че е беше смешна - вярно е.

ЛИЧИ СИ ЛОШИЯТ СЪВРЕМЕНЕН МАТЕРИЯЛ-ПЛИТКОУМНИ И ПРОСТИ СТЕ, ТИ НИКЪДЕ НЯМА ДА ИГРАЕШ, А ЩЕ ЛАЕШ ИЗ НЕТА САМО.ЖАЛКО ЗА ТАКИВА СТТОЙНОСТНИ ХОРА, КОИТО СИ ОТИВАТ, А СЛЕД ТЯХ ТАКИВА КАТО ТЕБ.

исках и аз да кажа...Невежо поколение...не чете, не зане, не мисли...Жалко...

Моля Ви не намесвайте покойния Данаилов той няма вина че беше една красива звезда..

Красотата е субективно понявие- за един красив, за други не. А и не е оправдание да си партиен отпадък, но както и да е.

е оправдание да напишеш тези думи, макар че ти сам себе си си описал КРАСОТАТА Е ЕДИНСТВЕНИЯ ФАКТ КОЙТО НЕ Е СУБЕКТИВЕН А ОБЕКТИВЕН

Поклон!

твое право е но мое право е да не ми харесва, сложих ти минус но системата на мига ти сложи плюсове

Ауу, ама сега как ще живеем без Стоянка Мутафова ?

Да легнем и да умрем такива бунаци са всички в тая страна че не мога за никого да жаля освен за Данаилов той беше не просто звезда, беше една красива звезда, а както е извесТно красотата ще спаси света..

щЕ ЖИВЕЕМ СРЕД ТАКИВА БОКЛУЦИ И ОТПАДЪЦИ КАТО ТЕБ.

единадесет плюса ти скочиха на поставянето на втория минус от моя страна, кой е боклука, който казва истината но го заглушават с манипулация

За съжаление театралните таланти вече си отидиха. Сегашните артисти , с редки изключения , са талантливи в копирането. Изключително посредствени са. Може би и заради още по-посредствените режисьори. Особено откъм жени практически нямаме нито една с истински талант, а са без изключение превзети и посредствени - снобки без самоличност пресъздаващи втълпени стилове , но не и създаващи собствени. Мир на прах ѝ на Стоянка Мутафова! От жените звезди или поне със собствен стил остават Татяна Лолова, Албена Павлова, Силвия Лулчева, Цветана Манева. Но те далеч не са първа младост.

мене тази персона не ме засяга нито със зло нито с добро, но защо наместваш младите..

За Стефан Данаилов съм съгласен, толкова много роли и в киното и в театъра. Докато Мутафова играеше някаква грохнала бабичка в треторазрядните български сериали и й даваха по една-две реплики от по две-три думи, защото повече не можеше да запомни. Само я мъчеха.

съгласяваме се точно така е но има някаква еуфория от българските журналя че ако сто пъти повториш неидстина тя може да стане истина и посредствеността да се героизира

tonk11

Всъщност явно си доста млад и даже не си си направил труда да провериш какво и кога е играла. В киното има над 30 роли. Ти си я гледал в "Столичани в повече" нали? В театара има над 100 роли. Ти къде я гледа?

Има, ама все второстепенни.

tonk11

И? Дай сега да я плюем а?

Най-тъпо е да сравняваш на хората таланта и ролите. Стоянка Мутафова беше предимно комедийна актриса (за което се иска голям талант между другото), какво я съпоставяш със Стефан Данаилов. Той пък Ламбо, големият актьор, едно и също си играеше предимно- чаровника с премрежения поглед. Айде стига превъзнасяне вече.

Бог да я прости голямата ни актриса ! Само тя и Парцалев с един микрофон, без педалски биг бендове и чалгаджийки караха един стадион хора да умират от смях. Велики артисти имаше при комунизма и велики футболисти. Капиталистическите мародери попиляха и българи и България

Добра артиската, ама последните десетина години само се излагаше. Бог да я прости.

загубата на Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова вече сме наистина най-обеднялата (духовно) нация .Тези,които остават могат спокойно да изгасят лампите в театъра и извън него .

Стефан Данаилов мога да се съглася но всичко друго е под чертата..

Можеш да ги слагаш в един ред , защото Данаилов е звезда

След още една две всички ще измрат в България, включиха електромагнитните оръжия и резултатът е видим....броим умрелите вече скоростно

Прав си лично аз искам да се самоубия заради сторените срещу мен злини от комшии, които системно се прикриват.Злото властва в нашата страна със страшна сила е на пиедестала.

Подкрепата показва че в известен смисъл много хора са на този хал.

Дълбок поклон! И само един въпрос - сега кой ще издържа Муки?

поклонниците защото на останалите не ни пука