17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Хуманитарна криза", така ли се казва на войната със Саудитска Арабия вече? Сега един въпрос към лицемерите: кои западни държави са наложили ембарго на Йемен за храни и лекарства и защо? одсказка: има нещо общо с географското положение на Йемен по пътя на световната търговия. Това е геноцид срещу цяла държава.

SU-152

Списъкът с престъпления на С.Арабия е безкраен. Но знаете ли какво? С.Арабия е творение на Великобритания. С. Арабия е най-големият арабски приятел на САЩ. С.Арабия е най-големият външен пазар за оръжейните компании на САЩ. 110 милиарда долара. С.Арабия е послушният доставчик на най-важния ресурс.

SU-152

Е много моля, Саудитска Арабия не е ли председател на комисията по правата на човека към ООН???!!!

там петрол нЕма. каПутин им каза, че няма да се меси. Затвори си посолството. А Лавров още 2015та каза че не им пука и беше на страната на терористите, а не на законно избраното правителство.

Изглежда такава е била съдбата му.

SU-152

Ситуацията е, както я описваше баба ми навремето: "Ти му думаш, оно па - рупа ли рупа, чукундуро!"

той каза миналата седмица че Русия е най-демократическата държава

А в Сирия като е на страната на законното правителство, а не на терористите, пак е лош, нали?!

Тъжно и ужасно. И тези хора ще бягат. Богатите страни биха могли да им пратят храни и лекарства, но пък дали има смисъл, в такава обстановка бандите ще разграбят всичко и нищо няма да достигне до нуждаещите се.

Къде са световните демократи сега да ни обяснят за ценностите, демокрацията и т.н. УБИЙЦИ НА ДЕЦА!

Значи същите дето плачете тука за това колко е лоша демокрацията, че не помага на тия дето се нуждаят, сте готови да застанете на границата с картечници и да ги избивате същите нуждаещи се, за които сега плачете. Дреме ви и за демокрацията и за гладуващите и за всички други, които не сте вие. Важното е вие да сте с пълни търбуси. И да, знам, не помагате на другите, защото няма смисъл. Има смисъл само на вас да ви се помога.

Нормално явление в териториите в които се налага масово дивашки ислям /комунизъм.

както му е угодно на Лавровчето

Само в България на статия за хуманитарна криза в някоя бедна икономика, може в коментари да прочетеш за янки и ръшки ведно. Еми с толкова промити мозъци на тиква от населението, не скоро, никога няма да мръднем кота напред.

Време е ООН да направи среща за справяне с кризата в някой луксозен 5 звезден ризорт.

В тази страна воюват от не знам вече колко години. Преди години бяха северен и южен Йемен, да си поделят пак страната и да се кротне. Няма по-страшно нещо от войните, природните бедствия не ги контролираме, а това може да се спре.

Понеже на йеменските граждани недохранването и гладът не им стигат, Саудитската армия, обучавана и въоръжавана от САЩ, Франция, Германия, Австрия и Великобритания, сипе върху гладуващите бомби, ракети и по някоя кофа с БОВ (любопитно кой доставя БОВ на Саудитска Арабия). А нашият ходи да танцува в Рияд.

tonk11

Интересно фотографа какво направи по въпроса? Като изключим получаване на наградата де!

Да, бе... А тя, хуманитарната криза, от небето паднала... Дошъл редът на йеменските деца да мрат от глад, та затова... Виновни няма.

Ами време е да пратят АПЛ "Дмитрий Донской" в Персийския залив за възстановяване на демокрацията в региона...

Къде е Аллах, къде е вярата ,или Аллах е сред народа а не при управляващите алчни за власт и неверници.

Айде сига глупости! Целият свят е воювал с-у Германия, защо там няма хуманитарна криза. Същото важи за Италия, Япония и пр.

Ако РФ се намеси, конфликтът ще бъде урегулиран. Справка САР! Москва се очертава, като единствения желан арбитър при подобни конфликти. Йемен, Либия,ЦАР... Йеменските хуси вече бяха на посещение в Москва.

Богатите страни продават оръжие на Саудитите, които бомбят Йемен от 5 години, предизвиквайки глад ...

При всичките си ужаси, ВСВ е продължила 5 години. И да - имало е хуманитарна криза и в Германия, и в Япония, и по други места. Днес има места, по които войната не е спирала от десетилетия. Днес има възрастни хора, които не познават друг свят, освен войната.

Какво хубаво дете... До какво довеждат религиите...

Господ да благослови ЕС, Русия и САЩ!

Религията няма нищо общо в случая. Обикновенна геополитика и борба за влияние и власт!

вместо да я беше снимала, да и беше дала храна. Горкото детенце.

Господ е дал акъл на хората сами да си решават проблемите и не смятам, че трябва да се меси. Ако 3 000 000 000 души изпратят по един хляб на тези хора, няма да има глад. Нека всеки да се замисли като си хвърля сандвича или пицата, че това дете и други такива щяха да са живи ако парче от пицата достигаше до тях.

Ще има, ще има глад. Понеже Саудитска Арабия и САЩ са наложили ембарго на тези хора, и никой нищо не може да им достави. И само да вметна, че една от причините за бунта на хусите беше разпространението на уахабизъм от Саудитска Арабия в страната им. Друга причина е корупцията в марионетното правителство. СА и САЩ много държат жителите на Йемен, и в частност хусите, да си останат бедни и гладни. Иран подкрепя хусите най-вече морално. Заради ембаргото - Иран не може да доставя нито оръжия, нито храна, нито лекарства в Йемен. Хусите се бият с оръжия останали от времето на съветския съюз. И въпреки всичко удържат успешно. Герои!

но от заглушаващия шум на курви, спортистчета и корумпета из властта картината се замъглява за болшинството овце на територията на концлагера бойковистан и те не я виждат ясно

Няма откъде да й даде храна!!!! Това е проблемът. Може ли някой да е толкова тъп да смята, че майка й нарочно не й дава храна.

Снимката да се прати като Коледна картичка до всички "Големи световни играчи" дори и да не са християни. По пощата, по емайл, по фейсбук, по всичко възможно. Да се направят плакати за следващите им избори. Не че ще им пукне де, но поне да им се създава дисконфорт всяка минута. Един гьонсурат в БГ вече месец се скатава и чака народа да го изхвърли.

И Саудитска арабия най-вече

Цвинге ти си лоботомит или не разбираш написаното?