Почина проф. Димитър Зашев

На 69-годишна възраст е починал философът проф. Димитър Зашев, превел на български език "Битие и време" на Мартин Хайдегер и "Хаос и форми" на Дьорд Лукач.

Обратно в новината

Коментари - Почина проф. Димитър Зашев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Търсете студенти от селата дошли да учат ВИШУ!

Бог да прости проф. Зашев! Това, което ме изумява, е цитираното съобщение на "преподавател в Софийския университет" - възможно ли е университетски преподавател да пише толкова неграмотно на български?

Вижте, въпросният преподавател оттегли посинга си. Явно не е знаел подробности. Никой не знаеше нищо. И аз първо това видях. Каквото и да е написал, добре че беше той, та да излезе и тук... Не мисля, че е от лошо чувство било.

Покон пред паметта му! Имах удовослтвието да ми преподава и да бъдем приятели. Един от най-интелгентните хора, с невероятно чувство за хумор, безпощаден критик на всякаква форма на мутрещина и олигархия. А до медиите - не е починал от "побой", проверете си информацията и спрете да осквернявате паметта на един достоен мъж!

Спокойно! Волен всичко ще обясни....

След като смазаха и попиляха по света интелигентните хора, мутрите от всякакъв вид и калибър сега вече и физически убиват малкото останали в територията! ((((((((((((((( Мир на праха му! Беше много интелигентен човек и истински учен със световно известно име!

Да се закрие свърталището на убийци, като на негово място се изгради луксозен квартал с мисъл към бъдещето, с архитектура изработена НЕ на парче, както е в цяла София, с големи зелени площи, в които ще се разхождат хората без страх за живота си. И моля, не ми говорете за белите дробове на София с този мръсен въздух, по-мръсен няма да стане. Трябва да се викат световни архитекти за консултанти.

И на Борисовата градина ли хвърлихте око, бре, не ви е срам!

Настана време да закрием това свърталище на убийци.

Филип Петров дето във фейса беше пуснал новината че Зашев е бил бит също я е изтрил и призовава журналистите да си проверявали информацията , защото приятел му казал а на него кой му казал и т.н. Радва се че и да се бил изложил в личен план името на Зашев се било чуло както и част от трудовете му. Рядкост било в медиите да се чуе за Хайдегер. Проверете във фейса Филип Петров какво е написал. Срамота е как тука набраха веднага да плюят по полицията и новината за наистина битият полицай отиде настрани.

не конвенции смърдливи ,а протести на народа срещу насилие и геноцид от управляващите шайки ,които поръчват убийства ,за да узурпират властта по комунистически . преди ги водеха на каторга в Белене ,а сега са навсякъде и се измъкват с фалшиви обяснения ,на които и децата не вярват . Народе ,ако ние нямаме сила и разум да ги спрем -никой няма да ни помогне -нито запад,нито изток ,нито юг или север . но лъвът няма нужда от помощ,а знам и вярвам ,че имаме сила ,защото Левски е във всяко българско сърце и завинаги ! Бог с Нас и Ние всички след него !

О, редактираха новината и махнаха това за побоя от заглавието. А интелектуалците тъкмо набраха инерция да плюят срещу МВР и Борисов.

Що, тва отменя ли побоя посред Борисовата?

ПРЕХОДА му отне: работата, образованието, социалната сигурност , децата, . . . парка живота.

Туй ще да е работа на джендъри, изнервени от дългото чеканье да им се возприеме законя!

Тъпак нещастен! Това ли успя да роди закърнялото ти от битова химия мозъче?

Нема ли край лумпени да прeбиват професори?!? Аз съм прозд ( щото съм инж. ) и не зная точно какво е допринесъл този човек, но подозирам, че е бил човек образован и никак не заслужил да загине като куче от озверели гадове в Борисовата градина! Мир на праха му!

мафията има план и си го изпълнява . .

АБЕ ТАЗИ ГРАДИНА НА ВОЖДА ЛИ СА Я КРЪСТИЛИ, ЧЕ ТАМ И ЦВЕТЯТА БИЯТ :)))

Моралът и манталитетът на гражданите в една държава зависи от този на управляващите ги, защо се учудвате ??

поредната жертва на фашизма и ционизма .

Така се прввят фалшивите новини. Дни по-късно някой си пише във фейсбук, МВР проверявазащото не знае за сучая,но журналистите публикуват без да проверят първо.

Едно време при Социализма, милицията така пребиваше хората по парковете за нищо и си беше чисто законно и одобрено от партията-майка БКП

колко интересно! и в Евросъюзна България е така.

В краварника направо ги застрелват. Особено, ако са негри

Бог да го прости ! До последно отказваше да се въоръжи , наивен до края ! Българи Само със спешно въоръжаване може да се спасите !

Срещу кого да се въоръжи и защо? То ако всички се въоръжим по презумция докъде ще го докараме?

До отърваване на задника си, ще го докараш Иво. Ако ти се види малко ...

Защо да се въоръжи, кой го е заплашвал ? Каква е тази история, какви са тези недомлъвки !? Нормално ли е професор, философ да има нужда да се въоръжава ? Точно пък такъв човек !? Защо никой не казва - кой го е заплашвал, с кого е бил в конфликт !?

българина не се е изправил на крака досега.доказваме всеки ден че сме наследиците на монголите,известни с това че живота при тях е бил много евтин.

Абе ДИРА свалете статията че в Централата на ГРЕБ са напълнили тоалетните вече.

Свалете информацията!

Не клатете стабилността и европреЦедателството! Всичко е 6! Няма побои в борисовата, разстрели на семейства, корупция, контрабанда. Само вестникарски внушения!

Повече вярвам на МВР от на измислените интелектуалци. Сега чета в други медии че според близките му бил починал от мозъчен инсулт. Ама измислените интелектуалци си измислят сензации за да създават впечатление, че видите ли интелектуалецът у нас не е уважаван, че сме селска нация и прочее и прочее.

И на цацаратурата вярваш, и на новините по дебеляновите медии? Що ли пък 95% от хората не им вярват?

Да и на Цацаров вярвам повече от на измислените интелектуалци.

Абе важни са Западните Балкани , лифта на кипърската офшорка и да се пазим от Джендъра!

А защо точно е бит?

СУ ще съди ДИР.БГ за клевата към преподавател! Заради непроверени факти правите сензации. Срамота Срамота Срамота Вие не сте журналисти!

Дир-а нали поде кампания за подборяване на качеството в журналистиката? Скоро чакаме резултатите.

Интересно кой е отгледал тези журналисти, дали не е същият СУ?

има една година от както си смених името,гражданство и всичко което ме свързва с българия.подобни случки като тази с професора ми показват че съм взел правилното решение. лека нощ

Това е така, защото си пе*ерас! Отшелник! Невъзвращенец! Продажник! Ахмак!!

Това същата Борисова ли е в центъра на София на разстояние 1км от мястото за протести за заплати, в която наръгаха с нож едно момче както си седеше на пейка посред бял ден, и убиха една Яна след купон в Маймунарника? За едни ченгенца питам...

Какво ли още ще се случва в Бг ?

По добре на "щатската демокрация" отколкото на Сакс-правешката овчаро-краварска династия.

едно комунистическо племе кат о нашето е закърмено с омраза към интелигентните и образованите хора и с любов към работническата класа и селянията. Това са последиците ....

интелигентните и образовани хора какво мислят за твоето мнение!? Омразата я насаждат продажни неудачници като теб!

кога ще се забрани с закон,фашизма и расизма?докога ще търпим?вчера беше професора,утре може да бъдем ние. расистите и тяхната омраза към всичко живо и различно от тях трябва да се забрани!!!!

И защо пропусна комунизЪма?Или, викаш, той е най-хуманният обществен строй.

У нас свинете изяждат хората.

В Борисовата градина-наркомани,обратни,кражби,не се мисли за тия ,които искат да вървят пеша.В същото време ,както казва академик П.Иванов-Цецо и още едни хора от властта, че и Фандъкова и тя, бая народ, със семействата си, естествено, щели да ходят молитвено да закусват в САЩ. После се връщали.Преди закуската щели да се молят на английски.Всичко това се организира от една протестантска църква. Тя кани всеки, който си плати една доста голяма сума за куверт, тази сума е дарение за същата църква.Нашите не бяха ли източни православни?Тези средства спокойно можеха да се вложат за камери или охрана на градината.

Гребахме на дъното и минахме под него. Преди крадливите и престъпни хорица само се подиграваха на умните и учените. А сега ги бият и убиват. У нас евлоцията върви назад. Вика му се доволюция

Професора е пребит в Борисова Държава ! Да си върнем Държавата от Борисов !

СТИГА С ТАЯ ТЪПА КОНВЕНЦИЯ ТУРСКА !ТЕ И БЕЗ ТОВА 90% В БЪЛГАРИЯ СА ОБИКНОВЕННИ ПЕДЕРАСИ А 10% ОТДАВНА НЕ ЗНАЯТ КАКВИ СА С ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ!!! ЗАГУБИХМЕ ЕДИНТИЧНОСТ... ИСКАМ ОБЯСНЕНИЕ ОТ ТОЗИ МИЗЕРЕН КАБИНЕТ ЗАЩО СИ ОТИВА ЦВЕТА НА НАЦИЯТА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ?!БОРИСОВ ИЗГОНИ ТОЗИ НЕКАДЪРЕН МИНИСТЪР РАДЕВ ИДИ СИ И ТИ ! НИЕ МОЖЕМ ДА СИ УМИРАМЕ И БЕЗ ВАс!!!! ИМА ЛИ НАЧИН ТЕЗИ ВСИЧКИ УБИЙСТВА ОТ НАЧАЛОТА НА ГОДИНАТА ДА СЕ СВЕДАТ ДО ЗНАНИЕТО НА БРЮКСЕЛ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ МЕКЕРЕТА! ТЕ СЕ ОКАЗАХ ПО-ГАДНИ ОТ НАШИТЕ..... САМО ДА МЕ ЦЕНЗУРИРА СЕГА НЯКОЙ ?! ЩЕ Е СУПЕР ДОЛНО....

Любимата ми песен на Веско Маринов е "Мвр ни пази"

Всички студенти от моя курс го мразехме. Интересни тук положителни мнения. И все пак ако е пребит го съжалявам.

Пази Боже сляпо да прогледне...

Какво цъкате минуси бе? Намразих естетиката заради него. Най-неприятните лекции. И въпреки това ми е жал, ако наистина е бил пребит.

БОЙКО КОЙ??????????? ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР АЛО РАДЕВ КОЙ ??????????????? КОЙ НИ УБИВА КАТО МУХИ. А ВИЕ СЕ ВЪРТИТЕ И НИ ЛЪЖЕТЕ ,ЧЕ ПРЕВИТЕ НЕЩО КАТО МУХИ БЕЗ ГЛАВИ????? КОЙ? КОЙ? И КОГА ЩЕ СИ СВЪРШИТЕ РАБОТАТА!!!!!??? SOS! SOS! - ДО ГЛАВЕН ПРОКУРОР /АКО ИМА ТАКЪВ/ ДО ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ДО БОЙКО БОРИСОВ ДО СВЕТИЯ СИНОД!!! SOS!! SOS!!!

МВР съобщиха пред Дир.бг, че проверяват информацията... Те милите дори не знаят. Преди поне се грижеха да регистрират, ама сега, при този недостиг на средства, на кадри, на...ве квото там.

ми може би просто не е бил бит и това са свободни съчинения на изтрещели интелектуалци

Или пък хората вече дотолкова не вярват, че полицията ще свърши нещо, че дори не подават оплаквания. Сутринта ги гледах крадливите дришльовци по Нова, които си ходеха необезпокоявани по улицата и съвсем ясно си обясняваха как били крали и защо били крали, че имали да връщат заем на някакъв лихвар. Това което ме втрещи е, че те нямаха абсолютно никакъв респект към закона или пък разбираха или се притесняваха от това, че са извършили престъпление.

Не съм en face, край Коридора Димитър Зашев Не съм en face, край Коридора, изцяло проснат, на простора", но пък съм аз, самият аз и дрехите са част от мен", и те са с търсещи лица съвсем сами (и без слънца), очакващи, откъм простора: да огрей. - Я, с тези дрехи цял един, безмълвен, чародей... Те носят тежките следи от скритата тревога. Събират мрачния ми лик. Навън тръби. Безличието изисква бога. О, трепетност убога на разложени в тела" тела. О, дрехи-сенки: повик към смъртта.

това се предполага да е някакъв шедьовър? щото аз такива мога да пиша по 10 на ден, и то само преди обяд

За мъртвите или добро или нищо. За това аз нищо няма да кажа.

ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ !

"Битие и време" на Хайдегер съм го чел като студент. Това е най-трудно разбираемото нещо, което съм чел някога. Така и не успях да го прочета. Наистина е къртовски труд да преместиш смисъла, умишлено не казвам превод. Това дори не е умствена работа а бачкане, жестоко бачкане - преводача на такъв труд е и съ-творец. Една умна глава по-малко. Дебилите ще владеят.

Трябва да ти кажа, че ме успокои- аз също четох Хайдегер за изпит в университета, и дойдох до извода че е ужасно труден за разбиране, но си мислех че е труден за мен.

Насилието срещу поезията - 10 : 0 !

Демокрация + ГЕРП........

Не, това е следствието от Бкп и комунизъм. Социалните процеси са дълги, поне така пише в дебелите книги.

Борисовата градина е много страшна, няма да стъпя повече там.

В Америка проблема с правосъдието е бил разрешен след създаването на фирма "СмитУестън"

В Русия след създаването на Калашников

Глупости! Калашников е някъде от 42-43 година, а от 17 до там ...

Да ви е честит живота в плана Андропов-Путин!

Някой руснак мнооого яко те е евал. Щом нявсякъде ти се привиждат руснаци и техните планове.

преди това редовно карахме колело или скитахме всред нощите в парка .Парка се казваше Парк на свободата и наистина бяхме свободни да си прекарваме чудесни дни и вечери сред множество не страхуващи се за здравето и живота си софиянци.

Най-много да изскочи от някой храст разголен мъж по шлифер. Само трябваше да му се скараш да си скрие най-милото.

вас ви пазеше, а себе си - не можа