Всички от ЕС одобриха мостов заем от 7 млрд. евро за Гърция

Постигнато е споразумение между 19-те министри на финансите от еврозоната и техните колеги от останалите 9 държави за бързо отпускане на Атина на 7 млрд. евро.

Обратно в новината

Коментари - Всички от ЕС одобриха мостов заем от 7 млрд. евро за Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е, как така Всички? Не бяха ли Англичаните та и други от север и не само... за НЕ? Лек ден.

Политиците ни, подкрепили идеята да сме гаранти по заема за Гърция, са национални предатели и престъпници! Друго обяснение и характеристика на това няма!

Хайде събудете се БЪЛГАРИ! Нека махнем върхушката плебей която ни налагат кога от Руския кога от ФАЩ и Исра-ел. Хайде да се ограмотим взаимно по тънките вапроси на манипулацията на анти-наложената ни демокрация, на тайните сатанински общества/братства/секти с които е проникнато световното управление, да се посветим в заобикалянето на 5-торните ЕС/ЕУ стандартни, да се отървем от фалшивата и непокрита с нищо от десетки години резервна гущерова хартиика наречена валута и тяхната система/в това число и от ЕУ подобната валута евро, да затворим очите или направим илюзия каквато не е виждал на Баш бай Брадъра дето вижда всичко защото шпионира всеки и всичко за да го изнудва и манипулира. Хайде да си помагаме взаимно за да бъдем компетентни там където не сме и с това да сложим край на манипулациите базирани на нашата псевдо компетентност в която ни карат да вярваме за да паднем в собственният си капан от некомпетентност. Които е съгласен нека да даде своя глас, идеи, предложения, професионален опит като се включи анонимно в защитения чат/форум на Събудените БЪЛГАРИ от новото време.

Явно съвсем съм се объркал или неправилно разбирам значението на думите. Как едновременно ще си вън от системата и едновременно ще си ГАРАНТ? Стига са ни правили на луди. Писна ми да стабилизираме частните банки!

И ко стана ся, нали уж немаше да даваме паре. Дет се вика "не не, ама да". Тоа съюз става по зле и от Съветския.

Сега пък ще купуваме облигации на ЕЦБ.? Е неее някой освен тази затлъстяла бюрокрация и чиновници разбра ли нещо. Някакви нормални правила на пазара да има. Пускам си облигации за парното-да му мислят комшията и топлофикация

И за какво бе цялото "OXI"...

продължава....Тотална мизерия на болшинството от народа и привилегировано финансово положения на 10% от него. Бъдещето избира терминалите...

Нa гермaнските и френски бaнкери. Честито нa гермaнските и френски нaроди.

Гърция - нужна, уважавана и скъпа! България - ненужна, пренебрегвана и евтина!

Малка поправка - България е нужна, като донор, не е евтина, а направо е златна кокошка. За "пренебрегвана" заслужаваш и 10+

Така е. Гърците са си хаплави, но всички станаха и казаха НЕ. Колко от българите станаха и казаха НЕ. Нека се сетя НУЛА.

Ама друг път! Парите ще минат по моста, заобикаляйки реформите.

Някой може ли да ме светне защо Гърция получава за селското стопанство 5 млрд., а ние 1.2 млрд.? Предварително благодаря.

То само по тая линия да беше. Дори при селското стопанство е най-малко разминаването. От 3 десетилетия се храним с чужди боклуци, вместо поне вътрешния си пазар да заемем. От там - отрицателен търговски баланс и безработица.

Така е. Лошото при нас е, че който и да дойде на власт грижата за бизнеса включва само собствените интереси и на малка групичка заобикалящи ги мекерета.

Един от любимите ми разкази: Богаташ на всеки 4-и юли кани бездомник в къщата си и го угоява. След поредния празник и двамата влизат в болница, първия припаднал от глад (отдавна бил фалирал, но криел факта от срам), другия колабирал от преяждане (друг богаташ го бил нагостил богато, но той да не обиди приятеля си изял и неговата вечеря преко сили). Не че нашите са до там благородни, като тия двамата, просто са страхливи мижитурки.

Ако обявят Ципрас за природно бетствие - ДА помагаме Защото на Нас за всички наводнения за миналата година ни дадоха 2 милиона , колкото струва къща в Атина !

как никои не повярва в едно нещо-гарците никога не вращат пари, а все взимат !!!!!!!!!!!!!!!!! и така ще баде и след 1, 3, 5 години !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не стига, че ГЕРБ и компания ни натресоха да платим кражбата в КТБ, че увеличиха възраста за пенсиониране, че задържат МРЗ на обидно ниво от 190 евро, че се готвят да увеличат тока, че Борисов обеща 100 милиона за фонда на Юнкер, че взеха огромен заем от 16 млиярда и ни набутаха в ръцете на лихварите, сега и ще гаратираме кредит на фалирала Гърция, където МРЗ е 700 евро. Няма друг по-тъп народ от нас, щом търпим това. ОСТАВКА!

Оставка, ама трябва да се ходи пред парламента. Ама сорос не плаща и няма никой да отиде. Няма го сърцето. Смачкаха българския дух.

Всяка жаба да си знае гьола: Един взема, друг дава. Един играе, друг бива изигран. Един си живее живота, друг мизерства. Един слугува, на друг му прислужват. Така е било и така ще бъде. Вика му се естествен подбор по признака интелект. А нали той е прост, ние сме прости.............

генералът наш кихна първи 200млн. Сега ако е пич, ще обясни на партньорите, че ако всеки в ЕС даде същата сума като процент от БВП, ще се събере доста над сумата необходима за Гърция. После е редно да им натърти, че сме 6 пъти по бедни от съседите си и съптветно, ако има някаква справедливост в тоя съюз въобще, трябва и на нас да ни измислят един спасителен план. Ама за целта трябва и да изкомандва НСИ да спре да лъже, посредством стъкмиситката.

Гърците се забавлява с новата си пиеса и впечатлиха Света с нея; Западът плати представлението на Гърците; Ципрас и Сириза Станаха Новите 300++ спартанци; Българите пак тичат в Гърция; Българските Меринджей - Еничари пак режат глави За бъклгари няма нито работа нито пари ..... всичко си е по старому Балканите

От двадесетина години държава Гърция има само на политическата карта. Такава дефакто не съществува. Дойде времето гръцкия народ да научи истината.

Че има гръцки народ и гръцки бизнес. Бяхме на брой колкото тях и почти на техния жизнен стандарт. Сега сме 4млн по-малко от тях и 6 пъти по-бедни. Има ли държава България?

А България съществува ли?

Всички тролски тези се оказаха бошлаф. 1. Цпрас не падна. 2. Сделка има. 3. Парите потичат преди каквито и да е реформи (до понеделник ще гушнат 7 млрд). 4. България дава пари. Другите по-олигофренски опорни точки, като тази че сме "остров на стабилност", а ония са бедни и гладни, дори не си струва да бъдат споменавани.

Не могат да излязат на глава с гърците и решиха да установят мост между джобовете на по овчедушните в ЕС и кредиторите. Щото нито с кредитор нито с грък на глава се излиза, явно.

ПО КАКВО ИЗРАЕЛЦИТЕ И ГЪРЦИТЕ СИ ПРИЛИЧАТ И ПО КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ? ... - И ГЪРЦИ И ЕВРЕИ СЕ ПРОДАВАТ ЗА ПАРИ - КОЙЗАЕМ , КОЙ КАТО ЕВРЕИТЕ ОТ 3 МИЛИАРДА НА ГОДИНА ИМ ВДИГАТ АМЕРИКАНСКАТА ВОЕННА ПОМОЩ ОТ 3 МИЛИАРДА ДОЛАРА НА ГОДИНА НА 4.5 МИЛИАРДА ДОЛАРА НА ГОДИНА ........ ... - А БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРОГЕЙОВЕ ВИСЯТ ПО ПУБЛИЧНИТЕ ТОАЛЕТНИ ВЪВ ВАШИНГТОН И БРЮКСЕЛ И ПЛАЩАТ ДА ГИ ЧУКАТ :)))))

България: Опашка за 2 предни млека или за 4 кисели всеки ден = 2 Евра Без право на натрупване Гърция: Опашка пред банкомати за 60 еврра на ден с право на натрупване България срещу Гърция 1:30!!!

Върху курса на европейската валута спрямо долара далеч по-голямо влияние оказва приближаващото се повишаване на лихвите в САЩ, отколкото перипетиите свързани с гръцката дългова криза. На световния валутен пазар през последните дни се наблюдава спад на курса на еврото спрямо долара. Ако на 10 юли той е бил почти 1,12 днес се понижи до 1,08. Най-учудващото в това бързо движение надолу е, че то се случва на фона на успешните опити да се предотврати излизането на Гърция от еврозоната.

Те одобриха мостов заем, но Ципрас може да се отметне да го взима. Малко стил Путин... :))))

Виж сЯ, снайпер, мислят се за големи Гяволи, ама накрая нещо не им излизат сметките :) Ципрас и гърците се пенявиха, викАха ОХИ, пА клекнаха и се съгласиха на всичко, само и само от ЕС да се смилят и да не им врътнат кранчето. И с Путин е така - каза ли преди време, че ще врътне кранчето през Украйна след 2019 г. - каза, каза ли след това, че те ще продължат и след 2019 г. - каза! Какви газопроводи ще има и какви точно ще са условията на пренос на газ в ЕС зависи само от ЕС! Та всеки може да казва каквото си иска, когато основния ти кредитор или основния ти купувач е ЕС със неговите 550 милиона души, няма как да не се съобразяваш с него. За справка - Русия наброява около 140 милиона! (142 467 651 към юли 2014г., ако трябва да бъдем точни) БВП на ЕС за 2014 г. - 13,920,541,000,000 (около 14 трилиона) БВП на Русия - 1,175,000,000,000 (около 1,2 трилиона) БВП на Гърция - 179,081,000 (179 милиарда или 0,179 трилиона) Вождаш ли сега мащабите, когато ги измериш с един и същи аршин?

На Гърция никой не е отказвал пари. Миналата година с Украйна ни занимаваха, тази с Гърция. Може пък боко глупавия да ни изненада без да знаем с построено Белене, ЮП и за това да ни занимават с глупости.

Един бизнесмен на път за офиса си минавал покрай един просяк и му давал по 20 лева. И така в продължение на една година. На следващата година започнал да пуска по 10 лева в шапката на просяка. На третата по 5, а на четвъртата само по левче. Най-накрая просякът не издържал и го попитал: - Извинете, бих искал да ви попитам нещо. Вече четири години всеки ден пускате милостиня в шапката ми и с всяка година парите които ми давате намаляват. На какво се дължи това? Нещо бизнеса ли не е наред? - О не, с бизнеса ми всичко си е наред. Само дето когато започнах да ти давам милостиня бях ерген и затова ти пусках по 20 лева. На следващата година се ожених и за това започнах да ти давам по 10 лева. На третата година ми се роди първото дете, а на четвъртата година второто. Та затова започнах да ти давам по-малко пари, семейство трябва да храня. Големи разходи са това. Тогава просякът му се развикал: - Абе, ти да не мислиш че съм длъжен да изхранвам семейството ти бе?

че сме съгласни ! Нали дойдоха US танкова у нас,за да подкрепят подобни казуси...

Да го д.хаш ти и себе подобните ти! Когато ти се наложи, помоли се на кагебейсите, те ще са там, заради тебе. Ако не са, то ти го пожелавам да си те намерят ...... :))))))

"Да го д.ха" тази която те е родила без да е съзнавала какво прави и е пропуснала да ти даде елементарно човешка възпитание.

jizast

Става яко изнасилване на гърчолята. Чак ме дожалява за тях...

Не знаех,че си имал такова детство. С времето ще забравиш.

jizast

Както казах жал ми е за теб, но не мога да ти помогна, ще го изтърпиш Иначе научил си българския, но ще си останеш маляка...

Eдин добър пример какво представлява така наречената буржоазна демокрация - народът гласува на референдум 61% ПРОТИВ и 39% ЗА, но буржоазният парламент гласува ЗА окончателно - независимо народната воля. Демокрация...

ето! ти си комунистин, терорист, гаден трол, неправоверен антимерклерист, враг на свещенният съюз.... как не те е срам да дискриминираш правата на мършоядите, искаш и те да хранят децата си с български кремвирши ли бе, простак !?

В понеделник ще отворят всички клонове на гръцките банки, съобщи гръцката информационна агенция AMNA, която се позовава на източници в банковите среди. Ограничението за теглене на 60 евро на ден обаче остава. Според същите източници вложителите ще имат възможността да избегнат всекидневното ходене до банкомата, тъй като ще имат право да теглят наведнъж сумите за два поредни дни. Например ако даден вложител не е ползвал дебитната си карта за един или два дни, на третия ден ще има право да получи 120 евро от банкомат или гише. Мярката цели да намали опашките пред банкоматите, които са обичайна гледка след налагането на капиталов контрол на 29 юни.

Айде сега,всички дето плюете братския гръцки народ,се бръкнете в джоба и дайте по някой лев!Щете ,не щете!

брацкия гръцки народ ще си върне заема с лихвите до три месеца.

получавал ли си скоро от умрел писмо

Я да поясня, че путлерастите са изключително тъпи същества България внесе 100 милиона евро в Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ). А фонда от който се отпускат пари на Гърция е Европейския механизъм за финансова стабилизация (ЕМФС - EFSM). Във ЕМФС има натрупани 13,2 милиарда и ние там и стотинка няма да дадем. Но понеже е фонд на ЕС по устав ни питат дали сме съгласни, въпреки че там не сме внесли нищо. След 3 месеца в този фонд ще има 13,3 милиарда или със 100 милиона в повече за сметка на гърците. Тия 89 милиарда няма да се дадат наведнъж, а всеки транш ще изисква конкретни гръцки действия и ако ги няма се спира на мига всякакво финансиране. А самите пари ОСНОВНО ще покриват стари задължения на Гърция с ЛИХВИТЕ. Може да прилапат някой друг милиард, но всяка грешна стъпка ще им излиза през носа. В момента ЕС ги е хванал за топките и стиска яко докато им разширява задника за да не мърдат. Тя свободата е свобода, ама сиренето е с пари. Та за да са свободни гърците ще трябва да се научат да се грижат за хляба си с труд и усилия. Щото както е казал Маркс "свободата е осъзната НЕОБХОДИМОСТ"

какъв мач какви 5 лева. EU е пред политически и финансов колапс и вече е твърде късно за спасение

bira_more

Ясно че пак Путин ти виновен, ама сега да ти обясня някои неща - ние сме гарант. А Гърция както е тръгнало ще плати на кукуво лято. Като следствие на вината на Путин, ние като гарант - ще платим. Може Германия да не плати. Може и Англия да не плати. Ние ще платим. Но, ще е виновен Путин. Щото в края на краищата и Сириза всичките са агенти на Путин. И Путин изнася и корупция и олигархия. И за гръцката криза - Путин е виновен. М да, и за това как паркираме - пак той виновен.

Същите тези русофили, които до ония ден крещяха, че ципрас им е кумир, сега са върли противници на ципрас. Наистина русофилите на стават.

Да. ...де-факто Алексис бе подкрепен Не от неговите, а от Опозицията. .. Две от Основните Дами - хвърлиха оставка.

Е, дават се едни пари, за да могат да ги върнат в края на месеца. Това си е преструктуриране... ама поне да ни пуснат купони за зехтин..

Досега се пазеше в тайна от гърците, че са роби...вече им е позволено да го знаят. И помен няма да остане от досегашния им живот...узо и сиртаки ще останат красиви спомени.

сиртаки ще има само за меркел , като им дойде на "гости"!

в момента всички малки и големи фабрики за производство на чинии в европа са ма макс капацитет.голямото чупене на чинии продалжява.

Гейм оувър!

Не-не, Колега - просто Започнаха The HungerGames. (Извинете !)

С тия 86 млрд, все някак ще си купят малко сух лебец.

след това ще кажат че ЕС ги ограничава и ще го напуснат за да лавират в всички посоки. Щото не искат отново САЩ да им влезе в държавата и да си прави каквото си иска с тях. За тва до последно ще се борят.

Недейте, Колега ! - съберете каквото-Може от Рода и/или Crowdfunding. ...a че комшиите направиха Точно-Това - Ясно (и Сега ще им се ТаковаТаковата )

Какво по-голямо доказателство, че тия капути се ръководят единствено от личния си интерес и за плебса изобщо не им пука!

А трябва ли да им пука?

Изобщо не трябва да им пука, стига да са умници като теб и Мутрю! И.. бягай в лево и не ме занимавай със себе си!

Да даде ли България някакви гаранции камо ли пари на Гърция.

Точно преди изборите ни преджобват. Ако има поне намек за читава опозиция, тия ще си заминат скоропостижно.

Преджобването е по идея на Станишев. Нали преди няколко дни се пенеше пред световните медии. Ква опозиция, кви 5 лева.

Ами такава - читава.

2-3 путлурасчета повтарят една и съща лъжа по 10 пъти. Е, нито сме гаранти на нещо си, нито ще дадем и стотинка на гърците.

Вече кихнахме 100 млн. Ако си забравил. А лъжата , че е една и я повтаря един трол е вярно. Това си ти - герберския трол. А какво стана с другите ти опорни точки? 1. Ципрас ще падне от власт. 2. Сделка няма да има. 3. ЕЦБ няма да дава пари. 4. Гърция ще излезе от ЕЗ. ........

Къде е кихнал 100 милиона и за какво? И кво общо има Гърция с това? Опорни точки не съм имал никога, а такива неща не съм казвам напротив точно обратното казвах, че или Ципрас ще клекне и ще приеме дори по-тежки условия, или сделка няма да има и Гърция е аут от ЕЗ. ЕЦБ няма да дава пари, ДОКАТО Ципрас не клекне. Другото са твои путлерастки полюции. Само вие твърдяхте простотиите, че ЕС ще дава пари на Гърция завинаги и ще опрощава безусловно. Само вие тъпаците твърдяхте, че гърците са горди и няма да приемат условията. Само вие гниди обявявахте разпада на ЕС. Само вие боклуци пращахте Гърция в БРИКС. Сега пак само вие виете на умряо че сме били дали на гърците пари, което разбира се е пак нагла лъжа

ТОВА ВАШ ТИП НА РАБОТА !!!НАЛИ ПОМИЯ

Радвам се че ще плащаме гръцкия дълг ( родната мутрокация ще се ухапе по задника от яд че едни пари които може да открадне ще отидат в Гърция ) Радвам се че сте щастливи и не протестирате ( в Атина протестират ) Лошото ще е е като ни пратят да се бием в Украйна ( и АТО и ПравСек и сепататистите веднага ще разплачат майките на жалката ни армийка)

При комунизма е така- вземаш от Пешо за да дадеш на Тошо. Не се сърдете. Като свършат на Пешо парите, ще му мислим.

Сега амебата от Банкя ще излезе ли да обясни как за гръцките пенсионери БГ-продажниците намериха стотици милиони за няколко часа, а за великденските добавки за част от българските пенсионери бяха нужни месеци?

месеци, ама по цели 20 евро даде и се похвали веднага.

Бъдещето на една нация не са пенсионерите а младежите, които заради глупостта на пенсионерите стоят без работа и не получават и стотинка. Пенсионерите с ниски пенсии до един са комунисти и за държавата е най-добре да ги натовари на стари шлепове и да ги потопи в морето. Загубата ще е никаква.

само изрод може да напише това. дори и истинският скорцени не би го написал - ако наисстина занаеш кои всъщност е тои.

Ако някой ви дължи 1000 лева и няма пари да ви ги върне, ще му давате ли още заеми, за да ви връща заемите?

Ако позволите : - Взима се Съответния колатерал. Незабавно ! ...а за по-Нататъка - заем Връз заема, което като Краен Резултат - Надхвърля начално-Договорения. НО ! - при по-Сериозни условия.

Ако една мутра спечели изборите и навлече нов дълг и стотици хиляди българи емигрират, а той (мутрата) дава пари за чужди имигранти и "закъсали" съседи и "далечни съседи" (Украйна), ще гласувате ли пак за него (мутрата)? ДА, парадоксално, но факт. Колкото повече им го зачукват, толкова повече се кефят жителите на бананова Република Булгаристан.

Хайде да попитаме Това тези, които Би следвало да Са Мислещите у/за-у Нас ? (, Ако И да Е притесняващо-Ги Яко ;-)

Къде са българските журналисти да напишат: "Шамар в лицето на България"? Както английските написаха "Шамар в лицето на Британия"!

Не са им дали достатъчно копейки и стачкуват.

Ама те са във вечна стачка, бе човек.

Опитвам се да Ги попозадействам да Са участници в Срещите/уебкастите...

Гръцките комунисти се надяваха на копейки, но ще получат евра. Неведоми са пътищата Божии. Копейките са на мода само в булгаристан.

Абе бая по-витиевато Е, Колега... - парса - Ще им се даде. Евентуално. ..ама - Няма да има Такива заплати в Бюджетния сектор... ... Няма да има Такива бонификации за туризма... ... Няма да има Такива контракти за военните там... ... Няма да има Такива Лавинни разплащания в-брой/кеш А като Добавим - 23% ДДС и Систематичните Свирепи Обратни плащания - ... (Голямо гамото се заформя.)

2з% ама за готовите храни т.е. ресторанските храни , що не пишеш другите проценти 1з% за масовит стоки, 6% за лекарствата. бонусите за военните, бюджетните заплати - все неща които трябва да се случат и в бг. така че не чети евангелието както трол чете съкащи публикации