Пловдивската полиция получи нови пистолети "Валтер" и "Тейзър" (снимки)

Оръжията са част от взетите от ръководството на МВР мерки за подновяване на оръжейната система и оборудване на служителите с по-нови късоцевни оръжия

Обратно в новината

Коментари - Пловдивската полиция получи нови пистолети "Валтер" и "Тейзър" (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези електрошокови пистолети трябва да ги забранят, защото могат да убият човек. Има случаи на починали от инфаркт след като са ги раздрусали.

Не съм запознат, че да ги знам, но да не се купуват само заради марката. Май някой се оплакваше от Валтер, че му била четвъртита дръжката и неудобна. Може и да бъркам пистолета. Би трябвало да се купува евтиното ставащо или българско. Пистолетът хубав или лош, все става за убиване, дори да удариш някой с него. На Макаров, че е 9 милиметра го отчитаха като предимство, че е широк куршума, което действа като стопиране. Считаха че някъде 10мм куршум все ще срещне нерв и предизвика частична парализа и няма да може да отговори, ако и той има оръжие. Естествено по-малък брой куршуми, не наредени накриво и така нататък.

"електропреносими" ...?

И сега да ги лъскат подобаващо и да си ги носят със здраве, защото е публична тайна, че на полицаи е забранено да стрелят без изрична заповед отгоре.

Не ново оръжие, а нови хора и закони са необходими за МВР. Бият ги, газят ги, стрелят по тях и нищо. За да използваш това оръжие ти трябва по различен закон, закон който да те защитава при стрелба по престъпник и да те наказва когато си проявил своеволие. Това може да стане и с "Макаров" ама нали е руски, а пък и Валтер дава комисионни. А МВР се борело с корупцията, тоест със себе си.

A Hekler&Koch или Glog, кога?

с пръскачки на вода.

И за какво са им, като не смеят да ги използват?!?

Нека им разрешат и да ги ползват срещу доказаните престъпници, така както е е нормалните държави. А не да преследват десетки километри бандити, които откровено са огромен проблем за невинни хора. Нито да търпят обиди и посегателства над тях от всякакви отрепки. В любимата на доста българи Америка полицаят е недосегаем и ако бандит се приближи до него по-малко от ръка разстояние, той е вече директна мишена. Тук нашите полицаи ги унижават всякакви отрепки и те не смеят даже шамар да им ударят, камо ли да стрелят и обезвредят престъпника... Та, тези нови пищови май ще се вадят само на учебното стрелбище...

Е от тея 10 валтера зависеше победата над престъпността!

Със Здраве да ги ползват

Сега някой промит русофил да се обади и да каже "Макаров е по-добър, защо им е Валтер?".

А ТТ?

Да, забравих го, то също е най-НАЙ

Даже по по най. Може и по една тачанка на районно и русоробите ще са щастливи ;)

Ползваха се преди и унгарски ПП, но са забранени, че е нецентриран патрона без завъртането на в дулото да завърти куршума и при попадение се криви и прави гадни рани. А и пробивал полицейска бронежилетка. Прилича на малко като детска играчка, с най-дебело при пълнителя от примерно 11мм. Ползват всякакви и револвери има.

Колко глупости си изписал за унгарския АП - мани, мани...

Защо бе, мушморок, защо пишеш глупости за оръжия, които си виждал само в екшън филми... Питай когото срещнеш, но да е човек с опит, и ще разбереш истината за този вид пистолети, и стига с това надупване пред всичко западно... И да добавя, ние имаме наше производство на пистолети, автомати, пушки, и още много други оръжия. И нашата продукция е на много високо ниво, вярвай и се гордей, че и ние сме в първите редове на много високо качество оръжейна продукция.

Че той ПМ си е жив копиран Валтер ППК, бе... И е страхотен пистолет, както и Валтерът, при това е с по-мощен патрон. Заради фиксираната цев и свободния затвор е много точен и с ПМ или деривата му ЧЗ 83 правя повече десятки, отколкото девятки на №4 на 25 м. За носене, нося хеклер по ред причини, но макаровият е сериозна работа в правилните ръце.