Пожар изпепели 2 вагона на влак № 10 116

Два вагона от пътнически влак от Пловдив за София се запалиха и изгоряха, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Обратно в новината

Коментари - Пожар изпепели 2 вагона на влак № 10 116 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това вече почва да прилича на серия от саботажи. Трети влак се пали за сравнително кратък период от време.

Да , да -отново пожари ,а цените ги вдигнаха. Изглежда гори не където трябва....

разрухата на държавата е факт неоспорим, но защо нашите умници-политици се правят на загрижени и компетентни, този министър на транспорта е съвсем безхаберен, премиерчето - тоже и какво сега, народът да мре от глад, без лекарска помощ, без пари за отопление и лекарства, децата по улиците или барчета, в малките населени места работа въобще няма и въобще въпросът ми е какво още трябва да се случи, за да излезем на улицата като гърците, французите и др., за да ги изгоним от властта и да можем наистина да им търсим отговорност за наглостта, сега пак горял влакът, ами така ще е докато те пътуват с луксозни лимузини и не знаят къде и вкакъв вид е гарата например, само с голи обещания никога нищо няма да се постигне, бой и бой - това им се полага

До кога ще го търпят този некъдърен и корумпиран министър?Сигурно чакат цяла влакова композиция да изгори?!

Да ви прилича този пожар на един друг отпреди няколко месеца?Интересно какво ще кажат сегат специалиститеза тези неща.Едно само е добре сега -за разлика от предишния няма жертви.

В БДЖ е една малка трагедия! Очаквам още такива инциденти. Повечето влакове са стари и в лошо състояние. Ремонтират ги само криво-ляво колкото да вървят. Явно БДЖ се източва, ръководството им дрънка, че работи на загуба и чака приватизация...Пари за поддръжка на влаковете и инфраструктурата се отделят много малко. Преди години имаше скандал във вагоноремонтния завод. Не бяха плащали заплати на работниците няколко месеца, но в същото време дали 10 хилядарки за озеленяване покрай завода...

Много добре написано предложение, но по мое мнение за изготвянето на такава програма трябва първо да се формулират принципи и начални условия за създаването и.А те според мен не са много. 1.Забрана за всички политици, участвали в т.нар. преход, да участват в разработването и да заемат обществени постове. 2.Връщане на смъртното наказание. 3.Пълна конфискация на имущество, придобито по време на прехода. 4.Реви на всички приватизационни сделки и търсене на отговорност, а за вреди в особенно голими размери /напр. БГА Балкан, Кремиковци и др./-включително и смъртно наказание. 5.Отказв от принципа, че няма колективна вина. 6.Прочистване изцяло на съдебната система и въвеждане на извънаредно законодателство.

На мен пък скоро ми продадоха от БДЖ билети за несъществуващи места.......хич ги няма...

НИКОГА ВЕЧЕ С ВЛАК!!!!!!!

Добре сега. Прибирам се скоро и се чудя как да се добера от София до Плд и да остана жива. С кола ще ме убият на парвите 10 км. С автобус също е опасно, а сега и с влак не става. Незнам голямо мислене пада....

Това е само началото на това което са замислили да правят активистите на Д П С ! Целта на движението е да бъде унищожена България.

Много прости коментари са повечето!!!!! Аз се досещам ,че това са умишлени съботажи ,ЗАЩОТО имат интерес да откажат народа да пътува с влак,за да се ГУШКАТ автобусните фирми . Някой съветват приватизация на БДЖ,след което цените на транспорта въобще ще се вдигнат до небето от договорки м/ду монополистите(не че и сега не се вдигат, но по метода сокротце со благо) Ще стане така,че селяните няма да пътуват по-далече от селския кенев на двора,а гражданите ще бъдат принудени да посещават най-близкия МОЛ в квартала и да пазаруват по цени пак от монополисти! След като това стане СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА ще бъде (още сега е измислено) как да посегнат върху собствеността на жилищата, да ги вземат ,чрез принудително ипотекиране,като не можеш да си плащаш данъци,сметки,задълж и т.н. т.е да те оставят гол и бос на улицата и да им слугуваш за едната супичка докато в тая напрегната обстановка(недоимъка ражда вражда) някой не ти свети маслото, или сам пожелаеш в един момент като се замислиш какво все пак си бил и си сложиш сам КРАЙ. Ето до каде ни докараха и не се знае още колко и до кога какво ни очаква! Дано не съм прав в тая неблагоприятна прогноза,но нещата май на там вървят!

Koga shte izlizame na ploshtada? Vzeha ni parite i chestta, ostna ni dyrjavata, ako ia karame taka i shte zagubim i BG!

ЧИНИ МИ СЕ, ЧЕ СРЕД ПОЛИТИЦИТЕ И ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕРЯТ ПОЧТЕНИ, ИНИЦИАТИВНИ ХОРА, КОИТО ДА НАПИШАТ И ПРЕДЛОЖАТ ЗА ОБСЪЖДАНЕ ОТ НАРОДА ПРОГРАМА ЗА СПАСЯВАНЕ / ВЪЗРАЖДАНЕ НА СТРАНАТА. ТЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИНЦИПНА, НО ВСЕОБХВАТНА И СЪЩЕВРЕМЕННО КОНКРЕТНА В ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ И СРОКОВЕ. ТОВА СЛЕДВА ДА СТАНЕ ВЪЗМОЖНО СКОРО (НАЛИ ВСЕ ПАК ВЕЧЕ СМЕ СКЪСАЛИ С БИВШАТА СИСТЕМА, НАЛИЦЕ Е ДОБРИЯТ ЧУЖД ОПИТ, ПЪК И ИМАМЕ ГЛАВИ НА РАМЕНЕТЕ!), ЗА ДА СЕ ПРЕЦИЗИРА И ОБВЪРЖЕ С ПОДХОДЯЩИ ХОРА ЗА НЕЙНОТО РЕАЛИЗИРАНЕ, ПРЕДИ ИЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБИРИ. НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОПУСКА МНОГО ВАЖНОТО ОБСТОЯТЕЛСТВО, ЧЕ СЕ КАСАЕ КАТЕГОРИЧНО ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, КОЕТО ДА ПРЕНАПИШЕ ВЪРХОВНАТА ЗАКОНОВА БАЗА ЗА ВСИЧКО СЛЕДВАЩО. ЗА МНОГО ОТ ПЪРВИТЕ НЕИЗБЕЖНИ СТЪПКИ ВЪТРЕШНИ РЕСУРИ ПО ПРИНЦИП ИМА (ЩЕ ДОЙДАТ И ОТ МНОГО КОНФИСКАЦИИ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА ...), А И ЕВРОПА, ОСВЕН С ОСНОВАТЕЛНИ КРИТИКИ И МНОГО АКЪЛ, СЪЩО МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ. ПРИ ВСИЧКО СЛУЧИЛО СЕ СЛЕД 9.9.'44 И 10.9.'89 ПОВЕЧЕ НЕ БИВА ДА СЕ ОТЛАГА ГЕНЕРАЛНОТО СКЪСВАНЕ С МИНАЛОТО И КРАЯ НА БЕЗКРАЙНИЯ ПРЕХОД, ЗА ДА ПРЕСТАНЕМ ДА РАЗСЪЖДАВАМЕ (ПО ПРИНУДА И ОТ МАЛОДУШИЕ!) НИХИЛИСТИЧНО ЗА ПОДАРЕНАТА НИ ОТ ГОСПОД БОГ ЗЕМЯ, А И ДА ПОЗВОЛЯВАМЕ НА МНОГО ДАЛЕЧ ПО-НЕДОСТОЙНИ ДА НИ РАЗМАХВАТ ПРЪСТ И ОБИЖДАТ. В НАШИЯ СЛУЧАЙ СПАСЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ И НАЦИЯТА Е ДЕЛО ПРЕДИ ВСИЧКО НА САМИТЕ НАС. НА ХОД СА ВСИЧКИ ДОСТОЙНИ ЛИДЕРИ И НЕОПЕТНЕНИЯ ПОТЕНЦИАЛ НА СТРАНАТА И НЕЙНИЯ ПРЕКАЛЕНО ДОБЪР НАРОД.

ШЕФКАТА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ КАБИНЕТ НА МУТАФЧИЕВ,ГОСПОЖА ПОЛКОВНИК ПЕПА МОЛЛОВА СМОЛЕНОВА ДА НЕ ПИШЕ ЩУРОТИИ ПО ФОРУМА ..

ЧАК СЕ ЧУДЯ ТОЛКОЗ ЛИ НИ Е КЪСА ПАМЕТТА КАТО НАРОД.СЕГА ВЗЕМЕ ДА НИ КАЖАТ ,ЧЕ ВЛАКА ГО Е ЗАПАЛИЛ САМИЯТ ПРОМЕТЕЙ

ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ,ВЕЧЕ ВСИЧКИ,ПОВТАРЯМ ВСИЧКИ ПОЛУЧИХМЕ ОТГОВОР КАК Е ИЗГОРЯЛ ВЛАКЪТ СОФИЯ-КАРДАМ.МРЪСНИТ ЛЪЖЦИ И РАЗНИТЕ МУ ТАМ ЕКСПЕРТИ ГЛЕДАХА ДА СИ ИЗМИЯТ РЪЦЕТЕ ОТ КРЪВТА НА ЖЕРТВИТЕ КАТО НИ ПРОБУТАХА ИСТОРИЯТА СЪС ЗАПАЛКИ И ДЕЗЕДОРАНТИ!!!ВРЕМЕ Е БЕЗОЧЛИВИТЕ ПОЛИТИЦИ И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ ДА БЪДАТ ДАДЕНИ НА СЪД ЗА ГРЕХОВЕТЕ СИ!!!!!! ИСКАМ ВЪЗМЕЗДИЕ!!!!

Подайте оставки и си вървете по живо, по здраво!

prosto n9mam dymi kakvo pravitelstvo kakvi ministri - plashtash si syper skapo, ne zabravaite 4e samo predi mesetz vdignaha tzenite neznaino po kakvi pri4ini mogebi izvestni samo na praviteslstvoto i v sashtoto vreme neznaesh da li shte stignesh giv za tam za kadeto si tragnal sled kato si im platil yyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

При Коритаров шефа на БДЖ най нахално излъга че не са могли да оведомят другият влак, защото бил тръгнал вече от гарата, но не било опасно защото той се бил движил в другата посока. Добре, че едно момиче което е било в влака се обади и каза че това е долна лъжа и, че влакът се е движил ЗАД ТЯХ НА СЪЩАТА ЛИНИЯ!!!! и пътниците са го спряли на 100 м. с ръкомахане и други сигнали. Нека някой който е бил в влака да ни каже дали това е истина и ако е, това е истинско престъпление от страна на некадърниците от БДЖ.

Пътувайте с БДЖ,това си е чист Сървайвърнакрая един ще оцелее само един и това ще е наглия министър на транстпорта.КАкво още трябва да се случи за да си отиде той и цялото правителество???????

Защо пак някой трябва да ни е виновен, а не погледнем в собствения си двор! Колко от драскачите тук могат да кажат, че не са ставали свидетели на запалване на ел. контакт в собствения си дом. Ами и в този шкаф може да се случи-хлабава кабелна обувка и нагряването е готово. А като се има в предвид,че някои от пътуващите използуват тези шкафове за кошче за отпадъци и ето ти пламнал целия вагон! Че трябва да има подмяна на вагонния парк на БДЖ е факт неуспорим, но дано този инцидент ускори замяната на всички руски мотриси с новозакупените от Германия! Наистина е привлекателно да търсим във всичко конспиративни нотки, но мисля, че този случай не е такъв! Колкото до цялостната безопасност на ж.п. транспорта в нашата родина мисля, че компететните институции си гледат съвестно работата! Пътуванет с влак е незабравимо преживяване )))))

Дами и господа, Не ви ли е ясно, че е дошло време да се превратизира и БДЖ? Само че да е по-евтиничко!

Защо пак някой трябва да ни е виновен, а не погледнем в собствения си двор! Колко от драскачите тук могат да кажат, че не са ставали свидетели на запалване на ел. контакт в собствения си дом. Ами и в този шкаф може да се случи-хлабава кабелна обувка и нагряването е готово. А като се има в предвид,че някои от пътуващите използуват тези шкафове за кошче за отпадъци и ето ти пламнал целия вагон! Че трябва да има подмяна на вагонния парк на БДЖ е факт неуспорим, но дано този инцидент ускори замяната на всички руски мотриси с новозакупените от Германия! Наистина е привлекателно да търсим във всичко конспиративни нотки, но мисля, че този случай не е такъв! Колкото до цялостната безопасност на ж.п. транспорта в нашата родина мисля, че компететните институции си гледат съвестно работата! Пътуванет с влак е незабравимо преживяване )))))

ПЕТЪР МУТАФЧИЕВ ПО ИЗВЕСТЕН КАТО ПЕТКО ГАЙДАТА НЕ СТАВА ЗА МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА .

ТЕЗИ РИЖКИ ЕЛЕКТРИЧКИ СА АБСОЛЮТНИ ТРОШКИ .ЦЯЛА ЗИМА БЛОКИРАХА ОТ КОНДЕЗАТА НАТРУПАЛ СЕ В ЦИЛИНДРИТЕ ЗА СГЪСТЕН ВЪЗДУХ И ЖЕПЕЙЦИТЕ ГИ ПОДГРЯВАХА С ФАКЛИ НА ГАРА ВАКАРЕЛ ВКОЙ ВЕК ЖИВЕЕМ МИНИСТЪР МУТАФЧИЕВ.

I toq Monov e kato drugite-NEKADARNIK!!

Докато усвояват парите под формата на бели вили кацнали на морския бряг,и хижички във планински градчета ,господа началниците от БДЖ,и правителството и парламента ЩЕ ГОРИТЕ ПО ВЛАКОВЕТЕ,И ЩЕ ХОДИТЕ ДА СИ ТЪРСИТЕ ЖИВОТА В ЧУЖБИНА. В БЪЛГАРИЯ НЯМАТЕ ШАНС ДА ОЦЕЛЕЕТЕ!

Еми събудете се, ама наистина, стига само цвилите по форумите.

Срещу увеличените цени на билетите БДЖ предлага нови и незабравими атракци на пътуващите-ад под небето и умирай трудно.Или пак дезодоранти и парфюми са гърмели?Може и някой да е пушил?

Едно от нещата които ме правят евроскептик, тоест скептичен към ЕС, е че ни приеха да им станем член. Ако бяха толкова велики, мъдри, принципни и т.н. България няма място там, ние по твърде много показатели сме страна от 3-тия свят. Влакове на по 100 години, порутени стадиони, които и като са били нови са представлявали пълна трагедия, нашите стадиони са олицетворение на социалистическото безумие в архитектурата(за справка стадион Берое). Нямаме свестни пътища, нямаме почти никакви магистрали, абе доста неща си нямаме. Да, даржавата ни е трагедия, но щом ЕС ни приеха, значи и те са трагедия всъщност. И реално с нищо не са ни помогнали. Тия милиарди евро фондове дето ще ги получим за 7 или 10 години, като извадиме общата сума от годишната ни вноска за членство излиза, че за 7-10 години от ЕС реално ще получим не повече от 3-4 милиярда евро. Сами сметнете това по колко реални пари на година прави за тоя период. И как с тая парична помощ която излиза дефакто нищожна искат от ЕС да ги догоним поне малко дори? Като прибавиме, най-общо казано разбира се, че 50% от евро фондовете отиват при мафията и мутрите, а другата половина ще ни ги спрат заради това, то излиза, че всъщност ние субсидираме ЕС с годишните си вноски за членство от по няколко стотин милиона евра. Също така ЕС са много добре запознати с цялата схема, който си мисли, че те не са знаели предварително за това, че парите от фондовете ще ги налапа мафията е пълен наивник и верващ в светлата демокрация и в светлите демократи от ЕС. Мфиотите-чиновници-б от ЕС узакониха, легитимираха и субсидират родната мафия, това е истината. Сами трябва да се избавим от мафията, понеже ЕС нямат никакво намерение да го правят, по простата причина, че гарван гарвано око не вади. А след като се избавим от нашата мафия, незабавно ще трябва да излезнем от глобалната бюрократично-чиновни структура наречена ЕС. ЕССССР!!!

Ето за това ЕС ни спира парите - докато българските избиратели не разберат, че в деня за избори трябва да мислят 100 пъти за кого ще гласуват. Гласувахте за Царя, за ДПС, и за комунистите? Много добре, обаче всяка глупост си има цена! Складове ли не се взривиха, влакове ли не изгоряха, отвличания ли не бяха, деца ли не умряха от глад по домовете ... А през това време министрите от правителството правят: 1. Пият си ракията с престъпници (Р. Петков); 2. Купуват си супер скъпи дрехи, обувки и чанти (Е. Масларова); 3. Нямат си и идея с какво се занимават (министъра на транспорта). Като капак на всичко една част от президентските съветници ги убиха, друга част пък окрадаха безочливо милиарди от еврофондовете. Много ли ни харесва цялата тази неприкрита наглост? Отговорът на този въпрос ще го разберем в деня на изборите. Мен лично вече нищо не ме учудва, туко виж българинът ги избрал и за втори мандат тези хубавци ...

май не вагон , а локомотив е запален...

Пускайте БДЖ на търг .. стига сте смукали като пиявици от Държавата, отнашите пари ... не се ли налапахте, не си ли взехте достатъчно ... ВЕЧЕ УБИВАТЕ хора с ВАШИТЕ БЕЗРАЗСЪДНИ ДЕЙСТВИЯ ... Писна ми да живея в тази скапана Държава, където МУТРИ управляват всичко, до което се докоснеш ... където не може да си потърсиш правата, защото или те пречукват, или те отвличат, или те убиват само когато си подадеш главичката и наддадеш глассс !!!

ot kakto se zapali vlaka v koito imashe jervti na sashtot mqsto pisaha 4e do sega ima kam 5-6 podobni inchidenti s opiti da se obarne vlaka tova na kakvo vi zvu4i na slu4ainost li ?????

нема какво да се лъжем,виновни са ни оправниците ,защото всеки си гледа как да си напълни джоба,а не да се върши некаква работа или да се потдържа нещо за което са отговорни .Па после ние пътниците сме виновни че използваме дезодоранти или пушим.Всеки вън които не си върши работата.В БДЖ анархията е пълна.

ami kak e vuzmojno v takava durjava da ima biudjeten izlishuk ?!

Незнам какво още трябва да се случи за да се вземат мерки!

Всеки коментар е излишен, всяко оправдание ненужно Слава Богу, че няма жертви. Боже пази България !!!

Не се учудвам, всички пътуващи с влак знаят, че вагоните са на по 40 години поне, и то само леко и козметично обновени. Е те не са правени да се ползват вечно все пак. Убеден съм че няма умишлени палежи, въпреки че по-интересно звучи ако има някаква конспирация.

Какво още има да стане за да се промени нещо.... Не ми се иска да предричам...

Как така се пали табло, ако не е пипано в него. Хванете атентаторите, некадърници нещастни.

Д О К О Г А ???????????

Добре,че няма жертви.Железопътният транспорт е екологичен транспорт.Но в тая страна почти нищо не се прави за железниците.Вагоните трябва периодично да се подменят с нови.В страната си имаме и вагоностроителен завод.Сега мисля ,че се нарича Трансвагон -частно дружество.Заводът е румънски.Но като всяко приватизирано предприятие и това сигурно не работи нито за БДЖ,нито за българския пазар.

kfoto 6te govorete,vlaka si ostava nai-sigurniqt transport, 2 se zapaliha za 20 godini,a po pati6tata umirat po 1000 4oveka na godina,a da ne govorim kolko ostavan invalidi, tejki i leki telesni povredi....

Трябва реформа на железниците. Всичките мърльовци на високи постове, дето само си сединкат в кабинетите и чат пат изръсват по някоя лъжа - out ! Нашите железници са срам за страната ни. Нужна са много ама много големи промени и то жестоки и веднага.

То и за пожарни няма пари. Да беше видял как окапаха на пожара една по една старите трошки.

абе,каде го намериха този Христо Монов?пълен некадърник.няма нищо общо с железнизата.за капак и заплатите започна да бави.

Да бе, елоборудването се запалило - глупости. Абе, вие за идиоти ли ни мислите?