Бебе почина при домашно раждане в пловдивско село

Новородено е починало при домашно раждане в пловдивското село Иван Вазово. Трупче на новородено момиченце пък е било открито в Кърджали.

Обратно в новината

Коментари - Бебе почина при домашно раждане в пловдивско село | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как може в 21 век хора да смятат,че е хубаво да се ражда вкъщи,разчитайки ,че Бог ще ти помогне?Трябва със закон да ги забранят тези секти!Не стига че промиват мозъците на хиляди хора,ами така нелепо да загине тази душичка!На интервюто тази майка звучеше напълно луда.

То и твоя мозък е промит, ама в друга посока

Поне се обоснови,не само да плюеш.Все ще се намери някой да те обиди,и то без доводи,без нищо!

Не се споменава, че майка й е починала в болница преди 10 год от Хепатит-С. След този случай (вероятно е имало и искане на пари, лоша хигиена и лошо отношение към болната) тя вече не вярва на лекарите. Също не се споменава дали има здравна осигуровка и може ли да си позволи да плати неплащана здравна осигуровка за няколко години, медицинската помощ за раждане и допълнителните пари на ръка за лекарския екип... Медицинската помощ в България отдавна не е безплатна и не всеки може да си я позволи... остава да вярва и се надява на помощ от Бог... Случая на родилката в Тетевен и лекарката, която драла родилката с нокти и карала сестрите да сядат върху корема й, а роденото бебе почина.... май бързо се забрави, а лекарката още не е осъдена... потърсете на Интернет за "Тетевен лекарка драла с нокти родилка"... Да, родилката няма доверие в българското здравеопазване, но кой ли вярва на български лекари след случая в Горна Оряховица и живото бебе сложено във фризера? Да, нямали кувьоз в болницата и трябвало да поискат да докарат с линейка от друга болница където имат, а без това при преждевременно раждане бебето няма шансове, особено след като го сложат живо във фризера... накрая на лекарите им се размина с няколко петорни експертизи... За отчетите, че болниците бъкат от инфекции и хората умират след престой в болница май не се споменава... потърсете на Интернет за "болниците бъкат от инфекции"...

ВСИЧКО Е БОЖА РАБОТА,НО СПОРЕД МЕН ТОВА ДЕТЕНЦЕ МОЖЕШЕ И ДА Е ЖИВО ПРИ РАЖДАНЕ В БОЛНИЦА!!!

Според мен да раждаш вкъщи,без лекарска помощ и в стерилна среда,си е престъпление и нехайство за твоя и за живота на бебето.Още повече,ако си от някаква секта.

Циганките раждат без такива екстри като "проследяване на..." Имат по 4-5 деца ,без пропуск. Всички се раждат в родилен дом. А на 37 години са баби барем на 6-8 внучета. Е , не са художнички...

Не е ли време всякакви секти да се забранят и да се преследват от закона? Каква е тази художничка, която отрича достиженията на съвременната наука и медицина? И едно дете не е само собственост на родителите, но и на обществото. Това е живот. За това майката трябва да бъде съдена за убийство.

По принцип си прав. Но да го погледнем от другата страна. Майката е куку, шанса детето да е като нея или да го прихване като нея е 75%, и то при положение, че бащата не е перко. Станахме свидетели на еволюционния метод за борба с грешките наречен "естествен подбор". Понякога, а да не кажа и винаги, еволюцията си знае работата.

Това е трагеия.Да почива в мир малкото човече.Не сме в 17 век,когато се ражда на полето и което оцелee....Още повече първа бременност на тези години..

На 37 години с първо дете и даже не извикала акушерка. Абе смахната работа.

Висока е гаранцията. Вие сте от овчата порода на майката май......опасна работа.

Щото ти лично я даваш гаранцията може би? Докат лекарите не са лекари ми овчари или инквизитори облечени кат лекари такова ще е положението.

Ти на колко год.си и какъв пол,та пишеш такива глупости??

ЗАщо е отишла в болница след "случая"? Виж, има едно нещо, казва се "вероятност". Каква е вероятността да се случи нещо? На 1000 новородени в болница колко умират? И на 1000 новородени в "домашни условия" - колко оцеляват? Сравни тези цифри и те ще ти покажат "вероятността". Това е. Не зная дали ще успееш да ме разбереш. И да - родител съм. Жена ми роди в "Майчин дом" в София. И да - имах притеснения как ще протече всичко. Защото винаги има вероятност да се случи "нещо".

Точно. И то когато майката е на 37 години. Редица усложнения могат да се избегнат в болница и не могат да се избегнат в къщи. Тази поне да беше извикала съседката или някоя с повече деца да помага. То ако с един курс се ставаше гениколог хората нямаше да учат 6 години.

По селата освен стари баби май други хора няма... може да е нямала съседка или млада баба, готова да помогне... Колкото до "селската болница" в селото, може наистина да е било отвратително място за раждане... а когато започне раждането, не винаги е възможно раждаща родилка с "дете на път" да се транспортира...

Майката каза,че лекарският екип е отказал да изражда бебето вкъщи.Тях защо не ги разследват?Все пак това е спешно състояние. И прокуратурата дали е толкова бърза,когато почине бебе или родилка в болница?За онази лекарка от Тетевен още се точи делото и накрая ще излезе невинна.

В къщата на майката има ли апаратурата и стерилната среда, в количество и качество каквито би имало и в най-мизерната болница? Много ясно, че екипа няма да приеме да работи в такива условия. И най-малката купчинка с гов*а след това ще е в тяхната градинка. А сега перката, ще си поеме последствията от липсата на мозък.

Те това е най важно гат видиш жена да ражда. Първом баш по ганьовски манталитет да прецениш какви ще са рисковете за собствената ти градинка, вместо да се втурнеш да помагаш, кат нормален човек.

На Запад е нещо нормално да се ражда в къщи само с помощ на акушерка (има мрежа от подготвени акушерки, които помагат за раждане в къщи), само в специални случаи жените отиват до болница. Потърси на Youtube за "giving birth at home" "birth in nature"... не е препоръчително за гледане от мъж със слаби нерви... Отделно при започнало раждане и "дете вече на път" понякога е невъзможно да се транспортира родилката до болница... Случва се често родилки да раждат в кола, самолет,... понякога е невъзможно да се планира раждане...

Колкото до лекаря дошъл с линейка да помогне на родилката - накарал ги е да подпишат, че се отказват от превоз до болница и си тръгнал... след 5 мин бебето се родило омотано и задушено в пъпната си връв... Доколкото се разбира при започнало раждане и невъзможност за транспорт на вече раждащата родилка, отказа на лекаря да помогне е престъпен!!! Независимо от подписания документ, това си е престъпление по служба...

Циганка най вероятно

Г-не, става дума за 37-годишна ХУДОЖНИЧКА, за която това е първо дете!!! Не знам на кой свят тази жена би могла да е циганка, но не й на този.

Уау, написано с големи букви, трябва да ни втълпи супер важност ли?

Защо не е отишла в болница ??? Защо го е родила сама ?? Какво като е ХУДОЖНИЧКА?

Това както и да го погледнеш си е предумишлено убийство. Като не вярва на българските лекари, да е отишла да ражда в чужбина. А ако не вярва на лекарите изобщо, ами нека да полежат тя и съпругът й в затвора.

Глупавият човек си е глупав и без влиянието на врачки и екстрасенси. На него никой не може да му помогне. Мошенници винаги е имало и винаги ще има, но вината е в тези, които им вярват.

После се сърдят, че им викат лош материал! Ебаси простите хора, ебаси чудото!!!!!

На смъртта на бебето ли се хилиш?

37 годишен кукундрел!

Бог да прости детето! Само то не е виновно! Но в това семество е нямало шанс да оживее!

не само че не е забранена, но си имат партия и ще участват на изборите 2016. руска секта. За да не са ги затрили от лицето на Земята, означава единствено, че част от сумите, които малоумниците им даряват и приписват апартаменти, отиват директно в офшорната касичка на Пут-кин.

Време е за хаповете. Айде бъди добро момче и ги изпии

Още една кандидатка за Дарвинова награда.

не и нашата църква

Тая що не вътворена в специализирано заведение за психично болни и бързо изоставащи. Бати безодговорнитр, но "удохотворени" хора

Тази трябва да няма повече деца. Не вярва на докторите ама после са е закарали в болница .Ами и нея да бяха оставили на произвола на съдбата .

Подобни дебили трябва да ги съдят за убийство на здраво и доносено детенце.

До къде е стигнала работата - поради липса на доверие на медиците. А не са малко тези които нямат доверие. Защо ли е така. Дали причината не е до голяма степен в лекарите.

Що не вземеш да провериш, вместо да се питаш ? Е.и им .... на докторите. Я запретни ръкави и изроди булката! Или пък си врътни една операция. Ако се получи, подкарай и комшийката. Що пък не ? Доктори...доверие... Айде сиктир.

А за врачки пари намирате, а?

Aaaa, тези са от съвременните 'свръхинтелигентни" създания, модели и творения на също толкова свръхинтелигентни демократични общества, които ядат само треволяк, раждат в оборите, ползват услугите на не по-малко шизофренно променени були/нарекли се ДУЛИ/ и са много "еко" , "био" и подобни други дивотии.. Да, ама не ! Господ грешки прощава, но глупости - НЕ !

Болната от простотия не се чувства виновна - каква изненада.....

Със сигурност се чуства виновна!

Минусите не са нищо. Вземи се прегледай.

"...бебето е починало от измръзване". Един надежда за живот - изхвърлена да угасне. Една наивна и искрена бебешка усмивка по-малко.

На 37 първо раждане.... жена ми на 37 имаше 2 на 8 и 4 години, ако я бях оставил още щеше да си "живее"( така разсъждаваше като се запознахме, да си поживеела)...та и тази така, ама и мъжът и е улав та улав, да съсипят първородното си дете.... няма такива олигофрени

И на база на какво, смея да попитам, вадиш тия генерални заключения?! Идейка поне имаш ли, как се справят хората в днешна България, без здравни и т.н.?!

Проследяването на бременност и раждането в България са БЕЗПЛАТНИ!

Жената не е циганка, за сведение, а българка! Може да е имала проблеми със зачеването на дете, а се знае, че нейната майка е починала преди 10 год "в болница" от хепатит С... Как да има довери на докторите след тази смърт? А медицинската помощ в България не е безплатна - докторите направо изнудват пациентите - ако до утре не оставиш толкова пари под изтривалката на вратата, твоя близък го пиши умрял...

факт, циганките въобще не ги броят.

Как да имаш доверие на себе си и на мъжа си, след като детето ти е умряло при раждането у дома, което сам си си избрал? Сега по твоята логика да я чакаме да се самоубие ли? Тая и мъжът и са за диспансера и затвора.

Малко простееш да ти кажа. И аз родих първо на 35, после на 38, а предното десетилетие вярно си го изживях добре -изучих се, установих се финансово и си намерих мъж на когото не лежа да ме храни а го ценя просто защото го заслужава. Пък ти си вервай на твойта жена какъв си и незаменим водач

На 37 ... първо дете ... да очаква усложнения е най-нормалното нещо. Като чакат почти до критическата, поне да раждат със секцио.

Не живеем в 15-ти век. При нормални медицински грижи жената може да роди и в по-късна възраст. Това, че точно тази е решила, че е над тия неща, е проблем при нея, а не като цяло при жените над 30.

Друго си е да роди на 12 години ! Здравият женски организъм може да се справи с бременност на тази възраст и това не е мода. Въпросът е в отношението към децата и проявената отговорност, която започва от мига, в който се родят..в случая такава липсва

Руска секта била убила мъника е посланието на новината. Дир не уточнява, че в Русия сектите са забранени, но намеква за вината на сектантска Русия. И мълчи като ... за все по-агресивното "отбранително" настъпление на НАТОвци.

руска СЕКТА в България? стига де... само иеговисти, адвентисти и други мормони се разхождат по улици

изгонени от Русия и Китай американски секти... и от САЩ, но от там са демократично изгонени. вижте името на шефа.

Човек, който не вярва в Бог, вярва на всичко останало. Най-големите атеисти, отричащи Бог, са дъновист, вангисти, чести клиенти на различни ясновидци и екстрасенси.

Отдавна не бях чел такава простотия. То и за това явно се иска акъл.

Как човек да има доверие на държавата, когато от край време и всеки ден предава гражданите си ? Лъгаха ни комунисти, демократи, монарси, лъгаха ни за чернобил, за Европа, за храните, за лекарствата ...Официалната Държавна Власт. Неотдавна ползваха пенсионери за опитни мишлета - "лекуваха" ги с експериментални американски лекарства, без да ги уведомяват за това - и това е само официално публикувана информация, а какво още е станало което не знаем ? От къде да знаем дали не правят експерименти и с бебета, и не само експеримент ами и кой знае какви умишлени бесовщини ??? Родителите трябва да имат правата да решават как да раждат, на какво да учат и как да възпитават децата си. Държавните управници са се доказали като най-големите злосторници и не трябва да има неограничена власт.

Много минуси бе конспираторе. Явно много зорко следят коментарите на такива като теб.

раждането е първия етап на естествения подбор, няма защо да го улесняваме, стремежа за запазване на новороденото на всяка цена напълни света с изроди, имбецили и мутанти

В дома си!Над з0г!За музея ли се пазихте?Има си име-възрастна първескиня!Ригиден мек родов път и неподатлив костен родов път!Прекарани гинекологични инфекции,хормонални смущения,увредено общо състояние,аборти,итн.!Ужас за акуширащия!В началото дирижирано а след това сецирано раждане!Марш в болниците откачалки!

щом и идва, защо пък да не ражда, ако можеш роди и ти, никой не ти пречи

37 г. е млада възраст. И 60 годишни раждат, при това успешно.

За сведение нито са ме дирижирали нито сецирали а родих за пръв път на 35, отне 45 мин и три контракции -в болница обаче. Аман от специалисти и познавачи на женската природа.

Дърти, млади..раждат хората. Проблема е че оцеляват баш такива кат тебе..с ментална недостатъчност.

А може би е искала да се отърве от бебето без да буди подозрения. Руската секта е по-скоро измислица на дирника.

ЗАЩО НЕ Е БИЛА НА ОТЧЕТ, ЗАЩО НЕ Е БИЛА СЛЕДЕНА, ОБГРИЖВАНА И ЗАЩО НЕ СА Й ПРАВЕНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ РЕДОВНО, ЗАЩО НЕ Е БИЛА КОНСУЛТИРАНА, ПА МАКАР И ПРЯКО ВОЛЯТА Й????ЗАЩО ????ЗАЩОТО НА ГЕРП И АМЕРИКАНСКИТЕ ИМ ПАРТНЬОРИ НЕ ИМ ТРЯНВАТ БГ ГРАЖДАНИ.

бръмбарче торно , тези ненормалници е по добре да не се размножават !

Ми щото НЕ е искала. Насила ли да я преглеждат и проследяват???

90 % от деформираните откачалки на костов и радан са поклонници на анастасия,йехова,дънов,4 лапи,вегани пидали ,лезбийци ,дроги,кучелююбци,кришнари,екосбърканяци и вся осталая сволоч от нпо!

все пак руска секта! нали??

майката родила в къщи не се чувства виновна?!!! защо наричате майка това недоразумение? майка е жена която се грижи за детето си ! в случая дете и грижи липсват!!

Добре де, как не ви е срам да сложите в една и съща статия два случая, които нямат ама абсолютно нищо общо. Наистина, ако беше починало бебето в болница, кой щеше да е отговорен? Само не ми казвайте лекарите. А ще спекулирате ли с причините довели до смъртта в този случай?

я обясни пак

руска секта?? че на пет шести от руската територия се ражда точно тъй, по домашно му!

Тъпи хора, съдете ги за убийство тия двамата нещастници.

В интересни времена живеем - все повече хора почват да мислят, че напредъкът на медицината е нещо лошо и не е необходимо. Всички повтарят как майката природа си знаела работата и не било нужно да човекът да ѝ се меси. Явно това е един от резултатите на напредъка на обществото - когато си нямаш реални проблеми, почваш да си създаваш сам такива и да си измисляш аматьорски решения.

При раждане имаше ли избор на екип. Ако беше починало в болница нямаше да има виновен.

Когато стане дума за домашно раждане, веднага са дава за пример Холандия. Защо трябва да се развява като знаме домашното раждане в Холандия? В никакъв случай не значи, че това е най-добрия вариант за майката и бебето!!! Запомнете го! Раждането е естествен процес, но е непредсказуем.За минути могат да се появят усложнения, които само светкавична лекарска намеса може да предотврати да не се превърнат в трагедия. Пример: ако плацентата се отлепи преждевременно нямаш 10 минути нито да чакаш линейка, нито да издържиш транспорта до болницата.Досещате се какъв е изхода .....

amche regamentiraite go be