Коментари - Реститути заградиха част от централния площад в Пловдив | Днес.dir.bg

Реститути заградиха част от централния площад в Пловдив

Голям парцел от централния площад на Пловдив е ограден с телена ограда с надпис „Частен имот“.

Обратно в новината

Коментари - Реститути заградиха част от централния площад в Пловдив | Днес.dir.bg

Коментари

Че нямаме държава и закони като хората е факт. Ако турците тръгнат да си търсят наследството и то в центъра на Пловдив, какво ли ще стане. И този "собственик " с оградата ще мига на парцали и ще си ходи.

Към въпросите свързани с реституцията трябва да се подхожда много конструктивно. Все пак Пловдив е най-старият град в Европа.Аз като предприемчив софиянец-пловдивски зет мисля,че тези пловдивски реститути са преки наследници на римските императори. Тяхната земя е точно върху римския хиподром. Вероятно са представили нотариални актове от римско време,заверени от някой Римски Император.Затова помолих жена ми също да прегледа нотариалните актове на нейния многоброен род. И се оказах прав.След справка с Високата Порта в Истанбул(там се пази архива) се установи,че родът на жена ми са преки наследници на тракийския цар Рез(ос). Освен земи в граничното село Резово, на жена ми трябва да и възстановят и земи в Турция и то баш на Дарданелите в Чанаккале. Причината: По времето на Троянската Война, Тракийският Цар Рез(ос) се притекъл на помощ на Троя срещу ахейците и бил възнаграден лично от Цар Приам и синовете му Хектор и Парис с тлъсто парче земя....Рез(ос) и прекрасните му 24 коня впоследствие били убити по най-подъл и вандалски начин от ахееца Диомед, а колесницата му била изпотрошена, така,че негова пряка наследница остава жена ми. Провехохме консултации със Султан Ердоган и той обеща да реституира тази земя в полза на рода на жена ми срещу тържественото обещание от наша страна да престанем да го плюем него,а да започнем да плюем по"гюленистите",както и по кюрдската ПКК...Какви са бъдещите ни планове:След като влезем във владение на Чанаккале, ще го дадем под наем на руснаците, които още от времето на Императрица Екатерина Втора Великая мечтаят да имат излаз на топлото Средиземно море...Руснаците ще построят хотелски комплекс и нещо средно между пионерски лагер и военноморска база.Във всеки случай жена ми аз ,сина ни и снаха ни,хем ще лапаме яки кинти,хем по цяло лято ще си печем задниците и на Мраморно,и на Средиземно море.Ето така се прави бизнес!...

В същия хумористичен стил пловдивчани научиха , че са най-стария град в Европа от непроследима "научна" статия в туристическите реклами на Дейли Телеграф от 2010 , която определяла града на 8 хиляди години преди Христа, според вестниците Гардиан и Телеграф с директни препратки към евтини самолетни компании градът е на общо 8 хиляди години /6 хиляди преди христа/ но и на 4 хиляди преди христа и между 5 и 13 място за най-стар в зависимост от туристическата брошура. В Телеграф се повтаря авторитетния научен източник на учил година и половина български в Пловдив англичанин, който за пръв път през 2007се изявява като журналист с препоръка да купуват имоти в Пловдив , малко преди кризата , а след кризата почва да го рекламира като най-стрия град в Европа . Дали си е продал имотите не разбрах и колко е IQ според вас на пловдивчани.

мноу густу....а бърдукът Гърневски нема ли да пръдне по въпроса?

Това лесно се оправя в нормална държава. Това че става, показва дълбока ненормалност и всякакви спорове и предложения са излишни... докато не се сложи в ред самата държава.

Питате как са сложили оградата без никой да ги види и чуе? Представа нямам. В Партийния дом, откъм ул Иван Вазов са и Общинска охрана и Общинска полиция. Ако не сте от Пловдив - Партийния дом е на ... един полов орган разстояние.

И видимостта е повече от отлична.

само дето партийният дом от мнооого време не е партиен дом! както и дна не е дом на народната армия. както и хотел тримонциум вече не е тримона, а е хотел рамада пловдив тримонциум.

Два квадрата... Повече не са ни нужни! Ама иди им го разправяй на тия... "Лакомо дупе ряпа гризе"....

в софия е същата трагедия, дори още по-голяма, защото са взети земите на хората и на голяма част за застроили сгради....няма как да се бутнат, а държавата обаче не си мърда пръста поне да компенсира с пари. връщат само ако не е застроено. а дори и да ти върнат пък се натукваш на друг проблем: не може всичко да строиш където искаш.... не стига че комунистите ни обеземлиха - буквално орабиха, ами се правят на ни лук яли ни лук мирисали...гледат да си изперат парите в еу.

ти да не си от "Елита" ве че ривеш кат Лилиту пред заколение...смешник

Ей тъп злобен зави ...сливо племе сме ..кметството защо губи делата срещу собственика мислете кой е прав.

Ако не бяха взимали имотите на хората сега нямаше да има реституция,както е в държавите където не е имало комунизъм.

костов къде си циганино грозен да обясниш .....

Абе 30 души били. Да се разстрелят в името на народа. Тяхнно било. Вече не е. Следващия кой е по списък? Комунягите си разбираха от работата ама взеха че станаха капиталисти. Пустата пара разваля даже и комуниста. Който е не човек а желязо. Нещо като Супермен и ...ммм ..криптона.

Под народа разбираш -кмета и далавераджийте му да си сложат постройки на мястото, а собствениците да пият една студена. Един голям за тоя народ , от такъв народ , никой народ не е видял нищо.

Ха така! Само така! Демокрацията дойде и победи! Гадна работа. Тия не се наядоха. То май цялото тръшкане и реване по митингите беше заради имотите и гушките. А останалите; да духат супата.

ти пък се сърди на дядо ти, че е бил пройдоха и некадърник, та не ти е оставил нищо за реституиране!

ТЯХНИЯТ ДЯДО Е БИЛ КРАДЕЦ И ИЗПОЛЗВАЧ НА ЧУЖД ТРУД1111

дедо е оставил, ама комунистите от кметството го продадоха.

Докато се снабдяваме с нАтУрални актове и кибичим по кафетата и пием нОтАрални сокове така ще е !? И те така ....................... !!!

то направо няма какво да се коментира освен да повторя коментара отдоло: "Ба и малоумната държава"....

ай-големите хайдуци на България забогатяха от войните, като играеха с военните интенданти.Навсякъде можехте да забележите полкв който половината войници са с обувки , а другата половина с цървули.Народът ни даде повече от 230 000 мъже жертва във войните за национално обединение. А тези престъпници изкупиха центровете на всички големи градове в България" Окръжен началник на полицията в София, Царство България. Спомени, Виена , 12.07.1948 г. Ген. Христов

И когато Стамболийски реши да им потърси отговорност - му резнаха главата. И не само на него.

Малко се бие в тази държава.

какво щеше да им се случи в Ню Йорк, Москва или Париж... Ба и малоумната държава...

Щяха да им върнат заграбеното, бе блядь!

Да, да. пробвай да видиш дали ще им го върнат. Просто много любезно ще им обяснят, че нямат право. Ще отидат на съд, съдът ще даде право на държавата и собствениците ще мирясат. За Западна Европа говоря.

Общината да вика полицията.

Ей,комунистически изчадия,а като заграбихте на хората имотите и се нанесохте с цървулите в тях,добре ли ви беше?

А ти по площада на Пловдив все по пантофи ли си ходил?

Гадно е а, на крадец и измамник да му вземеш имота и да влезеш с цълвулите в него.

Имотите на хайдуците ли бе льольо ?

Добре, добре беше, прибрахме си ги гаража.

От както помня, това е бил площад. Каква частна собственост. Интересно, да се провери как са я придобили реститутите частната собственост, към която имат претенции. Има архиви и това може да се установи. А и държавата да си иска вложените средства за поддържане. Много велики българи са дарили имота си на хората, а сега техните наследници са зяпнали да го вземат.

ма верно ли помниш от преди 44-та ?

''Връщане на собствеността на собствениците , В РЕАЛНИТЕ ИМ ГРАНИЦИ''.. Никой не може да ги лиши , управляващите са безсилни , пред съда !

чукача писател?

И какво си написал?

По-нагло племе от реститутите няма. Те взеха подържано от държавата имущество без да дадат една стотинка данък , а сега вече грабят безогледно. Костов да им плаща претенциите мръсници такива

Да го засяват с канабис и да пасат.

ай-големите хайдуци на България забогатяха от войните, като играеха с военните интенданти.Навсякъде можехте да забележите полкв който половината войници са с обувки , а другата половина с цървули.Народът ни даде повече от 230 000 мъже жертва във войните за национално обединение. А тези престъпници изкупиха центровете на всички големи градове в България" Окръжен началник на полицията в Царство България. Спомени, Виена , 12.07.1948 г. Ген. Христов

И кой е тоз ге. Христов, че никъде нищо не се намира за него.

Нали затова се борихме! Земята в реални граници.

В България Няма Справедливост.

Що да няма? Ей тоя отгоре ти го е казал. Борихме се, борихме се и ей на - земята в реални граници. Честито!

Ако е доказана собственоста какъв е проблема отврът сме .

Уау столицата на "културата". Тамоачат културата , за справка , кметът Чомаков беше успял да продаде част от античния форум срещу Тримонциум. Съдът присъди форума на купувачите въпреки, че е публична собственост и не подлежи на сделки. За капак местния всекидневник Марица изъга на първа страница пловдивчани , че общината е спечелила делото. Сега тече пазарлък за колко общината да си откупи форума. Виновни и наказани няма. Чомалов беше почнал да продава и античната базилика , но сделката не стана , купувачите се отказаха. Това е Плодвив, ако беше в Анадола разбирам, ами това недоразумение е обявено за столица на културата, градът няма културен дом и една нормална концертна зала, театърт е сграда в задния двор на сграда на главната, концерти се правят в мазето на партийния дом и зле озвученото мазе на синдикалния дом, в прословутия Капан , обявен квартал на изкуствата , се родиха трдесетина кръчми кръчми и никва култура и денонощен терор на жителите му от пияни наркомани. Градът има античен стадион, но не и съвременен, единият отбор играе на две паднали и една забранена трибуна без тоалетна за зрителите, а другият на селско тренировъчно игрище в Коматево. В града почти не са останали граждани , но има 10 вуза в които се тълпят всички селяни от нечути паланки и диалекти, за лесна диплома . Централната сграда на ПУ местните академици са експонирали със сраничния с вход , а не с красивата фасада на италиански архитект , която няма как да се види от дървени браки и коптори покрай нея , загрозена с алуминиева дограма., В единия ВУЗ -ПУ се учи кво е домат, в другия вуз /аграрния/ се учи как се сади домата и бере, в третия вуз УХТ /вихвп/ как се яде и прави на сок и лютеница , в четвърти ВУЗ /Агробизнесколеж/ се учи как се търгува с домати , във Филиала на ТУ какво представлява машина за доматен сок, , в АМТИ и Медицинския и Колежа по сигурност , се учи как се рисува, лекува от развален домат и как се пази домата.

Много приказки, а накрая - нищо... Разбирам, че си от Сев. България от диалекта, затова кометара е излишен.

,,кометара е излишен"... ...коментарЪт ,Гено,коментарЪт.... НЕГРАМОТНИЦИТЕ превзеха и форумите и държавата .....

Ами описвам реалната ситуация в столицата на културата. В града няма и една представителна емблематична сграда , построена от българските му обитатели. Като се правят диплянки се чудят кво да прибавят към античните паметници , щото няма и една забележителна съвременна сграда за символ.Туристите се прекарват през две улици и два квартала, което изчепва града . Първо по ул Иван Вазов където е имало богаташки сгради , сега преправени оскатени в дюкяни за обувки, отдясно изгорени складове.. Оттам на централния площад където няма една забелебителна сграда- поща- късен соц, сталински хотел и партиен дом , приличащ на хотел или болница в Каспичан , Симитли или Харманли. Оттам прословутата главна- към 30 паянтови гредореда с фасади , външно имитиращи сецесион, всяко влеждане в детайла показва примитивизъм и бутафорност, грубо изпълнение, дори мазилката е зле , на нощно осветление фрапира с грубостта и нервността си. Стигаме джумаятата където античният стадион и джамията не са наш принос. Можем да идем до прословутия Капан , състоящ се от еднотипни дюкяни коптори с три метра лице и по още два етажа с по една стая над тях, всичко това кръчми уж в квартал на изкуствата, никво изкуство не се открива , една галерия и десет дюкяна за сувенири и джунджурии.Остават да отидем на празните улици на старият град, където може да се видят само туристи , там пловдивчани не стъпват, щото местните кокони ще си счупят токчетата. 5 автентични къщи предимно небългарски, 20 бутафорни реплики и още толкова мутро възраждане. Накрая един поглед от античния , а още не е станало обяд и няма кво повече да видиш. Време да си ходиш , ако останеш само на сточна гара има 4 чалга клуба, има дори пиано бар, , може да удриш и едно шкембе с бира и поп долк атмосфера в единствените денонощни ресторанти - Даяна или да полазиш осмъртен от ментета в Найлона.

Точно така приватизираха някъде към 2008 панорамната площадка над амфитеатъра.Стана частен балкон с изключителна гледка.Оправданието било -някакави опасни скали ОТДОЛУ.

Тоя да отиде да си загради имот на гробищата, че не остана свободно място?.....А можеби затова го е заградил... за гробище???

от езика на омразата, целящ да настройва обществото срещу хора имащи пълно право да си върнат личната собственост открадната им след 9.9.44-та и защо този сайт използва подобни изрази, и защо няма дума срещу туземните прорашистки мутро-олигарси, които заграбиха всички активи на България, създавани 45 години от поколения българи???

То хубаво употребяваш 1944 година, ама я ми кажи, откъде нотариален акт в ръцете на добросъвестен гражданин, за централния площад на град с няколко хилядолетия история. Сигурно парцела си го е купил някой от свитата на Филип Македонски, изкарал си е съответния нотариален акт, а тези с оградата му се падат роднини по права линия.

Да термин е, за алчност, социална безпардонност, за хищническо унищожение и за простотията, която ни съсипа. Термин е за затънало паразитизъм общество!

Да им го сметнат по цени на парцели в центъра и да им го платят. Какво искат - да го вземат и да направят публичен дом ли?

културна работа.Все пак Пловдив е столица на културата

Паметник на Слави Трифонов-за ,,НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА".....няма и да има друга подобна.....

Ето къде била мрежата,дето ми я откраднаха вчера.Мамицата ви аз да ....... похваля.Чудя се как още не са заградили партииния..... пардон, народното събрание.

Белене, белене -колко ясно е защо са пращали там "гигантите на мисълта"от началото на 90 години с тъпите им закони.

Аз пък търся богата реститутка от Пловдив!

Още една екзотична картина от държавата на Борисов.

Как точно са успели да сложат оградата - по тъмно само за 10 минути? Не, разбира се. На централния площад се прави ограда и не ги е видяла нито полицията, нито общинските власти? И какво им пречи да я махнат?

На мен пра, пра, пра, пра- дядо ми се е борил на римския стадион. Аз претендирам за една от съблекалните от тоя стадион.

аз пък съм марширувал на този площад на 55 манифестации за девети септември,на 55 за 24-ти май и 55 за първи май.Там съм посрещал Чаушеско и Папата. Искам си парче от тортата.

Мунчу, ако имаш нотариален акт (като твърдят въпросните собственици) и за целият стадион можеш да претендираш!Плюем комунистите, че взели (национализирали) имотите на хората. А тия, които сега не искат да им я върнат, какви са?!

Като искате справедливост,кой трябва да върне имотите или да ги компенсира? Комунистите които национализираха,но и заграбваха за свои лични нужди!

Алчността е нелечима. Единственият познат способ е връщане на негодниците на Създателя.

Кога най-сетне депутатите ще премахнат закона "Лучников" и ще оправят законите за приватизация.

От целият материал има нещо неразбираемо . ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ - 30 СЪСОБСТВЕНИЦИ на земя. следва въпросът - 1, сградите павилиони ли са или са строени в миналото 2. каква е площа за да имат 30 души претенции и каква площ им се пада . 3, тук е редно след като е имало процес има казус , ако не е решен къде е ролята на прокуратурата. 4. добре ако приемем че са собственици , има план на градът и какво след разчистване ще се прави . Ако се строи и са собственици , да имат шанс за включване в нов проект .

Ще се строи подлез.

Там имаше 3-4 къщи и улица до 80-те бе,серсем!

сега остава и макетата да заградят някой площад на името на Филип Македонски, а наследниците на последния римски император да заградят античния театър,римския стадион и Одеона.

Тук с дедко си пасехме кравичката и две козички.Малко по отгоре ни бахчата.Аз си тичах на воля и си пиках е рова.

Послъгваш,защото по времето на траките там е имало голям воден басейн

Все повече започваме да приличаме на щатите- тичаш, забиваш колчетата и викаш- това е мое!

Ех тази реституция ... разпокъса държавата, направи я грозно презастроена ... мизерия и лайна по улиците и у хората.

Пиян ли беше бакана дето утепа чавето?

Ти питаш....ама кой ще ти каже???...

Тук охранявам аз!

Не виждам надписа- ЗЛО КУЧЕ и СТРЕЛЯ СЕ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ по ноусъри

Ако прокуратурата беше на място, щеше да заведе дело за самоуправство.

И Тотев и компания на топло ли?

Срещу кого?

Да, ама ако не успеят да го докажат, обвинението се обръща срещу общината. Затова се внимава с тия обвинения.

Коментари - Реститути заградиха част от централния площад в Пловдив | Днес.dir.bg

Реститути заградиха част от централния площад в Пловдив

Голям парцел от централния площад на Пловдив е ограден с телена ограда с надпис „Частен имот“.

Обратно в новината

Коментари - Реститути заградиха част от централния площад в Пловдив | Днес.dir.bg

Коментари

Че нямаме държава и закони като хората е факт. Ако турците тръгнат да си търсят наследството и то в центъра на Пловдив, какво ли ще стане. И този "собственик " с оградата ще мига на парцали и ще си ходи.

Към въпросите свързани с реституцията трябва да се подхожда много конструктивно. Все пак Пловдив е най-старият град в Европа.Аз като предприемчив софиянец-пловдивски зет мисля,че тези пловдивски реститути са преки наследници на римските императори. Тяхната земя е точно върху римския хиподром. Вероятно са представили нотариални актове от римско време,заверени от някой Римски Император.Затова помолих жена ми също да прегледа нотариалните актове на нейния многоброен род. И се оказах прав.След справка с Високата Порта в Истанбул(там се пази архива) се установи,че родът на жена ми са преки наследници на тракийския цар Рез(ос). Освен земи в граничното село Резово, на жена ми трябва да и възстановят и земи в Турция и то баш на Дарданелите в Чанаккале. Причината: По времето на Троянската Война, Тракийският Цар Рез(ос) се притекъл на помощ на Троя срещу ахейците и бил възнаграден лично от Цар Приам и синовете му Хектор и Парис с тлъсто парче земя....Рез(ос) и прекрасните му 24 коня впоследствие били убити по най-подъл и вандалски начин от ахееца Диомед, а колесницата му била изпотрошена, така,че негова пряка наследница остава жена ми. Провехохме консултации със Султан Ердоган и той обеща да реституира тази земя в полза на рода на жена ми срещу тържественото обещание от наша страна да престанем да го плюем него,а да започнем да плюем по"гюленистите",както и по кюрдската ПКК...Какви са бъдещите ни планове:След като влезем във владение на Чанаккале, ще го дадем под наем на руснаците, които още от времето на Императрица Екатерина Втора Великая мечтаят да имат излаз на топлото Средиземно море...Руснаците ще построят хотелски комплекс и нещо средно между пионерски лагер и военноморска база.Във всеки случай жена ми аз ,сина ни и снаха ни,хем ще лапаме яки кинти,хем по цяло лято ще си печем задниците и на Мраморно,и на Средиземно море.Ето така се прави бизнес!...

В същия хумористичен стил пловдивчани научиха , че са най-стария град в Европа от непроследима "научна" статия в туристическите реклами на Дейли Телеграф от 2010 , която определяла града на 8 хиляди години преди Христа, според вестниците Гардиан и Телеграф с директни препратки към евтини самолетни компании градът е на общо 8 хиляди години /6 хиляди преди христа/ но и на 4 хиляди преди христа и между 5 и 13 място за най-стар в зависимост от туристическата брошура. В Телеграф се повтаря авторитетния научен източник на учил година и половина български в Пловдив англичанин, който за пръв път през 2007се изявява като журналист с препоръка да купуват имоти в Пловдив , малко преди кризата , а след кризата почва да го рекламира като най-стрия град в Европа . Дали си е продал имотите не разбрах и колко е IQ според вас на пловдивчани.

мноу густу....а бърдукът Гърневски нема ли да пръдне по въпроса?

Това лесно се оправя в нормална държава. Това че става, показва дълбока ненормалност и всякакви спорове и предложения са излишни... докато не се сложи в ред самата държава.

Питате как са сложили оградата без никой да ги види и чуе? Представа нямам. В Партийния дом, откъм ул Иван Вазов са и Общинска охрана и Общинска полиция. Ако не сте от Пловдив - Партийния дом е на ... един полов орган разстояние.

И видимостта е повече от отлична.

само дето партийният дом от мнооого време не е партиен дом! както и дна не е дом на народната армия. както и хотел тримонциум вече не е тримона, а е хотел рамада пловдив тримонциум.

Два квадрата... Повече не са ни нужни! Ама иди им го разправяй на тия... "Лакомо дупе ряпа гризе"....

в софия е същата трагедия, дори още по-голяма, защото са взети земите на хората и на голяма част за застроили сгради....няма как да се бутнат, а държавата обаче не си мърда пръста поне да компенсира с пари. връщат само ако не е застроено. а дори и да ти върнат пък се натукваш на друг проблем: не може всичко да строиш където искаш.... не стига че комунистите ни обеземлиха - буквално орабиха, ами се правят на ни лук яли ни лук мирисали...гледат да си изперат парите в еу.

ти да не си от "Елита" ве че ривеш кат Лилиту пред заколение...смешник

Ей тъп злобен зави ...сливо племе сме ..кметството защо губи делата срещу собственика мислете кой е прав.

Ако не бяха взимали имотите на хората сега нямаше да има реституция,както е в държавите където не е имало комунизъм.

костов къде си циганино грозен да обясниш .....

Абе 30 души били. Да се разстрелят в името на народа. Тяхнно било. Вече не е. Следващия кой е по списък? Комунягите си разбираха от работата ама взеха че станаха капиталисти. Пустата пара разваля даже и комуниста. Който е не човек а желязо. Нещо като Супермен и ...ммм ..криптона.

Под народа разбираш -кмета и далавераджийте му да си сложат постройки на мястото, а собствениците да пият една студена. Един голям за тоя народ , от такъв народ , никой народ не е видял нищо.

Ха така! Само така! Демокрацията дойде и победи! Гадна работа. Тия не се наядоха. То май цялото тръшкане и реване по митингите беше заради имотите и гушките. А останалите; да духат супата.

ти пък се сърди на дядо ти, че е бил пройдоха и некадърник, та не ти е оставил нищо за реституиране!

ТЯХНИЯТ ДЯДО Е БИЛ КРАДЕЦ И ИЗПОЛЗВАЧ НА ЧУЖД ТРУД1111

дедо е оставил, ама комунистите от кметството го продадоха.

Докато се снабдяваме с нАтУрални актове и кибичим по кафетата и пием нОтАрални сокове така ще е !? И те така ....................... !!!

то направо няма какво да се коментира освен да повторя коментара отдоло: "Ба и малоумната държава"....

ай-големите хайдуци на България забогатяха от войните, като играеха с военните интенданти.Навсякъде можехте да забележите полкв който половината войници са с обувки , а другата половина с цървули.Народът ни даде повече от 230 000 мъже жертва във войните за национално обединение. А тези престъпници изкупиха центровете на всички големи градове в България" Окръжен началник на полицията в София, Царство България. Спомени, Виена , 12.07.1948 г. Ген. Христов

И когато Стамболийски реши да им потърси отговорност - му резнаха главата. И не само на него.

Малко се бие в тази държава.

какво щеше да им се случи в Ню Йорк, Москва или Париж... Ба и малоумната държава...

Щяха да им върнат заграбеното, бе блядь!

Да, да. пробвай да видиш дали ще им го върнат. Просто много любезно ще им обяснят, че нямат право. Ще отидат на съд, съдът ще даде право на държавата и собствениците ще мирясат. За Западна Европа говоря.

Общината да вика полицията.

Ей,комунистически изчадия,а като заграбихте на хората имотите и се нанесохте с цървулите в тях,добре ли ви беше?

А ти по площада на Пловдив все по пантофи ли си ходил?

Гадно е а, на крадец и измамник да му вземеш имота и да влезеш с цълвулите в него.

Имотите на хайдуците ли бе льольо ?

Добре, добре беше, прибрахме си ги гаража.

От както помня, това е бил площад. Каква частна собственост. Интересно, да се провери как са я придобили реститутите частната собственост, към която имат претенции. Има архиви и това може да се установи. А и държавата да си иска вложените средства за поддържане. Много велики българи са дарили имота си на хората, а сега техните наследници са зяпнали да го вземат.

ма верно ли помниш от преди 44-та ?

''Връщане на собствеността на собствениците , В РЕАЛНИТЕ ИМ ГРАНИЦИ''.. Никой не може да ги лиши , управляващите са безсилни , пред съда !

чукача писател?

И какво си написал?

По-нагло племе от реститутите няма. Те взеха подържано от държавата имущество без да дадат една стотинка данък , а сега вече грабят безогледно. Костов да им плаща претенциите мръсници такива

Да го засяват с канабис и да пасат.

ай-големите хайдуци на България забогатяха от войните, като играеха с военните интенданти.Навсякъде можехте да забележите полкв който половината войници са с обувки , а другата половина с цървули.Народът ни даде повече от 230 000 мъже жертва във войните за национално обединение. А тези престъпници изкупиха центровете на всички големи градове в България" Окръжен началник на полицията в Царство България. Спомени, Виена , 12.07.1948 г. Ген. Христов

И кой е тоз ге. Христов, че никъде нищо не се намира за него.

Нали затова се борихме! Земята в реални граници.

В България Няма Справедливост.

Що да няма? Ей тоя отгоре ти го е казал. Борихме се, борихме се и ей на - земята в реални граници. Честито!

Ако е доказана собственоста какъв е проблема отврът сме .

Уау столицата на "културата". Тамоачат културата , за справка , кметът Чомаков беше успял да продаде част от античния форум срещу Тримонциум. Съдът присъди форума на купувачите въпреки, че е публична собственост и не подлежи на сделки. За капак местния всекидневник Марица изъга на първа страница пловдивчани , че общината е спечелила делото. Сега тече пазарлък за колко общината да си откупи форума. Виновни и наказани няма. Чомалов беше почнал да продава и античната базилика , но сделката не стана , купувачите се отказаха. Това е Плодвив, ако беше в Анадола разбирам, ами това недоразумение е обявено за столица на културата, градът няма културен дом и една нормална концертна зала, театърт е сграда в задния двор на сграда на главната, концерти се правят в мазето на партийния дом и зле озвученото мазе на синдикалния дом, в прословутия Капан , обявен квартал на изкуствата , се родиха трдесетина кръчми кръчми и никва култура и денонощен терор на жителите му от пияни наркомани. Градът има античен стадион, но не и съвременен, единият отбор играе на две паднали и една забранена трибуна без тоалетна за зрителите, а другият на селско тренировъчно игрище в Коматево. В града почти не са останали граждани , но има 10 вуза в които се тълпят всички селяни от нечути паланки и диалекти, за лесна диплома . Централната сграда на ПУ местните академици са експонирали със сраничния с вход , а не с красивата фасада на италиански архитект , която няма как да се види от дървени браки и коптори покрай нея , загрозена с алуминиева дограма., В единия ВУЗ -ПУ се учи кво е домат, в другия вуз /аграрния/ се учи как се сади домата и бере, в третия вуз УХТ /вихвп/ как се яде и прави на сок и лютеница , в четвърти ВУЗ /Агробизнесколеж/ се учи как се търгува с домати , във Филиала на ТУ какво представлява машина за доматен сок, , в АМТИ и Медицинския и Колежа по сигурност , се учи как се рисува, лекува от развален домат и как се пази домата.

Много приказки, а накрая - нищо... Разбирам, че си от Сев. България от диалекта, затова кометара е излишен.

,,кометара е излишен"... ...коментарЪт ,Гено,коментарЪт.... НЕГРАМОТНИЦИТЕ превзеха и форумите и държавата .....

Ами описвам реалната ситуация в столицата на културата. В града няма и една представителна емблематична сграда , построена от българските му обитатели. Като се правят диплянки се чудят кво да прибавят към античните паметници , щото няма и една забележителна съвременна сграда за символ.Туристите се прекарват през две улици и два квартала, което изчепва града . Първо по ул Иван Вазов където е имало богаташки сгради , сега преправени оскатени в дюкяни за обувки, отдясно изгорени складове.. Оттам на централния площад където няма една забелебителна сграда- поща- късен соц, сталински хотел и партиен дом , приличащ на хотел или болница в Каспичан , Симитли или Харманли. Оттам прословутата главна- към 30 паянтови гредореда с фасади , външно имитиращи сецесион, всяко влеждане в детайла показва примитивизъм и бутафорност, грубо изпълнение, дори мазилката е зле , на нощно осветление фрапира с грубостта и нервността си. Стигаме джумаятата където античният стадион и джамията не са наш принос. Можем да идем до прословутия Капан , състоящ се от еднотипни дюкяни коптори с три метра лице и по още два етажа с по една стая над тях, всичко това кръчми уж в квартал на изкуствата, никво изкуство не се открива , една галерия и десет дюкяна за сувенири и джунджурии.Остават да отидем на празните улици на старият град, където може да се видят само туристи , там пловдивчани не стъпват, щото местните кокони ще си счупят токчетата. 5 автентични къщи предимно небългарски, 20 бутафорни реплики и още толкова мутро възраждане. Накрая един поглед от античния , а още не е станало обяд и няма кво повече да видиш. Време да си ходиш , ако останеш само на сточна гара има 4 чалга клуба, има дори пиано бар, , може да удриш и едно шкембе с бира и поп долк атмосфера в единствените денонощни ресторанти - Даяна или да полазиш осмъртен от ментета в Найлона.

Точно така приватизираха някъде към 2008 панорамната площадка над амфитеатъра.Стана частен балкон с изключителна гледка.Оправданието било -някакави опасни скали ОТДОЛУ.

Тоя да отиде да си загради имот на гробищата, че не остана свободно място?.....А можеби затова го е заградил... за гробище???

от езика на омразата, целящ да настройва обществото срещу хора имащи пълно право да си върнат личната собственост открадната им след 9.9.44-та и защо този сайт използва подобни изрази, и защо няма дума срещу туземните прорашистки мутро-олигарси, които заграбиха всички активи на България, създавани 45 години от поколения българи???

То хубаво употребяваш 1944 година, ама я ми кажи, откъде нотариален акт в ръцете на добросъвестен гражданин, за централния площад на град с няколко хилядолетия история. Сигурно парцела си го е купил някой от свитата на Филип Македонски, изкарал си е съответния нотариален акт, а тези с оградата му се падат роднини по права линия.

Да термин е, за алчност, социална безпардонност, за хищническо унищожение и за простотията, която ни съсипа. Термин е за затънало паразитизъм общество!

Да им го сметнат по цени на парцели в центъра и да им го платят. Какво искат - да го вземат и да направят публичен дом ли?

културна работа.Все пак Пловдив е столица на културата

Паметник на Слави Трифонов-за ,,НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА".....няма и да има друга подобна.....

Ето къде била мрежата,дето ми я откраднаха вчера.Мамицата ви аз да ....... похваля.Чудя се как още не са заградили партииния..... пардон, народното събрание.

Белене, белене -колко ясно е защо са пращали там "гигантите на мисълта"от началото на 90 години с тъпите им закони.

Аз пък търся богата реститутка от Пловдив!

Още една екзотична картина от държавата на Борисов.

Как точно са успели да сложат оградата - по тъмно само за 10 минути? Не, разбира се. На централния площад се прави ограда и не ги е видяла нито полицията, нито общинските власти? И какво им пречи да я махнат?

На мен пра, пра, пра, пра- дядо ми се е борил на римския стадион. Аз претендирам за една от съблекалните от тоя стадион.

аз пък съм марширувал на този площад на 55 манифестации за девети септември,на 55 за 24-ти май и 55 за първи май.Там съм посрещал Чаушеско и Папата. Искам си парче от тортата.

Мунчу, ако имаш нотариален акт (като твърдят въпросните собственици) и за целият стадион можеш да претендираш!Плюем комунистите, че взели (национализирали) имотите на хората. А тия, които сега не искат да им я върнат, какви са?!

Като искате справедливост,кой трябва да върне имотите или да ги компенсира? Комунистите които национализираха,но и заграбваха за свои лични нужди!

Алчността е нелечима. Единственият познат способ е връщане на негодниците на Създателя.

Кога най-сетне депутатите ще премахнат закона "Лучников" и ще оправят законите за приватизация.

От целият материал има нещо неразбираемо . ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ - 30 СЪСОБСТВЕНИЦИ на земя. следва въпросът - 1, сградите павилиони ли са или са строени в миналото 2. каква е площа за да имат 30 души претенции и каква площ им се пада . 3, тук е редно след като е имало процес има казус , ако не е решен къде е ролята на прокуратурата. 4. добре ако приемем че са собственици , има план на градът и какво след разчистване ще се прави . Ако се строи и са собственици , да имат шанс за включване в нов проект .

Ще се строи подлез.

Там имаше 3-4 къщи и улица до 80-те бе,серсем!

сега остава и макетата да заградят някой площад на името на Филип Македонски, а наследниците на последния римски император да заградят античния театър,римския стадион и Одеона.

Тук с дедко си пасехме кравичката и две козички.Малко по отгоре ни бахчата.Аз си тичах на воля и си пиках е рова.

Послъгваш,защото по времето на траките там е имало голям воден басейн

Все повече започваме да приличаме на щатите- тичаш, забиваш колчетата и викаш- това е мое!

Ех тази реституция ... разпокъса държавата, направи я грозно презастроена ... мизерия и лайна по улиците и у хората.

Пиян ли беше бакана дето утепа чавето?

Ти питаш....ама кой ще ти каже???...

Тук охранявам аз!

Не виждам надписа- ЗЛО КУЧЕ и СТРЕЛЯ СЕ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ по ноусъри

Ако прокуратурата беше на място, щеше да заведе дело за самоуправство.

И Тотев и компания на топло ли?

Срещу кого?

Да, ама ако не успеят да го докажат, обвинението се обръща срещу общината. Затова се внимава с тия обвинения.