Пловдив може да бъде първият град в България с градска железница

До месец трябва да бъдат определени местата на допълнителните жп спирки, които ще осигурят обслужването на пътникопотока и свързаност с индустриалните зони

Обратно в новината

Коментари - Пловдив може да бъде първият град в България с градска железница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама гледайте влакчетата да са за една релса, щото като знам как се краде, със сигурност повече от една релса няма да има. А може и една да няма.

В доста градове до 70-те години имаше градски железници! Затвориха ги по различни причини, най-вече заради безопасност и шума !

Може да бъде, ама няма да стане ...

винаги ме е разсмивало така наречените журналисти да ползват в изречение "може"...ами може,що да не може....пък може и да не може...както и да го въртиш,все няма смисъл. Не че не е вярно да може...то в теорията винаги има вероятност...ама ако кажат и каква е...е,това вече има смисъл...щото като ти кажат едно на милион, ще стане ясно, че останалото до милион е НЕ може... Ама не каазват, хитрички са ни...изпляскат едно гръмко нещо като умствена пръдня и го таксуват за новина. Пък материала са хаби да се ядосва...

Около пловдив има доста големи села. Също Асеновград е голям и ако се оправи пътуването с влак, определено ще намали потокът на автомобили. Ако обаче тепърва ще се строи, то по-добре да се направи трамвай. :-) Градовете на запад се отказват от тези повдигнатите железници, защото са грозни.

Ако имаше мислещи кметове и съветници, линията на околовръстния влак в София, можеше с не много средстства да се преустои за пътници! Гара «Пирнер» щеше да бъде желана спирка за отдих !

Красиви картинки като на стадион Ботев

тя си действа така и сега... а за развитие... къв е смисъла ... града е малък... велоалеите помогнаха на доста хора дето не им се ръга в задръстване, в градски транспорт и имат условия разбира се лични да отидат до работа/по поработа с велосипед...

Нека първо да оправят пътищата после да мислят глупости.

Както е казал народът "Цървули няма, гайда иска".

И аз това щях да кажа. Хсмбициозни проекти за държава, в която пътищата са на африканско равнище + препускащи с каруци команчи.