МВР издирва кой маскира ”Альоша” и го наметна в алено

Полицията образува досъдебно производство и разпита активисти на движението "Че Гевара" заради сложените черна маска и червено наметало на паметника на Альоша в Пловдив в събота.

Обратно в новината

Коментари - МВР издирва кой маскира ”Альоша” и го наметна в алено | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чиста проба вандали. С насилие се борят за демокрация. Абе няма ли кой да им шибне по някой освестителен шамар на тия келеши?

балгарска престапна (соцялистическа/комунистическа) криминална партя 220,000 човешки зертви и наследство далгове и мисеря мисеря мисеря вива булгаря либре де цомунистас ъ соцялистас вива булгаря *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

в България. Неолибералния окупатор от вашингтон ни колонизира и трябва да се борим с други средства с него защото той действа подмолно с финансови инструменти. Смърт на бруталния капитализъм захапал като раково образование БЪЛГАРИЯ.

Твоите деца,твоите внуци,- да не видят отсега светъл ден.Това е за тебот минолото!

ШШШШШШШШТ....... Недей така батко че тия които те познават от форумите ще помислят че си комунист....... нали за гранитни глави говорим...не че нещо........

Абе кой в наши дни почита и пази паметници на Хитлер или на Гьоринг? Паметници като на Альошата са същото зло! Мястото му е в някой музей в Сибир, а не да грози тепето....

Просташка нация, злобна и бедна духом.

Българските комунисти имат вожд суров, казва се Михайлов Георги Димитров. През септември 23-та този смел "герой" хвърли своите другари във безумен бой. След касапницата страшна "смело" той се скри, и далече от Европа тъй им нареди: "Горе главите славни бойци! Пак ще да мрете щом Кремъл реши." А когато Хитлер прати го в затвора лесно го спасиха много важни хора. Сталин се обади на своя "камарад" и "лъвът"наш кацна в мечтания град. Москва го посрещна като важен гост, а Сталин му даде отговорен пост. Героят от Лайпциг покорно се сгуши и почна другаря Сталин да слуша. Правеше каквото Сталин му каже, бе готов и своите другари да накаже щом така Бащицата му повелява значи всеки туй си заслужава. Слушаше наш Гошо своя Господар, даже и когато някой свой другар, бил до вчера правоверен комунист обявяват за шпионин и фашист. Често нашия безстрашен лъв дори хапваше и пийваше със Сталин до зори. Тъй живя си Гошо сладко, кротко уж бе лъв а мърка като котка. През Войната вместо с Хитлер да се бие продължаваше да слуша, хапва и да пие. И когато Сталин в България навлезна прати Георги Димитров на мисия полезна. За интересите на своя кръвожаден Вожд Наш Гошо смело размахваше страшен нож. Справи се набързо с враговете на народа.

Дано скоро да имаш беседа с Георги Димитров, тет-а-тет, той ще ти обясни всичко. :)

Стига руска олигархия и комунизъм в България.Време е за Европа и цивилизован свят.

Мили мои, не монумента е прототип на руския войник еди кой си, а руския войник еди кой си е прототип за паметника. Май май доста сте зле. Следващото какво ще е? Множетсвено число завършващо на ИЙ??? Всички се праскате големи родолюбци, а малко по малко забравяте родния си език....

Тъжно е, българи винаги са били племе, не е НАРОД!

Полицията вместо да търси кой си е дал труда да облича Альоша в червено и да пази деградатите от НС от народната любов,да вземе да си гледа работата ,че показните разстрели пак почнаха.

браво на полицията,защото тя сигурно ги търси за да ги предложат за награда. Трябва да се поощряват доблестните дела на хората които са го направили.Стига тирания,стига сме били подлоги на пияните казаци и техния лакей Станисмешко.

Да не са ония гниди на Груевски от Скопие? `Щото помня че миналата година и на Прометей сложиха гащи.........

Лесно е на Балканите идиоти да вадят нож на умряло куче. Да си показват бабаитлъка пред паметниците на момчетата, които дадоха живота си за да има днес десни, педерасти, мутри, айдуци. Вместо да са тор на немската нива... Съжалявам за дадените 50 милиона жертви през Втората сетовна война. Прекланям се пред паметта на 27 милиона убити съметски граждани. Моля мъртвите за прошка.

Не му обръщай внимание на ТУКТУ-ПАМПЕРСА. Избива комплекси.....на 50 и кусур и е девствен(ако изключим ръчното направление).Когато няма какво да каже,започва да се подиграва на правописа на другите.Но ако му прочетеш коментарите по форумите ще пукнеш от смях!Такива грешки и второкласник не прави!Не му се сърди.Съжалявай го!!!!!!

Той дори не е боядисан! Няколко червени парцала, там решили да си развеят знамената комундетата, какво да ги правим!

Българите почитат и уважават паметниците на войните, офицерите и медиците от руско-турската освободителна война. А това, че се надсмиват над грандоманските съветски паметници, нацвъкани из цяла България, говори за едно - историята поставя нещата по местата си - какъвто приносът, такова и "уважението".

Манекенът не е дооблечен! За червеното наметало и маска, добре, ама къде му е феса? Па да не говорим, че е без гащи! Я едни посрано бозови потури, колко щяха да го отворят! Сега като го гледам, не сте никакви дизайнери, креатори и пр. най-много простата шивачка Жени Живкова да го е наметнала символично

ГЛУПАК! ЩО НЕ СЕ ГРЪМНЕШ?!

Аз ли го оставих гол да стърчи? "лейбъла" да се гръмне! Или го обличаш така, че на всички да стане ясно ЗАЩО или не го правиш манекен!

Ще ми кажеш ли случай, в който комунистите са били с турците? Аз за такъв не знам. Не гледай, че сега БСП се коалира с ДПС. Бойко се опита и там да създаде конфликт, но неуспешно.

Историческите факти от най-новата ни история сочат, че ДПС не е управлявало единствено при Костов и при ГЕРБ! Можете да си мислите и да говорите друго, но фактите са такива!

Докато в България руските паметници на руската армия стърчат навсякъде над главите, ще продължаваме да бъдем руска колония. За тях ние сме тяхна територия, само ние си въобразяваме, че сме Република България. Няма такова нещо, ето, на 22 септември бяхме призовани да протест с/ мафията и правителството, какво се случи, в Пловдив 200 души, във Варна 50 ... Не става само с писане по клавиатурата, ако сами не си извуюваме НЕЗАВИСИМОСТТА, няма кой да ни я подари. Още по-малко руските подлоги - правителство, червени и турска и нацианалистически партии... Май прекалих, но с две думи - ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА СЕ ВОЮВА и после отстоява, братя българи! Излезте на улицата и кажете ОСТАВКА!

Хахахаха, тъпа гербова калинке, що не се гръмнеш! ГЕРБ са капут! РБ ще се изпокарат до месец- два! Каво ще стане с наглите и прости чиновници си е абсолютно ваша работа! Дерзайте по улиците, трябва да свиквате с магистралния начин на живот!

Мълчи, бе, продажен червен боклук... откога някой който не харесва руската диктатура и тероризъм е гербер??? Колко само сте ограничени...

Да знаеш,за подлоги Русия няма как да ви иска,скъпа,вие бяха взети за такиви от Хитлер.Това е ясно от по-ясно.Успешни сътрудничество,а на Русия не сте нужни!

Прекрасно! Вече си мислех, че в Пловдив сте позаспали. Сега остава да видим какво ли може да се получи в Бургас по този въпрос - нали и те си имат Альоша. Там са малко бамбашка - гледат си марфата, курортистите и цацата, а като се видят малко свободни вместо протести правят алончета по булеварда. Ама не съм съгласен да се демонтират тези паметници - какво ше ни весели тогава, какво ще боядисваме. А и полицията и прокурорите какво ще отчитат като дейност. Ще трябва, за да работят нещо, да погнат лошите.

Тъпо и пошло мнение! Преди минути прочетох за убийство на жена в центъра на Бургас! Много добре го давате с тия аморални мисли и деяния! Можете да се смеете на собствената си простотия! Ние в Пловдив си обичаме паметниците и не искаме никой да се гаври с тях!

МВР всичката си друга работа ли свърши, че му е най-важен паметника на Альоша, чието съществуване отгоре на всичко е доста спорно! А с битовата престъпност, с циганските набези, с контрабандата на цигари на Женски пазар(и не само) с търговията с наркотици на Константин Величков( и не само) и с още стотици престъпления АЗ ЛИ ТРЯБВА ДА СПРАВЯМ!

Ами справяй се бе, балък! Защо пък не! Стига с дървени философи!

януари

ами о.к ще се справям, и не само аз а явно целокупния български народ сам трябва да се справя Но нали се сещаш,че ще спрем да плащаме данъци за да издържаме 60 хилядна !!!!! армия от нищонеправещи клати-крачоли! А ти моли Бог да не дойде наистина този ден в който хората ще тръгнат сами да се справят !!! но като гледам-натам вървят нещата!

Е тва е тъпи селски парчета от "Че Гевара" въобще не знаят какво точно искат, като всички комунисти - сами не могат да измислят нищо, само да копират!!! Нещастници...

Напротив, знаят, знаят! Искат у нас да стане като в Кения сега, Ирак или Афганистан! Ако им се отдаде да вземат властта по насилствен начин, ще установят диктатура, подобна на Северна Корея, или ще започнат да разчистват сметките по между си, което означава продължителна гражданска война в България! Всичко това не на религиозна, а на политическа основа.

То в момента си е почти диктатура от руски тип!!! Някакви хора си протестират, никой не им обръща внимание, уволняват журналисти, палят им колите, едни олигарси изкупуват цялата държава и управляват правителството!!! И така...

на времето вървеше следния виц: Руска група туристи на тепето с Альоша,отстрани шоп. -ех Альоша наш!-вълнува се една от рускините. -Альоша ваш ама камъка наш-отговаря шопа:)))

"Монументът е прототип на руския войник Алексей Скурлатов...". Всъщност не е ли обратното :)

Новината е от събота, вие го пишете ДНЕС, на третия ден ... абе пекани сте.

delly

Може в събота да сте правили лютеница и да не сте имали възможност да проследите новините. :-) Хубав ден!

гледате да си запълните новите със стари такива, май ни мислите за малоумници...

Ако беше с ново турскосиньо наметало и фес повече ли щеше да ви хареса?

ДЕМОНТАЖ!!!!

Защо демонтаж бе аланкоолу?Кого го демонтират или унищожат ще заличат историята ли? Лошо или добро - това е нашето минало а без минало няма и бъдеще. За съжаление малко хора се замислят над това, че вървим към никъде? Заслугата си е наша драги. И в първи и в двадесет и първи век никой даром не дава нищо!

И каква е историята? Я кажи да я знаеме ние непросветените....

"Пейте в светлата Родина септемврийчета безчет........". Чичко сърГЕЙ - Пръв Вожд и Учител, чичко Доган - Султан! Да живее Руско-Турската комунистическа империя, подкрепяна от "националистите" на WC!!!

Май е крайно време да преместим всички тези паметници, издигнати в чест на едни завоеватели в един музей някъде накуп и да си стоят там за да не се забравя какво е било съвсем до скоро (защото все още не сме се отървали от комунистите).

100 дни протести,боядисани паметници,130 000 посегателства на личното имущество,беззаконие,корупция,мутри и мафия,калпави управляващи... Братя и сестри,и 1000 дни да протестираме се тая,кучето си лае,керванът си върви!!! Не се ли смачка главата на змията няма да има управия! Англичаните са го измислили навремето-Разделяй и владей! Разделени нищо няма да постигнеме! Всички сме зле ,но гредаме в различни посоки-Е,как да стане???

Не са англичаните а римляните - разделяй и владей е стара латинска сентенция.

"знак за задаващи се големи социални бунтове" Ами хайде почвайте, да ви видим.

Хахаха, кухия българин, вместо да си почисти кочинката, иска да гледа как някой друг му я чисти. Българска работа!

Ти ли ще я почистиш, . . .оглу? Който е българин е кух за тебе, но ти какво търсиш тук като е "кочина", а не си идеш в бащинията у Анадола?!

Първо виж, какво значи родовото ти име на английски, помисли, ако има с какво? И дано се светнеш, защо са Ви го сложили.

Да попитат американският посланик-тя знае!

Да се пrоведе rефеrендум за окупатоrските паметници!

Не се учудвайте, че някой е обезобразил паметник: ТЪПАНАРИ ВИНАГИ ЩЕ ИМА....

тъпанаrа си ти

Защо пък трябва да бъде "обвинен" Босия.Обвинение има, когато има някаква вина - самото име го подсказва. И въобще, защо търсим под вола теле в подобни случаи, та ги раздуваме като политически скандали. Има ли недоволни хора-има. Те имат ли право по някакъв начин да изразят недоволството си? Имат. Но забележете - това трябва да става по начин не нарушаващ правата на другите или пък на закона. Точно това протестиращите за нещо са направили. ТОВА Е ЕДНА АБСОЛЮТНА ОРИГИНАЛНА И ИНТЕЛЕГЕНТНА ФОРМА НА ПРОТЕСТ. Майничките винаги са били типовете на България, с които се гордеем. Момчета - и следващият път бъдете по внмателни. Опасно е.Хев а гуд лък.

СТИГА С ТЕЗИ ПАМЕТНИЦИ НА ВЪОРЪЖЕНИ ЗАВОЕВАТЕЛИ!! ЗАРАДИ ТЯХНАТА НАМЕСА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ!! ЗАРАДИ БЕЗУМНИЯТ "КОМУНИЗЪМ" ПЛОД НА ДВАМА ЕВРЕЙСКИ ПЕДАЛА ОТ ГЕРМАНИЯ!! ТЕЗИ, ТАКА НАРЕЧЕНИ ОСВОБОДИТЕЛИ, С ОГЪН И МЕЧ +КОМУНЯГИТЕ НАСАДИХА ТОВА БЕЗУМИЕ В РОДИНАТА НИ!! Я ВИЖТЕ СТРАНИТЕ В ЕВРОПА БЕЗ КОМУНИСТИ-СЪЩАТА ТАЗИ БИВША ХИТЛЕРОВА ГЕРМАНИЯ, ДЕТО СЕГА ЦЯЛА ЕВРОПА И СЕ КЛАНЯ, А И ИМА ЗАЩО-ТЯ ВСИЧКИ ХРАНИ, НО ТАМ НЯМА ПАМЕТНИЦИ НА ПРЕСТЪПНИЦИ!!!

Има, има паметници и в Германия.

Простотия, анархия и беззаконие !!! Само това остана в България ! Нищо чудно, че тази държава запада не с години, а с часове !!!

красив е по-красив не е бил отива му сигурно ще го харесат какво толкова се възмущавате манекен

Хем сте написали "хълм", хем после - "градът на тепетата"...

Може сам да се облякъл.

Може. Горе си е ветровито, а в петък вечер застудя.

значение кой, тези неща се случват, когато духовноста я няма. От какво се интересува българинът? Моля, ако имате възможност прочетете изповед на Евгени Минчев в "Супер 19'".

Евгени Минч от кога е критерий за политическа и социална действителност в страната? Айде да спрете да ни навирате в лицето умотворенията на всякакви "мислители" .

Да не се сърдим на македонците и сърбите. Същите варвари сме и ние.

Те не са варвари. Те са родолюбци, патриоти и националисти. НИЕ трябва да се ПОУЧИМ от тях!!!

Вече свикнахме на подобни свинщини. Щом като държавата ни е една голяма кочина, какво може да се очаква от поданиците и!

Аз мисля, че е обратното: Щом поданиците са прасета, то държавата е голяма кочина.

България е Република и нейните жители граждани,ако ти ис поданик значи не ис българин върви си при монархията!!!

На думи си прав, но само на думи. Трябва да завоюваме правото си на глас, да знаем, че диктуваме правилата в държавата и едва тогава реално ще станем република. Признай, че не ти харесва да плащаш 1900лв годишно на топлофикация, да осигуряваш сигурността на другите оператори на комунални услуги с заробващи договори и в същото време да не си сигурен за утрешния си ден. За бъдещето на децата си!