Ананиев: Махането на плоския данък струва 1.13 млрд. лв.

„Премахването на плоския данък и въвеждането на прогресивен би довело до намаляване на приходите в бюджета с 1 133 000 000 лева”.

Обратно в новината

Коментари - Ананиев: Махането на плоския данък струва 1.13 млрд. лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голем "сметкаджия" тоя зам-мин!Седнал да изчисли колко много ще загуби бюджетът , ако бедните не плащат, а на богатите им увеличат %. Е това какво ЗНАЧИ, БАЛАМУРНИКО? Че Бюджетът СЕ ПЪЛНИ ОТ МАЛКИТЕ ЗАПЛАТИ и тези хорица издържат държавата! И още - ако на някой с 400 лв му дадат 40 лв - това за него е много, но ако на някой с 4000 лв му вземат още 400 - бълха го ухапала - няма да тръгне но гладен, ни жаден

И тоя е едно плоско мекере

Махнете ги такива като този и България ще се оправи.

и кой да сложим? Г-жа Лъжа ли ?

Що не! Ще ти смъкне още една кожа от гърба, дето си се уял, крадейки от хората , не плащайки заплати и живеейки от техните данъци. Походи и ти гладен и бос, обеснико.

Идеята на данъка е да демотивира даващият, с дреги думи финансов ярем.

Отново бедните ще пълнят бюджета! Ананиев жалък си! Сам не си вярваш!

БРЦК

Един беден на минимална заплата не плаща нищо от 10те% или = 0. Един богат плаща 10% плосък данък или 300лв. Кой пълни бюджета? Я сега да видим и кой изпразва бюджета? Примерно 1 милион цигани легнали на социални помощи без да са платили и лев данъци. Ама никой не смее да им отреже социалните , нали?

Социалните могат да им ги отрежат само управляващите. Ама ако им ги отрежат няма кой да ги избере.

Е, да, ама не. Зам-министърът казва, че ако не плащат тези със заплата до 500 лв, бюджетът ще олекне с 1,5 млд. Ти чете ли какво пише, или тези неща ти ги говорят бръмбарите в главата ти. И не става дума за цигани , а за работещите-бедни българи, със заплата до 500 лв, говедо - пардон, форумци извинете ме , но такива като тоя не заслужават друго обръщение

И този лъже като дърт циганин,щом смята,че като теглиш един милиард кредит печелиш шестотин милиона.

БРЦК

Ананиев е закостенял гладък мозък и не трябва да му се дава да управлява дори и обществен кенеф. Точно обратното трябва да се направи - да се махнат минималния и максималния праг. И всички ще плащат еднакъв % но различни суми. Тия с малките заплати ще плащат по 50лв, а тия с големите заплати ще плащат по 500 и нагоре. Идеята е тия с малките заплати да бъдат стимулирани да намаляват и да се увеличават високите заплати.

Така е в Скандинавия, но такова обществено съзнание липсва при азиатска пирамида от 10 век

е че сега как се плаща , бе сБРКО. ? Нали процентът е еднакъв! и плащат всички!ама ми писна от идиоти - малоумни и неграмотни , дето драскат и ме нервират

Ананиев , не разбираш ли експерте , че тоя милиард го вадиш от джоба на сиромаха?Върнете го на бедния и бръкнете малко и в джоба на по-богатите!Не се правете на утрепани!

Вервате ли дори на един от всички пишман спициалисти, като не повишават мизерните доходи, а само заплатите си?

Пенсионерите дали получават това, което са си заработили ? Защото вече минималните получават много повече за времето през което са "работили" ! Удри по тавана. А цените препускат ли препускат. млечни продукти с 6.3%, месни с 6.8%, гражданска отговорност и какво ли не ? Сит на гладен не вярва.

Всяка година в България се пръкват около 100 НОВИ МИЛИОНЕРА....Как ,милата ни страница да се лиши от тези умни и красиви,ЕЛИТ, заради някакъв си ,,,ПРОГРЕСИВЕН ДАНЪК,,...Нали така?

Скандинавците, по-тъпи ли са от Кирчо Ананиев, че от прогресивния данък, не са мръднали вече 50 години?

И това е дългогодишен служител в министърството на финансите!

Абе най-добре е тези дето взимат милиони нищо да не плащат. Горките едвам сменят по 2-3 Бентлита на година, само 3-4 палата купуват, яхтите и самолетите им стари вече на 2 години. Така и хазната ще е пълна по извратената логика на този индивид. А, че в цял свят богатите плащат най-много, това си е проблем на света. Ние служим на мутро-олигарсите, стотинка от заграбеното от тях не трябва да се върне при останалия плебс.

Проблем в България е сивата икономика и укриването на доходи. Вероятно около половината от наемните работници в България, се водят на МРЗ (минимална работна заплата), а останалото получават на ръка. Това означава, че тези, които не укриват доходи, плащат сега 3 пъти по-голям ДОД и по-големи суми за осигуровки, от другите, които получават същите заплати, но укриват доходи. Затова аз съм за обърната прогресивно-подоходна скала с две или три степени и без необлагаем минимум. Примерно: сумите до МРЗ - 30% ДОД сумите от МРЗ до 2 МРЗ - 20% ДОД сумите над 2 МРЗ - 10% ДОД

E и??? Просто ще намалите кражбите и тази "щета" за бюджета няма и да се забележи. Дори може да се получи преизпълнение. Огледайте санирането - само от там можете да вземете цялата компенсация. А като включите Кресненското дефиле, всякакви други лот-ове , стадионите в обезлюдените села - направо може въобще да не се събират данъци... Помислете!!!!

Ако се въведе необлагаем минимум от невлезлите в бюджета пари дупката ще е милиард и нещо. Ама само на пръв поглед. Ако на един човек със заплата от две, три хиляди лева му дадеш петдесет лева / като не му увеличиш данъка / то той няма да си промени начина на живот. Тези пари ще му увеличат почти неуловимо банковата му сметка. Ако дадеш петдесет лева на един човек с петстотин лева заплата той най-вероятно ще ги похарчи още същия месец. Тоест двайсет процента от тези петдесет лева ще се върнат в бюджета веднага под формата на ДДС. Да не говорим за това че увеличеното потребление ще доведе до завъртането на икономиката на по-високи обороти. Учените хора на това му викат растеж, а този растеж ще доведе до по-големи приходи в бюджета.

в тази държава е объркано! ако парите не отидат в бюджета ( за да ги откраднат от там ) ще влязат в икономиката, като ако се купуват продукти на компании с чужда собственост, ще отидат при фирмата майка. Ще отидат при фирмата майка под формата на управление и тази фирма отново ще е на загуба в България. И в двата случай парите потъват.

При толкова много нароени милионери напоследък едва ли ще има някаква загуба от премахването на плоския. Явно новоизлюпените богаташи няма как да се разделят с мангизите си плащайки реалния данък и за това мнозинството трябва да се разделя с пари за данъци които удрят много в джоба му а богаташите все едно дават една мрз ама пищят на умряло защото дневните им разходи им се виждат голям ''данък''

А бе ей, мишок на кого ще струва? Вие вече гледате на бюджета като на бащиния. Този един милиард ще остане в хората и те ще го похарчат. Това ще стимулира икономиката, а 1 милиард във вашите ръчички значи половин милиард откраднат през офшорни фирми.

Как не ви е срам, бе, мародери?! Лицемери! Естествено, че няма да го махнете,след като по-голямата част от работещите са на мин. заплата, а за вас това си е супер приход, но в никакъв случай не са милиарди, както се е изказал този "капацитет"!

Скъпи г-н Аналиев, ЕС ДГД!!!

е този - защо не обясни, че по-малко пари в бюджета значи повече пари в работещия и по-голяма покупателна способност, оттам по-голямо производство и повече ДДС.

2235 лв. била заплатата на зам. министрите???????? Абсолютна лъжа !!! Нека се ЗАКЪЛНЕ в децата си, пред Библията и Кръста и тогава ще му повярвам!!! Другото е вятър и мъгла.

А също във внуците, Корана, Талмуда и пълните съчинения ан Тодор Живков. Абе каква е та идиотия със всеобщото право на глас?! Всички неграмотници с мозъчен капацитет на попови лъжички избират хората на управленски постове!

А бпенсионерите дали получават пенсии, съответстващи на труда, който са положили?!

Т.нар. "плосък данък" 10% изобщо НЕ Е ПЛОСЪК, а направо е контра-прогресивен ако мога така да се изразя. Най-малкото няма равнопоставеност между физически и юридическия лица по линия на сумите, с които позволяват отделните закони да бъдат намалени данъчните резултати на едните и на другите. Административната тежест, с която се постига подобно данъчно облекчение изобщо не е за пренебрегване също. Отделно - национален (а и световен) спорт е заможните хора да крият доходите си през разходната част на тяхно (или чуждо) юридическо лице. Така че тук зора, дами и господа, е едни хора да продължат да я карат по старому. Не просто да няма нов закон, а да се продължат номерата и със стария. А на държавата както винаги й е по-лесно да си връзва бюджета на гърба на кокошкарите (като мен). ДДС 20%, акцизче, доход 10%, местни данъци и такси, актчета и глоби...здравната система била недофинансирана- айде и там едни хилядарки под масата заминават. Разберете- обществения дебат е да бъде запазено статуквото. Само че повече така не може да продължава с досегашната данъчна политика. Трябва постепенно да се променят ПОДХОД и правила.

Накрая ще си останат лапачите т е крадците и мангалите. Да видим кой на кого ще плаща и как се взима данък от мутра и мангал?

Кога икономическият гений на социалистите е донесъл нещо добро на България и на вас лично?

Ти в свяст ли си? седнала да облага 515 лева. Това са два надника и половина на човек, ма. На бял западен човек. Слушай сега. Ще направиш така. Който гласува за БСП -без данъци. Който гласува за друго с тройни и петорни данъци. Тези които гласуват за Бие Се Пие целогодишно на Бузлуджа на гладиаторски бойща за кебапчета. Останалите да бачкат за да плащат данъците, че да им дойде акъл как правилно да гласуват.

Значи плоския данък е най-удачен,а? Али защо бе джанъм Западна Европа не го прилага ? Браните мангизите на олигарсите ли? Сега ще видите как ще прецакат най-бедните с такса смет. Богатите и циганите ще щракат с пръсти ще плащат бедните.

НАЙ-ГОЛЕМИЯ МАЙТАП ЩЕ Е ГЕРБ ДА ВЗЕМЕ ДА ПРИЕМЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА КУРНА:ХЕМ ПОВЕЧЕ ПАРИ В ХАЗНАТА ХЕМ НАРОДА ЩЕ ЗНАЕ КОГО ДА МРАЗИ ПОСЛЕ;)

ТОЗИ ДАНЪК ЩЕ СЕ ХАРЕСА САМО НА ЗАКЛЕТИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ НА КУРНА: МАНГАЛИ И ПЕНСИОНЕРИ;)

може ли да даде ясно разграфения или стреля в тъмното колко струвало

Според Антон Тодорв Корнелия е икономически невежа. Вчера той го доказа цитирайки грешните й думи за данък дивидент и истинското положение според закона. май БСП Нинова не мисли за България и за българите , а се чуди как да съсипе България за да накаже българите унищожавайки и малкия напредък в икономиката и финансите които имаме като народ. Това не е изгодно дори на самите социалисти. Изгодно е единствено на руската управляваща клика.

Корнелия от Крушовица казала ,че не било справедливо да плащат 5 % данък дивидент, бедните да плащат 19%ДОД. Другарката не знаела , че преди да платят данък дивидинт лошите "богати" са платили вече данък и с тези 5 % се облага останалата след като са платили данъците си. Корнелия и децата с които управлява разпадащата се партия БСП май наистина са икономически неграмотни.

Абе Ананиев, абе Овча Главо!Данъците не са само цифри бе!Като не може да дадеш -поне не взимай!Разбира се,че трябва да има прогресивно данъчно облагане!Да има социална справедливост!А като не можете да си приберете парите -омитайте се и да идват другите!То не става да си клатиш краката и 10% поголовно!Данъците на са доброволен акт - ще си ги събитаре силово ако се наложи, не да ми разсъждаваш, кое как било...Истината е ,че много тунеядци има в тази държава -от държавни слувители до специфични етноси....

Овчата глава си ти! Прогресивния данък ви е благодат на вас необразованите. Защото 10% от 510 лв е 51 лв, а 10% от 2500 лв е 250 лв. И сега който изкарва повече плаща повече. Само че такива като тебе само могат да плюят....

Абе гьон!Приходите ми са значително повече от твойте - паради факта,че работя в чужбина и то точно по специалността си.Преди 4-5 години ми вдигнаха ДОД с 4% и това не е лошо -имайки предвид ,че ежедневно виждам какво се прави с парите ми, виждам резултатите!...Акъл от такива с 2-3 жил. лева несечни заплати не искам!Нито от магистри от Югозападния Университет и подобни ВУЗ-ове... Къде освен В БГ има плосък данък?Къде?Франция ли?Германия ли?Чехия ли?Къде?!? Освен някъде в Африка ,може би...И защо?!?

И къде е социалната справедливост в това неграмотно предложение на БСП?

Справедливостта е,че когато държавате е в криза, основната тежест трябва да се поеме от по-богатите, по-заможните....Евреите са го разбирали преди повече от 3000 години, Фицо - Примиера на Словакия го каза в прав текст още 2012 -"тежестите на финансовата криза трябва да се поеме от хората с по-високи доходи" и така и направи - вдигна ДОД за богатите, а за по-бедните свали...И никой не мрънка и ли се оплаква, нито инвестициите в Словакия са намалели...Изобщо нищо стращно няма...Никога няма да стигнам западняците, щото мисленето ни е такова, ганьовско, гледане в сибствената си кесия, дребнаво...

Колкото по-зле и колкото по-бързо съсипят България селяците социалисти, толкова по -скоро Москва ще прати Решетников да ги потупа по рамото за добре свършена работа и изпълнено задание.

Просто богатите не искат да си плащат това е...В България е така

ти като си с 500 лв плащаш 50 . а един с 3000 плаща 300! Това е 6 пъти повече от теб! Не искали да плащат)само според глупаците)...нали тези хора носят на гърба си държавата, кво още искаш!?!? Да идат в друга държава ли?? Тогава ще трябва да се напънеш да покриваш и тяхната вноска за да има нещо в бюджета,ама си тъп и не схващаш!

МногНеуважаеми, ще ти разкажа една случка.На един гражданин не му стигали хиляда евро да си купи последния модел BMV, а на друг 10 стотинки за да си купи баничка.Приликата, е че и на двамата не им стигали парите, а разликата няма да те питам, защото за сега няма да можеш да я кажеш.Ако си от назначените сегашни капиталисти, ще ти цитирам една мисъл на баща ми"Животът е катокомпот, днеска си отгоре ама утре може да си отдолу."

Не е важно какво ще струва , важното е да се направи за да може най-сетен и БСП да каже , че прави нещо и освен това да се намира на приказки за лошите управляващи които не приемали добрите идеи на БСП. За целта Корнелия от Крушовица е разпоредила всяка година червените милионери да събират по 1 133 000 000 лева, за да не закъса хазната , ако се приеме глупавото им предложение.

А колко ще се спечели , след като богатите започнат да плащат повече? Или по принцип приемате, че те не могат да бъдат принудени да си плащат?Както е навсякъде по цивилизованите държави, където щяхте да ни водите уж!

Остави хипотезите. Дръж се здраво за реалиите.

Ше пълниш бюджета от минималната заплата. Ами поучете се от Германия как ,кой и колко внася в бюджета. Само това което ви изнася,ползвате от законодателството на ЕС,или ако задължително ви го наложат с директива.

да се приватизират държавните болници, от държавното се краде като за световно

А рипахте срещу пръстовите отпечатъци.Как здравната каса при Москов беше добре и и затъна веднага след премахването на отпечатъците.

Искаме си Москов, Искаме си Москов!