Свещената вода от Плиска била опасна. МЗ разпореди анализ

Водата от т.нар. Свещен кладенец в Голямата базилика в Плиска е опасна за здравето. В нея е открито съдържание на нитрати два пъти над нормата. МЗ ще анализира.

Обратно в новината

Коментари - Свещената вода от Плиска била опасна. МЗ разпореди анализ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре, че си имаме умен министър на здравеопазването д-р Москов.

хванаха се за тази вода, ама щото до един зависими комуня. Що не кажете повече за тази базилика, ей така - за обща култура. Или да търся в гугъл,или ще кажете който иска да знае - да чете дебели книги. А вие знаете ли - съмнявам се.

в България най-много и най-вече комуняги. Ама като ги попитам за Гоцето, за двата хотела на невръстните му синове, кога завършиха, кога се реализираха, кога напечелиха и кога си купиха по хотелче? - мълчат като...

Арендаторите торели обилно в региона! Докога ще ни тровите, селяндури?????

с какво ни занимават. Обидно е някак отношението към мат'ряла :))

Когато елитът ни е от простаци, когато държавата ни се управлява от неуки и удобни за манипулация хора, "спуснати" от задкулисието за да се гаврят с народ и държава, тогава винаги се случват такива нелепи неща и простотии. Даже учените като Божидар Димитров, подгъват коляно и стават ибрикчии, приравнявайки своя авторитет и познания с простотията и невежеството на чорбаджиите и изедниците от "Дондуковците". Заразата от Скопие прескочи много лесно в София. Защо и ние да не се възвеличим, си казват простаците?! Да, нека, но не по този смешен и жалък начин. Кладенецът в Плиска не е паднал от небето и то точно когато Борис взел да покръства насила българите. Като говорим за покръстване, сякаш всички сме имунизирани от факта, че то е било насилствено. Който не ставал християнин, бил посичан. А кладенецът е снабдявал народа в Плиска още от самото й основаване. Кога е станало точно, не се знае. Вероятно Аспарух е заварил тук някакво селище и тук той е решил да построи новата си столица с трек (тюркско) -бълграското име Билишка. Само че, Аспарух и неговите българи са били дву-верници. Елитът е бил приел исляма, а простолюдието масово е изповядвало тенгрианството. И два века преди Борис тия хора са пиели вода всеки ден. Така че сега ибрикчията да се напъва, че това е бил християнски кладенец и водата му е светена, е огромна простотия и смешен ритуал, който не отговаря на сана на български учен и директор на НИМ и истината.

На смешниците, които пишат минуси, ми се ще да спомена нещо. Казвам, че съм християнин. Предполагам, че заради някои откровения тук, те като слепци веднага отчитат идеологическата си слепота с минус. В 7-9 век единобожието не е имало все още такива резки различия, които по-късно водят до войни и кланета. И двете религии си имат идентични стойности, с някаква мимикрия в по-късно появилия се ислям. За българската народност няма никакво значение, каква е религията. Поради съседството ни с Ромейската империя, тук се е наложило християнството, а в Източна Европа исляма. Всяка смяна на религия в средновековието си е имало политически причини с оглед укрепването на властта, а не верски. Верските са следствието. По-същественото е себеусещането за принадлежност към народа. Благодарение на това неразбиране, заради предпоставянето на религията пред народността, българският народ е разцепен на няколко съставки и държави от по-големите политически въжеиграчи в Средновековието та до днес. Когато това се проумее и преодолее, България ще пребъде, иначе загива според плановете на глобалната мафия.

ооооххххх баня ооооо кеф селката баня голем кеф.....

Точно така! Опасна е за печалбите на фармацевтичната мафия...

Лили му с кърпа коляното върже, Божо го пръсне с вода студена, Цецка го в уста целуне бърже, а той гледа като тиква варена... А дали нитратите са полезни за тиквите?

Абе историята им казва, че навремето княз Борис е затрил маса народ, а тия сега света вода я изкарват.

Тази вода не е изследвана дали е полезна или не.Ето и премиера не си изми очите и не пи от тази вода,а само го поляха на врата.Божидар Димитров лъже хората и ако на някой му се случи нещо какво ще каже.Така например в аязмото на Черногорския манастир водата,за която много казваха колко е полезна и за очи се оказа,че е мръсна и кална и кой е изследвал качеството на тази вода?

lu4ka

Ха-хаа! Гредааааа.

Аре сега да ви питам какво значи "чудотворна вода". В тази връзка се прекръщавам на Хари Потър щото мога да творя чудотворни простотии!

Боко не смее да хапне погача с мед, а Божо така да го прекара... Сигурно от страх вече ще ходи да реже лентички с дъждобран.

Поръсили Боко с "опасната" вода и сега ще треперим да не се затрие.

Божидар Димитров: "Разбрах, че за да получиш диария, трябвало да изпиеш три литра. Аз не съм изпил нито грам, нито Бойко Борисов, така че за нас двамата няма опасност..... Никой и от министрите не е пил." Ама разбира се, че няма да получат. Те са си постоянно осрани!

Този Адам Персенски какво работи?

И да бяха пили,нищо нямаше да им стане.Ние всеки ден я пием.

Бойко не бил отпил от водата е невярно и невъзможно! Всеки инстинктивно облизва стичащите се надолу по лицето капки вода от мокрите си устни след плакнене, плискане или поливане с вода.

Много ми е мъчно, че тези катили НЕ са пили от "светената" вода!

Тая вода ни е единствената надежда.

беше единствената надежда,пропуснахме момента

а дали,ама надали, щото дозата не е достатъчна, язък за поредния кьорфишек на историка.....

Мъдър е Боко Тиквата, затова признава само мен и Винету. Държавата ще се оправи с магии, свещена вода и леене на куршум против уплаха от 100-годишна девственица с пропорции: 80-60-80. Да се вземат скалповете на инженерите, докторите , физиците и всички , които не разбират от карате и самбо... Аз казах, Хау!

луд умора няма,проста тиква акъл няма

Много ме кефи казаното от Баба Ванга, че бликне ли вода от този кладенец България че се оправи! Явно тая вода че ни отърве от изедниците.

Крайно време е Б.Д. да бъде пенсиониран! Дава тотална фира. Причините - ЕГН-то, БКП-то, ДС-то и т.н.

Голема работа, Бацето най-много да получи некой обрив, се едно муха го е ухапала, ама вече е "ОСВЕТЕН".

Да се смея или да плача?

А,бе те си отидоха делфините,вие ни занимавате с...

простотия блика от всякъде. Хора бдете!

Ей..., каква я мислеха в ГЕРБ, пък тя каква стана...! Пътния възел калпав, водата нитратна и с бактерии...! Само народна песен не успяха да съчинят, за да възхвалят още повече всенародния любимец! И тъкмо да тръгне алъш-вериша през Лафка-та и..., греда!

Ако Божидар Димитров няма акъл,то поне някой да му подскаже на Б.Борисов да не се излага или и неговия акъл е толкова!?

"Премиерът Бойко Борисов, както и никой от министрите не е пил от чудотворната вода"....A трябвало!С двете шепи, с двете шепи!

"Премиерът Бойко Борисов, както и никой от министрите не е пил от чудотворната вода". Ж а л к о!

И да беха пили, какво щеше да им стане. Я мойте говеда само у реката ги поим и нищо им нема..

трябваше. Сега пророкуването на баба Ванга не е хванало дикиш и Бацето няма да оправи България, а следващия

Да са пили.

Щом не са пили , трябваше да падне Фалкона !

Работниците са пикали в кладенеца...

Ааааааххххх.... ЗАЩО?! ЗАЩО! Защо не пиха?

Абе каква е тази вода? Да ни би наскоро от там да е минавал коалиционният партньор РПет - по-известен, като барон Пиш дьо Фонтание?

Премиерът Бойко Борисов, както и никой от министрите не е пил от чудотворната вода, успокои днес по Дарик Божидар Димитров. ЖАЛКО. Нищо следващият път... макар, че е малко вероятно. Те вода едва ли пият изобщо.

Ако ще и хемороидите да си маже с нея, по-умен няма да стане! Защото умът, интелектът, аристократизма не идват от мазане и пиене на вода, та ако ще и от Боже гроб да е. За тези неща трябват талант, ум, трудолюбие и добри гени, а не тъпи шопски прародители!

Август, червените и тъмно не знамси какви кучета си лаят, а магистралите си вървят. Ето и свещеният кладенец откриха, водата пак бликна. Била мътна, мътна, ще е нали има още поне метър да се копае.

Пантелей -пътника ........слава богу че тъпаците , като тебе са все по-малко .

Тази към Гърция - Се ссссурна... На входа на Варна - ау !, а на Бургас - хептен !! + откъм Брюксел - ссскърцанннее.. + откъм Гърция - Яко тттлееее ---- Сумарно - Блатото Е Съхнещо.

Преди време на Царевец мои познати англичани ме попитаха, каква част от построеното се е запазило исторически от крепостта, защото им се виждало повечето като новопостроено! Послъгах ги, че имало останали стари скици, по които е направена реставрацията! И това няма да е краят! Като дойдат следващия път, ще видят нещата в тяхното величие и красота! Така се развива туризъм, я! Сега е моментът да си построим базилика за чудо и приказ, най-голямата в Европа и да замажем очите на Европата и света, че сме работили по детайлното описание на Базиликата от Ванга!Който не вярва, нека да спори! Да не би само макетата да могат да се правят на велики с техните постройки в Скопие, я? А щом Москва и Дрезден могат с пълна (или почти!) вустановка на техните храмове, ние що да не можем? На поколенията като оставим "чудо-невиждано" нека после ни обясняват, че не било така! А Светият дух във водата е безспорен! А, нека ни докажат, че го нямат, след като видят чудото ББ, осветено със свещената вода!

Стриктно-съответстваща на Реалната ? ...с Всички Най-Обещаващи Комплексни мултимедийни технологии ? - ЗА !

Ами то нали наш човек измисли компа! Да не би на празно място да е станало това! Той е черпил идеите си от това свещено за българите място! Как без мултимедия в онова време сме посяли християнството на такава голяма територия, я? Няма как без технология! Даже ако се поразтърсим в района, може да се окаже, че сме били даже по-напред и от днес! Да продължават да копат, няма как да не се пръкне нещо велико, с което да разбием всички неверници!

ако зърнат Бойко в Рим или Атина и тях да подиграят... Пусти избори...ама и троловете изпростяха.

Не помня в коя книга на Марти Ларни един собственик на кладенец беше изпратил в съответната финландска служба за анализ проба от водата, за да се увери, че е годна за пиене. След известно време беше получил писмен отговор с резултатите от анализа и заключението на службата, гласящо: "Конят Ви е болен от диабет". Наздраве!

Тези примеси Във водата - май означават че Има Нещо наоколо... ...а Лудостта на 'наште' 'величия' - byDefault ...:-)))))))