Коментари - Плевенско и Разградско също обявиха бедствено положение заради африканската чума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Потресаваща некадърност се вихри в управлението на България! С ГЕРБ и компания не ни трябват външни врагове, те сa ни предостатъчни! Няма в Българската История случай населението да е намалявало с 2 милиона души! Тази пасмина обаче го постигна без война!! Сегашното "свинско" безобразие e поредното доказателство!

искаме пълно унищожение на животните в Б-я, както искат нашите евроатлантически приятели.

и ние това искаме, а пък ни и плащат затова

С какъв фураж са хранени животните??!!??!!?? Кой държавен служител си е поставил подписа под качеството на фуража??!!??!?? И на кого е фирмата производител/ вносител на фуражите?!?!?!?!?!?! Тук е Заровено Кучето!!!

Типичен африкански модел на развитие Правителството създава кризи Например извзема реколтата на хората После контролира вноса и накрая даже получава междонародни помощи които пак то разпределя или открадва Абе онези 17 000 прасета като ги ликвидираха отидоха ли в екерисажа или изчезнаха някъде ?

Дир ници $ на всеки лайк, автоматично слагате Дизлайк Фалшиви сте,и няма да имате посетители.

реактивите са фалшиви, или ги ваксинират с ваксини , в които има причинител на болестта. Интересно е къде са произведени, дали не в държава, която е конкурент за свинското месо

е вид заразяване. С мъртъв патоген или с омаломощен. И понякога се преболедува.

страдаме от чумата на цивилизацията към която принадлежим - африканската вие да не искате европейска чума

България и нейните политици са смешници в цирк българия!Това е една кочина пълна с държавни свине!!!

Те и миналата година избиха животните на хората накрая се оказа че лаборатоията давала грешни резултати дали и сега не е така Като не щат да дават суджуци така става

Догодина да се готвят пилетата и кокошките

Доказано е, че високата температура при печене и пържене убива вируса и че той не е вреден за човека ! Защо се налага да се избиват цели свинеферми и прасетата да се загробват ? Не е ли по-добре, да се заколят, месото да се обработи термично, а останалото да се "загроби", изгори или там каквото правят с труповете на избитите прасета ?

И къде тук виждаш интереса на народните представители ? А на вносителите на месо ?

Сретен Йосич няма да ни отърве, но АЧС може. Свинското ще стане скъпо и ще ядат само тримата шишковци. Но високото съдържание на холистерол ще ги убие и ще ни отърве.

Няма по опасна чума от онази на жълтите павета, ама вие всички си спете. Народе..... Спи спи нанииии на наниии нааа..... И така едно по едно се приключва всичко, което що годе крета. Карай............ Нали не е твоето... Е и на него ще му дойде ред, ама тогава ще пееш друга песен, ЗАЩО НА МЕН ?! Нанииии нааа .....

Курни кажи сега чумо

Лошото е, че догодина ще налази и нелечима чума по хората...и по същият начин ще избият и нас... По-добре да бяхме живели по времето на Хитлер, като негови ...поданици, той поне е милеел за своите...

е вкарана в Европа още в средата на миналия век ...Почти няма държава да не е пострадала от нея... В Португалия се е наложило да избият около 35 хиляди свине за да я спрат ...При нас дори се появява късно-едва преди 2-3 години...Но пострадалите държави са се справили със разпространението и сега имат железен контрол ... И ние ще го постигнем, но не се знае на каква цена (на свинското)...??!!

" В Португалия се е наложило да избият около 35 хиляди свине за да я спрат". Че колко са 35 хиляди? Само във фермата в село Николово, Русенско, има 17 хиляди.

Ако трябва и 50 хиляди ще избият , но трябва да се спре... Впрочем тази случка в Португалия е от преди 32 години ...От тогава все нещо като опит трябва да се е натрупал ! Колкото до това, дали ние вярваме, че има чума или не, все тая е, прасетата просто си мрат като я хванат...!

А сега да ми обяснят как ще се преборят с чумата чрез това бедствено положение...през Плевен минава главният път Русе -София! И как ще спрат преминаването на диви прасета от Румъния!

с т.нар. санитарна отцепка. Свинете се отглеждат в изолирани помещения, в които се влиза със специални дрехи през дезифекционна и така се работи там. Същото и с излизането и с фуражите, които им се дават. И не ги интересува никаква чума - при добра дисциплина разбира се. Ама по-лесно да хванеш мицифайките да избият прасетата на хората и да внасяш румънски фураж на безценица за по-евтино

В Плевен, прасета от Румъния няма! Далеко е, и още по пътя ги изядат....

Добре! Тези свинье ги избихме! Нека сега да продължим с руслямистките свине! Грабвайте чукове и лопати!

ТАЗИ СТЪПКА СЕ ПРАВИ, ЗА ДА СЕ МОБИЛИЗИРАТ ЕНИЧАРИТЕ ОТ АРМИЯТА И ДЖАНДАРИТЕ ДА ВЛИЗАТ В ДВОРОВЕТЕ НА ХОРАТА И ИМ ИЗБИЯТ ПРЕХРАНАТА!

НАЛИ ПОСЛЕ НЯМА ДА МИ СЕ СЪРДИШ ОТ ТЕЛЕВИЗОРА, ЧЕ ПЛЕВЕН ПАК НЕ Е ГЛАСУВАЛ ЗА МУТРИТЕ ТИ??? ЕЛА БЕЕЕ, ЕЛА ТУКА , ДА УСЕТИШ ГНЕВА НА ХОРАТА! НЕДЕЙ САМО ДА КАРАШ ВЛАКОВЕ, КОРАБИ И ДЖИПКИ!

НАОРУЖИЕ@!!!

ТОВА ВЕЧЕ НЕ СА СКАНДАЛИ, ТВЕА Е ПРОБИТА ДУРЖАВА! ДОКАТО ИЗБИВАТ ПРСЕТАТА НА ХОРАТА, ХАКВАТ ДАННИТЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

има ли или няма ДОКАЗАТЕЛСТВА за чумиТЕ в Бг ? Кой ВНАСЯ вирусите? данс за какво получават заплати ? защо ние стоим и гледаме тъпо ? Утре ще купуваме заразени вносни меса и ще сме спокойни с чиста съвест ,така ли ? кой лъже за афр.чума ,коя е лабораторията ,защо да ѝ вярваме .тя кого обслужва ? Аз не вярвам без НЕОПРОВЕРЖИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА !

Проблемът е огромен и трябва да се отнесем към него с съвсем сериозно. Цял един бранш е заплашен от заличаване. Изказват се тук всякакви разбирачи виждащи конспирации навсякъде и ръководещи се основно от "вътрешното си усещане" за истина. Хората реват, дървените кратуни повтарят "чума няма".... Пълни и тотални безхаберници! Тотал щета!!!

първо свиневъдството, после зърнопроизводството, после туризма .... аман от паразити, паразитиращи върху хората и природата, а в случая със свиневъдството и откровени клинични идиоти

ЧУМА НЯМА, ТЯ Е САМО В ГЛАВИТЕ НА ЗОМБИТАТА!

Що, бе срещу АЧС няма вакина , като СПИН е, само че светкавичо мори , е наистина само прасета - диви и питомни ....ЗАСЕГА......

Stan Stan

Стана като с шарката и антиваксерите. Накрая загиват невинни. Добре, че този път са само прасета ...

Това е началото на края.Защото няма хора за работа,няма обучени кадри,а от там няма превенция.Проблемите сега започват и няма да спрат ,докато ни "управляват"крадци

Stan Stan

Според мен много добре си действат ветеринарите. Точно според закона.

Кой закон, на МУТРИТЕ ЛИ?

Като много добре си действат защо го допуснаха тогава?

мине кемтрейл самолета отгоре разпръска заразите и послена тиА нашите, дето се правят че невижда отровите от небето им остава да се самоизбият като малоумно стадо, а не нселение с национална сигурност

В момента Китай внася допълнително огромни количества телешко от Канада и Австралия. Причината - 1/4 от свинете в Китай са избити поради чума по свинете. В Европа също има подобни проблеми. Коледата се оказва по-щадяща за свинята тази година от тази пандемия. Съвсем отделно са предпоставките от срива на ветеринарната дейност у нас.

Ами какви са бе , като знаеш много , кажи защо се срина вет. дейноста у нас....?

дядo_star

Аз не съм политик и не съм толкова умен. Попитай ветеринарите.

ЩЕ ИЗБИЕМ ОВЦЕ И КОЗИ , СВИНЕТЕ , "ЛУДИТЕ" КРАВИ ! И ПОСЛЕ!? НА КОГО ИДВА РЕДЪТ ??!

На комунистите..убий комунист направи добро на планетата Земя...

Stan Stan

На 10-ти ноември БКП имаше 1 милион члена. С членовете на семействата са 3 милиона, с внуците - сам смятайте. Тези като вас, дето са ултрадесни, събират на изборите под 2%, и то с клизми от ГЕРБ. Та пак си преценете, ама много добре си преценете, дали "да правите добро на планетата Земя", щото тя планетата си е добре, ама вие може и добро да не видите. Още сме си с акъла и още сме си в силите. Имам чест - офицер от запаса !

Убии ЗОМБИТАТА и планетата сама ще се оправи!

ПРОСТО СИ ГОРД ДРИСЛЬО :)) СЕРИ И МЪЛЧИ !

Еколозите бяха платени, нали? Яжте ми опинците сега!

ОГНИЩЕТО БИЛО В НС !!!

Как стават тия работи бре,то не бяха кози,свине,всичко избиха?!? И се случва само, тук,явно умишлено убиват добитъка ни,някой умишлено заразява и след това масово се избиват животните,за да просперира нечии бизнес в друга държава...

Шило

Мисля, че през миналата година имаше и в Румъния. Та, тогава "спираха" дивите прасета от Румъния с "непробиваема" ограда- 30-тина см. телена ограда. Която, едно прасе дори няма да усети.

защото сме страна от съветския съюз ей за това на

Шило

Ура, да живей!

Ще се сетиш ама късно на Есен/Зима - цената на любомото на много българи свинско ще бъде двойна от сегашната цената на живота се вдига все повече

Съвременото робство е убиване и унищожаване на животни и растения за да се вкарад ГМО с което да унищожът нацията / хормони който спират репродукцията на човек и водят до безплодие /.

като в северните страни дето крадат чужди деца дотам са стигнали

Ако жена ти има проблем с безплодие аз мога да и помогна с 21 см ми я ход дог????

Хайде холан! Аз имам 2 дъщери и един син. Ама колко българи, етнически българи имат 3 деца като мен? Семейства с 2 деца са голяма рядкост вече. От 40 години хормоните ли ни унищожават? Все ще си намерим някой друг да ни е виновен... А лудата крава и птичият грип в България ли бяха?

Пият бира.

Ти си хлранен с истинска и контролирана храна, но храната в момента не се контролира и бъдещето е неясно за нашите деца!!!

Аз децата не съм си ги направил по време на прехваления ви социализъм, който не бих казал, че особено помня. И няма близнаци между тях. А желанието да имаш повече деца не е свързано с това с какво се храниш. А и тогава не е било написано на продуктите съдържание, така че не е ясно какво сме яли. Достатъчно е да имаш в семейството умерени доходи за да можеш да ги изхраниш и изучиш. Знаем че мнозинството от най богатите имат по 1-2 деца, а много и нямат.

Предполагам някоя важна клечка пак ще прави бизнес и ще вкарва евтино месо от чужбина и иска да съсипе българското животновъдство!! През 2016 се опитаха и сега отново!!

Ами нормално е, нали и без това няма с какво да я храните, защо не и със прясно свинско!

Африканската ЧУМА е само в главите на управляващата мафия!

Дано чумата умори всички комунисти в БГ.

и герберасти и псевдопатриоти и депесари...

Има евразийска чума по свиньете! Избивайте ги жезмилостно!

Ку-ку?

той е старшинка

Шило

И старшинка не е. Обикновен трудовак!

старшинка е

Какво стана с овцете на бабата от Странджа? Още ли са живи или умряха от чумата? Защо сега не покажат едно умряло прасе може и диво от АЧС? Дали не искат да усвоят парите давани от ЕС за борба с чумата? Не им вярвам, защото много пъти вече се издъниха.

Явно или тайно, но свиневъдството трябва да бъде ликвидирано , а оставки на директори и министри пак няма.А и защо да подават оставка като пак остават на поста ....

то наводненията и чумата ще ни върнат в 15-ти век , тия купуват самолети

убийството на руснаци и комунисти трябва да бъде декриминализирано от ООН. Всяка държава трябва да насърчава гражданите си да убиват руснаци и комунисти по света с парични награди , безплатни почивки, медали и др. руснаците,комунистите и хлебарките са на едно ниво в животинската пирамида и са абсолютно ненужни( не съм на 100% сигурен за хлебарките).

пак не уцели статията . сега остава на тая с Мегз да си постнеш глупостите

Ти пък какъв ККК си бе ?

Сериозно, я ходи на парада на дъгата да плуваш в свои, демократични, води.

Значи от ГЕРБ нищо няма да остане! Жал ми е за Боко, така хубаво се пъчи по СМИ!

Цяла България е в бедствено положение. Вече около 10 години върлува чумата ГЕРБ.

бедните хора получават помощ петдесет лева на месец

КАК ТАЗИ ЧУМА Е ПРЕСКОЧИЛА ЮЖНА БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА ПОРАЗИ СЕВЕРНАТА ЧАСТ - ЗАД БАЛКАНА !!??? А !!!

Дунава по дивите прасета, намериха няколко и решиха, че са умрели от африканска чума, после скочи до Станджанско, после зарази русенската свинеферма и накрая отиде в Плевенско. Тая чума като прекалила с алкохола изглежда, бетер широката крачка на пиян казак

преди да се окажем в тази бедстваща ситуация, се чу, че в Румъния има огнища на тази чума. Някой ще ни разкаже ли как се борят съседите с нея и какви са успехите им? Но пък съм виждала да се продава румънско месо в някоя от веригите магазини.

България е в бедствено положение заради политическата, герберска и депутатски чума.

най вече второто другите са производни

защото знаят как да използват глупаците,които са им дали ВСИЧКИ правомощия . най-голямата грешка е да оставиш без контрол в продължение на векове едни и същи мошеНИЦИ и да се надяваш на чудеса .на тази територия свестните отдавна са избити .спасение няма да има

защото знаят как да използват глупаците, които са им дали правомощия