Учителката от ДГ в Плевен ще бъде отстранена

Учителката, която беше записана да вика и обижда деца в детска градина в Плевен ще бъде отстранена от работа.

Обратно в новината

Коментари - Учителката от ДГ в Плевен ще бъде отстранена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След толкова годишна работа с ръбовете на деца с различен произход и култура е нормално да се "одаскалиш", след което да изветрееш... все пак ти се износва психиката. Това продават хората, работещи тази професия.

А не би трябвало.Няма го в дипломата.

Кои родители не викат в къщи на детето си, а и даже да го обиждат.

Едиствената видима "риформа" в образованието беше ... финансова! Икономия от мащаба-30 деца в група или клас. Защо тогава се оплакваме от отрицателните ефекти(икономически израз), които са нежеланата част от пакета на "риформата" и за това нерекламирана, сега лицемерно представяна, като педагогически изцепки. А "риформаторите" йезуитски наблюдават от страни конфликта родители-учители.

Няма ли край тази шпионо мания, родителите слагат подслушвателни устройства по децата, в един друг форум чета че учителките се организират и те да поставят по дрехите на децата подслушватели разни за да чуели как стоят нещата в къщи. Не е ли време прокуратурата да се задейства да се разбере кой слага за"не регламентираните подслушвателните устройства" преди да стане късно?

Очаквам с нетърпение да чуя как тези възмутени мами се държат с децата си в къщи и дали ще се намери някое НПО да поиска отнемане на родителските им права?

И аз имам дете,но по градините е пълно с лигави деца,възпитани от мама и тате,които си мислят че могат да си правят каквото си поискат по детските градини.Аз съм за тези възпитателни мерки,преди години и в училище биеха учителите и директорите,ама бързо збравихте нещо.А сега 5 годишни ми ходят даже с телефони,ма те и родителите са за бой.

"отстранена"! защо не уволнена дисциплинарно с отнемане на правото да се занимава с деца?!

Трябва да бъде съдена за престъпление срещу, беззащитни малки деца. 4-5 годишни не са оформени характери.

Тази детска учителка заслужава да бъде отстранена!!! Или... КОЙ е виновен за създалата се ситуация?! Вече почти 30 години в България има Демокрация, т.е демо-версия. Децата са малко, трябва да ги пазим и да правим повече деца, но в много случаи те се качват на главите на учителите и родителите, а ако ги наказваме и възпитаваме така, както и нас, веднага се намират разни субекти, които започват да говорят за права и др. ... Ако на учителя нервите са изопнати и той вече е негоден за работа, той ли има вина, или обществото?! Има едно противоречие и няма правила - ако децата са разглезени и невъзпитани, трудно е да ги озаптиш, трябва специална подготовка и сили. Ако не ги озаптиш, те започват да пречат на други деца!!! В такива случаи, повечето хора ще си изпуснем нервите и ще бъдем заклеймени като насилници???!!! Аз предпочитам учителят да има право да гони такива деца, дори и моето, за да не бъдат засегнати другите деца, сред които може да бъде и моето!!! Трябва да се изготви програма, която да улавя такива деца и с тях и техните родители, да има специално обучение, за да не бъдат проблем в бъдеще!!! А и учителите да не се захабяват толкова, щото и много от нас носим вина за слабите нерви на някои учители!!!

papion

На днешно време това няма как да стане. Закриха се специалните, помощни училища и градини и сега другите поемат задължително този контингент. В класа на сина ми имаше такова момче, по цял час се разхождаше, бъркаше по раниците на другите, пречеше на учебния процес, а учителката нищо не му казва, защото било със СОП /специални образователни потребности/ и се страхува да не я осъдят. На родителски срещи искахме да го преместят, но и това се оказа невъзможно, защото във всеки клас има по едно такова дете. Какво става в такава ситуация, нито това дете научава нещо, нито другите, а учителките гледат само да мине часа. И после се чудим, че били неграмотни.

Дечицата ли са виновни на уважаемата госпожа, че заплатата е ниска? Тези госпожи не споделят ли по между си за проблемите и след това да ги обсъждат с родителите. Трябва ли, да се увредят подрастващите, защото в системата работят простовати жени. Тези учителки и лелки са единични случаи. Логично е, че повечето възпитатели са качествени. Иначе щеше да стане много по-голям скандал и много повече родители да скочат. Това са единични случаи, трябва да бъдат премахнати и заменени с качествени възпитатели.

Айде да видим откъде ще си внесем тия "качествени възпитатели" при тия условия за тия пари.

Качеството струва пари, не сте ли го разбрали.

Скоро ще и се молят да се върне на работа. Кандидати да се занимават с гаменчета за жълти стотинки няма.

Така е. Детегледачките на частно взимат по 1000 лв. за едно дете. И тази мантра, че възпитателките трябва да работят без пари, защото това било призвание, я забравете. Вие що не работите без пари.

да ходи да работи на частно, защо тормози децата в градината?!

Ти що не си дадеш отрочето на частно, за да не ти го тормозят.

На Запад детските групи са по 12 деца и с тях работят трима души - педагог, помощник-възпитател и хигиенист. Помощник-възпитателят има необходимата квалификация. Всеки директор ще ви каже, че вече се чувства остър дефицит на учители в детските градини. И след няколко години този проблем ще стане страшен. Причината не е просто в ниското заплащане. Причината е в непоносимите условия на работа. С камери и подслушвателни устройства проблемът няма да се реши. Нужен е сериозен анализ и реформи. Нека родителите, които често не могат да изтърпят собственото си и единствено дете, се замислят, как биха се справили на мястото на учителя. И да помислят за какво трябва да настояват, когато протестират. Ако искат децата им да са добре - трябва да се борят не срещу учителите а за това и децата, и учителите да са поставени в човешки условия. И учителите да не си траят а да говорят открито за проблемите, с които се сблъскват, защото и те са жертви наравно с децата.

остър дефицит от качествени хора има навсякъде, защото бюджета се краде, вместо хората да получават заплати. Недоволните да напускат и да работят нещо за пари, не да тормозят децата!

Качетсвените хора не работят без пари. Получава се затворен кръг.

На моето,когато беше в градина,бях заложил правила,които стриктно да спазва,и то без гледни точки.Бях разрешил на неговата детска учителка,да му вика,и да го шамари здраво,когато прекрачи правилата.И...стана човек.Сега работи в "Креатив"(Ю/Корея),взима по 15000$ месечно,и най-важното-обажда се всяка вечер,за да ме чуе как съм.

Продължавам: На времето имаше нормативи за пределен брой на децата в групата. За първа група той беше 18 деца. Това горе долу се приближаваше до резултатите от психологически изследвания, които сочат, че за да може да се работи с деца на тази възраст, те не бива да са повече от 12 в група. Имаше норми и за пространството, което трябва да се осигури на децата - броя на децата по 4 км.м. т.е. 30 деца - занималня 120 квадрата. И тези норми не не бяха изсмукани от пръстите. Те се базират на психологически изследвания. Нарушат ли се - това води до сериозни негативни последствия върху психиката на децата, пък и на персонала.

papion

Още след първия случай написах, че това няма да е единственият. Масово в детските градини и ясли работят жени на пенсионна възраст и вече пенсионерки. Те вече са психически а и физически амортизирани и не е учудващо отношението им към децата. Много рядко младите желаят да работят тази работа за толкова малко пари. Не зная дали камерите са изход от ситуацията, но нещо веднага трябва да се промени, за да не се чудим после от къде е тази агресия у децата.

До сега всичките побойнички са млади жени. Какви глупости бълвате!!!

Проблема с насилието в детските градини, а и по нататък, е от много години. Така хората се учат на подчинение към по силния, а жертвите са виновни. Ползваме руската система за контрол, Макаренко.

Можеш да ползваш Монтесори - но месечната такса е 1000 лв. Ти си преценяваш.

Домашното насилие - също.

Аз съм бивша детска умителка. напуснах системата преди 10 години, защото не можех да приема условията при които са поставени и учителките и децата. Родителите имат право да протестират, но трябва да насочат правилно протеста си. Знаете ли как се работи с група от 30-35 деца на три години например. Сам си с тях. Ден след ден, почти до 60 годишна възраст. Има една лелка, която не може да смогне да почисти помещенията, да измие приборите за хранене и да оправи леглата, камо ли да помага на учителката. Нямаш право дори на регламентирана почивка, защото работният ден бил шест часа. Как се понася дори само шума в тези шест часа . Да не говорим за ежеминутните предизвикателства, при които трябва много внимателно да прецениш как да постъпиш. Повечето деца днес са трудни, защото растат в неестествена среда, във всяка група има поне по едно дете със специални образователни нужди.

След камерите в детските градини джендър обучението ли следва? За да могат да следят дали учителите деградират както трябва децата.

..проблемът с възпитателките в детските градини според мен е медийно истеризиран и най-вече....профанизиран! Интересно, къде е границата? Защото, според джендър-философията, ако си строг с едно дете, значи си "агресивен". Да, наистина е осъдително, когато възпитател силно удари малко детенце или го обижда с грозни епитети. Но, извинявайте, сега да се търси отговорност само за това, че възпитател/учител е повишил глас, тупнал е по дупето детето, нещо му се е скарал..това не е нормално.Има и нещо друго - основният стълб в правилното възпитание на децата е не "мяукането", а ПРЕМЕРЕНАТА строгост.Защото строгият възпитател печели респект.Хайде да си представим сега какво ще стане като монтират камери навсякъде - децата може да са немирни, да се бият, да се скубят, да правят бели, а възпитателят блед и препотен стои като наказан, не смее да викне, прелиства някакви "конвенции"и си бае "мога или не мога" ??? Това е лудост някаква.Кой ще иска да работи като възпитател или учител. Учителката, която е отстранена има следния грях - снощи гледах записа на гласа и - "хайде сега, спри да се напикаваш". Добре, може да не е приемливо за родители, но това не е малтретиране или агресия, нали?? Щом за това отстраняват, какво справим?? След мед.сестри, които масова напускат България, ще останем и без възпитатели. А малките ще растат от малки като един разлигавени "хермафродитчета", които не знаят що е дисциплина и ред. Обаче английският език в детските градини вече е почти задължителен. Аз пък бих санкционирал точно това, защото работи срещу националната ни идентичност !!

Щото родителите никога не викат, не използват обидни и думи и не бият децата си... Никога. Вкъщи е като в английския двор - всички са вежливи и благовъзпитани...

Ха...'ко 'става бе? Дойдохте ли на ,,чичовият"?... Социализмът ви бе ,,ВИНОВЕН" преди 28 години? ,,Тоталитарен"...бил... ,,бедни и гладни" сме били... ,,икономика сме нямали"... ,,здравеопазване...образование...сигурност...".... За кола сме чакали по 10-15 годиники,а банани виждахме по Нова година...веднъж.... А,всички си израстнахме по детски градини,лагери,бригади,кръжоци по интереси...завършвахме средно образование със знания и проф.подготовка,на МНОГО ПО-ВИСОКО НИВО,отколкото днес дават не една,а две дипломи за виШе.... ,,Лош" ви бе ...социализма.... Радвайте се днес на...,,демокрацията" и ,,еврогейските ценности",""просперитета" и....БАНАНИТЕ....като шебеци в ...ЦИРКА....,,България"....

Да бе, чичо, и какво стана от всички нас - нация от крадци и тарикати. Не казвам, че детската градина ни е направила такива, ама хайде да не се бием в гърдите как сме станали хора, защото бизнесмените и нашите хора обикновено са над 30-35 годишни и са били на детска градина баш по време на социализма.

Само бездетни могат да оправдават викането по деца. Освен това, детето приема родителя и неговото каране по един начин, от чужди хора по друг. Развива страхове, не иска да ходи на градина, което коства много усилия да се преживее. Да, всеки родител вика, няма начин,но родителя знае какво да викне, за да има ефект-напр. "няма да ти купя играчка", а не му вика мълчи бе тъпо копеле, че ще те пребия. Много отдавна трябваше да има камери,нарочно не слагат, защото то и сега няма желаещи да работят там, а с камери- съвсем.То във всеки квартален магазин има камери и бачкат под тях, а тук не можело- брей.

В частните градини има камери - можеш да си гледаш детето в реално време. Таксата е 1000 лв. Децата са малко, учителките са мили и добре платени.

Знам, детето ми ходи на частна ясла. Но щом си плащам за допълнително здравно осигуряване (извън удръжките от заплатата), плащам си за жива охрана и камери на мястото, на което живея, за какво ми е тази държава и удръжките от заплатата ми, за зъболекар на детето си плащам, след като тя не ми предоставя услуга нито здравна, нито по охрана (полиция), ако и за детето си продължа да плащам градина, защо ми се удържат пари, да го караме на всичко частно и готово. След като не ги устройват парите лелките, да напуснат.В това нещо има призвание,като не обичаш децата-стани продавач и така. Държава, която не успява да се погрижи за поколението, от което се очаква да се издържа, за какво се грижи тогава?

Как пък всички директорки все не знаят, всички учителки се разболяват веднага след като ги хванат. Ами явно като не знае директорката какво се случва вътре не и е там мястото!!! От там трябва да се започне, когато почне да знае няма да има такива неща.

Преди време децата ходеха на градина и на училище с цветя в ръчичика, а сега - всяко дете, с камера на якичка. Тия родителки, които крещят вкъщи на собстените си дечица, да си представят как се укротяват, когато са толкова много и са яко неразбрани. Защото тия жени отговарят за живота им.

Българските власти абсолютно във всички сфери работят на парче! Лиспсва всякаква дългосрочна политика за справяне с проблемите! Ако хванат някой-хванат, уволняват го а проблема си остава! Всичко идва от недоброто заплащане на труда на хората, от което следва че те са немотивирани да работят.Имат хиляда заема за плащане защото това е начина да оцеляваш в тая държава.Изнервени са и това избива! Това не е само в градините а навсякъде-хората нямат стимул и мотивация, не са спокойни на работните си места. Правителствата водят политика на геноцид спрямо народа си под диктовката на ЕС.Народа търпи до едно време, след което става страшно!

Да сложат камери, ама и в домовете да децата - за да се види цялата картинка. А не само претенции към учителите.

оди ти да ставаш кинозвезда под прожекторите на славата за 500 лв.

Тъй, тъй галете ги с перце. Може после да се чудим какви достойни граждани,с чувство на безнаказаност растят.

Не става въпрос за липса да няма наказания, но физическото такова води до известна степен, особено практикувано в толкова ранна възраст до стереотип на поведение в последствие. После се избиват в училища и после по улиците. После се приемат Истанбулски конвенции да не си бият жените и обратното. Наказанието не е нужно да е физическо още повече, че е опасно предвид, че един по-силен удар може да приспи детенцето завинаги.

А, така! Всички учителки да се отстранят! Защото няма начин да не викат по разлигавените недовъзпитани по 25-30 отрочета в група на майчета, които нямат време да обръщат внимание на дечицата си, защото висят в моловете.

Щом имат нужда да викат и да удрят, за да въдворят ред, значи просто не стават за тази работа, истерясала госпожо или господине!

Сигурна съм, че има разлигавени и недовъзпитани деца, че има майки, които обикалят моловете, но уверявам ви повечето от тях са работещи жени. Ако тези учителки работят в една частна фирма и не си изпълняват задълженията ще бъдат санкционирани веднага.

Ако детето е в частна детска градина може би и отношението към него ще е по-различно. Пробвай за да се увериш!

40 години стаж .... Тази учителка трябва да е на поне 65 години! И директорката да не се прави на света вода ненапита. Тя къде е през цялото време?

МТСП ??!!! Крайно време е да се промени цялата политика на управление в тази държава. Така не може да се продължава. Едно от най- ниското заплащане е в това направление. Каквото посяваме, това ще жънем е казал отдавна народа. Но нали сме царе на усвояване на европейски пари, по късно ще ни изиграе лоша шега,ще плащаме скъпо, по-скъпо. Има много млади и подготвени кадри, но нямат свой човек в комисиите на нагласените конкурси, намират причини за отстраняването им.

Чакам и там.

Интересно коя оплакала се майка ще я замести?

КОй за каквото учил. Ти като отидеш на ресторант и не ти хареса храната отиваш ли да готвиш вместо готвача?

Сменям ресторанта, а не готвача!

Е, щом си тръгнал на ресторант, ясно!