Все пак наказаха двама за сваления от тролей незрящ мъж

Шофьорът и кондукторката на тролея, от който беше принудително свален незрящият Венцислав Иванов от Плевен заедно с кучето му Жара, ще бъдат наказани.

Обратно в новината

Коментари - Все пак наказаха двама за сваления от тролей незрящ мъж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aз съм против уволнението на шо фйора и кондукторката -ако това е вътрешно нареждане да се уволни ш е ф а им-или CAM да си подаде оставката!!!

Hедей така, че ние всички сме от село. Kога първия град в б-я стана град??? A фактически селяните обичат кучетата. Tа кой им пазеше стадата от мечки и вълци- нали шаро? A причината е в закона: Kакто на 3апада си има закони и се спазват и тука т р я б в а да бъде така! 3а ж а л о с т не е! Kъдето живея си има място навсякъде за кучета,котки,птици - в кафези. Hо си имаш и за д ъ л ж е н и я- всеки на каишката си има вързана найлонова торбичка - която се вижда добре и си обира боклука - ако стане "авария" . Hо досега не съм видяла такава, животните са тренирани!!! Aбе жалка история за незрящия!!!

С каква съвест ще свалиш сляп човек с куче водач?Дори и да са ги тормозили с други животни, това изобщо не е оправдание!От животно до куче водач на сляп човек има огромна разлика.

Как с каква съвест? Със съвест на шофьор-идиот!!!!

За това цинично отношение към един сляп човек наистина трябва да се уволнят шофьора и кондуктора, а начачлникът им сам трябва да си подаде оставката, защото това е крайно брутален случай и показва нетолерантното отношение към инвалидите, за които в цивилизованите държави се полагат специални грижи и внимание.

Е как така "все пак" - задължително! А "директора"? Прави се на мъж-защитава подчинените си ли? Така, че не двамата ами и тримата. Той да не управлява на бащинията си. Закони няма ли - или не ги познаваме, а? Е даже и да сте некомпетентни с какъв акъл оставихте човека насред улицата?

Нека служителите бъдат преупредени, не си струва да ги уволнят. Проблемът е, че хората явно са толкова неосведомени и ограничени, че явно въобще не са знаели какво е куче-водач. А иначе ми е интересно какъв е бил проблемът в Плевен - явно освен кучета и други животни са транспортирани така. Нека пишат плевенчани, ако имат информация.

Ква ти луканка - всичко е ГМО ;)

Ако случаят не разкриваше един симптоматичен проблем, касаещ цялата държава - да го подминеш. Обаче тук става дума за изконни човешки и цивилизационни норми на поведение и съжителство м/у хората в едно нормално общество. А случаят показва, че нещо много сериозно куца в манталитета и психиката на народа ни. И тези , които се бият в гърдите, че го управляват и напъстват правилно и мъдро (сещам се за едно изявление на Татянчето Дончева), би трябвало да се замислят (ако въобще могат), защото Б-я не е остров сред безбрежен и безлюден океан, а държава-членка на ЕС.

Ако случаят не разкриваше един симптоматичен проблем, касаещ цялата държава - да го подминеш. Обаче тук става дума за изконни човешки и цивилизационни норми на поведение и съжителство м/у хората в едно нормално общество. А случаят показва, че нещо много сериозно куца в манталитета и психиката на народа ни. И тези , които се бият в гърдите, че го управляват и напъстват правилно и мъдро (сещам се за едно изявление на Татянчето Дончева), би трябвало да се замислят (ако въобще могат), защото Б-я не е остров сред безбрежен и безлюден океан, а държава-членка на ЕС.

Що не съм бил в автобуса.Такъв пердах щех да им фърля на шофиора и кондуктора че...Писна ми от нагли селяндури ! Тва в бяла държава директно уволнение !

Браво, само така !! Струва ми се, че почти всички от пишещите имат кучета и затова така остро реагираха !! Долу ръцете от кучето!! То заслужава огромно уважение! Никога няма да те предаде !! Винаги е вярно !! Готов съм с колегата с ротвайлера и аз с боксера да се кача в автобуса !! Ще падне голям смях !!

Ами дай да се организираме някой ден и не само в Кайлъка да ги водим, ами да го разберем кой е и да му спретнем едно кучешко посещение на тоя капут тролеяджията! И без туй съм им насъбрал доста че секат завоя на Дом на книгата! Ще си купя май един раздрънкан КрАЗ и ще ги мачкам яко! Как ще свали незрящ с куче-придружител бе! Добре че не съм бил там щото щях да ги спукам от бой и двамата - и ватмана и кондукторката и сега щях да си имам проблеми със съда!

Глупаво е да се защитават нарушители при това погазили общочовешки правила на хуманност към неравностойни наши сънародници!Както виждате не са ги обесили,а са ги помилвали с леко перо! Що се отнася до животните,аз съм им твард защитник при всякакви обстоятелства!Прието е да се смята,че човекът е с повече разум,което е доста спорно,особенно що се отнася до някой техни врагове и особенно по отношение на агресивните човекоговорящи!Не напразно Павлов ,направи гениалните си открития в медицината благодарение на използвано куче,а не човек/той при всички случаи щеше да о..ре ситуацията/,или пък братушките изпратиха в космоса лайка,което освен ,че е по-смело но е и по-умно от болшинството двуноги!

Трябва и шефът на тия двамата да го отнесе, че не ги е инструктирал как да спазват закона.

Утре се качвам с ротвайлера в тролея па да видим как ще ме свалят! ;)

това е безумно..тук в израел първото място зад шофьора е за незрящи с кучета водачи...

И аз ще се кача с моят пинчер па да видим как ще ме свалят :)

Кирчо, аре хвани следващия тролей ти братче, щото моя ги яде пинчерите ;) Не е редно, по-дорбе тролеяджията да наръфа отколкото пинчера! Съгласен? ;)

Ти малоумник ли си или се правиш на оригинален? Подиграваш се с незрящите хора ли?

За такова отношение трябва много по-сурово наказание - директно тези трябва да се уволнят.

Не си прав! Това, което искаш, е все едно за открадната дъвка от супера да искаш разстрел. Все пак, това е първи подобен случай в България (и трябва да е и последен) и хората си признават, че са сбъркали, така че дори и леко дисциплинарно нарушение пак е малко силно, поне от моя гледна точка, а аз както много мои познати твърдят, имам заложби за главорез, тоест в никаквъв случай не съм от мекушавите.

Една глоба щеше да бъде по справедливо наказание.

Първо, нарушението изобщо не е малко, защото е явна и жестока дискриминация спрямо човек с увреждане. Второ, трябва да се даде ясен знак на всички други дебили, които биха постъпили така, че подобно поведение няма да бъде толерирано.

Сърцераздирателно, само забравиха да се извиният и на кучето с луканка

Ако искаш да знаеш,тези кучета заместват очите на незрящите!По-умни са от нас!Виждала съм как действат!Така,че ние сме животни!

fifi ( нерегистриран ) 22.07.2010 15:36 КАКВИТО И РАБОТНИЦИТЕ- ТАКЪВ Е И ШЕФЪТ ИМ-ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ

Много се радвам, че ти не си в позицията да взимаш решения, защото не ти е правилна преценката. Ако има наредба, в която изрично е записано, че не могат да се качват животни, с изключение на кучета-водачи, тогава вече е друго нещо. Просто градския транспорт трябва да допише такова нещо в наредбите, ако сега го няма.

само така ще накараме простаците да уважават законите.

Ами да накажат и служителите на общината, които не са допуснали човека!

Хайде сега да коментираме и бездомните кучета дано Зеленогорски да направи нещо полезно за града, вече ни е страх да ходим спокойно из града. ТОЛКОВА НЕРЕДНОСТИ ИМА В ТОЗИ ГРАД ВИЕ ТОВА ГО НАПРАВИХТЕ НАЙ ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ!

Правят ми забележка, че съм си го разхождал моя рот без наморник! Е, Зеленогорски като ги излови бездомните или поне им сложи наморници, тогава да ми правят на мен забележка! Моя си е възпитан и непрекъснато контролиран!

В ИСПАНИЯ, УЧЕНИЦИТЕ МИНАВАТ КУРС НА 'ТРЕНИРОВКА'. РАЗДЕЛЕНИ НА ГРУПИ ПО 4: 1-ВИ СЯДЯ В ИНВАЛИДНА КОЛИЧКА, 2-РИ ГО БУТА, 3-ТИ ИМА ПРЕВРЪЗКА НА ОЧИТЕ И БЯЛ БАСТУН, 4-ТИ Е ПРИДРУЖИТЕЛ НА 'СЛЕПИЯ' ТРЕТИ. СЛЕД 1 ЧАС 'ИГРАТА' ПРИКЛЮЧВА. НЕКА ДВАМАТА СЛУЖИТЕЛИ БЪДАТ С ПРЕВРЪЗКА НА ОЧИТЕ ЦЯЛ ДЕН, А НЕ ДА ГИ МЪМРЯТ.

Идеята ми беше, че е подигравка предложението да му се даде карта, но явно не четеш

А ако се беше качил бабаит с бултериер в тролея щяха ли да смеят да го закачат?

НЯКОЙ НЕ Е ЛИ ПОМИСЛИЛ ЗА ПО-ЕФТИН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ЖП ТРАНСПОРТ. ТАЗИ УСЛУГА СЕ ПОЗВА САМО ОТ НАЙ-БЕДНИТЕ И НАЙ-БОЛНИТЕ... А ТЕЗИ ДВАМАТА СА СИ ПРИВАТИЗИРАЛИ ТРОЛЕЯ И СИ ПРАВЯТ ЧАСТЕН БИЗНЕС

А на Жара как ще се извинят? Какво обещетение ще получи тя?

Извинете ме! - Не Ви разбрах - и Жара ли е сляпа? - за да и се извиним за неудобството което сме и създали?

Вие представител на Тролейбусен транспорт Плевен ли сте? След като пишете за създаденото от Вас неудобство. Не ми отговаряйте... не е нужно :)

Абе ти мозък имаш ли? Да се извиняваме и обезщетяваме куче?!

Бъди благодарен,че сме в САЩ.Там и това може да се случи.

Кучето в случая е работник, възпрепятстван да си изпълнява служебните задължения и като такова наистина най-малкото заслужава извинение.

Несторов да не ги наказва с предупреждение да уволнение,а да ги уволни защото това е дискриминация!Слепият е дикриминиран като лице с увреден статус!Цигани без билети не свалят,музика чалга дъни в тролеите,а тези са намерили кого да санкционират.Несторов,уволни тези идиоти,че ще ти докарат ядове!

Мен ако питаш да ти бумти в ушите чалга и да си длъжен да я слушаш, защото на шофьора така му харесва /естествено/, също е дискриминация.

Голям дебат се развихри във форума за този случай , един простичък човешки казус.Ако не бяха нахалниците с питбулите които се качват в общественния транспорт безцеремонно,ако директорът на автотранспортното дружество не беше издал заповед да не се возят животни, а беше споделил и прецизирал виждането си,ако шофьора и кондуктора не са могли да реагират адекватно в случая и не са съобразили с факта ,че това е куче водач,нямаше да има толкова озлобени хора, дори и некасаещи ги такива проблеми.Но пък чак да се изхвърлят от работа хората сгрешили е много злобно, защото има и друга страна.Ако пък някой от возещите не беше видял че кучето е с отличителен знак и беше докладвал на шефа,че подчинените му нищо не правят и возят кучета - Тогава какво? -отново виновен е обслужващия автобуса!Мисля,че въпреки всичко трябва да сме по-умерени, има грешка-има и прошка!

А Вие виждали ли сте наживо куче-водач, та се изказвате неподготвена? От самолет личи, че кучето е със специално предназначение и е на твърд повод, не е само бадж на БЧК или нещо миниатюрно. А ако приемем, че шофьорът и контрольорът не са разбрали, че кучето е водач, нали незрящият човек им е казал? За какво по-конкретно ги защитавате, като постъпката им е крайно просташка и нечовешка?

Не съм съгласна! Никаква прошка!В случая не се касае за грешка, а за вопиющо безобразие! Може би служителите от градския транспорт също са били незрящи, за да не различат кучето-водач! Аз не мога да си представя що за хора са това, да свалят от тролея инвалид! Чудно ми е и как другите пътници не са го защитили. Малодушни ли сте, хей плевналии? Не се ли намери кой да защити слабия? Жестоко наказание трябва, а не прошка! Понеже сме много снизходителни към бруталните простаци, за това сме на този хал!

Бабушкеро, въпросът въобще не е в конкретният случай, а в цялостното отношение на българите към хората с увреждания. Те са третирани (включително и от теб!) като не-хора, като животни, по-низши създания - унижавани, обиждани, гонени. В това отношение (а в много други!) обществото ни е болезнено изостанало - ти си чудесен пример за това!

бабче, на теб ти е позволено да не правиш разлика между домашен любимец и куче-водач, но на контролjора - не. всеки трябва да си разбира задълженията!

Браво и от нас да има полза. И решението е правилно. И почвам да взимам редовно участие в дискусиите

евала ти за оптимизма, де да можехме и в парламента така да влияем

А защо началника получава повече пари от служителите си - нали защото носи и по-голяма отговорност от тях? Какво ЕФЕКТИВНО наказание му е наложено и на него???

КАКВИТО И РАБОТНИЦИТЕ- ТАКЪВ Е И ШЕФЪТ ИМ-ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ

Браво на всички които коментираха новината.Първо не смятал да ги наказва,ама сега взел че ги наказал.Явно това което пишем икоментираме си има ефект.Все пак глас народен!

Прости хора. Кучето е по умно от тях 100 пъти!!!!

Трябваше да бъдат уволнени.Това отношение граничи с престъпление

А пък аз все си мисля, че целият тоя екшън със свалянето на човека с кучето от тролеят се дължи И на вечните писъци на българина, който всячески изкарва ВСИЧКИ кучета най-голямото зло в тая и без това пропаднала държава. Щом е куче...край! Значи е лошо, нищо, че е със знак на БЧК и очевидно е с твърд повод и незрящ човек. Това просто е част от онази яко насаждаща се омраза към кучето като цяло. Всеки ден писъци как "куче захапа дете" и други подобни няма как да не доведат до криво разбраната полза от тези животни. Ок, куче което е ухапало (бездомно или не) нека си получи своето, но всички кучета ей така за няма нищо да бъдат тормозени, бесени, рязани глави... какво е това варварство и злоба ?!? И то от невъзпитани 13-14 г. лекенца без родителски контрол ... какви граждани и хора на които "утре" ще можем да разчитаме в България ще са те ?!? Че това са си самоизграждащи се убийци от сега...днес коте, утре куче, а в други ден и на родителя си ще посегнат...примери много. Та реакцията на кондуктор и шофьор...май и на това са дължи "я слизай веднага с тоя помиар от тролея, с куче ще ми се качваш, ама ха..." Да се накаже и шефа им, който първоначално е отказал наказание на тия двама хубостници. И какво е това "повече няма да правите така" и им е размахал пръст може би като в детската градина ??? Да се уволнят веднага! Стига милост за боклуците в обществото и некачествените хора, за това сме на тоя хал.

Ами явно на всички им писнало от бездомните кучета, които "любители" на животни изхвърлят на улицата. То и затова това негативно отношение. Не може да се разхождаш из град и около тебе глудница кучета да се размотават. Все пак не сме в джунгалата!

Проблемът е в това, че 95% от българите имат селски произход. А за сялянина животно, което не носи някаква полза (мляко, вълна, месо) е безполезно и ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА СЕ ТРЕПЕ. Такъв е манталитета на българския селянин, тъй като той е примитивно двукрако. Затова е и злобата срещу кучетата. ))))))

Тези двама явно никога не са имали проблем със здравето. Щеше да я голям резил да не ги накажат. Въпреки ,че това е едно нищо.

БРАВО

Голямо наказание!Няма що! Абе шут в гъзъ на всички тъпанари и некадърници отвсъкъде.В нашата те са в излишък.Като се започне от най-високото и се стигне до най-ниското ниво.

Буквалното изпълнение на горното предложение ще доведе до над 90% равнище на безработица в България, за жалост...

добре ,че има наказани.срамота. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не само да ги накаже, ами направо да ги уволни. Като не могат да различат отличителните знаци на кучето, то останалите пътници са ги видели и са реагирали. Но те са решили да се направят на много велики. Лошото е, че на много места в градския транспорт работят такива нещастници.

ficho666

Картата трябва да е дожишотна,не годишна,а наказанието да е не предупреждение за уволнение,а уволнение или поне 2 работни заплати,да ги видим тогава ще се правят ли на велики.

е първо беше писано, че са го изхвърлили, сега вече е че са го помолили да слезе...още малко и ще се окаже че сам си е тръгнал! пак се прави от мравката слон