Условна присъда за учителката, обрала банка

Учителката Поля Даскалова получи условна присъда за банковия обир, извършен от нея на 15 март т.г. в Плевен.

Обратно в новината

Коментари - Условна присъда за учителката, обрала банка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По мое време учителите бяха най уважаваните хора!Днес капиталистите ги превърнаха в аутсайдерите на обществото!Безпросветната тълпа се управлява по лесно...

Aбе мила/мили/мило, ама кой няма заеми? Cамо найо -бедните и наистина "умните"! A и аз искам много неща, но няма, няяяяяяяяяяяма! A и ти да си на тоя шок, тогава ще "пеем заедно"...така де....

anixbg@

Справедливо е ,когато чух новината за първи път почти се разплаках. Потресаващо е да се направи равносметка за социалният и обществен статус на най важните за обществото професии. Учителка ,жена ,съпруга и майка да стигне до такъв отчаян ход... Страшно е когато в едно общество една жена ,при това грамотна,практикуваща една от най благородните професии да бъде доведена до такова положение на финансова безизходица,че да действа престъпно. Радвам се,че присъдата не и е тежка ,защото на целият престъпен фон и безнаказаност на големите и недосегаеми престъпници и крадци ,тя да беше осъдена ни връщаше в средновековието.....Всъщност ние живеем в период на Нео средновековие.....

Това че ние живеем в средновековието е вярно.. Преди години бях в чужбина и се върнах защото не нямах право да првбивавам законно. Сега вече ще се махна завинаги. Причината са няколко групи хора в БГ. 1. Мутри политици и т.н.- тези които грабят на едро. 2. Кокошкари като тази "селска учителка" - долни същества които крадат на дребно- те винаги ще останат духовно и материално бедни. 3. Третата група сте вие които я подкрепяте и създавате условия за размножаването на измет като нея. Чудя се като е толкова праведна и след като учителите са каймака на обществото с какви очи поглежда всеки ден своите колеги, познати, роднини. От доста време в училищата работи утайката на обществото защото вече образованите хора не могат да си позволят финансово да работят в училище, но достойните хора търсят някакво решение на проблема, ако всеки тръгне да краде докъде ще я докараме? От кой краде в крайна сметка?

Недейте толкова да я ожалвате! Ако е била във финансова безизходица, за това тя трябва да вини единствено себе си и съпруга си! Да са си правили сметката по време на криза и да не са взимали заеми като за световно. Всеки се простира според чергата си, а тя и съпругът й са отворили по-голяма уста, отколкто са можели да си позволят. Да живеят по-охолно - и като не им се е получило, тя ръгва да обира банка! Пфу! И някои тъпчовци сиромахомили я оправдават, де факто присъдата й е все едно нищо не е се е случило! Ще видите, като след някой и друг ден замине за САЩ със зелената си картичка, от която още не се е отказала обирвачката, ще си останете със сиромахомилската "справедливост"!

Очевидно повечето коментатори я приемат като героиня, Робин Худ в пола и т.н. Ако бе гепила с благородна цел, както се представят нещата, от вашите джобове, а не от банка, щяхте ли да се възхищавате толкова. И друго- ако не бяха спипали даскалицата, дали тя щеше да върне някога парите на ограбения.

От банките има кой да краде и е крал.А от нашия джоб кой знае няма какво да се вземе. Що се отнасася до възпитателния момент-кой не се е упражнявал да учи подрастващите как се краде безнаказано в умопомрачителни размери.Но тях не ги спипват. Добре би било правораздавателните органи да работят в тази насока.С даскалицата е лесно.

Никой не я приема като героиня. Вероятно обаче, е била много отчаяна за да прибегне до подобна постъпка. Даже не е и свършила работата както трябва, щом са я хванали. А колко банкови служители присвоиха средства от лични спестявания на клиенти? Осъдени има ли? Въпросните банки поеха ли отговорност? Върнаха ли обратно присвоените суми? Не. Съжалявам, но когато банков служител краде от клиент, това е проблем на банката. А колко сейфове в банки бяха обрани, точно в момент, когато в тях хората са си сложили спестявания за съхранение за един ден само? Някой да е поел отговорност? За злоупотребите по властта няма смисъл да говорим - всички сме горе-долу наясно какво става, осъдени? За палатите на митничарите с 600 лева заплата - осъдени? За разни весели селища, терени купени на безценица, Вальо Топлото.....ох, ами то цялата държава е проядена от злоупотреба, присвояване и корупция, бе човек! И на фона на това, новината за делото срещу тази женица.......звучи като разведряващ виц.

А банката като те краде "законно" гот ли ти е? Чакаш ли да ти върне ограбеното?

"Кражбата", която правят банките, не оправдава въпросната кражба! Едно престъпление не може да оправдае друго!

Браво! Този път БРАВО НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД !!! Добре, че не я приравниха с Ванко 1 или Кондьо или Митьо Очите, които "лежат" по 4-5 години. Тя е опитала да реши сама не разрешимите въпроси, които пставя "глобалния" капитализъм (пардон демокрация). Нистина разбойниците са ътре в банките...

A защо условно? Sа да е за "добър" пример на всички деца, които учи ли? Hа кого е приятелка? Kой q защитава? Mястото на лъжлата и крадлата е в затвора! Tова е във всички н о р м а л н и държави!

Е то по тая логика и Вальо Топлото трябваше да е вътре, обаче НЕ Е. А тази жена се е чудела как да се справи със заемите си и е постъпила така. Тя е направила грешка, но крупните крадци на милиони като ВТ и други, едва ли ще влязат някока там, където им е мястото. Добре поне че нея не са я набутали в затвора та да стане една истинска "крадла и лъжла" в последствие.

Браво на съда!!! Браво и на жената, искам значка с нея!

мартенички!

Друга такава държава просто няма...Какъв пример дава тази присъда на подрастващите агресивни и неграмотни поколения...

ПРОЧЕТИ 'КЛЕТНИЦИТЕ'. ПОМИСЛИ И ПАК ПРОЧЕТИ. МИСЛИ, МИСЛИ, МИСЛИ! ПРИСЪДАТА Е ШАМАР, НО ЗА КОГО? КОГАТО ПРОТЕСТИРАШ НА КЛАВИАТУРАТА ПОМИСЛИ КАК ПРОТЕСТИРАШ НАВЪН. ПРИМЕРИТЕ СА ЗА ПОДРАЖАНИЕ И ЗА ОТРИЦАНИЕ. САМАТА УЧИТЕЛКА СТАНА СИМВОЛ. ПАК ПИТАМ АЗ, ЗАЩО НЕ СЕ ПРИЕ ИДЕЯТА МИ СТАВИЙСКИ ДА СТАНЕ ЛИЦЕ НА АНТИАЛКОХОЛНА КАМПАНИЯ:'ПИХ, КАРАХ, УБУХ! А ПОЛИЦИЯТА МИ ПОМОГНА КАТО НЕ МЕ СПРЯ!!!'

Не трябва да връща парите а да ги раздели с колегите си от ущилището където работи. Тя не е крадец. крадците работят в банките. Който има кредит и изчисли колко е официялно обявената лихва и колко изплаща до приключване на кредита сам се убейждава. Освен в банките другите са крадци са червните които окрадоха държавата след 1944 година и направиха от Българските учители- просяци.

Хубаво ще връща парите,ама що с лихвите ??? Банкера братче,няма как да се "набута"

не мога да повярвам, че оправдавате човек, ограбил банка - при това учител! разбира се че е престапление и нищо не я оправдава, че е откраднала пари от банката. освен това дава лош пример на децата. дори и да нямаш много пари, ако си добре възпитан и честен човек никога няма да направиш такова нещо. за съжаление хората в българия явно губят вразка с реалността и с това, кое е законно и кое не. много жалко!

Абе али. Въпреки че си формирал рефлексите си (това което замества ценностите при дюпитата) от бтв, малко си гледал. Нали виждаш по филмите, че ако откраднеш достатъчно много ставаш герой и отнасяш парите и мадамата. Ходи гледай кино.

Въобще не е грозна..

tazi "socialno slaba "banditka ako bese v Amerika scese da otnise 15 leta,kakvato nie darjavata takiva sa i prisadite

Shefa

А, ако имаше присъда за тези които пишат неграмотно и/или на шльокавица, ти и Али, щяхте да лежите с доживотна присъда. А, жената не е престъпник. Просто е искала да живее нормално в ненормална държава. Хак им е на финансовите институции. На такива дупета - такъв х*й!!!

В страната на крадците върналият открадното не е крадец /Сентенция на българския съд/.

Аз все още изпитвам съжаление, че учителката не е успяла в това си начинание. Те всички банки в БГ заслужават да бъдат ограбени от хора, за които държавата нехае и са оставени да оцеляват на ръба на мизерията.

Браво! Щеше да е срамота на фона на всички престъпници на свобода, тя да влезе в затвора.

един смислен коментар!

В България никой не страда от излишен срам...

Дудке, Дудке-е-е....! Вярно си грудка в главата. Тя не въдпитава деца - възпитавате ги вие, родителите! Тя просто се е опитала да повтори курлтурно това, което ежедневно правят бащите им - крадат като за умряло!! И изведнъж изпищяхте, а като си въртите далаверките, криете си данъците и си строите незаконни "колибки" край някое язовирче - хоп, това било друго нещо. Впрочем, само западняците не можете да излъжете - знаят ви гольовските лакоми зъбки......Тази поне език знае, ами ти, Дудке Дудина, и това не можеш и ще умреш от глад, ако се цаниш на някоя селскостопанска бригада в Европа.

Робин Худ:Не е кражба да крадеш от крадци!

И това е учителка възпитаваща деца.

А Вие, уважаема, как бихте обяснили на децата събитията от последното столетие у нас, и насам натам. Че тя е направила нещо, което не е похвално - да. А вие каак бихте ги възпитавали ??? да траят, да пъшкат, па след хилядолетие, да рекат ...?

Най-после наш съд с мъдро решение!

сугласен! тази жена не заслуява да буде в затвора. пурво да вкарат истинските преступници ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Боже пази от такива селяци...мъдро решение, това е банков обир, въоръжен грабеж, какво ще си помислят сега нейните ученици...като ни писне обираме банка.

ти чел ли си клетниците прятелу? а за доган чувал ли си? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дълбокоуважаеми гражданино, уверен съм, че всички гадни селяци, са омразни за теб, защото ти от вчера вече не си такъв и желаеш да се разграничиш, при това - напълно. Братко, гражданино желая да ти припомня нещо което може би си забравил от часовете по зоология - : 1.Ако кравата, от която сучеш в момента е само с една цица, се моли да си попаднал на вол те, тъй като са кастрирани, са много кротки. Ако обаче ти пусне гъсто мляко (по книжному се нарича сперма) тичай колкото те държат краката, защото после може да се опита да ти прави теленца. 2. Като отвори приказка за банковите обири имам въпрос??? Пеннсионните и здравни фондове на родителите ми, моите и на моите деца през какво изчезнаха ти ли ги изсмука през волски хуй, или изчезнаха по банков път? 3. Ако си имал с какво, замислял ли си се някога, защо Американ Джон за отглеждането на едно говедо получаваше 20-50 пъти повече от Рус Иван. .... А защо ни задължаваш нас (гадните селяци), да обвиняваме господа, че такива знатни и жадни граждани като тебе изсмукват спермата на биковете и после у нас нама теленца?

От присъдата не приемам това, че трябва да дава лихви на банката. А нима някой може да осъди някоя банка, за това, че едностранно променя лихвите? Трябва да се инкриминират такива дейности на банките като едностранното променяне на лихвите. Банката вече не е това, което е било в миналото, а се е превърнала в престъпна организация.

Драги, може но не тук. Затова в щатите банки фалират а тук не. След като проникнаха такъв е банковия термин,проникването се осъществи през периода 2000-2006 . Основните промени в законодателството по този параграф се случиха 2007, уж под формата на синхронизиране с европейското законодателство. Странно защо това синхронизиране вървеше по линия на USAID, from the American People демек нищо общо с европейските "уж" ценности.

...НЕЗНАМ ЗАЩО НО ГО ПРИЕМАМ С УДОВЛЕТВОРЕНИЕ.ВСЕ ПАК ЗАКОНЪТ ОСВЕН САНКЦИЯ ИМА И ДИСЦИПЛИНИРАЩА ФУНКЦИЯ...ЕДВА ЛИ ЩЕ ПОСЕГНЕ ОТНОВО ЖЕНАТА..НО ... КЪДЕ СА ОНЕЗИ СЪС : - ЗАМЕНКИТЕ - С ПАЛАТИТЕ - СЪС СУПЕР ТУЗАРСКИТЕ АВТОМОБИЛИ - КЪДЕ СА ПИШМАН ПРИВАТИЗАТОРИТЕ - ДЕДЕСАРИТЕ КОИТО ДООГЛОЗГАХА ДЪРЖАВИЦАТА - МИТНИЧАРИТЕ КОИТО ТРУПАТ БОГАТСТВА В ЧУЖБИНА(ПРОВЕРЕТЕ КОЛКО ПЪТИ ПЪТУВАТ И КЪДЕ) - КЪДЕ Е МОРАЛЪТ НА БАНКЕРИТЕ(ПЛАЩАШ 50 ЛВ ГЛАВНИЦА И 500 ЛИХВИ ПРИ ИПОТЕЧЕН КРЕДИТ) -...И ВСЕ В ТОЗИ РЕД ...НЯМА Я ДЪРЖАВАТА МИЛИ СЪГРАЖДАНИ...ИСКАМ ДА СТАНЕМ ВАСАЛСТВО И ДРУГ ДА НИ УПРАВЛЯВА...ДРУГ ПЪТ НЕ ВИЖДАМ!!!

адаш, финикийците,като са измислили парите, веднага са измислили и начини за тяхното крадене. тия ,дето си ги изброил, така крадат, че един живот не стига да ги хванеш. а тая наивна кака влязла в банката, улебнала се на камерата и щрак марийке на портрет. язък и за даскалството, да беше прочела поне арсен люпен.

Жената не е престъпничка. Тя не е замисляла и ли извършвала престъпление. Че е била в безизходица и не е знаела как да постъпи - то е ясно! Някой може ли да даде съвет - "Как ке посътпва в подобен случай" ???

Като първи опит -добре. Следващият път да внимава малко повече.

Да откраднеш от банка е всичко друго , но не и престъпление. По-скоро е акт на възмездие . Именно банкерите от едната алчност ни докараха поредната виртуална криза , която окончателно ни довърши. А живеем в страна , в която всички познаваме лицата , гепили милиарди , свободни и невинни естественно. Късмет , Поли , и следващия път гледай да не те хванат или се прицели в подходяша за оневиняване сума.

Не коментираме тежестта на деянието и поведението на подсъдимата. Добре е да се запитаме как се е стигнало до тук! Каква култура се насажда вече толкова години в Родината? Какво се е случило за да тръгне една учителка да краде от банка? Как се достигнало до там, че да не можем да се противопоставим на унищожаването на благородните и възвишени чувства, които са присъщи на всеки нормален човек? Нали ни е известно, че лошите човешки мисли и желания крият убийствена сила в себе си! Те са по - страшни и от най-силните оръжия! Истина е, че лавина от верни или измислени компромати и негативна информация ни залива. Става все по-трудно на добрите да работят за победата на Новата култура! Единствено тя би могла да помогне за подобряване положението на семействата, на обществата, на народите! Дано повече хора да разберем, че няма време за съзерцание, а трябва много сериозна работа и война най-напред срещу злото в себе си!

Банките крадат от нас. Нормално е и ние да щипнем от тях нещичко

Какво ще се питаме, то е ясно. У нас навлязоха американската "култура и морал"

Как се стига дотук ли? Ами като за една от най-благородните и значими за обществото професии хората взимат заплата 500 лева, с които трябва да издържат себе си и семейството си в най-бедната и корумпирана държава от ЕС.

Ще перифразирам стиховете на един гениален български поет: "Новата култура е в опасност! Прекрасно: но що значи Нова култура?"

Хубавелка. Можеше и по друг начин да опита.

браво на садииката!поклон пред тази садиика!правилно е !

НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ПОЛИНКА, ТИ СИ БОМБА С БЪЛГАРСКАТА ГРАМАТИКА И С ТОВА ЩЕ МИ ПОМОГНЕШ ДА ТЕ НАУЧА НА ПОРТУГАЛСКИ ЕЗИК И ЩЕ ОТИДЕШ НА РАБОТА НА МОЕ МЯСТО В ПОРТУГАЛИЯ, ИСПАНИЯ И АНГОЛА. ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ И ДРУГ ПЪТ НЕ ПОЛЗВАЙ ДЕТСКИ ПИСТОЛЕТ. ТАМ ДАВАТ ПАРИ СРЕЩУ ТРУД.

справедлива присъда.

Не мога да си представя как тази жена е назначена отново за учител, как излиза пред учениците, с какви очи ги поучава и дава пример...Не искам тази жена да е в затвора, но и не трябва да преподава!

Всичко е възможно в нашата мила държава:)

Абсолютно съм съгласен с Вас. Смятам още, че не е справедливо да бъде наказана с ефективна присъда, но същевремменно би трябвало да получи добър УРОК от правосъдието, че това което е извършила, е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Например, да бъде наказана с тежък общественополезен труд, без право на почивни дни и отпуски, колкото е максималният срок на присъдата й (мисля 8 г.), с финансови средства или храна (разлкадка) като на затворник, с ограничени права на придвижване (т.е. да се подписва всеки път като ходи на работа и се връща оттам), да няма право да напуска населеното място и да не посещава обществени заведения, магазини, места, да няма право да купува / продава движими и недвижими вещи и т.н. Т.е. да не е в затвора, но да има "свободата" да ходи само от работа вкъщи и от къщи на работа. И при най-малкото отклонение от този режим, да си излежи ЦЯЛАТА ПРИСЪДА в затвора. Това би било най-справедливо, според мен и според повечето разумни участници във форума!

Това е страхотна схема за бързи кредити без такса за разглеждане на документите и моментално усвояване на средствата. Ако те хванат - връщаш парите + лихва не надвишаваща стандартните. Ако не те хванат печелиш ПРОМОЦИЯ!!!!

Боби

Мисля, че това е един от най-смислените коментари досега :) Развесели ме.

Справеливо!

"Съдът реши учителката да върне на банката отнетата сума от 21 600 лева" Браво на този съд... е ово е решение... друго какво да коментирам! Е СЕГА ЩА НАПРАВА ЖЕНАТА НИНДЖА И Я ПУСКАМ... БЕЗ 2-3 МИЛИОНА КЕШ ДА НЕ МИ СЕ ВРЪЩА!!

НА КОЛКО осъдиха тези дето завлякоха милиони и обраха "законно " държавата !!! ПРЕДЛАГАМ ДА СЪБИРАМЕ СЪС Е СЕ МЕ СИ - да съберем тези 20 000 лева- всечки учители ще се включат с по левче !!!!!!!!!!!!!!!!

Ани,иди се прегледай лелиното!Досега само за крадци не набирахме пари,сега остава и това да свършим.Да вземем да спретнем едно" байландо"или нещо от сорта!Може и банкова сметка да открием,а?Понеже си ми симпатична,ще ти уредя безплатно и в удобно за теб време ,преглед при доктор.Доскоро!

"много добри характеристични данни" и си правиш ков си знаеш! верно се пее в хивна - това е земен рай... но да престъпниците и писхопатите

Крадете, колкото можете!

Точно така! Аз също мога да се пробвам, имам много добри данни. Ако ме хванат - ще ме пуснат, ако не ме хванат - ще почерпя! Нещо да губя? Явно опитът е безплатен.

питам се, колко ли щяха да й дадат, ако беше осъдена в САЩ ?

не по-малко от 15 години! то с такива присуди само насурчават и без това обезверентите хора да обират банки! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

като и сам знаеш отговора - поне 10 ще запише - ефективни! И ще излижи поне 6-7 от тях! Но тук е рая... за леди, ненормални, престъпници или обикновени психопати! А дя ни е честито!

И като ги излежи какво?! Нали най-големите зверове престъпници са излезли от затворите?! Тая женица ли е престъпник?! Теб ако те оставя гладен или с мухлясал хляб за месец само сигурно ще налиташ на всеки срещнат като бясно куче, ама сега лаеш. Мисли бе

А така, РОБИТЕ, бедните, окаяници, на чийто гръб лежат ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ - банкери и т.н., след като са си дали целия живот на хрантутниците, нека накрая същите тия хрантутници да ги и убият с болезнена смърт - ТОВА ЛИ Е ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ТИ?! Тая ли женица е престъпник или маститите изверги, които затриват народа на цели страни??? Но, не, капитализмът прави последните носители на Нобелови награди и ги нарича герои... Нищо, Безумието не може да е вечно!

Не знам дали разбираш, но тази жена е престъпник! Симпатична е , не ми изглежда изверг - но е престъпник ! Факт! Никой не иска да я убият мъчително - просто да и избият от обърканата главица че воже да постъпва по този начин! Но с тази присъда те просто я поощряват!

Там, може би, нямаше да и се наложи да краде, така че.... и условна нямаше да има.

Не се питай, в САЩ учителите не са докарани до такова унизително положение, за да им се налага да решават така проблемите си. Не че в България само учителите са унижени, а може би още 95 % от хората.