Племенницата на поета: Вапцаров е българин, баба ми не може да роди две нации

Създаването на македонски клуб в Благоевград с името на Никола Вапцаров е непростим акт за нарушаване на културните и държавни възгледи, заявява Мая Вапцарова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля, че наследниците е крайно време да заформят едно дело за злоупотреба и ускверняване на името на Вапцаров! Амо може на най-публичното място.

Аз пък ще си кръстя нощния клуб Вапцаров - пак ли трябва да питам кудкудяк госпожата?

Много си прост

Неграмотен тъпак

Единствено при юдеите, родените от еврейка са евреи. Българката може да роди от филипинец, албанец, мароканец и той да се самоопредели като българин, филипинец, мароканец, албанец. Въпросът е защо точна Вапцаров, а не Йонко Варджията, Партений Гешев, Методий Хранов, Ванче Михайлов, а защо не и Пейо Яворов

Явно процесът мислене на 80% от лайкващите не е развит. Репликата ми касае не дали една майка може да роди българин и македонец. касае повече ЗАЩО ТОЧНО НИКОЛА ВАПЦАРОВ, А НЕ ВОЕВОДИТЕ И ОБЩЕСТВЕНИ ДЕЙЦИ НА ДВИЖЕНИЕТО ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ НА ТАЗИ ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ РАЗДЕЛЕНИ ПО РЕШЕНИЕ НА "ЕВРОПЕЙЦИТЕ" ПОЛИТИЦИ

Нашите велики предци - Ернан Кортес, Франсис Дрейк, Джеймс Кук, Ото Фон Бисмарк, Фридрих Ницше са направили много за да се осъществи завета на нашия велик император Наполеон - именно българин пръв да стъпи на Еверест.

И тези ще ги лашкат албанците.Нас другите мюсюлмани! Но пъкчупим един тъпомер!

shto e make se e laino

Absolutno sum suglasen sus jenata. BUlgarskata durjava za tova neshto absolutno Lipsva. Aman ot razbonicite v toya shiban bulgarski parlament koito za nishto ne stava nared sus novice idioti ot PP ! ne se li amerri edin inteligente politik v taya pasha durjava che tryabva da turpim i naglite makedonski nazionalisti kato toya Mitskoski i tem podobni MAznevci. Ugneteni MAkdeonzi v Bulgariya kak puk ne!! Nehstastna Durjava Bulgariska!

Вапцаров е руски дивесант и български предател - терорист, който срещу руски пари се е богил да затрие българската държава

В YouTube е казано ясно: https://www.youtube.com/shorts/ipl2ZaFnXXg

Браво на Мая Вапцарова.Де да имаше повече българи като нея.Браво.Една държава дето не може да защити собствената си история не заслужава да съществува.Дори и турското робство превърнахме в османско присъствие.

"баба ми не може да роди две нации" hmm .. naciqta za razlika ot etnosa e vypros na izbor. no dori etnosa e vypros na tova kyde rastesh a ne kyde se razhdash. genite ... i tam dazhe ima promeni pri vsiaka generaciq ... ako niamashe vsichki shtiahme da sme maimuni

а сега маймуна си оставаш само ти...

Ами други ми смехурко, ти току ща призна, че нация Македонец НЕ СЪЩЕСТВУВА, а има само Македонски ЕТНОС. И да беше искал не би успял да направиш по-голямо признание от това. Ха ха ха ха ха ха, нещастници, безродници. Хората от малките етноси винаги искат да се идентифицират с нещо голямо и в случая вие македонците търсите от къде какво да откраднете за да изглеждате значими. Първо крадохте от Гърците история, ама те ви наритах. Трябваха ви 20 години за да уврите. Сега, когато няма да можете да крадете и от нас, с какво ще се идентифицирате бре. Апропо, в Скопие има паметник на майка Тереза, която вие твърдите че е македонка, но всъщност тя е албанка. Е, кажи тогава как може вие само поради факта че тя е родена в Македония да решите че тя е Македонка, след като тя е определила своя "относ" като албанка. ? Маймун.

ами нали нашите демократи обявиха Вапцаров за терорист нека го вземат македонците за герой защо не? и той е човек

Ток не е терорист!??Той е катил,мародер и болшевик,да гние в ада!!!

Четете история, българи, няма невинни, Вапцаров отнася смъртното наказание вместо друг, много известен досегарод комунисти,

Аз предлагам да има Шопландия, щото има шопи. Трякия, щото живея бивши траки. Делюрман щото живеят българи мюсюлмани. Гагаузия защото във Варна има гагагузи и т.н. Време е да застанем като нашите предци царе Симеон и Аспарух. Смело и достойно. Не да се гънем като плазмодий. Да скъсаме дипломатически връзки с тия предатели. И да ги отрежем от всичко. Да вървят при сърбите и албанците. Да живее България.

Всичко хубаво си го написал само дето във Варна няма гагузи…И аз не съм от Варна, просто съм образован!

Македонците са толкова тъпи, че търсят под вола теле.

Не са македонци а са северномакедонци. Сами се отказаха от името Македония, което исторически принадлежи на Гърция Следователно не е правилно да се наричат македонци.

Ама писал ли е чичо ти за Македония?? Писал е! Ми ай скъсай му книгите де! Хич и не ти е минало през ума даже, щото без неговото име, няма да си туй и да минеш за онуй дет си мислиш, че си.

Според нея " това е недопустим акт за нарушаване на културните и националните възгледи на България. " България няма ясна позиция по македонския въпрос" Българите имат! Но агентите на чуждо влияние на върха на колониалната администрация са Проблем! Боклук за премитане!

Макетата тоя път счупиха тъпомера! Нека сега близките на Вапцаров да изпратят протестна нота до европейския парламент

Моля, нека близките на Вапцаров да изпратят протестна нота до ЕС и навсякъде където се сетят, за да се види за кражбата която извършват мекетата. Отделно трябва да се казва "Северномакедонски културен клуб"

Напълно е права! Цялата вина е на всички до сега правителства и на нас като нация. Бездействия 30г. Не сме първите 2 държави с такива проблеми. В Европа са доста и са седнали и са се оправили. Като не искат ЕС да си кажат. Стига простотии. Тоя клуб няма да просъществува но и няма да правим техните панаири

ВАПЦАРОВ Е РАБОТИЛ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ В ПОЛЗА НА СССР И СЪРБИТЕ. САМ В ПАСПОРТА СИ Е ПИСАЛ МАКЕДОНЕЦ. ПОЛУЧАВАЛ Е ПАРИ, ЗА ДА ПОДГОТВЯ АТЕНТАТИ. ИСКАЛ Е ДА ВЗРИВЯТ ПЕРНИШКИТЕ МИНИ И ДА ИЗБИЯТ МИНЬОРИТЕ. ТАЗ ПЪК ПЛЕМЕННИЦА ГОВОРИ ТАКА, ЩОТО И ИЗНАСЯ. ПРОСТО ПОЛУЧАВА 5 МИНУТИ СЛАВА.

"писал се македонец в паспорта" - не знам как се пишеш сам нещо си, измисляш си някакъв етнос и решаваш че си такъв и в допълнение се оказва, че и държавата е съгласна та ти издава цял документ. Това ми прилича на днешните джендъри, родил съм се момче, ама днес мисля че съм момиче, така го чувствам виждаш ли и хоп държавата ми слага в паспорта 3-ти пол и прочие. Майката българка етнос, ама аз се чувствам нещо си, утре може да измисли друг етнос и да си се че се чувства такъв и сам да се пише в паспорта. Ей така сядаш и си измисляш етнос и воала. Щото тия неща ги мислят едни "велики сили" и не, не е Русия. Другаря Титo винаги е бил вярно английско куче и е бил добре платен и крепен.Щото РСМ е проект на Сърбия с гърба на "великите сили".Както и сега зад РСМ седят "велики сили" щото си имат техни интереси в борбата с Русия.

ПОЛУЧАВАШ ЕДНИ ПАРИ ОТ МОСКВА И СЕ ПИШЕШ КАКЪВТО ТИ КАЖАТ. ТОЧНО, КАКТО ТИ ПИШЕШ ТРОЛСКИ ГЛУПОСТИ. В ЛИЧНАА МУ КАРТА СЕ Е Е САМООПРЕДЕЛИЛ, АКТО МАКЕДОНЕЦ, А НЕЯ Я ИМА СНИМАНА В ИНТЕРНЕТ. ТАКА, ЧЕ ДГД

А че си прост прост си, колко да си прост. Я покажи картата и прочети повече та да се ограмотиш. ЕПМ.

Като гледам минусите,ме е срам че съм българин!!!!Мръсна болшевишка сган!!!

няма лошо да получава пари за да подготвя атентати, с фашистката държава как искаш да се бори, с голи стихотворения ли. А дали е искал да трепе работници, дали е получавал фалшиви документи, чети повече и стига си ръсил идиотщини, неграмотник скапан.

Тодор Александров беше македонец, Н. Вапцаров болшевишки македонист. Македонците обслужваха българските интереси и участваха във всички войни на страната на България с българската армия а целта беше обединяване на Македония с България. Македонистите разроиха и разцепиха ВМРО, обслужиха интересите на Русия и на СССР и отцепиха Македония от България, изоставяйки 3,5 млн. българи зад граница, които насила отчуждиха. Никола Вапцаров е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ, защото се „бореше“ да даде 1/3 от днешната територия на България на Сръбска Югославия и му беше платено от Русия. Не бъркайте понятията „Македонец“ с „Македонист“ това са две различни неща ! Както казва родата му, „Македониста“ Вапцаров, никога не е стъпвал в Македония !!!!!

Ние казваме "македонци" на българите в Пиринския край, ти за какви македонци говориш че не ти се разбира. Явно е време да прекръстим този район, няма как да е "Македония", когато такива географски райони има и в РСМ сега и в Гърция. Някаква каша ти е в главата с тия "македонци."

Говоря за това че Вапцаров не е бил македонец, а МАКЕДОНИСТ, прочети по-внимателно какво съм написал, иначе си прав, областта Македония е част от българския "поземлен фонд" и е винаги била населена с етнически българи на които им се казва Македонци ! Не виждам нищо сложно за разбиране в написаното ако поне малко от малко си исторически грамотен !

Таа па що се товари толкова?да не е наследила таланта чрез кура на баща си бе.тапа полу татарка !

„На завой“ е първият български политически роман, написан е от Димитър Талев през 1930-те години и публикуван през 1940 г. Заради само едно изречение Талев е пратен в лагер след деветосептемврийския преврат: "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..." ========== До кога ще величаете помагача на ТЕРОРИСТИ вапцаров!!! Той е ЗНАЕЛ и е ПОМАГАЛ за АТЕНТАТА, който е УБИЛ над 300 НЕВИННИ ЖЕНИ и ДЕЦА в църквата Св. НЕДЕЛЯ! АНТИХРИСТ, АНТИбългарин и РОБ на комунистите в Москва! Дори ислямските терористи не взривяват християнски църкви! Обаче за червените московски кхмери това е нормално! Сега в наши дни обаче на приказки няма по-големи християни от копелетата на шумкарите и терористите взривили християнската църква!

Ама техните наследници,ти бият минуси, тия ватенки смрадливи!!!

ИНтересно как е знаел и е помагал за атентата в църквата Света Неделя, като по това време Вапцаров е бил на 15 години!?

Паразити живеещи цял живот на номенклатурни привилегии на наш гръб

Достойни българи.

Нека да кръщават клубовете с имената на български поети, царе и възрожденци, та постепенно да осъзнаят че сме един народ и една нация - след като героите ни са еднакви!

Че толкова ли нямат едно име от "хилядогодишната си история"?

Имат, все са гръцки. Сега ни дразнят, за да покажат, че всъщност ние сме лошите. Лошото е, че има няколко ненормалници от ВМрО илинден, дето с това само пари се опитват да смучат за сметка на историята.

Браво бе гений. Нека им позволяваме да си присвояват и пренаписват историята, да взимат един българин да го пишат македонец. Много умно, заслужаваш нобелова награда за продажничество.

Президентът Румен Радев да не мълчи като пут.а ,ами заедно с премиера Гълъбчо да отидат в Благоевград и да разшутят тезе подлоги ,които всяват само омраза.ПРОДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ И НАРОДА ЩЕ ВИ СМАЧКА.ПОЛИТИЦИ КРЕТЕНИ.Ближете още гъза на фон дер Лайан и ще видите какво ще ви се случи.Къде е и ВМРО ,защо не действува,ами само бля,бля,бля по телевизиите.

Спор между две малоценни ниско културни и комплексарски племена. За азбуката е същото. Репликата е 6 различни знака от гръцката алфавита, спорим чия е. Защо ли никой не спори чия е латиницата...

ПРосто е ! Двамцата Свети братя са създали "Глаголицата" ! ТЯ е "тяхната" азбука. А тази не която пишем е на един друг Светец - Климент Охридски, паметта на когото с епочита на 25.11.

Кво? Азбуката била на Климент Охридски? ахахахаххаха не бях чел скоро такава тъпотия.

Тези от роднините, които са в София твърдят едно, тези в Скопие, твърдят друго. И едните и другите роднини цял живот са на номенклатурна хранилка. Самият Вапцаров се е самоопределил като не българин, лично с ръкописен почерк.

И тогава защо пише на чист български?!

Защото в главите им и тогава и сега е каша, комунизъм и измислици. Лично съм спорил с човек на който познавам родителите като твърди българи. Синът им твърдеше че се чувства македонец и това е негово право

Ти пък къде го прочете ,че се е обявил за не българин бе глупак.Дай да го прочетем и ние.

Точно затова го разстрелват !

Едно изречение е напълно достатъчно за Вапцаров - само човек българин по произход и роден от майка българка може да напише стихове като неговите. Да, стиховете на Вапцаров са написани на родния му български език, а не от "македонеца" Вапцаров, който бил писал на чужд език. Ако родният език на Вапцаров беше "македонски" какво можеше да му попречи да научи от майка си този роден езин и да пише на него?

Който ми е писал минуси да помисли че България има обща история и с Турция, Румъния, Гърция, но проблема не се преекспонира.

Да ,има,но те не крадат историята като тези Коминтерновци.Македонска държава има само по времето на Филип и Александър ,и те са говорили и писали на гръцки ,а тези пишат и говорят български с диалект.

русия си налага интересите копейките съэдават напрежение

Никола Вапцаров не може да бъде име на някакъв северномакедонски бордей. Много грозно звучи превода на неговите стихотворения на северномакедонски.

Той Вапцата е комунистическа уруспия, що не? Подхожда добре

е собственик на имота поэволил съэдаването на тоэи ненужен клуб?

Някой благоевградси мошенник,кой нормален човек ще си даде имота на такава пасмина.

Отношенията между България и Северна Македония вече се превръщат в плодородна почва на абсурден ПР. Какво като Вапцаров е българин?! Той е историческа личност и не виждам какво пречи културен център да носи неговото име. Май и в двете страни трябва да бъде забранено всякакви организации от съседната страна да носят имена на исторически личности. Винаги на някой нещо няма да му хареса или просто ще ползва случая да покаже на своите какъв патриот е, като плюе по съседите. По същата причина да бъде забранено и на двете места организации да се именуват на географски области. Да си измислят някакви не дразнещи другия имена, ако трябва да направим и някаква смесена комисия, която да одобрява имената на такива организации с консенсус. Иначе тая сага край няма да има. Хайде да речем, че братчедите са малко по-емоционални в момента, отколкото е приемливо. Ама в България на кой му пречи някой да си кръщава седянката "Вапцаров"?! По важно е какво ще правят, а не как са се кръстили. Ако всичко е по закон, на кой му пука как са се кръстили, че такъв шум се вдигна по медиите? Страх ни е, да не изглеждаме по-разумни от тях ли?

Каквото повикало, такова се обадило! Сами си го изпросиха!

Мая Вапцарова цял живот изгражда себе си на гърба на Вапцаров. Изключително некоректна жена, без никакъв свян след 10 ноември 1989 Г. смени започна да използва фамилията на съпруга си и се обяви за репресирана от соца. В нейните среди я познават като лъжкиня и използвачка. Що се отнася дали са българи или македонци, принадлежността се определя според накъдето духа вятърът.

Каза съседката тире клюкарка, много си про.та лельо "Гино". Забрави да полееш цветята.

Добър поет, но заблуден от хазараската комунистическа доктрина терорист

Вапцаров е терорист и убиец,слуга на Москва!!!

Преди 30 мин. по БТВ тази г-жа Мая Вапцарова в интервю с Цънцарова го усукване по кошаревски. Аз не чух категорично Вапцарова е българин, а бил превеждан на десетки езици, той бил на света. Дрън Дрън...! Ако баба и Елена можела да роди две нации, щяла да бъде за Гинес. Но не каза, ние сме българи и всички внушения за нашия "македонски" произход не почиват на факти, а са измислица! Няма категоричност! Как да разбираме нейната предпазливост?

То и северномакедонците са българи ама ги гази някакъв псевдопатиотизъм и неистово желание да се представят като някакви други. Проблема е, че тях ги експлоатират някакви антиевропейци, които финасират някакъв "културен дом". Точно тези , които дават парите, трябва да бъдат разобличени и прогонени.

България и РСМ нямат обща история. Това е единствената политика която трябва да отстояваме.

БЮРМ е от1991 г. РСМ е от 2021г. България е от 481 г. Официален договор с Рим, 681 г. Официален договор с Рим. Ако имаме обща история трябва да сме Федерация. Към днешна дата сме две отделни държави.

Не настоявахме ли ние, или поне историците и политиците ни, че(да) имаме обща история?! Или пак по комунистически: "Моето с мое, а чуждото е общо." Така, с тотален терор, направиха чуждото общо, а по късно си го приватизираха.

Обща, ще е ако признаят, че дедовците и бабите им са българи. Ако не го признават да броят, от 1991 г. или от миналата година, когато станаха РСМ.

Бъди сигурна, че ако се направи една достоверна анкета, поне 100 пъти повече българи ще се определят като македонци, отколкото македонци за българи! Само някой да им пусне мухата, а и без някаква агитация! Има достатъчно такива, потомци на бежанци

Точно потомците на бежанците, от Македония, Тракия, Добруджа и Беломорска тракия (Турската и Гръцката част), са най-големите българи, защото са патили и са намерили, закрила в Майка България. Имам корен, от Охрид, Велес, Тулча, имам пра пра дедо опълченец .

Вече пет години в Северна Македония използват недосетливостта на овластени български политици: в началото това бяха Бойко Методиев Борисов, Даниел Митов и Красимир Каракачанов, а в по-нови времена топ-недосетливците са Кирил Петков и Асен Василев.

Вапцаров е разстрелян в Македония....да знаете, по заповед на македонския цар Борис...на гарнизонното стрелбище в Скопие, защото е искал свобода за Македония

Не настоявахме ли ние, или поне историците и политиците ни, че(да) имаме обща история?! Или пак по комунистически: "Моето с мое, а чуждото е общо." Така, с тотален терор, направиха чуждото общо, а по късно си го приватизираха.

Клубът не го открива ОМО-Илинден, а македонски бизнесмен, емигрирал навремето в Австралия. Това е частен клуб

Какво частно има, като засяга Държавата, роднините на Вапцаров, както и самият него. Частен може да е гаража, клуба не!

спомням си боко и киру как обикаляха и възхваляваха великото френско предложение... не знам къде е Франция, но не трябваше ли да има българско решение?... севернитемакета са антибългарски лайна и нищо не трябва да им се дава

Права е Мая Вапцарова, от къде на къде, политици бих ги нарекъл еднодневки, като Кирил и Асен, преминали като комети през политическият ни небосвод, ще решават, фундаментални въпроси, като този с РСМ. Дали са били прави или не, времето най-добре, ще покаже, за сега не виждаме положителна реакция, дори напротив. Така се получава, когато Б-я няма задълбочена и принципна позиция защитаваща народът ни. Имаме повече емоции и съобразяване с чужди интереси, ако не знаем как, да се научим. Гърция има договор, бих казал железен около 200 страници, работели са адвокатски екипи а ние имаме няколко хвърчащи листа и аматьорски изблици, от Ж. Желев до Канадеца Кирил. Дали има връзка с канадеца бизнесмен дал парите, за тази провокация, как мислите?

Вапцаров дори не е българин, а съветски шпионин, организирал пристигане на съветски десант с подводница. Този ако не са го гръмнали щеше да е един от най-злите палачи на българи след 9ти 44та.

оле, до къде е стигнало омалоумчването на елеторалните единици на Дебилна България

Абе грездей, когато си тъп не го осъзнаваш, просто е мъчно на другите