Прокуратурата разпореди проверка на плажовете

Върховната административна прокуратура разпореди проверка за спазването на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата разпореди проверка на плажовете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както всичко в булгаристан, тия проверки ще се сведат до безплатно море за инспекторите с много бира и плажуване. Плажовете са на наши момчета, за които закони няма.

От години всички, които ходим на плаж на родното Черноморие наблюдаваме как концесионерите прилагат закона на практика - свястната част от плажа е набоцкана с чадъри и шезлонги по 30 лева, а свободната зона за плажуване винаги е в края на плажа - отзад в храстите, възможно най-далече от водата или в края на плажа сред камънака и тръните, които концесионерът не е почистил въпреки задълженията по концесионния му договор. Ако случайно има участък от плажа, който е нормален и не е платен, то там по правило са разположени атракционните съоръжения, които заемат цялата свободна зона. И въпреки това на никого от държавните мъже и жени това не им прави впечатление. Вероятно почиват някъде другаде извън България, където техните колеги са се постарали да създадат нормални условия на почиващите. Ето затова хората вече масово почиват в Гърция, а чуждите туристи у нас стават все по-малко...

Ау-у-у-у-у-у-у, прокуратурата!!! Леле, че страшно!!! Щом се намесват и баш клоуните, буфосинхрониадата е вече пълна!

Защо кметовете на населени места не дават сигнали до МРРБ? В Поморие концесионерът е забил чадърите до водата. Няма място и зад чадърите. За процентите сигурно са 80 към 20 /гледано отвисоко от оптимист/. А за командировките сте прави. Промени трябват и даване на макар и малки правомощия на кметовете. Защото иначе бог високо, цар далеко... май така беше. А ако се жалват повече хора на кмета, все пак ще вземе някакви мерки.

Какво се радвате? С новината се казва на концесионерите да се приготвят за проверка, за да не ги хващат. Ако наистина искаха да регулират, да прелетят веднъж отгоре да снимат и то е ясно или да пуснат е-мейл за сигнали и ще получат тонове. Щяли да пращат инспектори и след месец чакат резултати. Само отчитат дейност.

При нас 50% може и да ги има, но се използва надлъжното поставяне на чадъри, т.е. до морето е с чадъри, а зад тях свободно. Трябва да е като някои др. страни - 50 м чадъри до края, 50 м свободно и така да се редуват на участъци. Атракциите и заведенията на пясъка да се вадят от общата площ на плажа, тъй като те си плащат наем.

То горе долу е така по закон, но не се спазва.

От проверки и празни обещания полза няма - просто трябва всички да отидем няколко лета на разкошните чисти и свободни плажове на Гърция и Турция. Така проблема ще се реши от само себе си - няма плажуващи няма пари и концесионерите сами ще се откажат.

Половината плаж е свободен, но там са разположени други атракциони, барове и др. които уж не са на концесионера. Реално се получава, че той е оставил половината плаж свободен, но кой го е заел не е негова грижа уж. Сега си намери място за хавлията ако можеш?

Сетила се Цаца ! Това трябваше преди един месец да го направят!!!

трябваше преди няколко години да го направят

И ти не си прав! Не преди няколко, преди 25 години трябваше и от тогава всяка година!

Резултатите от проверката да се представят чак след 20 юли.Поредния блъф за да се прати пушилка в очите на народа.След 20 юли ще се инициира някакво действие и сезонът ще свърши.Това е поредната демагогия науправляващите към народа.Започват редица реформи, но нито една не се довежда до края и мандата на правителството изтича.Ипак ще почнат обещания и т.н.Докато има лапчовци, така ще ни будалкат, а тарикатите ще лапат мангите и благата.Така е като ни управляват случайно попаднали в управлението, но нарочно поставени хора с килийно образование.И така българино лапай мухите, а тарикатите ще си купуват яхти и самолети.

Нищо не предлагаш, само хленчиш.

Държавата няма силата да събори незаконната вила разположена на пясъка Марешки !

Чудесна проверка, но тя трябва да се извършва няколко пъти през лятото. Какво се вижда в момента на плажа. Целия плаж е осеят с празни чадъри, а малкото плажуващи се врат в една педя лаж без чадъри. Пясъка с чадърите се почиства криво ляво, но без чадърите не се почиства.

Златни пясъци - 80 и повече процента заети от нагли концесионери! Някой да знае къде може да се подаде сигнал - телефони, имена.... Благодаря!

Дали ще посмеят да проверят резервата "Аркутино", където Главболгарстрой окупира плажа?

Почват държавните ни институции по стария пример на Българска кинематография - лятото все работата е край морето. Хайде и НАП да изпратят служители на море, ама да разтръбят, че ще проверяват дискотеки и барове. Дянков ги прати преди години и ''големи'' резултати постигнаха. Всеки издава касов бон и няма служители без договор никъде по черноморието.

Не може само прокурори и НАП (полицаите вече са там). Изпратете и ХЕИ, Пожарна безопасност, Агенция по храните, Инспекция по труда, Агенция за закрила на детето, ДВСК, Строителен контрол и цялата пасмина чиновници, които храним целогодишно и слушаме как те били ограничени, не било в правомощията им, все нещо им пречело, но инициатива да променят наредби, закони, процедури, подкрепа от обществото или каквото и да е, но завършващо с краен резултат. Храним ги целогодишно, а резултатите е разградена държава и корупция безкрай.

всички вече са там

Да проверят "Харманите", в Созопол! Ако свободната площ е повече от 30% съм готов да платя всички чадъри за един ден. Смешници!

Разбирайте - да имат готовност концесионерите да се приготвят и се бръкнат за някой лев за идващите на проверка прокурори. Сигурно са се разбрали и къде ще установят нарушение, че съвсем без нищо няма да е. Останалото е като култовата фраза от бг филм: "когато ти плащат е конадировка, а когато ти плащаш е ваканция".