Кметът на Кан забрани носенето на ”буркини” на плажа

Във френския град Кан, известен с ежегодния престижен кинофестивал, с общинска заповед е забранено носенето на т. нар. буркини на плажа, предаде АФП.

Обратно в новината

Коментари - Кметът на Кан забрани носенето на ”буркини” на плажа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

наи-после.

Драги, подхлъзваш темата в друга посока. Това, което казваш е твърдение, като моето, но то, като всичко свързано с вярата няма как да е неоспоримо. За това ако твърдиш, че е неоспоримо постъпваш като всеки фанатик, който е опасен за нашето общество. С други думи, ка

За тези които не им харесват безкините предлагам нещо друго, което да залегне със закон: всички дами да се допускат на плажа единствено с тела ПОКРИТИ от главата до петите с дебел слой плажно (или масажно) олио, тъй наречените ОЛЕЙКИНИ!

евала на кмета на Кан! нормално, за нормални хора и нормални държави...

Прекалено е разбира се. Почти до средата на двадесети век така се ходеше на плаж в цяла Европа. Да не говорим, че дори за много от майките ви, които са в момента на повече от 60 години, е било срамно и безмислено дори да отидат на плаж. Нормално е една по-млада от нашата религия, все още да ползва подобни похвати. В някои наши църкви все още не може да влезе жена без забрадка, а като се има предвид, че религиите твърдят, че бог е на всякъде, защо да не могат да ходят със забрадки на всякъде?!

Ако Бог е в душата на човек, то той е навсякъде с него. Обратното твърдение: Бог да е навсякъде, но само не и в душата на човек е глупаво. Така, че Вярата е личен а не обществен въпрос! Тя е личен а не обществен избор! В Светската държава съществуват Светски норми (култура), Светски(граждански) права и Светски (научни) ценности. Религиозните права и задължения важът само обредните и в личните домове, и с това компромис не може да се прави!

Само по трикини: шапка, очила и джапанки :)

Пробуждане? Защо се позволяваше досега това издевателство над жените да са принудени да ходя с бурки, увити и да твърдят, че го искат и им харесва? Лицемерието и продажността на политическата класа в уж най-развитите страни ни доведе джихадистката напаст и точно от там следва да се сложи и край. Браво на Франция и на този кмет!

Горките жени, не стига, че ги карат да седят увити, а сега и на плажа няма да ги пускат. По-добрата мярка е рязани таковата да не пускат.

Да живеят без-кините!

Би трябвало да се казват ноу-кини :))) по-фешън е все пак.

да, но "беЗкини" звучи по-добре. Освен това човекът е пръв в наименованието и има право на патент..

Какъв е смисълът да отидеш на плажа омотана в този скафандър... по-добре да си стоят на сянка в къщи.Няма чужди мъже и няма прегрешения...

ChatGPT

Тука вече ми се вижда малко пресилено. Явно Еврогейците не знаят как ефективно да се борят с ислямистите и отчитат дейност. Банският, който видях на снимката не е по абсолютно никакъв начин по различен от тези използвани в състезателното плуване или сърфинга.

не на тази снимка

ChatGPT

Видях двете снимки, които са публикували. Ти ми кажи с какво е застрашаващ този бански? Вместо да прокарват този тъп закон ще е по-добре да помислят как да спрат промиването на мозъците на вече живеещите от години там заселници от близкия изток

murena

абсолютно пресилено и глуповато. Предизвиква само насрещни реакции, за нищо

БРЦК

Като забранят и джихадистите, джамиите и исляма - тогава ще се оправят. Дотогава ще е трудно.

Виждал съм такова нещо,но не знаех че му викат"буркини".Прилича на неопрен за водолази.Верно че никва толерантност няма в ЕС.Но пък пред 9мм всички са равни.....

ами толерантността къде остана? вай, вай... или те са за толерантност ама когато трябва да критикуват другите? жалки смотаняци еврогейски

Френските полицаи от филмите на Луи дьо Фюнес гонеха голите французойки по плажа, а сега какво стана...

Големи са карикатури тези муслими. Шибана, измислена, невярна вяра! Евреите ги създадоха за борба с християнството! Те се взеха на сериозно и всяка минута ни показват диващината си! Откакто са на света, какво добро са създали?

По думите ти излиза, че ти си карикатура на примат, дори не и на хуманоид.

Да да карикатура е, щото истината боли, нали нещастни педали еврогейски.

Край на нинджите по плажовете!

турските курорти (ако въобще някой гяур ходи там вече).

Ходят. Например това лято,всички други туристи в Турция бележат голям спад ,а само украинските са се увеличили драстично-:) Заради близките политически отношения,след срива на руско-турските отношения от миналата година.И след като руснаците практически спряха там да ходят,украинците,напук на тях,увеличиха притока си към Турция,за да им спасят сезона.. Така че,все пак има и гяури там-:)

Спокойно, сельо! Сега като се стоплиха руско-турските отношения, украинците няма да ходят в Турция. Голяма глупост е обяснението, че ходели там напук на Русия. Такива украинци няма, освен в твоята глава. И разбира се, не могат да наваксат загубата от руските туристи.

И аз бях в Турция и какво от това. Имаше доста българи.

Евала!!!

НО КАК ЩЕ МАХНАТ ВОНЯТА ?

Как не го е срам бе? Къде е оонето да му изплющи някой шамар и бехекато в случая фехекато. Айдеде ше забранява на хората да одят както си искат!

Пак добре, че тъпунгерите от частния аквапарк край Марсилия се отказаха от "ден на буркините", дето щяха да пускат САМО жени в буркини.

Тия говеда само полицаите от Сен Тропе воглаве с Луи Дьо Фюнес могат да ги оправят!!! А, и шантавата монахиня със Ситроенчето, дето препускаше из гората надолу и се смееше истерично....Само те! Защото това са същества, които не разбират от нищо човешко.

Браво на този кмет, формулировката му е отлична. Франсетата ще вземат да излязат по-нормални от немците. Нашите кметове да гледат и да се учат от кмета на Кан.

Разбира се,че са по-нормални.Това отдавна ми е ясно.Живял съм във Франция -там вземат мерки поне.За разлика от Германия,чиято политика е като на мазохист. Например във Франция е забранено на децата в района на училище да говорят на друг език освен френски (нито български,нито арабски,нито никакъв). Има и голямо ограничение в именната система,което трябва да е по френските правила,правопис и правоизказ.Не може както у нас,или в Германия съвсем произволно. Например,ако искаш да си кръстиш детето Ана ,ще се учудиш,като й излязат документите,че е записана не както ти си написал,ами както е по френски,с двойно "н" и с "е" накрая ,а не с "а".И ако възроптаеш,че ти обяснят,че Ана не е френско и не може във Франция такова име да има. За разлика от Германия. Французите все пак нямат американски военни бази повече от собствената армия на територията си,което им дава възможност да бъдат по-независими ,и те щедро си се ползват от това предимство...

смятайте до къде стигна европейската цивилизация да се напомня за светскотот начало... срам, срам, срам! колко хора са загинали в кръстоносните походи, за да се бият с тая паплач,.а сега кво? ...бурки по плажовете....

Кръстоностните походи, както и инквизицията са срам за християнството, също както тероризма е срам за мюсюлманството. Това е нормален проблем с който се е сблъсквала всяка по-масова религия, докато преживее младостта си - пубертет.

Фес, защо не отидеш в Анадола да се занимаваш с "по-свойствени" за мъжете от вашата вяра "занимания" ами пишеш по теми в които си пълен гьон бе, нещастнико?

Така де! Време е. Някой трябва да им каже, че в чужд манастир със своите устави не се ходи. Да вземат да научат как да се държат тук като искат са стоят.

Тук, в България преди 2-3 години бях на почивка в хотел, където имаше араби. Басейна към хотела приличен, всичко точно. До момента в който видях една дебела арабка изцяло обвита в някакво оранжево-кафяво наметало влезе с него в басейна. Много необичайна и гадна гледка да видиш такава зачулена мумия да се плацика в басейн. С наметало с такъв цвят. Издържах на погнусата и си останах в басейна, все пак беше голям. И ден-два след това получих гъбично възпаление в ушите. И досега съм убеден, че това е било от тази арабка.

Аз преди години бях в един от най-известните ни курорти с балнеосанаториуми. Влизам в съблекалнята и гледам някаква миризлива кадъна се съблякла и хвърлила на пейката една камара мръсни вонящи дрехи. А навън сигурно беше над 30 градуса. Е ти си се престрашил, но аз повече не влязох в лечебния басейн като си помислих какви животни влизат в него.

Като ода в Кан, слагам кърпа на главата и се метам на каманяка! И да доде, оня, с немитите раце, нек се опита да ме барне погъзе, Ще види той, в Мое лице, КОЯ Е, баба Тодорка, от Долна Грешница

Полицая от Сан тропе се появи отново, на плажа! Ехх, Луи, мноого рано, си отиде, братко! Парцала*