Плажове за бедни и за богати няма да има

Плажове за бедни, плажове за богати не може и няма как да има, защото Конституцията в България ги забранява.

Обратно в новината

Коментари - Плажове за бедни и за богати няма да има | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв идиот и малоумник трябва да си за да си помислиш това ?!?

добре де! ще бъдат за богати бедняци!

О,НЕЗНАЕЩИ!ТАЗИ Е НИЩО В СРАВНЕНИЕ С МНОГОЛОБИСТКА ФИДОСОВА!ЩЕ ЧУЕТЕ СЛЕД ВРЕМЕ...КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО!?!

Така.Всяка жаба да си знае гьола.Какво разни длипльовци ще се мешат с ееей.......хора.

Хора,бягайте иначе бъдеще няма,няма и да има.Изхода:ТЕРМИНАЛ 1 или ТЕРМИНАЛ 2,каквото и да хванете няма да сгрешите.Успех

Някой по-нагоре го е написал.НЕ ИСКАМ ДА МИ ЗАЩИТАВАТ КОНСТИТУЦИОННИТЕ ПРАВА. ИСКАМ НИКОЙ ДА НЕ СИ И ПОМИСЛЯ,ЧЕ МОЖЕ ДА МИ ГИ НАРУШАВА.Това е!!!!!!

Айде стига сте ревали. Като искате море ами засадете си едно на пролет.Аз в тая мръсотия не ходя. Брррр, водата от помпата е студена, но ми е кеф. А сега на сянка под асмата.Пък едно грозде е виснало - прелест.Ааа, да не забравя ракията е от нея, миналогодишна. Доматите от розовите не мога да ги обера а музиката по избор без чалга. На здраве! Нека да се мъчат а плажа не остана лято.

Вече не вярвам на приказки. То в БГ стана като приказката за Настрадин ходжа и Хотър Петър. Единия минава напред , а другия зад него потвърждава...

Г-н Гребенаров,да те питам само--Ти от каде си?

Ясно е че богаташите ще искат да имат частни плажове. Зер, те до преди няколко години са били и те от простолюдието. Ама сега като им порасна работата не могат да бъдат на един плаж с разни там навлеци - инженери, доктори, учители.... както навремето е било с обектите на Политбюро и ЦК на БКП, охранявани от УБО. Уж народни хора висшите патийци, ама така, ако може да са по-далеч от народа. Че нали до преди да станат важни персони те са били най-обикновени селяндури. Който иска да има нещо трябва да плаща. Който иска да има повече трябва да плаща повече. Само така могат да с ерегулират взаимоотношенията. Да, партийната номенклатура бавно и полека постигна мечатта си - стана червена буржоазия. с всичките атрибути - пари, имоти собственост, високи доходи и т.н.. И за разлика от най-различните там бандюги, мутри и т.н. тук всичко е законно. Купено с червените пари, взети от всички нас. Иначе няма как да се обясни защо хора ссъс скромни доходи, някои от които никога не са и работили разполагат с имущество за милиони. Аз има едно предложение. Всичко това трябва да с еобложи с "данък лукс" - имаше такава идея. Но да бъде със сравнително нисък праг. Има един пакет собственост, който е сминимални данъци - за останалото данъците са убийствени. Даже може да разрешат на някого да си направи и частен плаж, но със специален данъчен статут - ужасяващи данъци, и режим на ползване само ако си си платил всичко. Иначе губиш правото на такава екстра. Да, трябва да има някакъв ред. На принципа "Всяка жаба да си знае гьола" Но който иска да ползва - ще плаща. Сега всеки ползва на базата на някакви преференции дадени му по незнаен начин от незнайно кой. Така се получава и случая в "Русалка" и случаите в "Лозенец" и други емблематични плажове. Законът трябва да се спазва. Но да се спазва от всички. Частната собственост трябва да бъде уважавана, но само докъдето се простира по закон, а не на кой като му скефне. И държавата е тази, която трябва да въведе ред в тези неща. Иначе ще има самоуправства - днес мутрата ме изгонила мен от плажа пред хотела, утре една глутница цигани ще засерат същия този плаж, а мутрьо ще отнесе боя.

Една много вярна страшна притча, KGB ; дано видим един неочакван край обаче .

Само ти да си ......! И нас ни заплашиха и ако не си бяхме тръгнали, щяха да ни потрошат заедно с колата. Кой, министърът ли да викам веки път, а и той дали има такива проблеми, или си пият питиетата заедно, та това е само за такива като нас с тебе? Въобще - рай. Ама изгубен. Почти като по Джон Милтън. И не е предвидена втора част с продължение......

Нищо не казва г-н Плевнелиев за оставка на Гребенаров. Той е областен управтел и основната му функция е да съблюдава за спазването на закона. А той направо потъпква Конституцията. Заради такива "държавни мъже" никой не зачита законите в БГ.

Предложение - нека един програмист милеещ за реда по плажовете направи и популяризира по форумите една страница, където да може да се отбелязват заградените недостъпни плажове на България. Много са и от години мутри вилнеят и не допускат дори да се разходиш по пясъка. После ще я връчим на факторите, от които зависи - министри, областни, строителен надзор, прокуратура, г-н Премиера, в ролята му на крайна инстанция ... време е с активни действия да вгорчим живота на сияйните морски милионери.

По цялото Южно Черноморие, построените частни вили, препречват достъпа на хората до скали и плажове с огради.Каква е тази бащиния...Вижте какво е станал брега на старият път на Созопол и надолу....Не може да се стигне до морето,по никакъв начин.Ебаси частната държава!!!

Интересува ме какво стана с плажа на Дюни, преди две години беше само за гости на комплекса...

Внимавайте - в заведение "Бриз" на плажа във Варна сервитьорът САШО се прави на неприятно разсеян и мами в стил: поръчваш едно- плащаш две! Проверявайте РЕДОВНО:) сметките си и тогава плащайте!

Наэовавайте ги правилно не богати а крадци кредитни милионери.

Принципа е: Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря.

Ходи на Черноморец да видиш на Плевнелиев къде му е вилата- аха и да скочи в морето, сигурно и тя ака и пика във водата.:)))

Браво, Бойко!

Тази година бах на Приморско и няма да повторя заради заведенията през 200 м по плажа с безобразно дънеща музика и то толкова силна че се чудиш къде да се свреш.

миналата седмица бях на хотел между равда и несебър, но този хотел не беше на плажната ивица, за моя беда. всички знаем, че хотелите, построени до плажа са с огромни екологични и административни нарушения, но е факт, че вече са там, а плаж почти няма. както и да е - отивам на плажа, оставям си хавлията и идва борче да ми казва ДА СЕ МАХАМ! ЩОТО ПЛАЖА БИЛ РЕЗЕРВИРАН за гости от хотела до него!!! държавен плаж, на който ми забраняват да ползвам пясъка - далеч от миризливите им шезлонги и чадъри, но въпреки това ми БЕ ЗАБРАНЕНО?!? СЛУЧИ МИ СЕ НЯКОЛКО ПЪТИ, след това се отказах да ползвам плажовете им. Става дума за плаж олимпийски надежди!

Тоя какво плещи не му вярвай. Толкова нарушения на конституцията има, че плажа е последен.Я вземи "безплатното" лечение например. Абе тя конституцията е суспендирана де факто.

Що не викаш полиция? 166 се записва и няма начин да не реагират някак. И после - забава и смех от първа ложа... Ама явно не ти се е занимавало с тъпотии...

Направо ще падна от смях (макар че хич не е смешно) Да се обадел на полицията да дойде да се скара на мутрата. Те милиционерите ги мързи да гледат бе човек. Хич и телефона няма да ти вдигнат. Най-много ти да го отнесеш, че си им развалил рахатлъка.

От 20 години не съм ходил на море, а явно и никога вече не ще отида. Пука ми да направят всичко за богатите уроди. Тук не е за живот. Тежко им на младите които не могат да крадат и лъжат. Жалко че си възпитах децата да са честни.

БОГ да пази правителството на Република България, бъдете живи и здрави.

Спри с глупостите бе, ненормалник!

Как никой не се сети, че плажа на Евксиноград също е затворен и няма вариант да си платиш AI. Там плажа е много хубав. Виждал съм от морето. Ако се разгради ще бъде много посещаван, министрите могат само на частни плажове да ходят.

Тази идея много ми хареса!!!! Ето това се казва находка! Според Конституцията тр. да можем да го ползваме. Да не е военен обект я?!

България е на първо место в ЕС по броя на правителсвенни резиденции. По едно от сутрешните предавания днес този въпрос коментираше министър Плевнелиев. На въпроса на водещия за Евксиноград и Перла Плевнелиев отговори, че там има специален режим. А на въпроса не нарушава ли това конституция, отговора беше: там идват много чуждестранни величества за да срещат със българските "величества". Водещият се стаписа и не се сети да попита, защто не се срещат на други места , а не на "общодостъпния по конституция плаж".

Много ми напомня заглавието за един виц навремето за тъмнозелените, които трябвало да слезнат за да бутат закъсалия автобус със светлозелени пътници вътре ...

вица е много як,точно на място го споменаваш

И какво му е лошото ако си плащам да получавам по - добро обслужване? Искам когато се излегна на плажа, покрай мен да не преминават странни типове, които продават царевица или други подобни. Трябва да има разделение. По тази логика премахнете и класите във влаковете и самолетите - всеки да може да се вози където си иска.

Ia sum toia s carevicata, samo da ta znam koj si w guzo 4e ti bunem!

не аз а ти си Мунчо. Влакът да е казано че е по конституция държавна собственост. Само държаата може да дава плажовете на концесия и да определя режима им. като не ти харесват плажовете дето ходят разни- иди на Лазурния бряг, на Малдивите, на Канарските острови . Ами и ти си един нафукан дрипльо от тия дето харесват пожарникаря и физкултурника и се обърсват в тях че да се мислят за велики. .

Ми точно пожарникаря иска да им развали частните плажове бе глупако как ще го харесват него,я си заври един червен байрак в задника и тичкай сутринта по плажа да дишаш йодни изпарения

Какво се случва с плажовете на север от Варна - "ведомствените" плажове на "Св.Св.Константин и Елена", плаж "Ривиера" ....???

Св К&Е - търсихме къде има чадъри защото не си носихме. Едвам си намерихме! Ходиш от единия до другия край на плажа и никакви грижи. Тук-там се практикува такова залесяване с чадъри, че да няма начин да не си под чадър - това е такава пародия - безумно тъпо е. Дори и да искаш да си под чадър просто не е удобно :)

Росене,има актове на ДНСК за събаряне на незаконни дувари в местност "Тарфа" до Лозенец,има построени бетонни площадки на скалите,има завзети мидени плажове за частни цели и какво от това?Всичко ще си остане по старому!

Плевнелиев, кога ще има свободен достъп до плажа под резиденция Евксиноград? Или той не се брои?

Ами то и в момента си има разделени плажове и то основно за богати. Нормалните хора идват с кърпа и чадър, но всичко е окупирано с шезлонги и чадъри и щеш нещеш за да се разположиш трябва да отделиш поне 15 лева.

Ами то и в момента си има разделени плажове и то основно за богати. Нормалните хора идват с кърпа и чадър, но всичко е окупирано с шезлонги и чадъри и щеш нещеш за да се разположиш трябва да отделиш поне 15 лева.

Не ща да ми защитават конституционните права, искам никой дори да си мисли, че може да ги нарушава.

Много добре.

ха-ха-ха, нима някой вярва на това, което казват политиците...

то и царчето казваше, че няма да иска нищо от България, ама заграби горите...

А така нахака им го на разни Гребенаровци, дето вместо да защитават интереса на държавата (респ. данъкоплатците) седнали да мислят как да извъртят конституцията за да угодят на всякакви търгаши и крадци наречени "бизнесмени"

Г-н Плевнелиев в много балансирана личност, но за съжаление "Сама птичка пролет не прави!" Освен това има опасност да остане неразбран от "колегите си", тъй като "не говорят неговия език". Това пък води до опасността да не бъде подкрепян в начинанията си?! Но какво да се прави - Очевидно е здължително да се изпълнява " Необходимото и достатъчно условие един човек да бъде министър!!", а не както в повечето случаи - Хванат за ушите и пуснат в кабинета си, само защото харесал на Биг Ман!

Като деца винаги се къпехме на неохраняемия "Черен плаж" в Бургас. И представете си, не се удавихме в морето. Бабите и мухльовците ходеха на охраняемия "Централен".

Името му откъде произлиза - от Плевен или оп плевел? Имате срок да ми отговорите до утре по това време.За първите трима ще има награда, а за позналия - благодарствен адрес и почетна плакета...

от "плевня"

кого пак лъжат. Няма да се наричет части, но по същество ще бъдат именно такива. Вече не им вярваме. Просто този от Бургас се е изпуснал, а не е трябвало. Сега замазват истината. Нали е краят на сезона. Кой ще помни догодина, кой какво е говорил.

Oня ден бяхме с 2 коли и 8 човека и на входа на Русалка един дядо беше варзал едно важе и ни поиска по 6 лв. за паркинг??

Абсолютно вярно, попита ме дали ще остана или само за плаж - в единия случай ми поиска 6 лева , в другия струвало 50 ...

пак открихме топлата вода

Те тия ''богати'' са толкова бедни,че...и не само в духовен смисъл...явни престъпници,кредитни милионери и т.н...а и историята помни по-богати от тях,които са си купували фабрики на 9 септември

Нека ГЕРБ обсъдят казуса - "човек не познаващ Конституцията на РБ - областен управител" и казуса - "човек, защитаващ корпоративни интереси на обществена длъжност". Чакаме реакция!

Грънци.Плажове -само за богати (с добавка данъчен да кажеш от къде си скрил пари да почиваш )

България е един "октопод"

Пречат, пречат... от яхтеното пристанище до к-г "Оазис" има само 1 място, където може да отидеш до морето без да минеш през двор. И това по протежение на близо 1 км. А накрая има застроени огради и на самите скали над водата - нещо като частно дворче

Плажът и морето са на българския народ. Престъпно е който и да е да ограничава достъп, да иска пари и да прави каквото и да е, така че да затрудни хората да почиват нормално !