Фекални води се изливат в морето на плажа в Равда

Замърсени с фекалии води се изливат в морето на централния плаж в Равда. За проблема сигнализираха местни жители, а областният управител на Бургас Константин Гребенаров провери на място състоянието на крайбрежната ивица.

Обратно в новината

Коментари - Фекални води се изливат в морето на плажа в Равда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази новина се появява всяка година по това време :)

Е-ее-хе-ееее и замириса на море...

И кой им дава разрешителните за строеж, като нямат канали :)

Ами то за това сме "най-желаната дестинация" според търоператорите дето всяка година "повишават"приходите си на база по-високи цени заради тези "екстри"..Имаме милиони да се рекламираме а нямаме средства да се "измием"поне в чиси води..

и после се чудят защо не посещаваме българското черноморие

Hе е никак приятно 1-2 милиона туристи да доидат да ти се изсерат на красивото черноморие и ти да плуваш межу фекали а нона караконджелова да ти обяснява че ще те таксува по 45 стотинки на торбичка за това че си замърсил природната среда,никоя от така наречени институции в бг не си е на мястото и не изпълнява функциите за които е избрана.правителството е пълно с медиини звезди,прилича ми на холивуд.

Мани я тая Караконждуловица. Тя съвсем е изкуфяла от тая шльокавица, с която се налива между редките си изяви по медиите.

по носовете ще ги познаете алкохолиците,за пример е тая с голямата камба нончовица .тая селянка даже мотиката хваща от обратната страна,типична селянката с колелото.

Ранобуден гражданин на село Равда вика - Кой ми ср..а в гащите?

замина сезона за равда.ялко преди беше много добро място

MЪДpeц

Дааа, лайняни потоци в морето, а екоминистърката се втренчила в таксите за найлонови торбички! Защо екоминистерството не забрани и на веригите да печатат нонстоп листовки и да хабят хартия, унищожавайки по този начин гори?

d4

Заглавието би следвало да бъде- "Замърсени с вода лайна се вливат в морето". Не остана нищо неосрано по Лайняно море! Българина живее от сезон до сезон. Не прави сметка после как ще е...

Хайде на фикалиен туризъм.Но да знаете, че нашето ако не мириши,защото е посно......!

ние сме трети свят.какви търисти.трябва да са лъди. търця или гурця *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

1chovek

лъди ми човече от третия свят - вземи се научи да пишеш :))

Ами да се бръкнат хотелиерите и ресторантьорите и заедно с общините да направят пречиствателни станции-държавата не им е длъжна с нищо и да не си играят с "дълбоки" зауствания, защото и чужденците и българите ще избягат от нашето море, а избягат ли веднъж-няма връщане и тогава тези , дето"хитреят" съвсем ще се оцапат...

Ако е лайна, може да са диверсанти от Турция или Гърция, които са взривили лайнянопровода, за да изплашат чуждестранните туристи и те да отидат при тях да летуват! Дали трябва да обявим война както в ИЛИАДА Троянската ВОЙНА?

Всяка година топмениджърите на най-големите френски туроператори пътуват съвместно до една държава и се запознават с туристическите й дадености, продукти и пазари. Тази година интересът им е насочен към България. Обиколката включва основно София, Варна, Балчик . Програмата предлага още сафари с джипове, разходка с ветроход, дегустация на традиционни ястия и напитки, фолклорни и музикални програми и др.

Няма нищо. Така ше има захранка за рибата. Ше има тлъсти риби и ше има кво да ядем:))))

Този феномен се наблюдава по българското черноморие поне от 6 години, тъй наречения Фекал курорт, а за миризмата през жегите не ми се коментира...

Е, остана ли нещо неос..но за средностатистичикския български гражданини??

В Равда продължават да строят като за последно!Уж през май влезе забрана за строителство...Строи се и никой не мисли дали канализацията ще поеме всичко, дали ще има вода през сезона и т.н. А има и друг проблем-някой умник е залял с асфалт всичи шахти в Равда и сега където и да стане авария спират водата на цялото село, защото крановете са затрупани.Изобщо цирка е пълен, макар, че кмета много се старае.

бетонираното балгарско черномутрие прилича не на курорт, а на гето с бодинвили в калкута или пенджаб. само отчаяни, слепи и прости хора могат да отидат на почивка там всред бетона и фекалиите. не само равда, но цялото балгарско черномутрие е пално с фекалии, защото никаде няма пречиствателни саоражения и всичките лна се изливат в морето. това да имат предвид всички летовници, които не са любители на люспи от чушки и домати и динени семки прекарани през червата на стотици хиляди индивиди и изхварлени вав водите на черномутрието.

Просто ужас!

Че кво им е на водите.? Нали са еко.

Aиде всички на откриването на новия сезон,на печелившите лаинояди честито.честито и на циганите,всички сме в кафяво след излизане от морето,няма да се прави разлика между ръждиви цигани и ръждиви българи,всички ще сме братя.

Когато влизаш в Черно Море усещането е също като пропадане в септична яма но явно това сега е модерно и да миришеш на лайна е повече от престижно! ЧЕСТИТО НА ПЛАЖУВАЩИТЕ!

...че и по отношение на фекалата изоставаме от другия свят. Бил съм свидедетел на подобни лайняни истории още през 70-те, когато като младо момче ходех по къмпингите. На к-г "Рай" до Камчия още помня как подобна шахта напълни палатката на едни германци, за ММЦ Приморско, забравих как се казваше базата, май "Лес". Винаги сме били зле, и с предлагането, и с ползването, ниски критерии и изисквания, чак до сега. На море отдавна не ходя, но кенефните истории продължават. И не само те.

Дълбоководното заустване (изливане) на отпадните води е като да си хвърляш боклука от балкона. Все в твоя двор стои.

Където държавата е намесена, трева не никне.

ти и в ривиерата не е кои знае колко по различно.в ница няколко траби се вливат в морето на централня плаж,а в сан-ремо няма каде да стапиш от пластмасови бутилки,пресервативи и какви ли не мрасотии.ривиерата е в исторята.европа е кенеф и които иска чисти плажове да бяга по тихоокеанските острови

Абе, за теб главни букви няма ли? Да не говорим за другите правописни грешки...

прводача(транслитерация)му е такава ,като моята.някои имат само латинска азбука

Тук май бяха лакомите реститути които заграбиха базата на ВИФ .Имаше една поговорка по този въпрос ,ама ще я пропуснем,да не осмърдяваме форума.Хареса ми областния гербаджия как обясняваше решението на проблема.Смях през сълзи!

Ал

Да сменим името от Черно море на Кафяво море?

Преди 2-3 години бяхме на гръцкият курорт Метаморфози,някъде между Ситония и Касандра.7 дни не се отървахме от смрад. Хотела нямаше канализация, нито пречиствателна станция и отходните води се изливаха някъде между морето и хотела в някакви ями.Така ,че лайнените изпълнения не са само български патент.

хахахаха тея па кво се правят на ощипани то цялото ни море е една септична яма, пускаш нещо след закуска в тоалетната и отиваш долу на плажа да си го видиш ако ти е домъчняло :)))))

XAXAXAXAXAXAXA

муа-ха-ха-ха-ааааааааа

Хотели, строени с пари от наркотици, кражби от държавата и рекет - цялата работа изначало си е лайняна...

говори се от строителния бум насам, но тъпите мутри могат само рушвети на областната управа да дават. за канализация никой не мисли. Не е само Равда, ЦЕЛИ КУРОРТИ НЯМАТ НИКАКВА канализация и всичко се стича в морето! Смрадлива септична яма... Нищо, то като се разчуе повечко и никой не стъпи там повече, тогава ще се сетят...говеда ниедни!

Колко си прав само... Ама то цялата ни икономика е такава, крадени пари и пари от наркотици се държат от хора, които си нямат и понятие от предприемачество и бизнес. За това сме и на такова дередже - икономиката е престъпно-мутренска.

Във всички мутренски курорти е така,за тях инфраструктура е непонятна дума,бълъците да плащат от данъците си за нея ... под "мъдрото" ръководство на триглавата ламя се родиха тези недоразумения.Комплексите си бяха проектирани и функционираха добре до интервенцията на мутрите.

Айде да е на хайрлия за новия туристически сезон.Вместо кални бани се предлага новия туристически пакет "лайняни бани"

...феКални бани...

Е то народа си го е казал. Гъз глава затрива. То не може от едно село с къщи за 15 години да стане квартал като Люлин но никой да не се бръкне за канализация

Това е неминуемо да се случи. Презастрояването изпревари инфраструктурата навсякъде. Що лайна очаквам още да се леят по курортите ни.

Когато се спука тръбата с водата става наводнение, когато се спука фекалната тръба става... налайнение. Смешници, халал да ви е...

Само у нас може да се случи това! Без или с недостатъчно изградена инфраструктура да се строят модерни комплекси и хотели! И това не е само в Равда. От колко време си имаме МРРБ? Ще се досети ли някой да ги сложи в ред?!

туристи от всички страни заповядайте на българското лайняно море. невероятна гледка страхотна миризма

много правилно как го измислиха този ръст на туристи незнам

чужденците не идват заради слънцето и черноморието, те идват тук заради тръпката,къде по света има такава екзотика-влизаш в морето чист излизаш кафяв,прелест,и на туи отгоре миришеш на шанел 5.

Кефя се като чета тази новина. Как има хора да ходят на това място . Нямя такава селяния . От едно празно поле изградиха огромни квартали .без канализация без инфраструктура .Нима някой е очаквал да се случи друго .