Разрешават нови лифтове и писти в планините

Правителството обсъжда промени в Закона за горите, които предвиждат да се разреши строителството на писти и лифтове в планините, без да се иска промяна в предназначението на територията.

Обратно в новината

Коментари - Разрешават нови лифтове и писти в планините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Десислава Танева заяви тогава, че "това е изключително нахален рекет", но въпреки това щяла да подкрепи промените"??? По просто изказване не бях чувал.

Като е рекет, не се поддавайте. Цеко Минев обаче ви е купил, продажници.

Планините са идеални за почивка и рекреация след дългата и тежка седмица.Там човек може да остедне в хижа,като се качи с лифта или отиде с колата дотам,да покара ски,да подиша чист въздух.А колегите ще направят пачка от този тип туризъм.А еколозите и бедните дрисльовци,дето се дерат за природата да духат супата - те и без това нямат и пейсе стинки в джоба,затова реват

К'ва ти е пък на тебе дългата и тежка седмица, бе? Преуморил се нашия да издевателства цяла седмица и планината му дошла "идеална" Трябвало да си почине, разбираш ли. Хижата да не ти е хан да "остедне"-ш там бе, бизнес-мутрокантропе! Ще "реват" хората, щото заради такива като теб - богопомазани сигурно са на това дередже. Едничкото им остнало неопетнено място, ако могат да спасят от пасминатаи бетона. Кога ще дойде времето и вие яко да духнете супата! Айде върви да почиваш с кинтите си на м...... си!

Предлагам да изсечем цялата гора никъде да не се вижда зелена клонка.Хем ще има много място за писти хем ще мирясат алчниците.

Майко мила колко много малоумници по форумите.

швейцария закрива зимни курорти на височина под 2000 м. поради глобалното затопляне . Целта е да суе унищожи гората на БГ - най- голямата ценност , свързана и с питейната вода , бъдеща стратегическа суровина

Тя работата е подготвена отдавна. Назначен е подходящия главен архитект на Банско -всички познавате сина му-бившия на "адреналинката". Той си е отворил необходимия брой офиси и фирма с ново име.....красота. Само чакат.

Вгледайте се много добре в това кой е собственик на "Витоща ски",и дали със спирането на съоръженията там не се цели пренасочване на скиори към други пак техни курорти,където биха спечелили повече !

Време е ---- да се хващаме на Работа ! ( И никакво хък-мък де . )

Стига с терора на всякакви "природозащитници" и на зелената мафия която защитава единствено само своите парични интереси! Ако беше до тях в Алпите нямаше да има курорти, а ние щяхме да живеем в пещери и прасето и прилепът щяха да са нашия върховен "природозащитен" вожд!

Приятелю , ти бил ли си Алпите, ако си бил направи сравнение с нашите зимни КУРорти, па тогава се изказвай, айде със здраве,

Смятам, че това е ужасно! Нека някой компютърно грамотен да състави подписка - подпишете се и я разпратете на приятелите си. Такъв закон трябва да се разясни и обсъди от хората! Не може така! Но трябва да се действа, а не да се вайкаме!

Да ... за кой ли път ще пишем промени в законите, които да направят престъпниците невинни. Бай Цеко умело използва късното идване на зимата да поизвива ръчички на непослушни политици вместо да отговаря за нарушенията в природен парк Пирин. Ако днес се огъваме пред Цеко, каква е гаранцията, че утре бившите сикаджии и висаджии няма да поискат легализирането на рекета, след като български депутат изпратен в Парламента да защитава интересите на народа заявява, че това е изключително нахален рекет, но въпреки това ще да подкрепи промените. Боже, пази България!

Целта на тезо премени е да се отпуши строителството на апартаменти и продабжбата им. На никого не му ука за ските. България можа да има великолепни малки курорти за ски на много места. За съжаление не може да се намеръ свястна актуална информация може ли да се кара на Узана, на Ком, на Пършевица. Ако мислеха за ските, щяха да лобират за стъпаловидни ваканции, за субсидиран ученически отдих. Сга с тия цени каращите ски се стопиха, а преди 90та карахме на Маркуджиците до май. Сега след края на февруари няма кой да те напсува там. Всички като стадо ги наутват на зкуствения сняг.

хайде ако обичате да престанете с псевдо еко защитеноста защото в един момент ми идва малко в повечко..., ако мислите че курорти като шамони, куршевел, гармиш и тн, са првили писти без да се отсече и едно дърво сте абсолутни дамагози! Аз съм скиор и обичам и пазя гората, но искам и да мога да карам ски на модерни и сигурни съоражения, а и това ще бъде един много доходен бизнес, в което няма нищо лошо! Престанете да държите страната ни недоразвита. Има си начин и съораженията да са модерни и сигурни и природата да не бъде съсипана и вие много добре го знаете...

вървете и вижте как е в Австрия!!Те знаят как се пази природата и как се печели от нея,НЕ СЪС ЗАБРАНИ НА НЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ ЕКОЛОЗИ КОИТО САМО СПЪВАТ РАЗВИТИЕТО НА ЗИМНИТЕ СПОРТОВЕ

А,стига,бе!Целите Алпи са окичени от писти и курорти и нищо им няма...Само тук някакви "екозащитници" пречат за достъпа на гражданите на България до красотите на страната ни.Задължително,според тях,трябва да си туриш самар,като магаре и да бъхтиш и пъхтиш по баирите.Има и хора,които това не им е във възможностите....

Жалко за хубавата ви природа. И в планините ще стане като по морето, бетон, съоръжения и никаква зеленина, и всичко това, за да обслужва интересите на "предприемача", а не на държавата. А за да подкрепиш "нахален рекет" е пълна безотговорност, но това решение сигурно е заради пари, иначе не мога да си го обясня.

Природен парк ... Национален парк ... Ветрогенераторен парк ... Абе я стига холан с тез галимационни словословия ! 1.Природата (т.е. Планината, Гората, Реката, Морето, Брегът ... та и онзи-там `Ът` ! ) са На България ! Не държавата, а Страната ; Ерго -- на Всички Нас Българ(к)ите ! 2.Рекетьори, аматьори и всякви разни-там `монтьори` -- да си седят в техните обори ! 3.Който иска да проправя Път (и Писта) -- да си представи ясно Предложението на Всички Нас Българ(к)ите чрез ясен, непредубеден и прозрачен Разговор 3.1.Ако-ли Ние Всички го Одобрим -- да започва, като си плаща надлежно в Бюджета ( Каквото-както Ние кажем ! ) и осигурява съответното функциониране ( Което Ние проверяваме систематично за съответствие с Необходимото ; И взискваме изпълнението на съответните осъвременявания/модификации ! )

Ейй ама мутрата както и царя, ние си го избрахме, така че сега освен с революция тоя тъпан нема как да го махнем! Ама като ни знам какви сме, тука революция до де има хора нема да има! Така, че сега ше си траем и така!

Депутатите от ГЕРБ ще гласуват единодушно, но с отвращение - добре измислен цирк за тъпия народ.

Парвеню еснафско, дреме ми на дедовия за твоите дрехи и времето, което губиш по опашки, за да си лъзнеш новите атомици пред някоя малоумна крава, наречена твоя "приятелка".

и на мен не ми дреме селски тарикат къде си търкаш задника но предпочитам да го търкаш във вашето село и да не цапаш тук-селяк глупав

За 1234: До някъде позна - Атомици са ските, сравнително нови - на около 5 години. За приятелката - хм, завършила е в Англия, не знам, може там да за много тъпи...Е, докато аз се "лъзгам" по новите писти, на които съм се качил с новите лифтове ти удари още една тревица с напушените си приятелчета, пък пак седни пред пц-то и се напъвай за още коментари. 789 - не разбрах много, кой е селски тарикат, ако може да изясниш, ако не ти е трудно, разбира се...

Бихте ли приели да застана до Вас ?! ( с непаралелепипедното-ми кастле и нозьете в менгеме ланге )

Една компания извива ръцете на държавата и успява. Същата групировка успя да си "отчупи" и допълнително парче от защитените територии в Пирин, около Банско. Мутрите вече правят каквото си искат. А вие си гласувайте за тях, както и за останалите червени боклуци.

Защо не протестирате, че всеки ден циганите изсичат незаконно повече гори от площта на всички писти в България, взети заедно? Виждали ли сте какво оставят след себе си въглищарите във всички планини на България!!! Пистите нормално са в алпийската част на планината, където няма гори. В Швейцария и Австрия няма село в планината без поне 50 км писти- защо никой не протестира, че природата им е загинала?

ами като искат да правят писти, да правят. обаче да спазват закона и наи важното да си плащат! и аз искам декар в центура на софя да си направя мол, ама безплатно!

Долу ръцете от българската природа!!! Изсякохте боровата гора около Лалето, започнахте да чупите морените!!! Това е малоумие, можеше планът да се реализира с много по-малко сеч и с широки мостове над морените като на Боровец мусаленска!

jftf, тези промени с нищо няма да помогнат на хората, които искат да ремонтират някоя хижа или лифт - те и сега могат да го направят. Витоша ски могат да почистят под лифта и сега - ако си подадат документите за сервитут и си платят дължимите такси и тогава никой няма да мрънка срещу тях. Но целта на бизнеса в случая е да повтори номера с Банско в Рила, Витоша и т.н.. И сле година-две като ставаш сътрин през прозореца и вместо планината почнеш да гледаш един плътно застроен хълм с празни грозни сгради, които някой е продавал по интернет на заблудени английски пенсионери, които на ски не са стъпвали през живота си ще те питам пак така ли си представяш уюта и комфорта

Апропо какво стана с хотел "Щастливеца" ? Дебилите успяха ли най-сетне да го разрушат ? Взривиха го така, че етажите бяха се съборили цели без да се разрушат. Говедата вместо да го използвата и стегнат, го взривиха, след което се оказа, че е невъзможно да извозят лайната, които направиха. Това е пример за екологична и гениТална икономическа мисъл на питекантропите-неолиберали в страната.

Тъжното е, че ни управляват не държавници, а лобисти :(

Почва да става страшно. Алчни парвенюта с комунистическа закваска, като селяндура Цеко Минев, са готови да посегнат и на последните кътчета природа в името на свинската си материалистическа психика. Нужен е силен отпор.

и 90% от лаещите тук умрат да си изхвърлят шишенца и опаковки из природата когато са там :(

Ей такива, като теб, с точно такова мислене, предлагат и приемат подобни закони.

Нали не сте залеявали,с лека ръка може да изсичате горите.

Потресена съм! Гласувалите промените, по всяка вероятност, ще карат ски в Швейцария, а на нас мили съграждани ни взимат и малкото природна красота, която Господ ни е дарил.

Пак някой измисля нещо и след години ще се окаже че е пълна глупост. В Австрия и Швейцария са преценили че не е рентабилно построяването на зимни курорти на по-малко от 1500 м.надморска височина./височината може и да бъркам.При това ние сме къде по на юг/За да може пистите да се използват повече дни да речем 150 а не като при нас 50. А те отчитат и глобалното затопляне и това че снегът вали по високо в планините .Те не построяват зимни курорти и после да разчитат на машини за изкуствен сняг.Не откривайте топлата вода а взимайте пример от тях.

много бъркаш мой човек,аз от 5 год. карам ски в Австрия само точно по тези причини.....лоши писти,тъпканица на лифтовете и липса на паркинги...за хотелите изобщо не ми се говори.Ходя на Zell am Zee,всеки който иска може да провери на колко метра надморска височина е(на нивото почти на София) и там лифтовете започват от градчето с уредените паркинги които са безплатни заедно с транспорта(влиза в цената на картата) а тя е почти колкото на Банско.Така,че хората от това само живеят и го правят чудесно...само можем да им завиждаме!!!

Запушиха с бетон всичко около морето... Сега е ред и на планините.... На мене природа ми не требе... пчелички ... тревички... Искам само бетон - насекъде ...

Каквото и да Ви говорят, става дума за пари, за МНООООГО пари.

Аз пък искам ски на Витоша без "Витоша ски"!

Напред другари смело! Да изсечеме до край горите,да си направиме хотели и писти та с кеф да се пързаляме А колкото до природата не се притеснявайте,има записи с чудни гори и планини Сядаш си пред телевизора и се наслаждаваш Децата ли? Ами да си залесят като искат гори,ние малко ли ходихме на бригади да залесяваме Време е да си вземеме нашето а тия след нас да му мислят от сега!!! link

а бе пенсио,по-далеч от кенефа ходиш ли ,че си се разплакал за природата....и като не участваш ти някъде е все далавера за много пари....ама не за теб и това те боли

Напред другари смело! Да изсечеме до край горите,да си направиме хотели и писти та с кеф да се пързаляме А колкото до природата не се притеснявайте,има записи с чудни гори и планини Сядаш си пред телевизора и се наслаждаваш Децата ли? Ами да си залесят като искат гори,ние малко ли ходихме на бригади да залесяваме Време е да си вземеме нашето а тия след нас да му мислят от сега!!!

Стига сте плюли!!! Нека направят така че Витоша да стане за скиорите, за туристите!!!Нима в Алпите няма писти!!! Там са умни хората - привличат туристи от цял свят !!!!!!!!!

Курортите които са построени в Алпите са на средна надморска височина около 1500 метра

личи си,че си гледал Алпите само по телевизоро.....иначе такива глупости нямаше да пишеш а и ските са ти май.......ясни като квантовата механика.Пистите се правят на северен склон а лифтовете започват от населеното място,както е симеоновския лифт!!!И като не разбирате не драскайте ами ....УЧЕТЕ ТЪПАНАРЧЕТА!!!!

Пожелавам Ви да отидете в Алпите и да видите за какво става дума , не да пишете просто да се намирате в работа

За да се случи,това за което пишеш,Бойко трябва да прилича на Станишев и шайката му,а това съвсем не е така!

Това ,че физически и по външност не си приличат, не значи че и по нрав не са еднакви! Впрочем забелязал съм ,че това важи за всички властоимащи в България.

боко е лошо копие на бай Тошо!

Много интригуващо,но аз съм завършил география,но страна "скандинавия"/пиша я така както е написана/,не съм чул да съществува!

Юруш на картофите, Цеко!!! И името ти на картофопроизводител!!! "Твоят Цеко Милев, Боко що не го прати да гледа овци и да сади картофи, климатът е много благоприятен у Банско, а имат и традиции и всичко ще е Еко, Еко!!!"

аз затова се преместих да живея в скандинавия, а ски карам в Австрия. Не можете да си представите какво означава опазване на природата тук! Няколко малки хотелчета, малко къщички и това е. Няма бетон, селяния и мутри!

Много безсмислено каканижеш обвинения и злостно коментираш премиера,но би ли ни обяснил употребените от тебе "мутра" и "фьорер"?Наясно съм,че задачката ми е непосилна за това,което имаш в главата си,но все пак -опитай!

Който управлява копчето "Delete", той е фюрер/терминатор на мисълта. БРАВИСИМО! 12.12.2012 г. скоро ще помете всичките "фюрери", ДАНО!

Трябва да се строят нови писти и съоръжения по начин, който не вреди на природата.

Да се изсичат дърветата хуманно?

хуманно ще е, нали хора ще изсичат дърветата!

Амин!

А ,бе какво толкова се палите? Все пак половината мандат на Бойко мина и е време нещата да си дойдат на мястото-ангажиментите към спонсори, приятели, партийни активисти и всякакви други приближени да се изпълнят.

Мутренска работа! Ще съсипят и малкото останало в България.

А какво по дяволите правят тези лифтове в защитени територии. Като е незаконно да ги поддържат, да ги разрушават. Нали така Бойко. Нали така обичаш да решаваш проблемите. Щом на журналистите им пречели собствениците на медиите да пишат, да си теглели кредити и да си създавали собствени медии. Нали така каза. А сега защо не кажеш, че щом като не могат законно да ги поддържат, да ги махат? А Бойко? Щото няма да има парички за лапане ли? А Бойко? Щото като трябва да ти се напише хубава статия не ходиш при журналиста, а при собственика на медията ли? А Бойко? Доживяхме в 21 век в България фашистко-болшевистка партия да ни управлява! С Дуче начело!

За чий ми са тези хиляди декари защитени територии, като: - няма път до там. - няма хотели. - няма писти. Кой и кога ще отиде да им се наслаждава? След 10 000 години? От космоса?

Явно, че не си мърдал от БГ-то или си ходил само на пазар!!! Давай, давай, алъш-вериш да става!!

Казва му се пешеходен туризъм. И който иска да види, го прави. И с часове пеша ходи и всички багаж на гърба си носи. А който мисли само как да стигне до някъде с колата да извади бирата и барбекюто и да надуе чалгата от уредбата няма работа там. Да ходи по гьоловете.

Боже, ние хората сме толкова алчни, че всичко Направено от Тебе сме в състояние да унищожим. Моля Те, направи така. че тиквата и кратуните да разберат каква сила имаш Ти. Лошият мат'риял , без Твоята Помощ, не е в състояние да се справи с рептилите, отворили уста да погълнат всичко видимо и невидимо.

Стой си вкъщи, за чий си ми в планината! Пе.ал!

То заради такива дебили сега 7-те езера станаха стъргало, какво ли вече не пухти нагоре. Май ще поискате и да ви го павират, че с джапанките трудно се минава през камъните. Много добре ти го е рекнал -10, браво на него!

За да може след 20 години децата ти да не ядат и дишат бетон, дървена главо. Явно си от онези, дето се качват по анцунг в колата, за да отидат до кварталния магазин. Ще си купиш едни здрави обувки и ще походиш някой и друг час, вместо да нагъваш вмирисани пържоли и да пъхаш двулевки в пазвите на кръчмарски певачки.

Аз и много други ТУРИСТИ ходим по защитените територии ПЕШ. Родени сме с крака, а не с колела. Когато искаме да се возим, ползваме пътищата. Кожгато искаме да ядем и пием на маса - ходим в кръчмите. Ползваме природата за отмора и развлечение и за радост на децата си.

Доста глупаво изказване предполагам поради непознаване на ситуацията.Имате ли предства какво би станало ако Цеко Минев спре лифтовете си в Банско?

Най-глупавото изказване! Разбира се, че единствения начин да се създава поминък е като се разсипва природата! А, да, и като се строят магистрали ;-)

Какво би станало!? И кой е Цеко Минев?! Да не е алаха ан персон?!

Имаме представа - ще се сринат акциите на подопечната му банка. Ще се пооразнят изродските постройки в града, ще се отрезвят няколко хиляди дебели и опиянени кратуни. Това ще стане.

Имаме си представа, ще спра да се гушат лапачите, и природата ще се възтанови. А каква е ситуацията? освен да стане още по оакана!

Боко що не го прати да гледа овци и да сади картофи, климатът е много благоприятен у Банско, а имат и традиции и всичко ще е Еко, Еко!!!

Хич не ми дреме какво ще стане, защото от 15 години кракът ми не е стъпвал в Банско, точно заради такива като него.

Къде са протестиращите против проучването за шистов газ, това е много по-голяма заплаха за природата?!..

Пуснете поне нощната бе гадове !

Такаааа! Айде сега да чуем коментарите на онези дето освен плюене по адрес на Тройната коалиция можеха само да благославят Бойко. Да им чуем коментарите за тази статия. Да видим как ще оправдаят любимия си фьорер.

Цеко Минев - ПИБ - Болкан холидейз - Витоша ски - Юлен, как мислите дали са креатура на правитеството на Борисов?

А той да не е направил нещо, което те да не са поискали? Какво всъщност се опитваш да ни кажеш?

А това, че са нечия креатура, креатуристите си получиха наказанието. Сменихме ги с мутра. За което още повече ще съжаляваме!

Да ни е честито едноличното управление на полуграмотния пожарникар! Основна негова и на куклводите му цел е да си гарантират непрекъснато забогатяване на всяка цена. А ценат я плащаме ние и децата ни. Отвратен съм от безочието и наглостта на тези хора. Как не ги е срам!?!

Хич не ги е срам! Ама виж, нашите деца ще се срамуват след години да казват, че в България са родени. Всички ще им викат: А, България, с оня премиер, малограмотната мутра, дето държава си купи!!!

Не я купи. Цецо крадецо му я подари за рождиния ден.

Моля, не пишете глупости. В природните паркове има различни видове собственост - публично-държавна, частна, общинска, горски фонд, манастирска и т.н. Изключително държавна е в националните паркове и това е основната разлика между тях.

Не може ли да бъде защитена държавната собственост?!?! Каквато и е и то с Европейски директиви!! Всичко унищожават с лакомията си, а после отгоре на всичко НИЕ им плащаме глобите наложени от ЕС, че си правят каквото си искат!!!

Не дращи глупотевици драги! И на деда ти да е територията, като е защитена е защитена! Глупак и той обяснява!!