Пламен Панайотов: Да не ратифицираме ACTA сега

България в момента не трябва да ратифицира в този му вид това международно споразумение ACTA, било то и с резерви.

Обратно в новината

Коментари - Пламен Панайотов: Да не ратифицираме ACTA сега | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От най-верния съветски сателит България стана най-верния западен пудел. Това което ще стане е депутатите у нас да гласуват за АСТА още преди европейския съд да се е произнесъл. Ха, ха Политическата система е сбъркана, редът и статуковото не само че се изтриха но вече работят срещу интересите на болшинството от хората. Но насъбира се народен гняв и ако старото поколение беше подтиснато и си траеше то младото има огън в сърцата си.......

Няма западен, а американски пудел. Западноевропейците също са неолибералисти и се кланят на САЩ, но но не са си свалили така гащите, както българската политическа класа от всички цветове ги сваля вече 22 години и предаде българския народ доброволна в ръцете на САЩ, да колонизира България. Българската политическа система заложена от самото си начало грешно, още когато Луканов и сие направиха конституцията и избирателната система 1990 г.

Да не се ратифицира АСТА в този му вид, па макар и с резерви. Сложи ли се веднъж подписа, както е написано това споразумение то резервите не важат. Трябва да има допитване до всички организации и хора в България. Когато се изчистят спорните моменти, тогава може да се подписва, ако има какво да се подписва. Да не се подписва, защото ще си имаме много главоболия, и недай си боже щети. Вече има кибер предупреждения, а от тях никой не може да се отърве!.

Абсолютно точно! Защо великият юрист Панайотов не приложи юридическите си знания за един друг въпрос- връщане на заграбените имоти от патрона му Симеон Кобургготски и наказването му като държавник използвал властта за лично обогатяване? Ами дава съвети за АСТА? Какво ли не прави нашата политическа мафия да и се чува името и да държи властта в ръцете си.

и никога няма да се върне след управляващите. Да бъдеш политик до рамото на най-големия мошеник в най новата история на България е равносилно на самоубийство.

Pesho

Няма какво да се лъжем -- България не е страна по споразумението, защото е отстъпила съверинитета в областта на авторките права на европа. Така че това са празни приказки.

аззз

ами който не може да си позволи глоба 30лв за един филм няма да го гледа този филм, толкова е простичко. Ще гледа ефирните безплатни телевизии и това е , там дават не лоши филми, нищо че са от преди 20 години :). Не може да се подценява интелектуалният труд на производителите и авторите на филми , музика, програми и т.н. Те печелят от правата върху тези произведения, ако авторското право се обезцени те от какво ще се изхранват? Но не съм съгласен доставчиците на интернет да донасят за клиентите си. Просто трябва да филтрират трафика на филми, музика и торенти, много е просто така е направено в Германия, САЩ и т.н. Щом там може и при нас трябва да мое. Проблемът е че доставчиците ще изгубят клиенти и затова сега реват...

ама после може... Ега ти американския слугинаж на този царски деец, да се смееш или да плачеш от висотата не неговата правна мисъл...

Във момента според българското законодателство всеки потребител на копирна или каквато и да било електронна записваща или възпроизвеждаща техника плаща ,като отчисление от цената на апаратурата, за авторските права на организациите които представляват авторите независимо дали ползва техниката си за да слуша или възпроизвежда продукти с авторски права или за да създава такова съдържание (парадокс нали) . Така че оправданията че видите ли искаме да ограничим кражбите са несъстоятелни, ерго остава версията че наистина това търговско споразумение цели ограничаването на нещо друго.

MrN

Браво, едно умно изказване.

И какво му е "умното"? Не четеш ли, че казва "сега", не казва "в бъдеще"? Панайотов иска да се пиши за "опозиция" на ГЕРБ. Да , ама тези номера вече не важат за "царистите"- те отдавна са доказали, че са част от общата мафия към която принадлежи и клана на ГЕРБ.