Орешарски: Виетнам е най-важният партньор в Югоизточна Азия

Пламен Орешарски заяви, че България разглежда Виетнам като най-важен стратегически партньор в Югоизточна Азия и ще засилим присъствието си в региона.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски: Виетнам е най-важният партньор в Югоизточна Азия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пламен Виетнамски остава само кучета да прояде!!

Виетнамците са големи сладури. :) И много работливи.

ще изнасяме агнешко за Катар а Виетнам ще ни учи как да ядем кучета. ИДИОТИ

Оформя се приоритет Китай, Виетнам. Първо правителството ходи там, след него неизменно и Плевнелиев на друга визита, както и в Сочи. Явно такава ще е българската външна политика : по две посещения на всяко място, да не покажем случайно някакъв синхрон.

Убедихте ли се вече, че правителството работи?

Да, знаем и за кои (не ти мисля злото- дано си от тях). За мен, уви, не работи !

Да. Радостно е.

. . .да-а-а, след приоритетната С.Корея. Забрави Куба, да направят едно цехче за български пури у Кърджали. Поне във Венецуела да ни беше уредил с малко нефт, докат' тамошните "модерни леви" не са я хептен фалирали !

Виж кво, ясно е, че информацията ти за Венецуела идва през Вашингтон. Проблема на Венецуела не е лявата им политика, а това че САЩ им налагат огромни ограничения за търгуването не само със САЩ, а с всички други марионетни правителства на САЩ по света. "Демокрация и капитализъм" по американски. Във Венецуела може и да няма много богати, но има социална програма - това е което всъщност представлява една държава. Общност от хора, племе, което трябва да си помага и да мисли за себе си и как да живее по-добре. А не 100 човека да притежават всички капитали и да дават трохи на останалите. Тая демокрация и този капитализъм по американски много ви е промил тъпите мозъци.

олигарски на семейна разходка до екзотична място,плаща с народни пари

В една държава да са благоразположени към нас и веднага гледате да ги оплюете. Виетнам има 6% ръст на икономиката годишно, на 39 място в света, с над 90 млн. души население- по 1 бут. българско вино да изпият по 2 евро това са 180млн.евро, +цигари,+лекарства,+други- можем да изнасяме за над 1 млрд.евро стоки за Виетнам. А това значи повече работа и повече доходи за България и вместо да плюете, трябва ако можете и да мислите

Дали една бедна страна ще внесе пакет цигари и евтино вино, преплували половината планета? България: GDP (PPP) Per capita $15,933 Виетнам: GDP per capita of $1,527 което ще рече, че Виетнам са 10 пъти по-бедни от нас.. Грешни са ти опорните точки ...

The World Factbook - GDP/PPP/ -Vietnam- 4000$-2013g - първо чети после се изказвай

А и скунксът, както и комунистите не ги искат никъсе по света, освен при ... себеподобните си. Но и това ще отмине, кактп чумата и холерата..

Защо ми се струва ,че този откакто е премиер ходи само по Северна Корея,Виетнам,Монголия.Ебаси министъра.

Тоя забравя Северна Корея.

преди внасяха виетнамски проститутки да работят в консервни комбинати сега какво ще внасят рецепти за кучешка мусака

ще им продаваш оръжие и дрога ли та те си имат достатъчно и всеки гледа да се махне от тъпата държава има един индекс на демократичност и виетнам познайте на кое място е

Другари, Предлагам да започне вносът на ноу-хау и обмяна на опит с братския виетнамски народ за преработка на кучешко месо. По този начин пържолите пак ще са 80 стотинки. А и няма да има кой да ака в градинките. Ще останат само фекалите в парламента. Нали?

Между другото в Югоизточна Азия Тайланд е най-развитата държава, почти всички компютърни дискове се произвеждат там, но ние ще си сътрудничиме с комунистическата държава Виетнам.

Ако съдя по коментарите под тази статия и приема, че това е извадка, значи изключително неинформирани и ограничени хора са останали в България. Четете бе хора, информирайте се за развитието и мястото на Виетнам в последните години и тогава пишете глупости. Не съм привърженик на Орешарски, но тази визита, ако има наистина икономически характер, е много адекватна и перспективна. Някои тук са "препоръчали" да отиде в Германия. Е какво да прави там, нали сме едно-общ пазар, свободно движение. Всеки, който се смята за конкурентен, може сам да си прави бизнес в Германия. Работата на политиците е да отидат, да представят държявата, да прокарат път, така да се каже. Още повече, би било идиотщина да не се използва доброто отношение на стотиците или хиляди виетнамци, учили в България. Повечето от тях са успешни инженери, лекари, учители, даже и политици. И накрая, критиките ви се обезмислят, когато са за всичко, даже положителното, или несъщественото. Олекват и дразнят.

Браво, много хубав коментар. Благодаря Ви

Пазари не се придобиват с PR-акции. Пазари се придобиват, посредством качествени и конкурентноспособни стоки. При това се получава леко и без външен натиск.

"Няколко часа след кацането си във Виетнам Орешарски, съпругата му и делегацията ни бяха на откриване на български ресторант във виетнамската столица." - това ли е главната цел на екскурзията и на кого ли е ресторанта!

Време е да скандираме: Веч-на друж-ба! Веч-на друж-ба! Веч-на друж-ба! Урааааа...

И сега,като настане един износ на улични кучета за Виетнам.... Току виж и кучкарника в парламента го изнесли на там...

На ред са Куба и Венецуела, като най-стратегически партньори в Северна и Южна Америка... Тези недоразумения няма ли да сдават властта най-накрая???

Купувам КУЧЕТА!!!Плащане - веднага(на килограм живо тело - 3 лева)!

След като никой не ни иска в Европа нормално за Олигарски Виетнам да е най-важен за нас. Чудно с какво...?

това комунистическо изчадие, вместо да иде в Германия или Франция или друг стратегически потенциален партньор инвеститор , отива във Виетнам. Мирише ми на екскурзия. Сега да видим колко инвестиции ще направят виетнамците, които са в пъти по-бедни и от нас

Бравос Лешников,екскурзии си правиш.А за почти година управление взе близо 10 милиарда заем.Защо?Кой ги харчи?Кой ще ги връща и защо???Ето това са ми въпросите,но отговор едва ли ще има.......

връзките на Петър Манджуков са в ход

Ура вече няма да има бездомни кучута.Големи сделки, голям бизнес ще се завърти.

Какъв идиот е този Орешарски???? Виетнам???? Следваща спирка, Северна Корея???? Голяма работа свърши!! Да не забрави да посети Куба,Варадеро!!!!

В Куба пратиха Боленчо!

Намери се дестинация която да приеме Пацо от Дупница и Орехчо вече не знае на кой свят е . Не знае и какво говори от щастие, че някъде е ''добре дошъл''. Жалко човече, мизерник.

А с вожда от КОнгоанската джунгла кога? До кога ще чака човеко

Този нещастник Орешарски за година управление не е поканен в една бяла държава. Сами си правте сметката в каква изолация е узурпаторското правитеслство на комунисти и турци...

Имам колега който ходи в САЩ да работи за няколко години там. После се върна. И разправяше, че за богатите американци една от най-атрактивните туристически дестинации е Виетнам - плажовете и морските им курорти са като на Хаваите. Бъкано е с американски туристи. А по нашето нещастно родно черноморие - с руски мафиоти. Всеки да си прави сам изводите. Нищо лошо няма в посещението във Виетнам. Това правителство е много по-добро и много по-дясно ориентирано от комунистическото правителство на ГЕРБ!!!

Може да не вярвате това което написах за Виетнам, но фактите си остават. България си остава последна дупка на кавала...

8901

Там е истината Орех.Чичко Хо ще ни оправи.Само неговия пример следвай.Аз цял живот само за прогреса на Виетнам работя и се тревожа.Виж там вземи рецепти за приготвяне на кучета,щото ще ни трябват,поне докато изплащаме заемите ви.

Чичо Сам така ни оправи, че и чичо Хо сега да дойде от отвъдното, ще му е много трудно да възстанови щетите, но с безплатния труд на почитателите на чичо Сам, ще построим отново разрушеното!

Химко и Кремиковци ли ЧЕРВЕНА КУХА КРАТУНО???

Българското правителство е добивало шистов газ през последните месеци, без да подозира. Това обявиха специалисти от енергийния гигант Шеврон. "През последната година кабинетът Орешарски удари дъното няколко пъти. Някои от тях бяха толкова силни, че се е получил фракинг" - твърди Фред Флинтстоун - шистов експерт на американската компания. За съжаление добивът не е бил успешен и газът е изветрял, тъй като правителството ни не направило нужното, за да го складира, след като така или иначе е бил добит.

А И СТРАХОТНА РАБОТА ЩЕ СВЪРШИ ГЛУПОШАРСКИ ....ИНВЕСТИЦИИ....ТЪРГОВСКИ ОБМЕН......ВЪЗХОД ЗА БГ ПРОМИШЛЕНОСТТА!?!?!?! КАК ДО СЕГА В ЕДНА ЧИТАВА СТРАНА НЕ ГО ПОКАНИХА ТОЯ ЛЕШОЯД?

Колко си тъп! Пазарът си е пазар, та ако ще и в най-затънтеното място на Африка да е, щом ще може да ни купуват стоките и да плащат само глупак би се отказал, а ти явно си такъв!

Посещението на и.д. премиер Орешарски в Социалистическа република Виетнам протича с умерен интерес и напълно неясна цел. Всъщност дали не е единственото място, където са го поканили?

Шило

Пич, ако се поинтересуваш малко повече, ще разбереш как се развива Виетнам. И, че няма нищо общо с това, което си представяме.

Аз пък си помислих че се е срещнал с БГ студенти от Кембридж, Оксфорд...

Няма какво да им каже.

Заради една кръчма ли е отишъл до Виатнам? И с какво ще се подобри сега положението в България? Много интиресен път за постигане на успеха на България!

Не съм фен на Орешарски,още по малко на БСП или Владимир Путин-опазил ме Бог. Но няма лошо да се развиват икономически връзки с Виетнам.Това е икономиката с най-висок ръст в света и е следващия азиатски тигър.88 милиона население,водещи търговски партньори са бившите им врагове Сащ и Япония,както и бившият им колонизатор Франция.Русия отдавна е изпаднала от позицията на водещ търговски партньор.Във Виетнам в момента вярват на Долара ,а не на спомени за "вечна дружба и братска взаимопомощ" И само един интересен факт.Виетнам в момента е производител Номер 2 на обувки в света:-))))

да докара 5-10 хиляди виетнамци - гастарбайтери , за нула време ще се реши въпроса с бездомните кучета и котки.....

Ти защо си поставил минусче? Защото човека не е фен на Путин ,Русия и БПС,или защото Виетнам е на 2 място по производство на патъци в света? А както е тръгнало,май-май ние ще ходим във Виетнам като гастърбайтери след 10г....ако още два мандата ни управляват Атака,БСП и ДПС!!

Северна Корея и Виетнам - това са местата, на които ходи Орешарски.. Да се учи на икономика!

И президентчето ходи до Виетнам, кво толкова. Уреди някакви инвестиции, още ги чакаме.

А те го почерпиха с кучешко, рецептата, за която, научили в братски социалистически Булгаристан!

Голям майтап са думите на Орешарски, който живее в една отминала епоха и явно не е съвсем в час какви промени настъпиха във Виетнам! Виетнамците вървят по пътя на Китай - комунизъм от олигархичен тип с много як икономически тласък. Не им пука да правят бизнес с бившите агресори - САЩ. Имат прекрасни плажове и туризмът им започва да процъфтява. След някоя и друга година като други азиатски нации, ще са отишли напред, а ние, европейска страна, ще им дишаме праха... нищо че някога сме им помагали...

Във Виетнам ходиха, в Северна Корея също. А в Русия не отиват. Защо ли? Ако се пробват в Сомалия и Зимбабве няма да се изненадам.... Абе, Орешарски, и в Румъния май не те искат?

Виетнамците живееха в бараки в двора на завода,където работихме.Много работливи и изпълнителни момчета.Спомням си как сядаха на влакче/един зад друг/на тревата в градинката и се чистеха от въшките,бяха пълни с всякаква гад.ТОВА СИ СПОМНЯМ И ДО ДНЕС.

И аз помня онова време, пълно беше с виетнамци във ВХТИ-София, на изпит по органична химия една виетнамка ми даде пищов (синтез на индиго), изкарах изпита (4), още я помня, бяха много трудолюбиви и старателни. Ех, минало...

Пропуснах да и благодаря, не помня дори и името и, вероятно се е дипломирала, като инженер-химик в далечната 1975, в България. P.S. тогава нямаше такива бакълаври, магистри...

КОМУНИСТИТЕ ПРАТИХА ОЛИГАРСКИ ВЪВ ВИЕТНАМ НА ОБМЯНА НА ОПИТ! В БЪЛГАРСКАТА ПРЕСА усложливо ЛИПСВА СЛЕДНАТА ИНФОМАЦИЯ: 1. Официалното име на Виетнам е: "Социалистическа Република Виетнам"! 2. Формата на управление на Виетнам: ЕДНОПАРТИЙНА Система! 3. Единствената партия във Виетнам е управляващата: КПВ/ "Комунистическа Партия на Виетнам", а нейн председател от е Нгуен Фу Чонг! КОМУНИСТА ОЛИГАРСКИ СЕ СРЕЩА С КОМУНИСТИТЕ ОТ ВИЕТНАМ!

Май е време и аз да посетя любимия ми Виетнам .

Само с братски Виетнам , Лаос , Камбоджа , Судан , Северна Корея ще се измъкнем от блатото , ММММууууууууу АААААА хххаааа ха

айде всички помияри за виетнам , барем за кратко се отървем от тях

Не се връщай повече!!!

Следващата спирка е СЕВЕРНА КОРЕЯ!

10 месеца-10 милярда дълг - работят като стахановци от гнойната коалиция

5 века турско иго не са нанесли толкова щети , колкото комунисти за 70-80 години