Орешарски навива Путин за по-голям експорт

С Путин и Медведев не сме дискутирали „Южен поток". Говорихме за двустранните взаимоотношения и търговския баланс.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски навива Путин за по-голям експорт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що за безочие! Първо американски реактор за козлудуй, плевнелиев отменя визитата си с него, за Южен поток се дръвчим и др. а сега за повече експорт ще го навива,..нахалство е това.

Първа българска победа в Сочи в дисциплината подмазвачество на местното мърлячество. Видяхме Путин да става за миг от масата по време на вечеря (коктейл е друг вид мероприятие, но да не се заяждам терминологично за разликата между вечерята с фиксираните места по масите и коктейла като разходка с чаши и чинии). За около секунда и половина Путин се ръкува с минувача Орешарски.

Идеята е чудесна. Да ги съберат всички тези политутки и да ги експортират в Сибир.

.....Орешарски навива Путин ...... Ami. ne razdrah za kolko chasa go nawi. I dali izobshto go nawi. I kakwa melodia chte izpee...

другарят седенков си е организирал седенки с братушките за няколко петилетки напред, те дали знаят е друг въпрос

Това да не е часовник да се навива.

ДЯНКОВ ЩЕШЕ НАПРАВО ДА НАПЛЯСКА ПУТИН ... ТУКА ТРЯБВА ТВЪРДА РЪКА .....

Ми като червенопрашковците, всичките сте меки китки...

ЕКСПОРТ НА МАРАТОНКИ ОТ СВИНСКА КОЖА, ЦИГАРИ И ВИНО ..... .... ЯВНО ЧЕ НЯМА ДА ИМ ПРОДАВАМЕ СТРУГОВЕ И КОМПЮТРИ КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ :)))

сега турця и дпс ни правят куркапан за тировете.

Не бъркай Турция с ДПС! Доган и Ердогасн не се понасят! Да си чул за контакти на ДПС с Турция на държавно ниво през последните десетина години? Тиквата и Касим Дал са приятелите на ислямистка Турция!

как да се понасят с ердоган като доганов е агент на кгб и работи за интересите на руся и против интересите на булгариа и турця!

да ама не.

да ама не.

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕДВАМ МЕ НАВИВАШ МИЖИТУРКО. ТРЯБВА МИ ОЩЕ ВРЕМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Глава не дадоха, ама задника на България го дадоха! Жалко, че си го пропуснал, най-големия задник беше!

Стига вече с тизи путани бе! Писна ни от путани!

кЬДЕ СИ ТРЬГНАЛ БЕ МИЖИТУРКО НЯКОИ ТИ ОБРЬЩА ВНИМАНИЕ, ИЛИ САМО ПРЕД НАШИТЕ МЕДИИ СЕ ПРАВИШ НА ВЕЛИК. ОТРЕПКА

От заглавието научих,че другаря Путкин,имал пружина/за навиване/?!Ма,моля Ви,др.Уринарски,не бъркайте човека с часовник,бе!

На Sergo.Остави Иван Грозни.Не за теб, дори, и не за мен толкова дълбоко да копаем в историята.Тези неща за учени, които и те дори в много неща се съмняват. Що касае чеченците. Що толкова за тях се притесняваш? След като целия свят вече разбрал каква дивотия са те и вече спрели да ги съжаляват. Май, само ти си останал жалостивия. Защо ли Русия ги въведе в чувството още в царските времена? Защото те не са живеели като всички нормални хора: да се занимават с животновъдство и с селско стопанство, а с набези, кражби на животни и друго имущество. Хората живеещи на граница с тях пропищели от тяхна на жестокост и агресивност.С циганите виждаме сега нещо подобно. Съвсем естествено, че руснаците реагирали така както трябва да реагиращ на диващина. Ти вземи да прочетеш руската история в подробностите, което едва ли ще направиш, и отначало разбери истината, а не приказвай повърхностно и на посоки. Горките били чеченци.От тях сега реват всички в Европа там ,където някои от тях са се преместили .

Светът не се гледа с чуждите очи на борисов, цветанов, плевнялиев...

Това е втора умна проява. Предната беше на Бойко Борисов, в една от азиатските държави. Сетиха се, че трябва да се търси пазар на българската продукция и да се лансират българските фирми зад граница. Износа ще донесе гинанси в държавата. А не постоянно да търсят "инвестиции". Или по-точно да си търсим господари. Всичко купувано ще е вносно. И платените заплати пак ще изтекат на вън. Нужно е да се увеличи експорта, така постъпленията ще помогнат на българския бизнес.

Орешарски навива Путин за по-голям експорт - истинко удоволствие е, човек да прочете толкова високо интелектуално заглавие.

И какво ще експортираме чугун от комунистически глави ли?

ха ха ха ,бравус комплименти .... :)

Абе, да не би черупката още да не е разбрал, че СИВ и плановият износ отдавна не съществуват?

"Русия спря втория транш за Украйна" Ето на това му викам славянско братство! Който иска да се нарича славянин и бегом към Сибир!!! Аз предпочитам да не ме изнудват!!!

Всяко действие има някакви причини. Причините за спирането са , че Украйна няма правителство и съответно няма кой да подпише текущите документи, защото освен президента си има и ресорен министър. Ако си мислиш че някой дава пари без подпис, си някаква твоя деформация , а не проблем на форума.

Естествено, причината е че Украйна не е върнала 2 милиарда за Руският скъп газ. Тоест, Русия отпуска 2 млиарда транш който веднага отива към Москва обратно.....

Какви документи по-точно? Става дума за купуване на украински облигации на пазарите за суверенен дълг. За тази работа подписи на министър, та даже и председател такъв, не е необходим! Търговията върви по електронен път, както казва другаря Маркс свръх и независимо от съзнанието на емитента, т.е.Украйна.

МАЙ ОТНОВО ДУНАВСКА БЪЛГАРИЯ ОПРЯ ДО ЧЕРНА БЪЛГАРИЯ /РУСИЯ/. А КЪДЕ Е ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ ХА ХА

Глупости.

Колелета-олимпийски!

Его е и тоя ходил да се подмазва ама Русия няма да може да ви спаси задниците нагли изменници с това тяхното безочие ще си сърбат после попарата с тъпата идея в 21 век да манипулират хората за да крадат и вкарват чужди интереси супер са прости тия комундета мани другото потурчени комундета само да дойдат един избори всичките ще изчезнат...

Отговарям на Sergo.Да в някои случаи догонвала. Първо,че тя отговаряла (така беше преди) на агресивните Запад и САЩ, които водели войни навсякъде, а Русия за да не бъде нападната овладявала нови военни технологии.По принудата на обстоятелства. И то много успешно. И второ. САЩ водели война на чужда територия и грабила, но никого на своята и е имала възможност да се развива безпрепятствено на гърба на други (както и сега) в отличие от Русия . А Русия ¾ от своята история воювала на своята територия, отбранявайки се, а после се постановявала и започвала едва ли не от нула и губела своето население така както и след Втората световна, когато цялата Европа и БГ в това число помагала на Хитлер. Франция, например, и не само тя е страна на колаборационисти и естествено съвсем не пострадала след войната. От Русия фашистите дори и чернозем извозвали да не говорим за пълно унищожаване на стопанствата и културните ценности. Не честно да се сравнява Русия с други държави както някои обичат да попуват едно и също.

Съжалявам много, но Русия не е с такава територия без да води войни!!! Все едно да ми кажеш, ние като бием е ОК, другите като бият са варвари.....Приеми го че и САЩ и Русия си приличат много по желанието за експанзия....Русия нападна ли Афганистан???? Нападна нали? САЩ нападнаха ли Афганистан??? Нападнаха!!! Е каква е разликата в агресията че не разбрах???

Само не мога защо събираш толкова минуси...???? :))))

"А Русия от своята история воювала на своята територия," Какво означава своя територия? Територия която присвоиш насила е вете своя???? Защо Чеченците не се смятат за територия на Русия??? Хайде моля ти се бъде по обективен а не мисли като империалистки офицер!!!! Знаеш ли че Иван Грозни е сринал Болгар(Сотилицата на пра-Българите край Волга?) И сега какво, тази територия е ваша???? Ами да, ако САЩ нахлуят в Афганистан, защо да не ги направят 53 щат??? Само Руснаците ли имат право???

В случая не защитават Германия като агресор....Тука става въпрос за България и как трябва да се пази от агресивни чужди икономически интереси, било то от САЩ или Русия...Не може в България да има само една тръба за газ която да идва от Москва!!!! Това е заплаха за националната сигурност както видяхме когато Путин спря газта за Украйна!!!! Не може да имаме само една рафинерия и тя да е Руска!!!!

ТЕ от БСП не разбират какво е пазарно икономика....Нали за това се страят да си имат монополи, та да не можеш да им откажеш скапаната услуга.....Още живеят в миналото и с мисълта че Руснаците ще им купуват боклуците!!!!

Абе ти верно каквото и да напишеш само минуси... ???? Защо? :)

Сега разбрахте,ли-кой на кого ближе з------те,а?!

Обясни ни какви са целите на глобализма? Както виждаш аз има идея. Нека чуем и твоята.

Започна пак да лъсва безпомощността на БСП. Руснаците не щат нискокачествени стоки, както преди. Само в провинцията им и то на ниски цени, които се оказват недостатъчни, за да покрият висок стандарт, обещан от БСП. Така се оформя поредната катастрофа, до която ни води БСП вече за 4-ти път. Няма изключение: Луканов - криза, Виденов - криза, Станишев - икономически спад от януари 2008, този път при невиждани за страната инвестиции. Добре че Борисов успя 2012 да вкара икономически ръст, който обаче не задейства икономиката, а задейства черните касички на БСП. Вместо растежен фактор БСП отново е фактор на задлъжняване и обедняване. Комунистите за пореден път доказва невъзможността на политиката си и дълбоката вредност за България. Комунистите са генно неспособни хора, които за един век са се научили да спекулират с демократичните възможности на обществата. Социализмът е най-изтерзаната теза на света, понеже от нея са пострадали най-много хора на земното кълбо. Не говоря само за убийствата на хора, което е напълно достатъчен аргумент без дори да има други изобщо! Говоря за агонията, в която са над 2 милиарда души под диктата на социалистическите мошеници. И всичко това базирано на бездънна простотия.

Зажадняли са руснаците за нашите стоки. Едно време ни купуваха боклуците по милост а ние техните по принуда. Сега дори и доматите не са наши та да ги изнасяме там.

Както винаги нищо не каза! Пич, понеже си недорасляк, ще ти кажа, защо голфа е толкова популярен на запад. Та на голфа се решават най-големите сделки! Ако не членуваш в правилния голф клуб, можеш само да подсмърчаш отстрани!

Уринарски навивал Путкин? Как,бе другарю-с манивела или с празни приказки?!

прлостак

Не вярвах, че същедтвуват толкова прости хора като SERGO! Серго извинявай ма що не спреш да се излагаш? Нямаш грам понятие от икономика, пазари, дефицити, баланси, сметки! Спри по-добре, че .....

Камък хвърлен без грам аргументи е нещо което прости селяндури правят...Виждам че акъла не ти стига и почна с обидите.....В сферата на селянията не ми се навлиза да почваме да се обиждаме....Поне днеска не!!!!

Не съм учител, и нямам нерви да ти преподавам елементарни уроци. Пазари бро, пазари! Това се опитва да направи Орешарски, а ти го плюеш, вместо да адмирираш опита му.

Орешарски навивал Путин за по-голям експорт .... ??? Путин сигурно го е сритал.

Най вероятно да......Така се държат диктатори с техните роби!!!!! БСП сама се е поставила като такава...Путкин може да не харесва опононти, но той има по голямо уважение към тях.....Вярно е че Русия гледа на България като на кокал откраднат от Турците....Ние сме просто едни роби в очите на Путкин....такова му е отношението към нас....

Браво Орешарски ти си един от най умните и дълновидни политици Като бяхме с РУСИЯ нямаше нарязани деца от другарите си и пъхнати в хладилника нямаше отвличане и убийства на млади хора и толкова наркозависими Дръжще америка тя ще ни довърши ХИЛЯДИ ПЪТИ СЕ ИЗВИНЯВАМ НА ЗАСЕГНАТИТЕ РОДИТЕЛИ ИЗВИНЕТЕ

ако не е тайна на колко си годинки, ?

когато си на един ринг, не е мъжко да изкачаш от него и да се опитваш да хвърляш неща....Моля да се върнеш на темата която сме почнали...Ако са ти свършили аргументите и мислите, селските нападки можеш към жена ти да ги ориентираш!

Просто исках да преценя коя категория си! Не за друго, защото май си за лека категория, а аз съм тежка, та за това, не че нещо!

И всички останали глупаци! Наистина ли не разбирате за какво става въпрос? Ето ви малко от българската история: Именно в този период Симеон води първата си война с Византия, след преместването на главното тържище на Балканския полуостров от Константинопол в Солун през 894 г. По това време икономическата политика на Византия и император Лъв VI Философ се изразявала в усилване на вътрешния и външния търговски обмен на империята, което довело до по-голяма роля на едрите търговци във византийската политика. Точно поради тези политически възгледи българското тържище било преместено от столицата Константинопол в Солун. [18] Действията на Византия засегнали както икономическите интереси на България, така и нейния международен престиж, затова и Симеон започнал търговската си война с Византия

Аз го разбирам това много добре...Нима ние живеем в годината 894..??? Нали се сещаш че от тогава до сега са минали доста години и доста неща са се променили....Геополитически и икономическите интереси не са регионални в момента а глобални! Естествено по времето на Симеон не е имало БСП което да служи на Византия, а е имало отделни боляри които са слугували на чужди сили....В момента обаче ние не сме монархия и не сме разделени на 4 царства за да си доказваме кой е крив и кой е прав, а сме една държава...

Искам да ти кажа, че даже в онези години, войните са се водили за пазари, и влияние! А тука, се появиха разни Ганевци и Желевци, пълни тъпанари, които доброволно, без бой предадоха пазарната ни квота! И да питам, като си много умен какво стана с концесиите ни за добив на петрол в Либия и Ирак?

След като глобалистите прекратиха поне привидно студената война с тяхното протеже Горбачов, вече не им трябваше силна Европа с конкурентна икономика и високообразовано население. Затова опорочиха идеята за ЕС, като икономически съюз между няколко силно развити европейски държави. И замениха тази идея с политически съюз и конгломерат от държави от различен икономически калъбър. Крайната цел е федерация, унищожаване на държавните граници и обезличаване на европейските нации. Защото за интернационалните корпорации индивидуалната политика на отделните европейски държави е пречка за тяхното господство на континента Европа. И претопяването на белия чвек, с помощта на толерираната от брюкселските марионетки емиграция от страните от третия свят. Мултукултуризма и толерстията и новите евроатлантически ценности, като двойните стандарти, лицемерието, агресивната еманципация, хомосексуализма, педофилията и инцеста се оръжията за масово поразяване на европейското семейство и общество. Затова е логично Орешарски да търси подновяване на някой от старите руски пазари, ткъдето могат да дойдат приходи в хазната. Западните са затворени за нас, с техните безкрайни регулации и квоти.

Мой човек, ти май нищо не си научил...Още по времето на Хан Кубрат е имало едно изречение което и до ден днешен стои написано на фасадата на парламента...."СЪЕДИНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА".....Ти разбираш ли какво означава това???

Сила срещу какво? Нали падна желязната завеса. Ще ти кажа срещу какво. Вместо да водиш индивидуална политика с отделните държави за да си прокарваш интересите, е много по-лесно да контролираш един конгломерат от държави, като вземеш суверинитета на отделните правителства и го замениш с едно, управлявано от твои хора във него. Схващаш ли идеята? А да си чувал за бунтовете в Европа против ЕС? Защот се бунтуват тези хора интересно?

Россия непобедима, я всех разметаю ураганом. Только Российский триколор, только Победа.

Бла бла бла....на не дагоняттттт.....как да дагонят с двоините тоалетни чинии, по добре да сме по назад с една тоалетна чиния....

в руските филми за Германия.

А облекъл ли си е секси бельото докато го навива :))) Шегата на страна. Всеки експорт е полезен. 100 Евро от руснак са ни колкото и 100 Евро от германец и колкото 100 Евро от американец. Не виждам какво се пеняват съфорумците.

Това е модерната социалистическо-пазарна икономика на XXI век в действие, другари - нашият експерт моли руския бащица да купи нещо от нас и от това зависи благоденствието на партийните ни фирми, които иначе не могат да продадат нищо на никого. Ако сполучим в молбите, ще го отчетем като голям ръст на чуждите инвестиции у нас, за да затворим устата на герберастите и техните реформаторски клакьори :)))

Знае къде да се помоли, щото ако се моли на Запад , знае че и да се тръшка не може да умилостиви, западно сърце! Там е ясно, поне при славяните, наши братя да опита!

Орешарски ,много бързо се е боядисал на червен ,....нали беше от СДС ....?

Те парите нямат цвят или пол.....Ако на мястото на Путкин стоеше Хитлер, Орешарски щеше да е с черен анцуг, но пак за ПАРИ щеше да става дума!

Орешарски става такъв какъвто му кажат да бъде

Забелязвате ли как в България никой не идва. Нито европейски дипломати, нито министри, нито някой от европейския парламент. Ние сме в тотална изолация заради правителството. Освен Руснаците с корумпираните агенти на ДПС и БСП никой не иска да има вземане даване. СРАМ! ОСТАВКА

Щото си спомням как едно момиче, жена на бивш президент долетя в БГ, като научи за шистовия газ! И как един наш вътрешен министър стоя един месец оатътк океана и се роди прословутото "Обосновано предположение! А, и друго, почнат ли да те посещават, става като Украйна!

Имаш нещо против шистовия газ ли?Желаеш да купуваш най-скъп руски?

И в Беларус, Косово и Молдова никой не ходи и не ги кани. Да не би да им е зле? Никой не им се бърка как да си събират пари от народа и как да си ги харчат :)))

Отговарям на ти си несериозен. Защо са такива катаклизми в БГ? Защото да имаш производство, трябва да продаваш произведената стоката за да имащ пари и да поддържаш и да развиваш производството. Веригата производство ,търговия, производство трябва да се поддържа . Но когато са се загубили руските пазари (търговия ) производството останало без пари и без възможности. Стоката трябва да бъде продавана, а къде бяха българските пазари? В Русия. Това е грешката. За да харесаш на новите господари, които ти използват за своите политически нужди, не трябва да жертваш благополучието си. Това е глупост. Някои тук говорят за руските автомобили.Да,Русия няма свои добри авто, но тя сега произвежда по лиценз много западни марки и като всяка държава тя не може да произвежда абсолютно всичко. Като мащабна държава произвежда космическа техника,турбини, ледоходи, тя е първа в света по атомни технологии и работи с САЩ в това направление, произвежда системы на компютерната защита на Касперски, тя е водеща с света с технологии и продукти на разрабатка на АВВYY, експортира сканиращи сондови микроскопи ,продава ракетни двигатели на САЩ, експортира центрофуги за обогатяване на урана,произвежда мощни промишлени лазери, експортира електродвигатели, произвежда кораби ,яхти,самолети,уникални фрези експортират в Германия и САЩ, за военна техника не говоря.Няма възможност да се изброи всичко. За неграмотниците не знаещи Русия дори и безсмислено.

Господине, знам само едно....Русия винаги е догонвала Запада, и в момента е изостанала!!!! Колко се произвежда можете да ми го давате като отчет на петилетката на КПСС, но в момент когато имаме глобализация, не е важно колко произвеждаш, а какво качество е твоят продукт и дали се търси!!!!

Русия винаги е произвеждала това, което може да се продаде на пазара. А то не винаги е най-качественото. Щом имат технологии за космически кораби и ядрени електроцентрали, защо не произвеждат автомобили от класата на БМВ, примерно? Защото населението няма да ги купува МАСОВО, а за тези, които могат да си позволят 300 000 евро за автомобил, Германците вече ги произвеждат. Защо в България не се произвеждат кренвирши от месо, примерно? Защото няма кой да купи кренвирши по 15 лева килограма. Колкото ще бъде реалната им цена. Та, преди да плюете по дадено производство, замислете се за кого е предназначено то. И какъв пазар ще има.

Аз примерно не съм доволен от бензина на Лукойл!!!! Изключително некачествен и пригоден за ЛАДА а не за запдните коли които са чувствителни на тема качество на горивото....Дюзите се скапват от скапано преработеното ви гориво в Нефтохим Бургас!!!

Русия, след като натрупа мнго милиарди през кризата, сега е на път да загуби всичко от неспособност за технологично развитие в ефективна икономика и невъзможност да овладее от некомпетентност никакъв процес на развитие. Това е реалността. Техноогичните постижения са големи и неприложими, защото малак група съветски учени изобретяват нещо и то отива в небитието в 90% от случаите. Предимствата на голямата държава са малко в сравнение с неостатъчците при неуко, нескопосно население, демагогска политика и славянски манталитет. Русия е силна на война и нефт, но всичко останало скапва живота на хората в нея и ги прави ненормалници и извратеняци. Да ми говориш за велика Русия означава да мми говориш за по-миналия век и преди това. Днес Русия е жалка. Зад парадите стои бедност, безперспективност за 90-95% от народа, а това е много лошо. Само простият не знае какво се крие зад паравана от лустро на Москва и Петербург. Гнус и помия. Скоро говорил ли си с руснаци от големите провинциални градове? А с руснаци от село? Ще ти примъчнее. Това са изпростени хора. Няма шега. И са много! 150 милиона простаци с широка руска душа... А какво може да побере тя, бедна ти е редставата. Включително и много цинизъм и перверзии... Разбра ли ме?

Ти си простак, но не знаеш колко ти личи! По въпроса за перверзиите и простотиите се обръщай към брюкселските извратеняци и ги прилагай в семейството си! Целият свят разбра колко "възвишено" си говорят западните дипломат(к)и по телефона, само ти си кон с капаци! Лайно да е, западно да е! Учи се на инцест, педофилия и зоофилия, шото това не е в природата на охуления от теб славянски народ, но пък е от "новите ценности", които явно тачиш! Боклук!

Аз доколкото разбирам, русофобите не искат да се намали търговския ни дефицит с Русия! Браво, браво.

ДИРА, В тая "журналистическа: статия НЯМА нито една цифра или дата!!! не ме заливайте със свободни съчинения и ПОРНО- ЖЪЛТА ПОМИЯ!!!!!