Орешарски предлага план за първите 100 дни от кабинет на БСП

Кандидатът за премиер на левицата Пламен Орешарски предлага краткосрочeн план със спешни мерки в икономиката, по-високи помощи за отделни социални групи и намаляване на цената на тока от 1 юли.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски предлага план за първите 100 дни от кабинет на БСП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това съм го чувал вече царя обеща за 800 дни и за тия дни си взе всички имоти ,тоя за 100 може да обере останалото в хазната , някой нчма ли да им сложи бомба и да се отарвем от всичките наведнаж !!

100 дни. Точно до изборите.

100 дни ,за да се изпокарат в това Народно събрание и да се види,че не става. После 2 месеца Служебно правителство и тогава ПАК СЪЩИЯ ЦИРК,НА С МАЛКО ПО-РАЗЛИЧНИ МАЙМУНИ.

Всеки знае този план - държавата да вземе заем за да замажат очите на хорицата, а после и децата ни да плащат.

Защо тъжният Орешарски от снимката се държи за гушата? а/. Защото е огладнял? б/. Защото го стяга възелът? в/. Защото ще се нагуши? г/. Верни са и трите?

Орешарски - двутарифна система за отчитане на тока Какво казва ДКЕВР: Двутарифната система за тока не работи Ей така ще бъде с всичко

Орешарски предлага КАПАН за първите 100 дни кабинет на компартия БСП+ДПС+АТАКА =Тройна корупция!

Изглежда доста безскрупулен тоя господин дано не стане някои съвсем тоталитарен режим в България !!

Помощи, майчински, нови заети в администрацията . . . А пари от къде ?!?!? Дай да видим тоя план, иначе са само празни приказки . . .

Очаквам с нетърпение 250 000 нови работни места, които г-н Орешарски обеща преди изборите. Сега има шанс да си изпълни обещанието. Но не повече от три месеца му давам. Иначе, той знае ...

а, да не забравяме и минималната работна заплата и пенсиите, че трябва да скочат драстично..... Дееееба и матряла дееба. Къ им поверва на тез крадци с мерзката им кампания. Ма всеки народ си заслужава участта. Такава ни е орисията - да се лутаме, лутаме. До тук - 23 години. Следващите 4 - краденето се рестартира. Честито

До 100 дни -НОВИ ИЗБОРИ!!!!!

НЕ Е ЛОШО. НО НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ЦИГАНИТЕ ЩЕ ПРАВЯТ САМО ЛЮБОВ И ЩЕ РАЖДАТ, ЗА КОЕТО ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ НИЕ. АКО НЯМА ОГРАНИЧЕНИЕ ЗА ДЕТСКИ И МАЙЧИНСТВО ДО 3-ТО ДЕТЕ, ТО ФИРМИТЕ СА ДЕМОТИВИРАНИ ДА ПОКАЖАТ НА СВЕТЛО ИСТИНСКИТЕ ЗАПЛАТИ. ЗАЩО ДА УВЕЛИЧАВАМЕ КРАДЛИВАТА, НЕГРАМОТНА, НЕЖЕЛАЕЩА ДА СЕ ИНТЕГРИРА И ДА СПАЗВА ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА И ВСЕ ПОВЕЧЕ УВЕЛИЧАВАЩА СЕ ЦИГАНСКА ПОПУЛАЦИ ПРОЧЕТЕТЕ В-К "НАД 55" - ТАКИВА УЖАСИИ ТВОРЯТ "РОМИТЕ" , ЧЕ ДА ТЕ Е СТРАХ ДА ЗАМРЪКНЕШ В СОБСТВЕНИЯ СИ ДОМ. И ВМЕСТО МЛАДИТЕ ДА ПОМАГАТ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ ФИНАНСОВО, ТЕХНИТЕ ПАРИ ЩЕ ОТИВАТ ЗА ПОМОЩИ НА ТЕХНИТЕ НАСИЛНИЦИ. ОРЕШАРСКИ, БЪЛГАРИТЕ ВСЕ ОЩЕ СМЕ БОЛШИНСТВО... ПОМИСЛИ ЗА ТОВА!

Дайте му малко светлина на този тъмен облак до обяд се сърди на себе си след обяд на другите Излъчва тъмни сили и мисли какво добро ще измисли

В момента др.Кокошарски го стяга вратовръзката-скоро ще започнат да го стягат и чепиците!...

Ясно. Фалита на държавата вече се задава. Още днес ще изтегля спестяванията си и ги обръщам в чужда валута.

предвидил ли е колко пари ще открадне за комунистите за новите избори-ще им трябват доста пари за партиината каса на позитано.

Защо ли не му вярвам?Този план е добър за нормална държава,а ние не сме такава.Каква е ползата от поредната лъжа и кого обслужва.Пак ще крадем и ще пълним партийни касички.Пак ще се повтори сценария "Батко - Братко".Пак ще се замитат стари следи.Пак...пак...Никой не е забравен и нищо не е забравено........

Планът Орешарски щеше да е реалистичен, ако бяхме Гърция и някой ни опуснеше поне 1/10 от това, което дават за спасяването на Гърция...

Сиромахомилството, което Орехът ни готви, е смърт за сиромасите. Чорбаджиите единствено не превръщат всичките си доходи в екскременти - като бедните.

Имаше едно време един дето даде 800 дена, тоя вече вчупи всекви рекорди. НЕ МУ ВЯРВАМ И ТВА Е.

Управляващите артисти, стига с тоя ток, че започнахте да олеквате...Ами я кажете какво ще правим с рекета на Топлофикация, където цените са в пъти повече от нормалното и затъмняват рекета на Елктродружествата! Представете си, че бълг. потребители (ака крепостни селяни) на услугата "парно" решат да търсят правата си в Страсбург?! И бъдете сигурни, че скандалът ще придобие глобални размери и ще стане дума за връщане на суми, които ще притеснят много хора в Б-я! - Но това няма да бъде несправедливо - напротив, и някой ще трябва да понесе отговорността за това...

Орешарски е троянския кон на БСП,който ще им подлее вода с тези нежелани обещания и народа пак ще излезе на улицата,защото пак е излъган.

пизза,паста,вино. наздраве вие булгари сте като северна кореа,топлата вода е измислена много отдавна. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бог да ни е на помощ! Винаги, когато сме чакали комунистите да ни извадят от криза се е стигало да фалит на държавата. тези трябва да ги забранят със закон! най-добре е да има нови избори, защото тези бяха безспорно манипулирани от бсп и техния сателит дпс и за голямо мое разочарование прокуратурата

Планът е предложен през 1990 г. и се изпълнява много стриктно, планът за унищожаване на страната и прогонване на населението от нея. А между другото на тези избори се случи нещо, което нито веднъж преди това не се беше случвало. БКП успя да вкара четири свои партии в парламента, без каквато и да е било друга алтернатива в него. Майка ни жална, ще има заменки, сечене на гори, отменяне на статути на резервати, Галеви се завръщат с пълна сила и т.н..

Къде си, вярна ти любов домандатна? Къде блестиш ти, искра доходна? Я силен пламък ти пламни, та няколко кебабчета опечи и на ромите в гетата, да идат до урната. Пламни, пламни ти в нас, любов продажна, противу разумне люде да стоим насреща! Да викнем всинца с глас голям по всичкия Коджабалкан: голямо, мало, ставай, и гласи си на всеки менте-месия давай! За нашето отечество и слава, за нашата свобода и държава нека им пускем стръвта, пък ще ни дадет гласа прост народ -всичко метър пуска, а ний в Дубай -отпуска! Байраци български навред да вдигнем,... още към новия месия със кръст във ръка да викнем: о, наш ,о водачо, наш чутовен я виж от ясното небе, пусни на Преслава новото парче, и нека всичко отначало почне. Благослови ти нашето желание, на новата власт имаме ний упование, подвигът да ни е осветен, в Швейцарска банка с чек утвърден, на славното ти име, предвечний божи сине! Кога с политическата метла настъпим, кога последния кадърен таз държава изхвърлим- Да се развееем знамена На общия работник върху рамена от върха на позора до на Доган двора. Кога свободата си ний доставим, кога си именията пооправим, да ни завиди цял свят тогаз, и ний да ИМ викнем всички с глас: живейте партиоугодно, в България доживотно- безимотно.

Шоково вдигане на заплатите обеща БСП Шоково вдигане на заплатите обеща БСП 01.03.2005 Станишев: Драматично е намаляването на заплати и доходи. През последните години не може да се говори за целенасочена и последователна политика Еднократно шоково увеличение на работните заплати при влизането ни в Европейския съюз обмисля да реализира левицата при спечелването на парламентарните избори. Това съобщи депутатът Емилия Масларова, която представи управленския проект за политиката на доходите на левицата. бъде обсъдена с работодателите и синдикатите, тъй като крие големи рискове за икономиката на страната. 399 лева средна работна заплата през 2006 година предвижда реалистичният вариант, разработен БСП относно ръста на доходите. Изчисленията сочат, че при най-оптимистичните обстоятелства средното възнаграждение би могло да нарасне до 447 лева, съобщи Масларова. Разчетите на левицата предвиждат още 112 лева да бъде границата на бедността, 67 лева да стане социалната пенсия а 85 лева минималната пенсия, а 175 лева - минималната работна заплата. Вместо детски добавки от 18 лева за родители с ниски доходи социалистите обещават да осигурят пълна държавна издръжка на децата на възраст от 8 месеца до 8 клас с безплатна закуска, обяд и учебници в детските ясли, детските градини и училищата. По този начин ще се разкрият още 47 000 работни места за педагози, медицински и обслужващ персонал, уточни Емилия Масларова. Ако спечели изборите, левицата се ангажира да премахне тавана на пенсиите до 2007 година, да коригира точковата система при Управленският проект на БСП предвижда още държавата да връща по 100 лева годишно на всеки член от семейство срещу представяне на касова бележка за покупка на хляб, мляко и месо, като мярка за борба със сивата икономика.

Само като му четеш глупостите, ти става ясно че този човек много добре съзнава, че НИКОГА няма да е премиер!

Да не би да си оправиха подарената чиния на Бузлуджа, която им е партиен символ все пак? Сега с държавни пари може и да види втори живот този паметник.

БЕХ вече изтегли заем -чакайте нови сметки за ток. Да ни е честито новото комуне-уйдурме правителство.Бог да ние на помощ.

Вдигане на майчинските за втората година на гледане на дете. ДА , НО САМО ДО 3-ТО ДЕТЕ. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ РОМИТЕ ОКОНЧАТЕЛНО ЩЕ ПРЕВЪРНАТ РАЖДАНЕТО НА ДЕЦА В БИЗНЕС. И ТЪЙ КАТО НИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ТЯХ, НИТО ГИ ВЪЗПИТАВАТ, НИТО ГИ ОБРАЗОВАТ... ТО БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТРЯБВА ДА СМЕНИ ИМЕТО СИ ПОРАДИ ПРОМЕНЕН ЕТНИЧЕСКИ СЪСТАВ. НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ БЪДЕ НИСКОКУЛТУРНО, НЕОБРАЗОВАНО И КРАДЛИВО!! ДО ТОВА ЩЕ ДОВЕДАТ МЕРКИТЕ ВИ, Г-Н ОРЕШАРСКИ!!!!!!!

ЕДИН ОТ НАЙ-СТОЙНОСТНИТЕ КОМЕНТАРИ КОИТО СЪМ ЧЕЛ ДО СЕГА, ВСИЧКО Е ВЯРНО, ТОЧЕН СИ 101%...

Абе вие, детеродните, първо докарайте децата до 2, тък после мислете за трето. Засега на семейство се падат по 1.2 деца. Давйте помощи до 2-ро дете, пък който иска трето - да си брои наличните в кесията! Хора, които не могат да изхранят трето дете не го заслужават, защото и то ще е същия некадърник

Правилно са изчислили тия 100 дни.Защото с тия мерки точно толкова им трябва да фалира страната

100 дни са ви много..Тълпата ще ви измете на третия ден..Идват нови избори !!

този има опит в разтурянвто на седянки.

Като го слушам, разбирам, че в задния двор на Позитано 20 е бликнал нефт и газ. И Южен поток е спрян, като недоносче на ГЕРБ.

МНого добър социален план ! Затова е добре България да я управлява социалистическа партия . Н е сме за дясна партия и никога няма да бъдем . Сигурен съм , че БСП ще закрепи България . Гробарире ще се пръснат от яд !

хора IQ под 80 не е редно да гласуват изобщо

Още едно плюсче и с него ще ги докараш до 80.

Понеже от 23 години слушам простотии , ще ви кажа какво трябва да се направи а не глупостите които се предлагат. Трябва да се подпомагат фирми които произвеждат и да се разкарат мастодонтите фирми на ченгета. Отговора който търсят всички е един: ПРОИЗВОДСТВО!

ти хубаво го казваш, ама кой ще го прави това? всичко умно избяга от държавата отдавна.

през тези 100 дни ще протакаме нещата като с учителските протести хайде да вие е честит този специалист ка.ут

Да се промени КТ , че пенсионерите да освободят началническите и работническите работни места в часни и държавни фирми и се назначават млади непесионирани хора. Иначе ще има винаги безработица.

Кой ще ми нареди в моята си фирма кви хора да наемам бе ка.ут?

През 1997 работната ми заплата беше около 250 000 лв. Искам пак! Имам и няколко предложения как да стане по бързо: 1. Намаляваме още повече данъците 2. Увеличаваме драстично социалните плащания. 3. Платено майчинство - 7 години 4. Строим не една, а две АЕЦ, че една ще ни е малко 5. Премахваме валутния борд, че да можем да си напечатим точно толкова банкноти колкото ни трябват. Ако някой си мисли, че икономически растеж се постига със сложни лостове, се лъже, достатъчно е просто да си напечатиш пари, и да угодиш на всички мързеливци които не искат да работят, но искат айфон ай пад, плазма, манджа на корем, и 8 деца. През 1997 се чувствах доста по богата от сега, друго си е да взимаш четвърт милион, друго е някакви си 1000 лева.

Добре де! Плюете,че имал план само за 100 дни. Вие какво искате, да има план като ГЕРБ да управлява два мандата ли??? Търпяхме 4 години да си правят експерименти с всичко в държавата, сега ще потърпим 100 дни , а после ще видим! Каквото е рекъл БОГ! Поне ще експериментираме с експерти.

експерименти до гроб ли искаш да правиш. 23 години експериментираме. И тоя въпросния- сме му сърбали експериментите вече. Прости хора, няма да се научат. Щяла да търпи....

Плана "Орешарски" за спасяване на България е все едно педофил директор на детска градина.

Не забряваите че при този голям специалист(финансист) лихвите по кредитите скочиха двойно.

Мише, да ги беше подсетил тея лигльовци преди изборите бе приятелю. Щеше да ни спестиш дискомфорта да слушаме само реване следващите 4 години.

Тия мерки ще бъдат забравени в момента в който вземат властта.

Забравихте най-важното: 250 000 обещани работни места?

това ще е третото им управление през последните 23 години. До сега да си видял половин милион работни места отворени от БКП? Аз се сещам само за една нова фабрика създадена от тях - ДАНС. Надали са 500 хиляди човека вътре.

100 дни?!? Кой ще ви изтърпи 100 дни бре?!? И 10 дни няма да изкарате след метежа,който ви чака,ако захапете пак баницата!!!!!!!!!!!

Правилно си правят сметката 100 дни са горе долу до краят на лятото.А после идва зима!!

БСП с Орешарски като сринат валутния борд, пак ще станем всички милионери и пари ще има. У-Р-А-А-А за наш'та партия пътеводна.

Протестиращите трябва да са доволни. Хубаво правителство се очертава :D

ne ti haresva

"Цената на тока обаче ще остане без промяна. Темата АЕЦ "Белене" засега се отлага. Орешарски допуска до строителството на централата да не се стигне. " А, обещенията? Бързо ги заметохте под килима, давате ли си сметка господа от БСП, колко хора излъгахте и получихте гласове им само заради АЕЦ Белене! Утре няма да бъде така, вярвайте!

след 4 години хората ще са забравили. вЕрвай ми. Мисли се преди да се гласува, а не в последствие.

Социалните мерки са добри, но какви са мерките за повишаване на събираемостта на данъците и осигуравките, за излизане на цели сектори от сенчестата икономика, за спиране източването на ДДС? Нека да каже какво направи Красимир Стефанов със швейцарския диск. Щото можем да изтеглим заеми за социални плащания, с което ще поуспокоим народа, ама на каква цена? Да не стане за сметка на заеми от МВФ, Европейска банка и други заробващи институции и после да станем втора Гърция!

Дотук видях само къде са предвидени още РАЗХОДИ, но не видях откъде са предвидени приходи за това. Тия от БьеСьеПье -то да не се готвят за избори след 3 месеца?

Десният политик Орешарски, предложен от уж лявата БСП, разчита на 100 дни комфорт, които няма да получи.