Пламен Орешарски: Еврото не ни прави автоматично по-богати, но ни дава възможност за това

Отправям призив към властите да разработят и предложат мерки и политики за подобряване на конкурентната способност на икономиката ни, заяви бившият премиер

Обратно в новината

Коментари - Пламен Орешарски: Еврото не ни прави автоматично по-богати, но ни дава възможност за това | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На тия гадове, сигурно Путин им плаща, за антипропаганда.

Цените стават по две. Неслучайно то години се надува изкуствено инглацията тук, за да стигнем западните цени, елате да видите за какво става въпрос

леле мале леле леко бе дира с тая пропаганда за еврото , че ще ни проглушите... бетер латерни сте... Дано да са ви платили добре...

Еми то или евро или рубла. Избор няма особен. Руски ботуш и други руски произведениоя аз лично не ща. Никакви. Нищо руско. Евро може. Щото еврото бърка у гъза на русофилите. Не работим достатъчно добре в България и не в еврото е проблема.

АМИ НЯМА ЛОШО В ЕВРОТО . . ЗАЩОТО ИМА ОБМЕНЕН КУРС РУБЛА ЕВРО И БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ НЯМА ДА ЗАГУБИ НИЩО ... КАРО ВЛЕЗЕМ В РФ И МИНЕМ НА РУБЛИ ... А АКО РУСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА ПОЕМЕ ВСИЧКИ АКТИВИ В БЪЛГАРИЯ В ЛЕВОВЕ, ЩЕ Е ВСЕ ЕДНО ДА ПЛАЩА С РУБЛИ ЗА ШУМАТА - ЛЕВОВЕТЕ

Няма ли вече да изкарта е и тиквата и искра фидосова, костов, паси, кунева, поптодорова и другите отрепки за да агитират за еврото?!?!!

5 пъти се вдигнаха цените в ГР, веднага, в началото на 2000 г, Като начало. бяхме там с колата, и изведнъж се оказахме без пари. При стабилна икономика и международно положение, тогава. Разбира се, ние ще се справим къде по добре....или?

Цените двойно нагоре, заплатите двойно надолу. Всичко е част от плана България да се обезлюди/

От кое бунище изровихте копролита?

За мен е достатъчно, че водещите икономики и туристически дестинации в Европа са на евро за да подкрепям приемането му у нас. Цените у нас щели да станат х 2? При пазарна икономика пазарът регулира цените. У нас вече е достатъчно скъпо спрямо Европа, така че няма накъде повече.

Никой не ни обяснява с прости думи какви са ползите и какни рискове има. Ние може да се съгласим ,нэ трябва да знаем цялата истина.

няма ли кой да го замери с тухла тоя??

тоя измамник що не е в затвора?

Слугите на ДПС са много активни днес. Този мишок, Владко Горанов... нещо става.

След толкова масирана кампания е факт, че ще приемем еврото. Свиквайте.

До тоя ли измамник опряхте.

За да ти обясни някой, трябва да го разбереш. А за да разбереш, трябва да си учил икономика 5 години и да имаш IQ над 100. Поне това.

"установихме за резервна валута германската марка - разбирате еврото" ?!!? Абе тоя вярва ли си на тъпотиите? Немската марка и еврото били едно и също? Не знам за колко тъпи ни мислят, но според приказките им - явно за пълни дебили.. я да питаме немците дали смятат че немската марка и еврото са идентични.. всеки може да си представи какъв ще е отговора. Излиза че немската марка е станала официална валута (с друго име) на всичките тия държави и Европа процъфтява... Пропуска се тънката подробност че навремето Франсоа Митеран е поставил условие на Хелмут Кол - ако Германия се откаже от марката и мине към еврото, тогава ще се съгласи за обединението на Германия... всеки да си прави изводите. Няма нужда да имаш защитена дисертация по икономика за да ти светне че не може страни като Гърция и Германия да бъдат считани за една и съща икономика

Мдааа, ваксините не помагат, но има начин да помогнат. Определено вярваме че помагат...

ИКОНОМИЧЕСКИ ПОГЛЕДНАТО .... ПРЕХОДА В БЪЛГАРИЯ ОТ ДОЛАРИ В РУБЛИ ИЛИ ОТ ЕВРО В РУБЛИ .. ЩЕ Е МНОГО ПО- БЕЗБОЛЕЗНЕН ОТКОЛКОТО ОТ ЛЕВОВЕ В РУБЛИ ... КОГАТО ВЛЕЗЕМ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ . . НИКОЙ ПО СВЕТА НЕ ИСКА ЛЕВОВЕ , А ИСКА РУБЛИ , ДОЛАРИ, ЕВРО , ЮАНИ :))

Абе това ми звучи като - като застанем пред белия дом няма автоматично да получим снимка с байдън, но поне имаме възможност за това. Тези хора чуват ли се какви ги дрънкат, и ес щеше да ни увеличи заплатите и стандарта, а като гледам и след 16 години членство вече сме на дъното не само на ес ами и почти на последните места в цяла европа по стандарт !

Има, имааа...

Това ми звучи като - да отидеш пред белия дом не ти дава автоматично възможност за снимка с байдън, но поне имаш възможност за това. То така се говореше преди 20 години за ЕС, а видяхме, че няма такова нещо като финансов рай, райско благополучие, внезапни инвестиции и т.н.

Щом всички мастити измамници ви убеждават колко хубаво нещо е еврото, определено трябва да се замислите дали е така.

По богати ама трънки,докато краднете като невиждали няма да стане

Ви обещава като ако измамник на балъци как ще забогатеете от фалиралата еврозона и концлагеристка Фалита на фашистите хахаха изрУууд

хора, самият факт, че всичката тая сган небългарска от недалечно минало се изреди да хвали и промотира еврото... трябва да ви светне веднага лампата, че това не е добре за нас :)))))))))))

Кого ще направи по-богат? Та, то и досега, вие, финансовите олигарси и политическите марионетки, сте повече богати от редица реални граждани на Евро зоната, даже много от тях ще ви завиждат на вашето придобито с далавери и машинации богатство.

Хахахахаха е това беше виц. Да, за "богатия"(повечето, да не кажа всички включително и тоя, забогатяха от държавата, а не с умения и/или знания )човек и в долари да минем ще му е все тая. Какъв голям к са ни приготвили 2024 г., бедна ви е фантазията. Ако до сега не знаехте какво е мизерия, тогава ще разберете. Няма да мирясат докато не си разпродадем имотите и земите. Не може най-бедните в еврогейския съюз да са собственици - няма как да стане.

Ако наистина разбираш нещо трябва да можеш да го обясниш с прости думи. Не е толкова трудно да се обяснят нещата, не са ядрена физика (някои сме учили и това между другото). Не са толкова сложни, но не е удобно да се обяснят както трябва, именно защото е кофти за България. А и щом много хора почнат изведнъж да ме убеждават как нещо е много хубаво за мен почвам веднага да се съмнявам, че това нещо е съмнително...

Ние сме членоиве на ЕС, спряха мониторинги и други проверки от ЕС и да се задава такъв въпрос еа израз на дълбок нихилизъм и липса на поне малко самоуважение като народ и държава. В Италия си имат официална Мафия известна по целия свят, ние тука наричаме мафия, който ни се появи пред очите в Парламента. Медиите задавам такива въпроси. Не ни приемат в Шенген - медиите: сигурно има нещо, което не сме направили и холандците са прави. Прави ли ви впечатление, че Холандия каза, вече сме Нидерландия и край, всички ги наричат така. И защо? Отговорете си сами.

Този мухлясал дъртак от къде го изкопаха пак!? Пратете го за пазач на Бузлуджа, а не за евро да говори

Хората имат право да чуят аргументите "за" и "против". Да, от икономисти. А не да ги заливат с платена пропаганда. IQ 100 не е чак такава рядкост. Не ви ли прави впечатление, че буквалнио ни засипват с приспивни песни колко ще е чудесно в еврозоната, въпреки че има специалисти на противното мнение (и то най-различни, не само от отбора на "Възраждане"), но кой знае защо на тях не им се дава думата.

.Завчера БЕХ с Рютето- в Брюксела..малко на педал ми мяза...един зализан,гладко обръснат,напомадени..едни бели големи зъби..ала Фернандел, с гелосана косичка..Подарих му мускалче с розово масло и се зарадва като малко дете завалията:)) Той пък обеща да ми подари..колело!? Погледнах го обиден и зачуден,викам му:" А бре галфон с галфоня ти- искам БМВ а не колело бре!?" Внасяме в Брюксела закон за ЗАБРАНА ПРОДАЖБАТА НА НАРКОТИЦИ И ПРОСТИТУЦИЯТА в целия ЕС! Ха сега да го питам гея Рюте,въшляка му с въшляк..абсолютен педерунгель

се оказаха ненаситни, пак заформят следващата преебавка за простолюдието

Точно това си меслех и аз, колко по-заможни шЪ станИм цените на всичко в лева, се вдигат двойно, и като вкараме евраците, ще се чувстваме така, сякаш са ни намалили цените на половина,... е нема такъв кеФ

Путин ви прави веднага богати, само трябва да си му ратай после

май Ключа е в това да Имаш Индустрия, а не Евро, което Приемаме с Обещанието да ДоУнищожим Индустрията си!

И като почнат да излизат разни компроментирани политици , без срам . И онази крадливата посланика от САЩ , непрекъснато анализира и прави коментари .

То и СПОРТНИЯТ ТОТАЛИЗАТОР не ни прави по-богати, но ни дава възможност, да се проброят наивниците в България.

Тъпанари и глупаци нямат право да коментират важни въпроси,има кой да коментира и да взема решения.Ясно ли е .Простия народ да не се бърка във важните проблеми.

Толкоз години имаме наша валута, въпреки борда, сега на края при разпада на ЕС, набутваме се в Титаник. Ако не сте знаели Германия не утилизира старите марки при създаване на еврото, пази ги и до днес. Така или иначе на всички ще се наложи да връщат старите валути, инфлация ще има всякъде ни по лесно ще е ако не си на титаник,

Планемен, ти не си ли един от тези "велики, умни, кадърни и можещи " ръководители дето ни довлякоха в третия свят. Още ли има какво да демонстрираш???

Пии си лекарствата бе панелен лешпер !

Държ. дълг на Гърция НАРАСНА РЯЗКО сред влизането й в еврозоната. Гърция е с държ. дълг 2 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ от БВП. Гледайте Гърция, мислете за България!

На политиците не им трябва икономика,въобще не им трябва икономика. Искат само да теглят десетки милиарди евро заеми годишно .

Всички български "експерти", които доведоха РБългария до Национална катастрофа, като крадоха за себе си, подариха националните богатства на България на чужденци или на "наши" хора, водеха антибългарска политика във всички сфери на живот трябва да ви се каже : ИДВА НАРОДЕН СЪД 2023 година! Да ви е честит!

Страна от третия свят в ЕС и НАТО? Има ли по-престижни, богати, желани и добри съюзи в света? Я по-сериозно!

Точно този отговор означава, че автоматично ще обеднеем, а шансовете ни да забогатеем са никакви.

За 10 години в Еврозоната България ще натрупа нов дълг от 200 милиарда евро.По 20 милиарда евро за година. Ще станем като Гърция,всичко продадено и с огромен външен дълг.