1200 разрешителни и регулаторни режима ще бъдат преразгледани

Работодателски организации предложиха на кабинета мерки за подобряване на бизнес средата и за икономически растеж. Премиерът пък им обеща намаляване на спънките пред бизнеса и нов закон за обществените поръчки.

Обратно в новината

Коментари - 1200 разрешителни и регулаторни режима ще бъдат преразгледани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На калпави водолази водораслите им пречат.

Единствената пречка за "бизнеса" е генетично дефинирания интелект на назначените от бкп/дс/кпсс/кгб/гру "капиталисти".

Абе не виждате ли, че бизнесът в България са държавните поръчки. Само за това се говори. А това, че малки фирми са длъжни да си внесат ДДС-то дори в месеци в които са на загуба...??? Това кой ще го коментира? И защо печалба 1000 лева месечно трябва да се облага като печалба от 10 000 лева месечно? Нали щяха да махат плоския данък??? И защо замазват очите....защото интерес имат и самите те. Народа е гладен, а шиба..те политици си гледат интереса. Баста. Изучавам хлапето и да се маха от тук. Не мисля, че тук ще има някакво бъдеще.

Тотално убит е бизнеса в държавата, производството минимално.Всяка държава трябва да изготви свой собствен план за развитие (който в България липсва) съобразно с изброените фактори и собствените си нужди, слабости и потенциално силни сектори и да го следва.При положение, че България е аграрна страна с плодородни земи е напълно излишно да внасяме плодове и зеленчуци от държави като Турция, Гърция, Бахрейн и прочее. Защо се допускат продукти от други държави, които подбиват цените.Защото корпоративния капитализъм не е подходящ за скромни държави като България, тъй като той подчинява цялата държава като васал на чужди компании и монополи, убивайки българския бизнес и производство. Ресурсите на държавата трябва да бъдат придобивани от самата държава, а не от държавни фирми или чужди корпорации от други страни, които ги експлоатират и реализират печалбите от тях, трупайки капитали за себе си, докато държавата разчита само на концесии, които са твърде ниски именно заради държавната ни политика да привличаме инвеститори, поднасяйки им всичко на безценница. подходящ ли е Европейския съюз за държава като България?

и какво милички съграждани, срещичка с най-голямите олигарси, огледайте оядените муцуни. По малките фирми плъзнаха за глоби, "хич не ги рекитират". Подготвят се промени в КТ със среден пръст за горките наемници-работници и служители. "Дойде справедливостта, да празнуваме, ще има възход и деца за нацията"

И кого виждаме на снимката? Съпругата и кума на външния ни министър Вигенин. Жалко, че никога не е имало случайни хора и събития в тази държава. Много жалко!

Трябва да премахнат тази единна сметка, тази върховна глупост на Дянков. Тази с-ма не функционира и софтуера на НАП ограбва фирмите с лихви. Плащаш си данъците и осигуровките в срок и пак ти начисляват лихви и постоянно дължиш нещо на НАП. Ако искат да подобрят бизнес климата трябва да намалят осигурителните прагове и осигуровките. А сега какво плащат ти малко, а те осигуряват на двойно по-висок праг, защото държавата не се интересува какво реално остава за теб, а колко данъци и осигуровки може да събере - това не е икономика и ако продължават така нещата няма да имаме никога икономика.

нещо си в голяма грешка. Системата си работи перфектно, спестяваш по 30 лева месечно от банкови такси и преди преводите винаги виждаш точната сума, която дължиш, правиш си справка. Ако не знаеш какво правиш си е твой проблем. Никога досега не се виждаше след като подадеш декларациите по електронен път, колко точно дължиш. Хайде стига с комуноидни манипулации от некадърници, които не знаят какво работят. с пълна сила важи вица от тошково време за най-секретната държава - "........сам работя и не знам какво правя"

"намаляване на спънките пред бизнеса" = Увеличаване броя на джиповете, яхтите, офшорните сметки.

Абе потичат реки от мед ама ще трябва да почакате малко, че глад голям...........!!!!

Да се публикуват имената на правителствата и министрите, които са измислили тези 1200 разрешителни назад във времето.

Огнян Донев се затресал за благосъстоянието на хората?????? И Орешарски щял да промени 1200 регулации??????? Боже, що за демагогия, лъжи за промити мозъци!!!

Орешарски е наглец! Държи се така като че ли за пръв път прекрачва прага на властта, не е бил МинФин преди 4 години и проблемите са от вчера!!!!

Основният проблем поне в хранителните стоки са големите вериги. Те принудиха хиляди хора с малки магазинчета да затворят , както и стотици производители да фалират. Никъде в Европа няма такава концентрация на големи хранителни магазини на човек от населението. Отделно шефовете на веригите , решават от време на време да фалират изкуствено фирмите - както стана със СБА - по този начин - си прибраха милиони - които трябваше да платят на доставчиците и данъци...

Да си чувал за зависимост между норма на печалба и оборот?Да си чувал за зависимост между стандарт на живота и посещаемост на дребния търговец от потребителя?Тогава недей сравнява западноевропейските страни с България където дребния търговец иска с оборот от 1000 лева на ден да купи мерцедес на третия месец.И то от хора дето получават 300 евро а не 3000 намесец!Такива ми ти работи!

Преди време имаше една песничка за "...седем милиона мишлета..."!Сега тези мишлета са май само вече в този форум...Не разбрахте ли че няма вече комунисти,фашисти,демократи,тоталитаристи и тям подобни и зад тези мантри богатите котараци дето дърпат конците крият хитра "будалос" система.И сега пак ще има заклинания за възраждане на "малкия" бизнес дето едно дюкянче ще храни мъж жена и две деца и ще им смени фиата с мерцедес...СМЕШКИ!!!!Разберете,настъпилата глобализация предполага развитие на едрия бизнес и ако нещо ще оправи България това е само той.А вие си крещете за "комунисти","демократи" и подобни измислици!

Комунистите са си изработили перфектната схема която винаги проработва. Идват на власт, уреждат си "обръчите от фирми", отлагат реформите , така залагат капан на следващите да оберат народното недовоство. И да ги изгонят, след 4 години се връщат на бял кон с думите "ние сме добрите, вдигаме минималната заплата, задържаме възраста за пенсиониране, намаляме събираемоста от данъците....". И всеки път народа им се връзва. Така могат да паразитират още 100 г.

Има ли едно управление на БСП до сега, което да не е завършило с криза? За всеки случай да кажа, е няма такова, всичките 3 завършиха с криза. През това време няма нито едно друго правителство, което да е докарало криза. Даце ГЕРБ, които смятахме за глупаци, постиигнаха иконмически ръст в криза, строиха, усвоиха около 20 пъти повече пари от еврофондовете, а и престъпността намаля, макар да беше криза. За това Полша обяви комунизма за незаконен, направи лустрация и сега нее можеш да я хванеш - устойчив ръст и повишен стандарт. Последния път взеха мнозинство с престъпление в предизборния ден и с политическо обединеениее, което е най-големият политически фарс в света. Не говорим за безпринципност, а за Франкенщайн, какъвто вв политиката до сега никой не бе виждал. Всичко това дължим на глупостта на поне 2/3 от българското население. Една част от него гласува за БСП (тези, които пак ще го окрадат), а друга част не гласува. И ето ти Франкенщайн. През това време страхливият българску мъж си пие ракията и псува на посоки. Но не си взема свободата и бъдещето, понеже украинецът Станишев, турците Доган и Местан и лудият Сидеров не му ги дават. ППредлагам всеки българин, който прочете това, да си погледне в гащите, за да се увери дали все още е мъж, или вече му се е прибрало навътре.

Заради такива дълбокомислени политически специалисти сме на този хал. (ааа и няма да си гледам в гащите,защото съм жена)

напред сива икономика за работника среден пръст .

комунисти, фашисти и ченгета решили да оправят бизнес средата. комунист и бизнес нали това за тях е мръсна дума. дай им сива икономика, офшорки и куфарчета с пари. а пък и българина няма бизнес мисъл а гледа само далаверата.

Hе таксите,а рушвета преди тях е проблема. Bарненските общинари измислиха през 2013г. разрешително за работа на търговски обект - чиста проба рекет!

1200 разрешителни и регулаторни режима спъват бизнеса... Ааа, това си го знаем! Я дайте една статистика с ЕДНО нещо, което да помогне на един човечец да направи един нормален бизнес, с който да издържа себе си, жена си и... е - две деца! Сега ще се окаже, че тези 1200 спирачки спирали видни инвеститори е молове, еле пък гледах и Сашко Дончев, който Винету искаше да го забрани! Извод - сега има 1200 разрешителни, ама от утре ще станат 2400, защото за 23-4 години - как се пълни бюджет - нииииикой не разбра! ИСКАМ НОВИ ГЛОБИ - ЗА ВСИЧКО - ОТ УТРЕ! И - да не забравяме герберастките боклуци с... примерно - индивидуални договори за сметопочистване...

Пробвай да произвеждаш стоки или да предлагаш услуги. Добър бизнес има в IT сектора, още повече, че там добре се котира продукта навън. Дерзай, стига си мрънкал!

ПЪРВИ РЕЖИМ: Тройната Ламя 2

pompai

Чакайте и вижте на мен ми омръзна 23-години да чакам а вие ако си искате пак чакайте че аз вече умирам от чакане.

Да протестираме, като да си протестираме! Ама за какво не е важно. Имаше протести падна правителството. Избрахме друго ама пак да протестираме. Нека видим как работят пък тогава!

Не знам, дали вече не остарявам, ама нещо много бързо ми се изнизват тези четири години на всяко "ново" правителство. И все едно и също се повтаря: ОТКРИВАТ ТОПЛАТА ВОДА на всеки четири години. Особено с тези регуаторни режими - всеки започва от там и... три години и половина мълчи, за да може следващия пак да ги открие. И... все се откриват с работодатели и синдикати. И синдикатите все откриват, че всичко е за сметка на работниците... ВСЕКИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ! То за толкова кратко и амнезия не може да те хване. Същото е и с Еврофондовете... Да не говорим за плачевното състояние на държавата (България, де)... И един въпрос все ми напира: ЗА КАКВО СМЕ ВИ ИЗБРАЛИ? СЛЕД КАТО ЩЕ МИ ОТКРИВАТЕ ПАК ОНОВА, КОЕТО ПРЕДНИТЕ ОТКРИХА ПРЕДИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ?!!! Значи?!: ИДЕЯ СИ НЯМАТЕ!!!

Eдинственият бизнес, с който това правителство си говори, е личният му "бизнес". Специално го пиша с кавички!

Чакам реките от мед и масло, което обещаха другарите и само ще мажа и щ е ям ! Кой като нас !

Комунистите сега ще ти обяснят че предизборните обещания са си предизборни обещания и никой не ги изпълнява. Ето виж - Белене няма да го строят. Що?! Що правиха и напъваха за тоя референдум?

Та и милиони харчиха, за тоя референдум... И...познай от три пъти: Кой ги плати? Мога да ти подскажа: Станишката увеличи спестяванията си (т.е.не е той).

Какво се правите на ударени ,бе малоумници такива. Ясно е какво трябва да се направи, съкращения от 50 % в администрация, оттам спестяване на близа 1.5 милиарда лв. с коитао повишаваме най ниските пенсии и намаляваме данък на ЕТ от 15 на 10 %, и намаляване на осигурителните тежести с 10 %. Какво ми дрънкате врели некипели, бля бля приказки и хвърляте прах в очите на малкия и среден бизнес. Тия тарикатлъци няма да ви минат, и не си правете никакви такива тънки сметки господа управляващи и техните ортаци.

браво, мой човек, ето мислещ човк, с теб съм откога призовавам да бъдат изгонени и натирени и да не ги виждаме повече, че са некадърни и без образование! РЕВОЛюЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЕС са виновни за нашата мизерия! Нарочно ни измъчват с техните измишльотини... Ние сме задния двор на европата. Вън ЕС-ът от тук... Само да излезем, никой няма да говори , че бизнесът не вървял.

Идиоти, оставете ни да работим, не ни "убивайте".

Пак някаква смешна седенка ..... ало господине , що ни правите на будали ! Пак хвърляте прах на хората в очите помагали на бизнеса .... на кой бизнес като ви даваха по телевизията !!?? На бизнеса са Сашо Дончев ли , на Черепа ли ! Г-н премиер , не очаква ,че ще сте толкова жалък , елементарен и беззъб ! Есента след някой месец ще дойде , а народа хич няма да ви чака !

ivo10

ГЕРБ не бяха съвсем читави, но тия са направо бедствие: Шуробаджанашки съставено правителство от некомпетентни калинки. Тотална промяна в обещанията отпреди изборите. Нищо от това, което беше обещано няма да се случи. А по отношение на тока заради което падна предното правителство, нищо няма да направят. В момента се опитват да ни убедят, че цената не може да се смъкне и да сме благодарни на това, че няма да се вдигне - евентуално. Пълна порнография. Борбата беше за власт.

Що се чудиш, ти да не очакваше всичко да се случи? Ама че глупаци има в БГ, не се научи тоя народ еййййййййййййй!

Кои са тези работодателски организации , които решават моето бъдеще ?! Аз лично не ги познавам !

ivo10

И аз не ги познавам въпреки, че съм работодател.

Кой бизнес криминалния на твоя приятел Черепа и на цялата социалистическа Станишевска клика-енергийно Овчарова мафия?

Малките строителни фирми да си плащат данъците!В търговската мрежа да се издават касови бележки!

СПЕШНИ МЕРКИ???СПЕШНО БЪРЗО ОШУШКВАНЕ НА ДОВОЛНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕЦ!!ЧЕСТИТО!!!СТОЙТЕ СИ В КЪЩИ И НЕ ХОДЕТЕ НА НИКАКВИ ПРОТЕСТИ!!!ПО ВРЕМЕТО НА ОЛИГАРСКИ ЩЕ ТЕЧЕ РЕКА ОТ МЕД И МАСЛО!!!В КОРФУ 50% ОТ СУПУРСКЪПИТЕ ЯХТИ СА С БЪЛГАРСКИ ФЛАГ-2009г-развцвет за Олигарски за народа 25 000 000 000лева поне борч,ама за тези само дето,само ние си плащаме билетчето в метрото,честито на очакващите нещо,дето за пръв път виждат свитата на грабежа,пък дано прогледнат,дано,че от тяхната умствена слепота ние остаряхме в недоимък!!!!

Да протестираме, като да си протестираме! Ама за какво не е важно. Имаше протести падна правителството. Избрахме друго ама пак да протестираме. Нека видим как работят пък тогава!

добре че е боико че всичките некъдърници да се оправдават с него, това че не вистава оная работа пак ли е по вина на боико..............

Не! Въпреки Боко тиквата ни става оная работа! Но май след падането на Боко Тиквата, на вас ще спре да ви става! И понеже това ще е постоянно, мисли за виагра тикво! Или се обслужвай "ръчно"...

А мрънкочите на бойко, че Станишев му е виновен забрави ли?

Сега има нови "мрънкочи" на Станишев, че е виновен Борисов. Е, ще запомним и старите на единия, и новите на другия. След това ще има трети. Ще запомним и тях. Що да забравяме...

аз лично съм си създал мои бизнес и да ви кажа ми трябваха 8 разрешителни само, не знам този орех откъде ги видя тези 1200 пък и цифрата е кръгла и това веднага показва колко е истината в това отново популистко изказване, нали щяха да работят от първият ден, а те какво само политиканстват сега и нищо повече, ще търсите вие боико ама нема да го намерите.

Как откъде? казаха му прогресивните журналя капута,дачков ,тимова и делян пеевски..

които умуват за облекчаване на бизнеса по радиа и телевизии в момента са издържани точно от този бизнес ! Така , че облекчения ще има , ама друг път !

сега вече са 1201 с този анти-логичен кабинет.

1 за него а другите 1200 за кого са бе Жико? Анти кабинет бе Жико? Колко трябва да сте тъпи слепи или ретроградни бе, че да не разбирате, че обущаря си обущар, зидаря е зидар, пожарникаря гаси пожари и физкултурника ... без значение...някакъв тарикат, но държава се управлява от Учени хора, а не от Мачовци!

ДАНЪК СГРАДИ И ТАКСА СМЕТ ГИ ОПРЕДЕЛИХА КОГАТО ЦЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ БЯХА ПИКОВИ.СЕГА СИ МЪЛЧАТ И НИ ПРАВЯТ НА ГЛУПАВИ.ТРЯБВА И ТЯХ ДА ГИ НАМАЛЯТ!!

Ето пример за това колко голяма е станала държавата - 1200 разрешителни, как не ги е срам! Всички тези разрешитени трябва да отпаднат незабавно! И после се чудим от къде са се появили толкова много монополи - ами държавата си ги създава!

Да но според комуноидните герберасти трябва тези 1200 режима да останат и дори да се въведат нови.Герберастите твърдят,че бизнесът им вървял,само дето не разбират,че техният бизнес е сенчест и не им трябват нито лицензионни,нито разрешителни за такъв незаконен бизнес.

тикви сциалистически СерГейски!Че ви бутаме седенкята!!!!

хм...това е презразпределение на пазара!!!!!!!!!!! хеи,опорочени булгарски бизнесмени,не печалбата да ви е целта,а снабдяването на човешки нужди и потребности,а печалбата(самата дума е грозна,иде от печал) да е резултат от снабдената нужда!!!!!!!! реформираите вутрешня си свят,за да вурнете истинското значение на думата бизнес!!!!!!! потурсете исус и ще живеете!!!! душите ви са вурзани!!!!

Ти сектант ли си , приятелю ? И твоята не е лесна !

УРРРРРРА, НАЙ ПОСЛЕ ВСИЧКО СЕ ОПРАВИ, СИДЕРОГЛУ, СЛЕД КАТО ВЪРНА ЗЛАТОТО, НАЦИОНАЛИЗИРА ВСИЧКО, НАПРАВИ ПЕНСИИТЕ 500 И ЗАПЛАТИТЕ 1000 ЛЕВА, СЕГА ЩЕ ПРАВИ БИЗНЕС СЪС КИТАЙЦИТЕ. Е ТЕТОВА СЕ КАЗВА "СПЕЦИАЛИСТ" КЪДЕТО ПИПНЕ ВСИЧКО СВЕТВА, САМО, ЧЕ ТАМ ВЕЧЕ НИКОГА НЕ ПОНИКВА ТРЕВА!!

Наборе! Сидера че е "артист", не холивудски, а боливудски е вярно, ние това заслужаваме брат! След 3,5 години ужасяваща простотия на Боко тиквата, всичко друго ще е по-добро! Не чу ще спре краденето, но поне малко да проима глътка въздух бе братле, този идиот Боко наистина беше мракобесие! Еба ти демокрацията при тези ченгета на "ти" с мафиотите!

Тук е безинтересно- всички са луди!!!

ivo10

Кажи им го, че на мен не ми вярват.

Основна причина за мъките на бизнеса са , че хората нямат пари след сметки и данъци ! За да се раздвижат работите трябва : 1) Намаляне на осигуровките 2) Намаляне цената на тока 3) намаляне цената на газта 4) Намаляне цената на данък сгради 5) Намаляне цената на такса смет 6) Отпадане на редица безсмислени или дублиращи други такси като такса реклама , такса заето легло за хотелите , музикални права върху телевизии и радиа и т.н.

Правете се на луди!!!

Те това всичкото го има, ама само за циганите. Като го направят и за българите, може и да си стъпим на краката.

pompai

Къв бизнесмен си?Ти като намалиш работата увеличаваш ли заплатата?

Борисов е спънал Бизнеса!!! На ешафота!

Навън има буря и вали!... за бизнеса

Виновен е БОРИСОВ!!!

Не се коси! На него това понятие "бизнес" не му е ясно! Ако е "мафия" или "далавера", "контрабанда" , ей такива неща са му ясни на Боко тиквата!

пак ни лъжат - ама все пак знаем че нищо няма да направи

Ша са прайм на луди!!!

Мене ми не требе магистрали и метро,яс си имам от Союзо колело! Стига с таз инфраструктура,сакам бахур с гарнитура! Едене ,спане ,сране и да живее Бйе Сйе Пйе!

По-голямата част от нашенския мутренски бизнес иска да му се бачка по 24 час 365 дена в денонощието срещу минимална заплата и без осигуровки. Ноооооооо....... да не плаща данъци и не може да си надвие на масрафа до десетото си поколение. За него правила няма!!!

Да минем на занаятчийство и дребен бизнес!!! И да мамим, слабо ще ощетим държавата!

Правете се на луди!!!

Нищто няма да се оправи.Бъдете сигорни.

На Волен винаги е прав..

Виновен е БОРИСОВ!!!

"СигОрно" ли пич? Оправи си правописа и всичко за теб ще си дойде на място! Но ти трябват години, за да го постигнеш! Започни отначало!

Най голямото ограничение е несигурноста която има в страната когато са на власт комуноидните и турски чалми с подкрепата на Болен лудия...