Орешарски се притеснявал за делото ”Белене”

Премиерът Пламен Орешарски бил споменал публично сумата на иска на руската страна към българската по делото "Белене", за да подчертае какво е наследено по проекта и какви са задълженията. В парламента той обясни, че продължавал да се притеснява за изхода на делото.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски се притеснявал за делото ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вероятно се притеснява, че може да спечелим делото?

Всъщност р.овч, орехарски и другите другари се молят да загубим и да платим обещетението.. Така ще останат живи и няма да се налага да плащат от джоба си за изядените/изпити комисионни!!

Трябва да построим Втора Атомна Белене ! Консумацията на Електроенергия се Увеличава прогресивно ! Турция строи 3 или 4 АЕЦ ! ........ Дострояването на Белене ще струва около 5-7 милиарда евро, Неустойката за Разваляне на договорът от страна на България ще струва 2,4 Милиарда ! .... Построяването ще ни направи по-Независими енергиино, Развалянето на договора-Длъжници за 2,4 Милиарда .... с Непостроена АЕЦ ! Правилният избор е очевиден.

МАЙ НЕЩО ААА...ИСКАТЕ БЕЛЕНЕ САМО НА ПРИКАЗКА...АЙ СТРОЙТЕ ГО ДЕ...БОЙКО ЛИ ВИ ПРЕЧИ СЕГА...МАЙМУТИ КОМУНИСТИЧЕСКИ

като бях в опозиция исках белене. сега го мразя заштото знам че ништо не мога да направя. криминално лике

много гробарска плява днес... цели 70на комантара... от 10на олигофрена... хубаво е, че сте като торнадо - идвате, крадете каквото може - уви за малко и после - пак хубаво време след вас - да ви оправяме золумите!

Олигарски как няма да се притесняваш за проекта Белене, като енергийните мафиоти взеха в аванс много комисионни и сега трябва да се връщат? сигурно денонощно ти нашепват "Орешарски започвай проекта Белене, че сме за затвора в противен случай. в теб ни е надеждата". КРАДЦИ, ОСТАВКА!

всеки нормален български държавник би трябвало да се притеснява за всяко арбитражно дело на държавата -обикновено си ги губим.

Тук въпросът не е какво а кой. Той само от футбол разбира......с толкова трансфери...... Има ли Партия да не е минал? Където е лапачката,там и той. Така че дали е против,дали е за Белене-точно той-все ми е едно. Нямам доверие на ``хамелеони``. дали да се построй Белене,да решат експерти а не политици.А експерти квалифицирани и честни има достатъчно в България!И леви и десни!

За г-н Орешански има една поговорка - "Кой ми сра в гащите" и в дадения случай е 100% вярна. Кое правителство "усвои" най-много пари за Белене, чий разговори лъснаха за това на каква цена ще се купува ядреното гориво от Русия преди още да е завършен проекта Белене... Уважаеми г-н Орешарски, ако загубим делото това ще е момента в който БСП ще изчезне за винаги от политическият ни живот (но уви нейните членове ще излязат чисти като роса в някоя друга политическа формация), а дори да не го загубим ако се опитате да го рестартирате това ще е краят на сегашното управление защото не може да очаквате изгладнелият и беден българин да отдели повече средства за да може вие да лапате като за последно. Наистина последно, след това вече няма какво да има за лапане.

АЕЦ " Белене ", трябва да бъде построена!

БЕЛЕНЕ И РУСНАЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ГО СТРОЯТ. ЦЕЛТА ИМ Е ДА ИМА ИКОНОМИЧЕСКИ НАТИСК ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ ЗА ИМАТ ТУК ВЛИЯНИЕ.

ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА, ЧЕ ТЕЗИ ЩЕ НАПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ЗАГУБЯТ ТОВА ДЕЛО И ДА СЕ СТИГНЕ ДО СИТУАЦИЯ - ИЛИ СТРОИМЕ, ИЛИ ПЛАЩАМЕ!!!!

Кой му сра в гащите на Орешарски? Лошото е, че ще ни изпръска. Няколко души от правителството на БСП ги съдят за загуби на стойност 60 милиона, че загубили поради спекула на борсата с книжа и прочее. Ха сега задавам въпроса колко пари загубиха БСП заедно с останалите от Тройната, когато договориха изкупуването на готово оборудване на десетократно по-ниска цена и договориха Белене с опция за повишаване на цената. При това забавиха всяко действие по Белене с изключение на построяванее на трап за площадка на стойност половин милиард. Отттук нататък да знаете: ако БСП обвинява някого в нещо, но самата БСП носи същия вид вина, но в колосално по-голям мащаб. При това не е задължително оня да е виновен изобщо, важно е обвинението. То е индикация за престъпление на БСП. Да видим нашия народ дали е достоен народ и дали ще поиска сметка за вичко това. Първата крачка е изгонването от спечелената с нарушение на Конституцията власт.

Притеснява се че може и да спечелим срещу руснаците и тогава ще има- луканов 2.Та за това му е притеснено за едни пари и обещания-цял живот умрял

Та значи ГЕРБ, рИформаторите и ДПС в дружен марш срещу Белене! ГЕРБ и рИформаторите изпълняват поръчки от УСА то, ДПС то от Турция! Кой ще защити българския национален интерес?

Такие как тебя мъи растреливали...Гарашо, что для нас работаеш, а балхарские бляди глупъие...

ами ако е наистина така , да помоли господарите си гоце и сергеи да вънат взятките и делото ще бъде прекратено ..

Проекта" Делене" е сложен:)))), както и делото:)))....

Грешката на Орешарски е, че нивото на изказването му не е адекватно с нивото на опонентите му.

Ами вие , долни слагачи, сте се предали без бой. Дори искате да загубите делото, за да обвините после за това ГЕРБ.

Абе би се притеснил със сигурност ако не му дадат тия парички дето са му обещани. Сребролюбив наемник срещу собствения си народ!

Орешарски се притеснявал за делото Белене Аз лично съм силно притеснен за Орешарски.

Еми сега ще ви платят да го загубите ,а ние ще пратим разноските по делото + неустойките по договора мазен Буклук платен си ти

Що бе бай Кольо ? На Гад Зееви не дадохме ли? Или малко дадохме? Вашта ...........

Какво пък има толкова да се притеснява недоумявам, като офшорните сметки на Олигархски се пълнят именно от гепените от този проект пари???? ЕКСПЕРТ...??? Просто наемник на едни пладнешки крадци с комплекс за безнаказаност.

ОСТАВКА!!!!!!!

Аз ли не разбрах? Кога загубихме делото? Това ли е целта на това проруско правителство? Ако ще им плащаме толкова пари съм съгласен да им платим двойно,но да се изнесат веднъж завинаги.Да не забравят да си вземат и БКП,ДПС и Атака.

Несте разбрали ТОЧКЕ. Научете се да четете. Оставете Винету.

Pesh0

Орешарски да не се радва , че може да изгубим делото. Делото се води по документи подписани по времето на тройната коалиция . Те се надяват да накиснат герб.

Всяко българско дете все още знае как почва поне втората част на поемата: О, Шипка! Три деня младите дружини как прохода бранят Макар и подценяван в по-новото време, Вазов е велик. Думите и образите от Опълченците на Шипка не само са навлезли трайно в езика ни, но и успешно могат да бъдат ползвани, та да се опише днешната ни криза. Само че огледално опълченците са отдолу, а турците (и антитурците, и комунистите) отгоре. Ето как. Деветдесет и три деня Местан и Станишев как Орешарски бранятУспешно го бранят.

Приятелю, добре би било като цитирате прочетеното в други сайтове да се позовавате на първоизточника. Не е коректно спрямо автора, направил си труда да направи този анализ.

Убиват свободата на словото! Първо пострадаха Ани и Виктор, изхвърлени от бТВ заради Орешарски. Последва ги Миролюба Бенатова, уволниха от Канал 3 и Петя Петрова по политически причини. А ето че цензурата продължава да върлува и Емил Кошлуков получи много жестоко наказание от своите шефове в ТВ7! Не е тайна, че Емил Кошлуков е най-рейтинговият водещ на ТВ7, а неговото предаване Факторът Кошлуков е най-доброто в телевизията на Делян Пеевски. Това обаче не попречи на сатрапите да се разправят с Емо. Той беше уволнен от No Frame Media заради факта, че си позволи да заяви във Фейсбук, че ТВ7 трябва да се извини на своите зрители заради лъжите, които пуска по адрес на протестите!

сега ще си направят министерство на пропагандата и ще възкресят Гьобелс за министър а еничерина пеевски може да е заместник:)

Тия двамата не се ли преместиха за по голяма заплата в Нова? Парите убиват свободата ли?

Не, не са се преместили заради пари, а ГИ ПРЕМЕСТИХА заради непослушание.

Преди 1989г има данни , че да се внасят въглища от Австралия с танкери е много по-евтино от производството на наши въглища , но това се криеше за да има изкуствена заетост и да няма бунтове. Същото е и с "евтиният ток " от АЕЦ Беляне.

Айде мисли с тази глава ако можеш. За колко време ще изгорят един танкер въглища? А за колко време идва един танкер от там до тук? През паузата ТЕЦ-а какво ще прави? То понез тока от ВЕИ емного евтин Германия се видя в чудо и ще мести производството си не къде да е а в САЩ. А там познай колко АЕЦ-а има . И дали има някъде повече.

танкерите въглища не транспортират, това го правят бълкерите - кораби за превоз на насипни товари.

Още март месец Гамизов каза, че ще има иска от руска страна и сто процента БСп ще се опита да го плати този иск!!! Колко сте ми ясни! Без дори да има дело Орешарски вече е готов да го плаща!

Наемаш офис 100 квадрата - договор!Тука при стотици милиони за поръчка на оборудване дали има договор или няма? А демократ???

Кой ще убеди ДПС, че проектът Белене е изгоден? Може би същият, който назначи Пеевски.... Усмихнатият на снимката не изглежда притеснен.

Ако Съда реши, че Русия няма право на обезщетение, аз съм сигурна, че Експертите ще ОБЖАЛВАТ!

Докога ще се оставяме да ни правят на луди, то бива бива, ама това взе вече да прекалява.Явно тия много ги е страх от нещо затова искат толкова много да рестартират Беляне.НЕКА НЕ ИМ ПОЗВОЛИМ АКО СМЕ БЪЛГАРИ!!!

Нали орешарски затова ходи до Китай, да измоли за китайски инвеститори и пари за строежа на Беляне. Хора не усещате ли как бавно , но сигурно комундетата ни закопават. НЕ НА БЕЛЯНЕ, ОСТАВКА!!!

Екстра ни е Премиерът! Преди го мислех за умен мошеник, само съм сигурна, че съм бъркала и че е само мошеник!

Исковете за АЕЦ Белене да се удържат от партийната субсидия на БСП-ДС до пълното им изпалщане. Който е крал да си плаща.

Другари от ДПС/БСП.... ,побързайте с АЕЦ-Белене ,...ЩЕ ИЗПУСНЕТЕ ---КОМИСИОННИТЕ ! Няма го ''ХИДРОИНЖЕНЕРЪТ''---А.ДОГАН ,И ЩЕ ОСТАНЕТЕ,...КАПО!

Защо никой от журналистите не пита орешарски как е минало участието му във великата среща на Новите шампиони, известна като Летния Давос Българският министър-председател е в Китай за годишната среща на Новите шампиони, известна като Летния Давос. Мисля, че PR службата на Орешарски заблуди ужасно много хора. Съветвам да влезете в линка на този псевдо Давос в Китай: link/events/annual-meeting-new-champions-2013/programme Сами ще се уверите за нивото на участниците. Няма нито една водеща или световно известна фигура, с изключение на руския олигарх Дерипаска. Другарят Орешарски използва случая да си направи платена от Р България екскурзия до Китай заедно със своята много близка приятелка Д. Бобева. Форумът има съвсем друга насоченост, за разлика от този в Швейцария. Преобладаващият брой участници са млади учени и докторанти. Освен това България искала да е домакин на тази среща?! Правете си извода за нивото. Влезте в линка, вижте програмата и коментирайте.

"Болното прасе"отвратително упорства,потъпквайки чест,достойнство,и самоуважение,както и нашето уважение,на които безспорно се радваше до преди 5-6 год.Не разбирам какво е необходимо ,за да вземе точното решение и да подаде оставка!Ако пък загуби и делото "Белене",тогава и оставката няма да е спасение.Отговорността,за загубата на 11-11 милиона средни пенсии на българина,ще тежи на неговата съвест,при условие ,че я притежава!

Лошото е 4е те нямат сявест.

Поставянето на въпроса за Белене е поредния политически "кадрил" на тройната коалиция. Повдигането на въпроса за размразяването на проекта Белене от страна на Станишев,включвайки в реториката и евентуална подкрепа от страна на ДПС може да ни подскаже ,че тук става въпрос за поети задкулисни икономически,а оттам и политически ангажименти към определени олигархични кръгове в България и Русия. Това неистово желание да извадиш от нафталина и да дадеш живот на икономическият Франкенщайн наречен Белене означава ,че определени политически кръгове в България са поели огромни задкулисни ангажименти,поради които са готови да заложат дори и икономическото бъдеще на държавата.

и не само ангажименти ами огромни комисионни и рушвети и панически ужас че Москва не вярва на сополиви оправдания и доста некоректно защитава алчнастта си

Орешарски си мисли ,че УПРАВЛЯВА !

Орешарски е по-зле,.. и от ''членовете '' на БСП !

Г-н Орешарски, а някой пита ли българските граждани дали да давате тези пари, вие бяхте финансов министър в тройната коалиция, 4 години работихте за този проект, къде са ви инвеститорите, няма да има инвеститор защото няма да има на кого да продава енергият. Мина времето, когато ядрената енергия нямаше алтернатива, тя сега се развива както всички съвременни технологии, работи се за икономия както в домакинството, така и в производството, ние не искаме БЕЛЕНЕ , Който иска да си купи акции и да си я строи.

yotovava@

Крайъгълният камък е точно този - НА КОГО ЩЕ ПРОДАВАМЕ ТАЗИ ЕНЕРГИЯ?

Нима си мислиш, че Мариците са вечни?

Мършата Орешарски кога ще изчезне,с камъни ли трябва да го подсетим.

Ами подай си оставката и живей спокойно тогава другарю Орешарски :)

ей комунистите, да е * да Ви го набия! Но то е мозък, съжалявам......прости ще си останете

значи белене е краиъгълният камък, нали така орешарски. затова се пъните да сте на власт, не е нито заради бедните, нито заради маиките, нито заради малкте и средни фирми. в момента в които рестартирате проекта и подпишете договора ще се изпокриете като оядени плъхове, добре подплатени финансово.

по-забавното е какво ще се случи ако не подпишат ....... аз залагам на идването на няколко брадати чеченци и резването къде на ушенце къде на ръчичка ( крадлива ) къде на кратунка :)

Ми то вота на референдума беше "за". Само че нали не били гласували достатъчно много хора, затова в парламента ГЕРБ нагледно ни демонстрираха, че нищо не зависи от нас, като се обявиха против и приключиха темата.

Референдума нямаше законна сила, защото не отговори на изискванията на закона, но те трябва да се съобразят, че никой не е потвъдил, че иска да се строи Белене, ако искат да го рестартират ще излезем всички на улицата, няма кой да им разреши повече.....Оставка

Заеми, уж за помощи и пенсионери, счупване на едни окови , ремонт на Изборния кодекс, като на полирана ръждясала баракуда на милион километри в Перник, плямпане за Белене и китайски фишеци, либийски военни, щатски инструктури, сирийски бежанци, Пеевски, сянката на Сокола,и ако може следващия въпрос,моля:)))! Демагогия до шия и експертност на третокласник в час по трудово. Уплашен от собственото си безсилие премиер.Това не е управление, а комедия, от която ми се плаче. Съвсем скоро ще плачат всички, дори вкостените мозъци, които маат гащи и го подкрепят.