Пламен Димитров: Еврозоната ще даде тласък на доходите

"Мнението на синдикатите в този дебат е особено важно, защото те отразяват мнението на работещите в България", заяви председателят на КНСБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Охлюв на държавна хранилка. Нещо за ТЕЦовете да кажеш? Или само Евра те интересуват?

Пропаганда!

Toia pak otkade znae? Kakvi Marijuana pushing? I kakvi lazi drank a? Ima li koi da go slusha??

на доходите на няколко души...

Щом толкова много хора ни уверяват, че ще забогатеем, значи има нещо съмнително в това.

Няколко лъжи изрече този "синдикалист". Той и такива като него изобщо не изразяват мнението на работещите а само това, което са им наредили от по високото място. Целия цирк който разиграха с В. Велев в фалшивия спор по една от телевизиите беше хвърляне на прах в очите на хората. Ролята на синдикалните лидери би трябвало да е, да защитават своите членове а не да се опитват да ги манипулират по този елементарен и профански начин. Държанието на този мошенник е възмутително.

тоа пък картоф какво разбира от финанси

Ще даде тласък да си залагаме и продаваме имоти и кой каквото има и да живеем на 100% на кредит. Светло бъдеще ни чака.

Виждам, че Пламен се изхвърля много на високо. Защо не се покани Стив Ханке и се даде едно пространно интервю с него по медиите. Нека се чуе и мнението на доцент Сарийски, а и на други финансисти. Никак не съм съгласен, че tout fleurit, tout grandit, когато приемем еврото. Първо - губим СУВЕРЕНИТЕТ!!!!. Ставаш НАПЪЛНО ЗАВИСИМ ОТ ЕЦБ!!!. Каквото ти кажат играеш им по свирката, сещате се какво нали?. Второ всичките пари поддържащи валутния борд - ИЗЧЕЗВАТ!!. Инфлацията ще скочи, хората ще загубят спестяванията си, защото НИКОЙ НЯМА ДА ОБМЕНИ ЛЕВОВЕТЕ С ЕВРО В СЪОТНОШЕНИЕ 1: 1.95..., каквото реши ЕЦБ и съветът на ЕС. Гледайте за Шенген, и МИСЛЕТЕ!!!!. Има и още негативизми, но до тук.

1."Първо - губим СУВЕРЕНИТЕТ!!!!." А сега какъв суверинитет имаме като сме с евро и дори не участваме при вземане на решенията? 2."Второ всичките пари поддържащи валутния борд - ИЗЧЕЗВАТ!!." Къде??? Къде изчезват? Не не изчезват остават си на същото място (БНБ), където са и сега!!! 3. "Инфлацията ще скочи, хората ще загубят спестяванията си, защото НИКОЙ НЯМА ДА ОБМЕНИ ЛЕВОВЕТЕ С ЕВРО В СЪОТНОШЕНИЕ 1: 1.95..., каквото реши ЕЦБ и съветът на ЕС." Да, спестяванията ще се обезценят, ако обменният курс е по-висок от 1,95583. Ама това не е изгодно на другите членове на Еврозоната и те няма да го позволят. Всъщност, ако те си наложат интереса обменният курс може да е 1,5, но не и 2,0. Та за каква обезценка говориш??? Обясни!

губипшщ Лева, губиш суверинитет.Толкова е просто. В момента можеш да отвържеш лева и да го завършеш ако искаш за аржентинското песо. Веднъж евро, завинаги евро Там няма измъкване. Трол продажен!

Изпускаш, че мнението на доц. Сарийски е валидно само при премахване на валутния борд. А на Стив Ханке при никакъв случай, защото той препоръчва оставане в борд и невлизане в Еврозоната, което е равносилно да караш кола със завързани крака и ръце.

Дрън-дрън-дрън... "Еврозоната ще доведе до тласък на доходите,..." И най-вече на разходите, тъпако! Виж напр. цените в Германия - след въвеждане на еврото числата се запазиха, смени се само валутата!

Смяната на една валута с друга при паритетен курс не е ПРОинфлационен фактор!!! Смяната ще стане при курс 1,95583 това е вече решено от Парламента! Ако останалите членове на Еврозоната не са съгласни, просто няма да има обмяна! А приетият курс от 1,95583 представлява паритета на покупателната способност на двете валути тоест е справедлив и няма да донесе инфлация, защото действа от 25 години и цените отдавна са се напаснали към него.

Май не схващаш за що иде реч! В Германия като пример първоначално имаше две цени - в марки и в евро. После марката изчезна и бързо се върнаха старите числа - това, което струваше 10 марки стана 10 евро, капиш?! Навсякъде цените вдигнаха доста повече, отколкото заплатите, т.е. приходите на работещите.

Пламене, това , че никой не ти вярва е ясно, но ти вярваш ли си? Що за глупости ръсиш? Направи като си такъв юнак часова ставка като в Германия и тогава се перчи.

Боби, а ти се опитай да работиш качествено и ефективно като в Германия и часовата ставка ще дойде автоматично!

Лежи ти на тая кълка, часовата ставка, като в Германия!!!. А, бе ти къде живееш, какво произвеждаме, с какви разходи, имаш ли пазар, кадри и.т.н. Това да не ти е мощната икономика на Германия, че и те нещо почнаха да закъсват.

Глупости! Ще даде тласък на инфлацията! А на доходите тласъкът ще е 2 пъти поне по-малък от тласъка на инфлацията. Т.е. основно ще обеднеем и ще вдигнем инфлацията, нищо друго. Доходите е ясно как се вдигат - с вдигане на производителността на труда и с правене на завършен високостойностен краен продукт. Всичко друго са ГЛУПОСТИ!

А инфлация как се получава? За увеличението на доходите каза, сега кажи и за инфлацията.

Не го знам този на кой синдикат е шеф, но колегата му, шефът на другия синдикат Димитър Манолов вчера в обширно интервю за Поглед инфо обясни ясно и категорично, че е против еврото.

"Пламен Димитров даде три отговора на въпроса на въпросите кога доходите ще се увеличат поне с тази скорост" "Като говорим за минималната заплата и разговорите в момента за увеличаване на минималната работна заплата в България, ами минималната работна заплата Латвия е 500 евро, в еврозоната няма държава с минимална заплата под 500 евро, каза Димитров." И това е гаранция че ние няма да сме с по малка МРЗ от тях, как точно!? Не виждам къде споменава, че това е някакъв задължителен праг и че през 2024 г. ще сме с 500 евро МРЗ. Пък и от малкото разговори за увеличения се прогнозира МРЗ да стане еднаква с тази на Румъния(446 евро). Стига да има редовен кабинет и да се гласува нов бюджет и да се направи това вместо само да се обещава като всичко друго. "На следващо място, той коментира, че производителността ни е най-ниска" Да сигурен съм, че в цеха в който българки шият маркови чанти за по 200-1000 добара за бройка имат ниска производителност и за това не могат да получават повече от 765 лв. Между другото!!!! Преди няколко години имаше форум на Софарма, където изпълнителният директор на компанията заяви, че нищо не пречи на компанията да увеличи всички заплати на всичките си работници с два или ТРИ ПЪТИ, но няма да го направи защото стандартите на живот му позволяват да плаща това което е сега. Но да нека да не злепоставяме фирмите, които експлоатират нацията ни благодарение на малоучните ни политики чрез които всички те получават евтина работна ръка и да заметем всичко с "ама ниската производителност е причината за ниските доходи". Банка ЦКБ от преди 3-5 години. 1100 лв. на месец заплата за най-обикновен касиер в България. За същият пост, квалификация и стаж служител на банката взима над 3000 евро в Германия. Но само в България всеки трябва да работи по 12-14 часа на ден за да взима поне 400-700 евро заплата иначе фирмите щели да фалират. О и желанието на фирмите е ако се съгласят работниците на тези условия да се откажат от всяка друга претенция за увеличение на заплатите за в бъдеще!!! Според фирмите от 2009 г. заплата на работника не бива да е над 420 лв. иначе щели да бъдат прекалено мързеливи и нямало да работят. Та какъв беше проблема? Нещо с производството ли?

България е в много по- изгодна позиция сега, когато е във валутен борд, отколкото ако приеме еврото. Имаме все пак някаква самостоятелна монетарна политика и в същото време сме застраховани от банковите сътресения от 1994-95 година. И най- важното- в отделение "Емисионно" на БНБ има активи за около 65 милиарда лева, които са добре обезпечени и са си НАШИ. Влезем ли в еврозоната, губим всякаква самостоятелност в монетарната политика, губим тези 65 милиарда лева /те стават собственост на ЕЦБ- за това е голямото натискане от страна на еврозоната, защото 65 милиарда са си 65 милиарда/, които ще отидат за обезпечение на количествените улеснения, т.е. изкуственото поддържане на стандарта на живот на фалиралите Гърция, Италия, Испания, Франция, Португалия, които пък ще продължават да ни се смеят какви бедняци сме, или пък ще отидат за финансиране на Украйна. Изобщо, на кой идиот му минава през акъла от държава с 23% задлъжнялост да се обединим във финансов съюз с държави със средна задлъжнялост от над 90%. Вие лично ще го направите ли като физически лица, ще си обедините ли финансите с ваши комшии, които са с голяма задлъжнялост? Не гледайте всички тези мазни финансови пехливани, които ни поучават от трибуната- техните бизнеси са пряко зависими от лесното финансиране, което еврозоната може да им осигури. Осигуряване, което означава задлъжняване за българската държава, т.е. за всеки един от нас. И не на последно място- ние сме вързани към марката, а не към продъненото евро. Ако някой ден на германците им писне да влачат целия ЕС на гърба си, излязат от еврозоната и си възстановят марката, ние за 24ч ще забогатеем на фона на посочените по- горе страни. Което е и лелеената от българина мечта да стане по- богат от гърка.

Ай стига сте лъгали бе!

Синдикатите са ,като Светия синод .Лидерите им са несменяеми ,а трябва да са с ограничен мандат ! Също ,като при Синода,не им се извършва финансов контрол (ревизия-приходи,разходи) !? При този нищожен брой членове,как се издържат....!?!?....Или можеби ги издържат/поддържат....

'Секи тъпунгер требе а окне нещо. ...Та и този.

На вашите грантове може и да даде тласък, но на хората едва ли. Опорочихте едно хубаво нещо като синдикализма, никой не ви вярва.

Мнението на синдикатите......!?!? Те са дворни кучета ,хранени от ръка.... Лаят ,когато им кажат,мълчат по команда и въртят опашка пред работодателите (хранещите ги ).........

Този да бъде пратен в психиатрията и дълго време да бъде лекуват на 4км !

"Еврозоната ще доведе до тласък на доходите' . Абсолютно верно , доходите на работещите в т.н. "ПРОФСЪЮЗИ" ще нарастнат значително, което е много странно защото профъюзните деятели като този от снимката не допринасят нищо за повишаване на така наречена 'добавена стойност' на произведена продукция , а ще спечелят най-много ?!

ще даде тласък и на разходите.. даже основно на тях, но това все пак е конференция за преимуществата, нали. идиоти.

Накъде ще ги тласка?

...и още по-голяам тласък на сърватени работници.

Този дава тласък на доходите на жена си.