Плажовете остават без охрана от 1 септември

От 1 септември плажовете масово остават без охрана. Въпреки прогнозата за топъл септември, над 90 на сто от концесионерите ще съкратят драстично спасителите.

Обратно в новината

Коментари - Плажовете остават без охрана от 1 септември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

концесионерите, които цяло лято не можаха да изкарат заплатите на спасителите и за септември! Значи малко чадъри и шезлонги за по 15-20 лв. парчето са сложили! Догодина квадратен метър да не остане неплатен!

"Плажовете остават без охрана от 1 септември" Те ВСЯКА година след първи септември са без спасители! Къде е новината тука? Тази статия е за каре някакво от типа "НАПОМНЯНЕ".

Сега е време за море. Ако можеше да се махнат и гадните концесионери. Не е възможно почистването на 2кв.м. да струва 10лв на ден.

Много важно! В Гърция почти всички плажове са без спасители. Акъл трябва.

да се махат! писна ми от тях цяло лято - вземат се за някви богове!малко да се накъдри водата и слагат червените знамена - нали така им се създава по малко работа - като видят че някой нагазва и почват да свират и да ръкомахат властно, ама че хората са си платили и всеки момент на плажа им е ценен няма значение. завчера например имаше малко вълни от вятъра, но никакво мъртво вълнение и не беше опасно, обаче се съдраха да свирят и изгониха всички дори само нагазили до коляно! а на 300-400 метра хората се къпеха необезпокоявани! кой им даде такава власт? кой решава какво да е знамето на дадено място? от 30 години по нашето черноморие не бях виждал такова насиране!

Те, сега е момента да се дави народа на воля!

Тамам де. По-малко хора във водата, по-малко екскременти и урина. Косвено допринасят за чистотата на морската вода и екоравновесието!!!

Не е проблема единствено в концесионерите. Вероятно печелят добре, поне някои, но ако беше толкова сигурно и лесно нямаше да оставят плажове без концесионери. Логиката сега е такава: държавата няма пари за поддръжка и охрана на плажовете, не и било изгодно да се занимава тя и ги дава на концесия. Но концесионерът трябва да плати тлъстата държавна такса, всички разходи и да му остане тлъста печалба. Т.е. на държава не и е изгодно, но на плащащия конц. такса му е много изгодно. Нещо збъркано има, според мен. Би трябвало държавата да се грижи за държавните плажове, като иска да са държавни.

А и при сегашната схема доста от плажовете цяло лято не се стопанисват и стоят без спасители. Явно не става така.

Много хубаво! Тъкмо няма да ми пречат да плувам и да свиркат като ненормални, зор "работа" да вършат.

То спасители няма да има, ама чадърите по 10 и повече лева сигурно ще останат.

Плажове е имало преди мошениците концесионери, ще има и след тях. Печелят от национална територия. Като няма спасители, какво ще стане? Нищо. Хобаво време да има за хората, които имат възможност да отидат до морето.

Отива си лятото, идва есента...

Абе те че няма да ги охраняват не е чак толкова зло , ама да ги почистат преди да ги изоставят до следващия сезон , а не когато вземат пари от концесията добре , а кога няма далавера морето само да почисти боклуците на боклуците!

не съм ходил на море от как влезнахме в ЕС.. :)

Да си ходил , аз пък от как влязъхме се скъсах да ходя!

Къде влязЪхте бре Мунчо? По добре вземи почети повече, а не да се скъсваш да ходиш на море.

ама колко ми дреме..

Между редовете се чете, че сезона бил слаб заради дъждове..преди заради друго а инак съвсем скоро излезе съобщение как милиония пасажер на летище N са отчели с две седмици по-рано. от предходната година. И това ако е информация... леле, повярвах в слабия сезон на концесионерите.

"Обяснението на стопаните е, че туристите намаляват и нямат сметка да ги пазят"....ех, да имаше 1 закон, ако се удави някой на плажа, който "стопанисваш", да те разследват и при вина (т.е. ако не се е самоубил в 2ч. през нощта примерно), да подлежиш на затвор и глоба 50-100 хил. лева, каква сметка щяха да имат да пазят туристите, малиии....Нооом, в днешно време законите не се пишат за да пазят интересите на клиентите и данъкоплатците, а в интерес на бизнеса и корпорациите.