Откриха 730 нарушения на мръсни и застроени плажове

Незаконни строежи, плажове без свободен достъп, претрупани със заведения и атракциони, но за сметка на това без медицинско обслужване и достатъчно спасители.

Обратно в новината

Коментари - Откриха 730 нарушения на мръсни и застроени плажове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За тези, където не им пука за нашето море, щото имало Гърция и Турция, специално за Гърция да кажа: От десет години всяка година ходим в Гърция, на различни места (ходим и на нашето море, ако има възможност) и това което ми прави впечатление последните години е, че северна Гърция започва да заприличва на нашето Черноморие! Строят "вили" и "вилни селища" и непрекъснато изникват нови постройки и хотели. Започнаха да концесионират всички заливчета и диви плажове и чара им изчезна, но поне все още се по-добре от българските плажове. Боклуци се появиха по и покрай плажовете, а преди 10 години беше изненадващо чисто! В морето почнах да си намирам странни предмети, пликчета, авт. гуми и др. Простотията на някои от балканските или руските туристити е безгранична и започва да се отразява. Появиха се и купчини сметища в горичките край плажовете и даже гърците си започнаха кампания "SOS Халкидики". Това се наблюдава от както по-често започна да се чува родна и румънска реч в Гърция. И май след като си осрахме нашето море, сега ще осерем порядъчно и там.

От 10 години се каня да не ходя вече по нашето Черноморие (общо 38 пъти съм бил) и край. Ще направя пауза. Напоследък става все по-ужасно. По-добре в Аспровалта, Керамоти, Кавала, край Солун. Може и в Турция или в Хърватска, само не у нас. У нас е за хора втора ръка, с нисък стандарт, непретенциозни, алкохолици от Острова, Германия или от Русия. Да не говорим за руските анклави на всяка крачка където и един надпис няма на български език.

По4ти 30 години ги откриват и по все зле става.

ОЩЕ ПРИ КОНСТАТИРАНЕТО?

Секс. и алкохолния туризъм имат протекция на най-високо правителствено ниво.Гадорията да отидеш на български плаж се залага в началото на сезона, към края започват проверки, и следват по няколко стотин лева глоби, които не се и плащат.Догодина ще е същото.Както беше и миналата година.

Браво, свърши сезона и откриха нарушенията и догодина отново така. Е нема такава държава!

Преди години, по повод презастрояването (или кунфу строителството) един министър на икономиката рече, че това е пазарна икономика и нищо не може да направим. Жалко, че щетите нанесени от тази политика са трудно поправими, ако изобщо са поправими. Освен да се надяваме на природата, че за следващите поколения ще разчисти боклуците, направени от предишните.

До 2-3 години т.нар. "Контролни органи" заедно с т.нар. "Концесионери" ще затрият туризма в България.

защо винаги в края на сезона се говори за това? обикновено човек си сваля гащите преди да се насере,но това явно не важи за по нашите географски ширини!

Няма ли да е по-лесно и позитивно да обявят на кои 2-3 плажа няма нарушения. Ако въобще са останали и 2-3

Българска простотия !!! Дори при налични природни условия българина не може и не знае как да прави туризъм.ДАНО ФАЛИРАТ ОБЕКТИТЕ НА РАЗНИ ТЪПИ АЛЧНИ МУТРИ.

с Указ на Министър-Председателя се заменя черноморие с лайноморие!

Гърция ще се възползва на макс от ситуацията, така че няма място за притеснение. Отливът на туристи тази година е нищи в сравнение с това което предстои. Това е истинското наказание за посредствените бизнесмени, а не сдуханите глоби от по 200 лв. за брутални нарушения.

Не е луд тоя, дето дава баницата, а този, който я яде! Публична тайна е, че фекалиите се изхвърлят в морето. Всички виждат презастроеното, "бетонирано" море .... и пак ходим там. 40 лева за шезлонг и чадър ?!?!? WTF?!?! Ми то само това да е... Ай сиктир бе.....

Превенцията се извършва преди мандръсането, а не след него.

Добре дошли на кафяво море да почивате в мизерията при мутрите! НЕ БЛАГОДАРЯ! Да фалирате дано!

Мисля, че последно ходих на родното Черноморие 2009г. Пълен кошмар. И двете ми деца се разболяха, обичайното повръщане и разстройство. Това при положение, че са израснали на Слънчев бряг. Това място си беше тяхното, все едно са в квартала в София. Същата тази година си дадох сметка, че тези чревни неразположения се случват непрекъснато през последните 3-4години. И тогава реших, че няма да стъпя на нашето море, докато трае тази, извинете за израза, свиншина. И така, от тогава, нито децата са болни по време на отпуск /Гърция и Турция/, нито аз получавам "слънчева" алергия, както тук.

Кое е новото - тия медийни репортажи ги гледаме от 20 години винаги в края на сезона. Без арести и затвор, конфискация и огромни глоби нищо никога няма да се промени.

Това слушаме всяка година в края на август, после септември се обясняват на тема решителност политици и власт, после имало технологично време (според времето и туристите най-вече се влияе) и към края на отктомври преминават към решително събаряне на вече изсотавени незаконни павилиони, плажни кафета и бараки. На следващата гона април-май се изграждат наново и ... цикълът се затваря с едни и същи участници. А ние завърнали се от почивка извън България се подсмихваме и чакаме да видим, кога ли ще се самоунищожи крадливата корупционно-властово-мутренска паплач завзела от 90-те години цялото ни черноморие.

Защо контролните органи са допуснали да има такъв огромен брой нарушения? И защо чак сега, към края на сезона се откриват тези нарушения, а не няма наблюдение през цялото време? Първо да се глобят много солено нарушителите, а после служителите и администрацията, които са виновни за тези груби пропуски да понесат последствия, които ще ги откажат втори път на такова нещо.

Преди 12 години ходих за последно на Черно море. Бях в Ахтопол. Аз и всички около мен след пребиваване два дни на Ахтопол се разболяхме, болки в стомаха, повръщане, немощ. Помийни ями и коли лайнарки обикаляха града и правеха хубава диря след себе си. Мерси, с Черно море целият ни род приключи. Сега както виждам е още по зле.

Хаххахаха "ще се налагат глоби ако не остранят нарушенията" ухахахах алооооо имате ли календар бе????? 25 Август сме! След 5 дни сезона приключва? След 10 дни ще могат да отстранят всичко, защото ще има 8 човека на морето!

Комисиите на МРРБ не стават за нищо!Контрола е формален. Както се казва "Рибата се вмирисва от главата".

Иначе казано от 300км брегова ивица - 10км са ОК за посетители... Welcome to Bulgaria!

Къде ги тези 10 километра бре?

Херкулес

Не съм ги мерил... нямам и намерения.. написаното от мен е образно, за да се добие представа, че реално НИЩО нямаме...

Глупостта , алчността и стремежа към бързо забогатяване ни изиграха лоша шега - Уви! Черно море е затворен тип море в него се вливат много канали , пардон реки , така че то трудно се пречиства , а като не го и пазим ще е един голям миризлив гьол!

Ха-Ха! Смях! Сетиха се след края на сезона и проверки да правят... ама нямало да ги глобяват... просто си проверявали. Най-вероятно, за да вдигнат рушвета към мазните ни политико-мутри. Забравил съм как изглежда нашето черноморие, макар и такъв бетонен ад да се забравя трудно. В Гърция и Турция ме посрещат като цар, обслужването Е обслужване (в БГ такова липсва), водата чиста... КЕФ!

Познавам добре българското черноморие , както едно време 60-те , 70-те години на миналия век така и сега го виждам в какво състояние е! Така че като чета някой са писали че изначало Черно море не е било хубаво никога! Това са пълни глупости! Такова то стана след дворцовия преврат или смяната на караула , както си искате така го кажете през 1989г - началото на криминалния преход или прехода към демокрация за баламите! Тогава започнаха да се изливат милиони кубици бетон и да се строй безразборно кой където свари и до където са му стигнали парите и връзките това продължи 10-15 години до към 2005 година! За тия 15 години почти всичко хубаво се изпари там , а сега и цесиите за плажовете са капака на всичко... , концесионерите гледат единствено да лапкат и нищо друго не ги интересува с малки изключения! Като прибавим и това че не можем да пазим и замърсяваме и малкото което остана ще се види защо хората бягат по другите страни да плажуват! А иначе морето си ни беше много хубаво и много хора добре го знаят това!

Как Бай Ганьо прави туризъм:-(( Тази година сезонът е зле, а следващата изобщо няма да го има! Да си седят концесионерите сами на посраните си плажове и да си плащат сами чадърите по 40 лв. Ние, българите, ще ходим в Турция и Гърция!

ТОВА УПРАВЛЕНИЕ Е ПАДНАЛО ОТ МАРС! СЛЕД ЧУТОВНИТЕ РАЗКРИТИЯ НА ТИКВАТА, ЧЕ ИМАЛО КАРТЕЛ НА ГОРИВАТА, СЕГА ОТКРИВАТ АДА НА КРАЙБРЕЖИЕТО. ДОБРО УТРО, МАРСИАНЦИ, ТИЯ НЕЩА И ДЕЦАТА ГИ ЗНАЯТ!

Проверки на 24-ти август! При сезон, започващ преди три месеца, чудесните тунеяди от държавната ни администрация изчакаха подотчетните им концесионери да избият разходите, да изкарат за по едно Бентли и сега решиха да ги накажат... Размахаха пръст и след има-няма две-три седмици, в средата на септември, лошите концесионери ще си преместят чадърите, шезлонгите и другите пошибалки... направо ще ги подготвят за следващия сезон, когато отново старата песен на нов глас.

Всъщност проверки трябва да има през целия сезон. Правят ги и публикуват сега, за да си помислим "а, това правителство ще оправи нещата" и догодина да се втурнем я към Созопол, я към Несебър. Ех, какви хубави градчета бяха някога!

алчността ще погуби туризма у нас. а бруталното отношение към природата ще унищожи родината ни. капак на всичко ще бъде тоталната циганизация, с която след 20-тина години ще приключи българия.

А аз помня времето когато излежавайки се на плажа в Слънчев бряг мечтаехме за туризъм като този в Сан Тропе или Монако...Идиоти сме били като не ценяхме тогавашните чисти и непретъпкани курорти,на които почивахме с по една заплата.На ви сега потребителско-мутренско-кожодерско-лайнешарски плаж!!!

Това време го помня и аз, а помня и друго как май месец почивах в Бодрум за 450 лв на All Inclusive с транспорта ми излезе 560. На плаж със син флаг. Вярно е, не можах да си позволя самолет, а с автобуса си е път, но си заслужава.

"Глоби или прекратяване на договорите обаче няма. " И да има ..... те са символични, а правилата за свободна зона .... така са писани, че заобикалянето им е безумно лесно .... Коментара е излишен щом държавата е България!

Това означава само едно - нито един плаж не е даден на случайно лице. Бибитката тази година не позволи да се обединят почивните дни по Първи май, за да нямаме време да ходим до Гърция. Догодина може би ще започне ремонт на всичките ни южни гранични пунктове, за да е трудно излизането ни. Няма значение, ние на лайноморието пак няма да отидем.

Интересно, само за Варненската цигания не се говори- ТИМ е табу за настоящите

Положението с плажовете и изобщо туризма е поредното отражение на истинската реалност в БГ. Навсякъде цари беззаконие. Всички служби и контролни органи явно имат само статистически функции, без да упражняват истински контрол. Положението с плажовете е такова от години, и досега не съм чул да има някой глобен. Какво би направил един концесионер-нарушител, който бъде глобен 100000 лв., отнема му се концесията и завинаги му се забранява да взима каквито и да е било концесии? И какво би станало, ако всички държавни органи си вършат работата (особено съдът)? Положението в БГ е такова, защото властта има интерес да е така. Ако има ред и законност, те няма да мгат да крадат на воля. А най лесно се забогатява по време на баззаконие. И помнете-няма БКП, БСП, ДПС, ГЕРБ и т.н. Всички са издънки на едно и също котило крадци. Докато не се изкорени тази жилка, никога няма да има оправия. И не четете новините избирателно. Вижте същността-вече и учителите масово бягат от тази кочина. Единствено не съм чул полицай, митничар или политик да е избягал. Защо ли?

Ачност.

+ един от седемте смъртни гряха. . .

Докато не обесят двама-трима концесионери на плажа, нещата няма да се оправят!

ни те проверките установяваха и прекомерно застрояване на плажовете и заменки на апетитни имоти и изчезване на пясъчните дюни ама...и ние това наблюдаваме и установяваме и... дотам

най важноот от статията : 730 нарушения нито глоба или отнемане на лиценз! Защо общините да не могат да стопанисват плажовете ? какво му е скъпото ? Да се купят 2 трактора са за да се чисти плажа ? или по скоро няма да има рушветче за кметчето ??? на созопол и смокините е такава смрад и кочина че нш коментира ....

Ха, добър ден! Открихме Америка!

и то предизборно

Всичко това е много добре за "ТУРИСТИЧЕСКИЯ"нашенски АЛЧНО-НЕНАСТЕН бранш.Миналата година бях в ТУРЦИЯ на почивка,сега в "КРИЗИСНА" ГЪРЦИЯ.Условичта и почивката ми бяха великолепни.За мен ЧЕРНОМОРИЕТО е вече изключена дестинация за почивка,там човек не може да почине от типове от всякакъв калибър,а в ресторантите дебеловрарти ТЪПАНАРИ-БОДИГАРДОВЕ,които непрекъснато се натрапават до такава степен,че от тях няма кой да ни пази. сякаш е военна зона.Дано моите сънародници разберат това и да се насочат за почивка към тези държавии най важното курортъите са ПО "БЛИЗКО" ,но за сметка на това по ЕВТИНИ или има място и достъп всеки български джоб.

Олудениз (Синята лагуна) се смята за най-красивия плаж на Турция. Вход за възрастно 6 т.л. (4 лв.), за студенти - 3 т.л. (2 лв.).. Не знам, колко струват чадъра и шезлонга, защото местата за свободно плажуване са толкова, че никога не могат да се запълнят. Ползвах си своя чадър. Ако искаш с колата на плажа - 22 т.л. на ден. На паркинга до плажа е 15 т.л. на ден. На Чалъш (костенурковия залив) няма вход, чадъра и шезлонга са по 5 т.л. (3.70 лв.). Като ви дадат на закуска по 3 килограма ядене на човек, спокойно можете да не мислите за храна до вечеря. На Тасос и Халкидики има безброй (всъщност май са повече) свободни плажове.

мани ги плажовете,ние да сме чисти,ама и ние не сме! Голямо нещо е да си чиста душа,да знаете!

Хубаво си го написал, но чистата душа означава и още нещо - тя е на човек, когото непрестанно лъжат и той вярва. Затова вече се съмнявам да е положително качество :(

Проверката да си я занесете в задния двор! Защо не осигурите поминък на хората от морето, а ги тормозите предизборно бе изроди? Като взимате поминъка да не мислите, че догодина няма да ви измислят нещо като за простаци като вас?

Наричаш чистия рекет и кражби поминък?! Ти си за болница драги

ЕВРИКАААААААААААА!

откри рано,рано,бе?

Докато има само констатации и нито една солидна глоба и прочее наказания - нищо, ама нищо няма да се промени. Жалко, че тази държава е държава на статистиките и констатациите, не на реалните действия! Добрата част е, че поне има констатации и статистики, а не всичко да е скрито-покрито, както от времената на БСП и ДПС - дано, като се е започнало, да продължи.

интересно, кой въобще ходи да "почива" и как така си го причинява.... заради алкохола ли, зарад друго ли?!?!?!

Тази проверка трябваше да я направят през май. а не в края на август, когато сезонът свърши. Сетила се Мара, да се побара. Държавните чиновници са за разстрел.

Капитализъмът в България просто е много развит и силен, затова няма държава, там където има държава, няма частно няма капитализъм

Каква е ролята на прокуратурата, тя да се занимава с плажовете? Има ли престъпления? - Има. Регионалното министерство и това на туризма не са изпълнили задълженията си по служба. При стотици открити нарушения по всички плажове - няма наказания, не се събират глоби, фискът понася загуби. Тогава Гл. Прокуратура да арестува министърките на двете министерства за нанесени щети на бюджета, не издадени постановления за наказания, не наложени глоби и не събрани пари за бюджета, не прекратени концесии, като истинска и радикална мярка. А държавникът ББ да внесе искане концесията като модел за отдаване на националните ресурси да бъдат експлоатирани от диви капиталисти, да бъде премахната. В рудници, мини, води, плажове и т.н. Десетки милиарди лева годишно държавата губи от ненаситните концесионери! Край!