Питбул нападна собственичката си в София

Чакат се екипи на "Екоравновесие", които да приберат кучето

Обратно в новината

Коментари - Питбул нападна собственичката си в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво стана с оня човек с кучетата убийци нищо не се разбра и взе да се забравя.

боже да не го е нападнало на някое деликатно място освен в софия

не е виновно кучето

Не е лошо всички, които плюят серщу породата да прочетат малко за тях. Питбула е като всяко друго куче с тази подробност, че е по - силно за размерите си и има по - силна захапка. Питбула е страхотно семейно куче ако се положат усилия в първата година да се социализира не е толкова сложно останлото е чиста любов. Ако се зачетете в американските киноложки асоциации ще видите, че питбула е по - малко агресивен от лабрадор и от голдън ритиривър. В щатите където могат да водят статистика, най - много ухапвания има от лабрадори... В конкретния случай кучето е осиновено, не е ясно как и за какво е тренирано преди това...идиоти има всякакви. Не се връзвайте толкова за породата. Породата е страхотна, всичко останало, което се тиражира в медиите е търсене на сензации. Има толкова много по - сериозни случаи с други породи, но просто в България се пише само ако е питбул не ако е лабрадор или някакво по - широко приета порода.... Боевете с кучета си остават проблем за тази порода...тъжен факт. Четете от повече източници преди да си правите прибързани заключения!

ма кво ме интересуват мастиите ви. Как ли пък сега да не почнем и да четем за стотиците породи помияри...Туй нещо кучкаря, е опасна диагноза, чиста социопатия...Пфу....

Няма нужда да четем сега. Главното е да бъде унищожено опасното за околните хора същество. След това може и да четем. Не е възможно закони да толерират опасни същества да се отглеждат по какъвто и да било начин. Куче, нахапало собственика си, трябва да бъде унищожено незабавно. След това има специални "желейки", не "обучители", които могат свободно да го оплакват.

Не е лошо да те понахапе тебе или детето ти! Много обичам такива дървени философи като тебе!

Много обичам вълците, те са още по-силни.

Кучетата трябва задължително да се обучават в кучешко училище като основно образование. Сега всеки тъпак сам си дресира кучето и животинката става като него.

за зоотъпак, който поставя кучетата над хората! Опасните породи като питбула трябва да са забранени със закон или задължително винаги с намордник и на каишка. Приютаджиите извършват престъпление като дават за "осиновяване" такова изчадие и подвеждат тъпите "осиновители".

Дали няма да си вземе ново питбулче?

и вероятно без зъбки,че да не хапе

Да вземеш питбул само по себе си говори за тежко невежество и неразбиране на животните. Ама после я било нахапало кучето.... Добре, че не е изяло някое дете пред очите на родителите му.

"Да вземеш питбул само по себе си говори за тежко невежество и неразбиране на животните. Ама после я било нахапало кучето" По -сериозен тъпизъм рядко съм чел.....

Ама моля ви се ! То не хапе,играело си е, милото то.... хайде всички да постнат във ФБ #БЕЗНАМОРДНИК

Не може да се разчита на държавата и екоравновесните да ни пазят от агресивни псета! Екотъпанарите с цялата си наглост уж прибират лаещи и агресивни помияри от улицата, а после (обикновено рано сутринта) ги пускат обратно да тормозят хората! Сами трябва да ги стреляме на месо.

Първо погледни от преспективата на животинчето. Ако е било бито или гонено то започва да въприема хората като опасни. Явно питбула още не е бил свикнал със собственичката си. Кой знае какво му е било преди да иде при нея. Хора като теб които ей така стрелят на месо не трябва да ги има защото щом можеш да застреляш животно следователно можеш да застреляш и човек

Тоя питбул НЕ Е животинче, а опасен пес, потенциален убиец! Бъди адекватен!

Никой не трогваш със сълзливата си проповед! Дано да те нахапе тебе питбул, или каквото и да е там мило животинче и ела да коментираш пак! Ако преди това си оживял разбира се или не си превъртял от стреса!

Не става ясно къде се е намирал по това време : психиатъра , зъболекара , фризьора и фитнес треньора на песа ? По -олигофренска новина скоро не бях чел : че първата , че втората кукувица все нахапани ! Ами какво чакате : да разпарчетоса бебето на третата собственичка ? Това е еманация на човешката глупост породено от обикновенно безделие !!!

Като гледам как и в метрото почват да влачат всякакви кучета, няма да се учудя скоро и там да има сериозни инциденти.

Има конкретна държавна институция, виновна за нещата: Екоравновесие. Поне за столицата.

Да ги беше изял!

Малко им е било!

Екоравновесие ще го подържат и ще го пуснат в някой квартал, призори. С още 10тина такива по размери. Поне при нас правят така, редовно.

Продължавайте за отглеждате тези опасни порди и скоро ще очистите Земята от присъствието си.

Имаше време когато народът не влачеше песове след себе си. Даже ако видеха някой да води куче го смятаха за луд. Дори в селата кучетата бяха вързани и излезеха ли на улицата просто отиваха в екерисажа, да не говорим за глобите и наказанията на изпусналия ги собственик. Сега народът се побърка и нямам думи за безхаберието на властта. Всички влачат песове от всякакъв калибър, че и повече от един. НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ГЛЕДА ДЕЦА, ВНУЦИ, НО ПОМИЯРИ ВСЕКИ ВТОРИ МЪКНЕ В ЖЕГА И СТУД!!!. Предлагам да им турят по един чип и големи месечни такси, основно на големите песове и по-малки на малките и парите да се ползват в чистотата. Ако не си плащат таксите, кучетата се вземат и отиват в приют. Ако пък нападнат човек, СОБСТВЕНИКЪТ В ЗАТВОРА И ОГРОМНА ГЛОБА, БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ.

А собственика на петте кане корсо, дето първите му думи бяха "Има ли умряло куче?", трябва да се остави да бъде разкъсан от кучета.

Всъщност най-добре освен кучетата да бъдат евтаназирани и някои кучкари. Не е нормално куче, което е убило бебе, после някакви изтрещели да разправят, че то не било агресивно и било едно много, ама много добро куче.

кога кучкарник ще си спазват закона - повод, почистване след кучето, кога? Само се оплакват, че са онеправдани, а ние ходим по "минирани" тротоари, а за тревните площи... не ми се говори.

Ама как така, те милите, добри кученца такива работи не правят! На ви сега, пада ви се, на всички истерясали собственици на тези гадини! Когато ръфаха чуждите хора, вие ги защитавахте и се кълняхте, че животните такива работи не правят, ако не са оставени гладни! Правят и още как, животни са това!

да застрелят всички тъпи копелета най-добре......кучето се учи от хората,не е от породата. И агресивни пудели има и пинчери има и те хапат. Със какъвто си се събрал със такъв си се еее... нали? Тъпите копелета са най-опасни...

Куче, посегне ли на човек трябва веднага да бъде приспано. Най-вече петте кучета дето разкъсаха човек. Оставят ли ги живи, ще разкъсат друг.

Взела куче от приют... Какво ли е преживял там, та да се озлоби...

Кучешка му работа какво е преживял. Станал е злобен агресивен пес за отстрел!

какво трябва да се случи още, за да се разбере, че има породи кучета, които са опасни и трябва да бъдат забранени. Ако не са забранени под специален надзор,контрол и специални разрешителни. Както се казва в една поговорка "на зла круша,зъл пърт".

За стотен път ще кажа - виновни са хората, а не кучето. За съжаление то вече е доведено до състояние, в което е безвъзвратно опасно и ще трябва да бъде приспано. Виновни са първите му собственици и не на последно място всички, от които зависи отглежданто на кучета да се регламентира строго. Всяка порода кучета носи от миналото или е натрупала при селекция определени качества. Така наречените "бойни" кучета са селекционирани с тази цел и много малко хора могат трайно да притъпят вродената им агресия, като с тях трябва да винаги да се борави като със заредено оръжие. Моето мнение е, че такива агресивин породи не са подходящи дори за полицията или армията и трябва да се направи опит чрез селекция характерът им да бъде омекотен или ако това е невъзможно тези породи да бъдат целенасочено редуцирани до няколко бройки, отглеждани при специални условя.

Кучето трябва или по-скоро е трябвало да бъде приспано - освен ако в приюта не работят пълни неграмотници. А всички виновни хора - наказани, вкл и да се отнема правото да имат друго куче (за кола може, за куче - не...) Но ще стане както винаги - кучето ще мине през приюта, екогъзовете ще го пуснат, никой няма да е наказан...

Да застрелят питбула веднага.

Ха ха ха! Как не ги е изял този дзвер! Винаги съм се чудел какви са тия дето за домашен любимец си вземат такива опасни кучета! Отговорът за мен е ясен - малоумници! Най страшното е че не си ги държат в къщи а ги пускат без поводи по градинки и улици!

Не може да се осинови животно. Това да не е дете? Приравняват псетата с деца, човеци?Малоумните кучкари съвсем изтрещяха. Тези от приюта защо не ликвидират опасните за хора екземпляри?! Това е престъпление! Усвояват едни пари и пробутват кучета убийци за добрички!

Значи според теб щом едно куче е изоставено или хванато в приют няма право на дом и обич от хора ли?

Рани куче да те лае, не ка ви е. Тези кучета не са за домашни любимци. Между другото винаги съм се чудел на късокосместите псета през зимата. На -20 какво ли правят. То верно, че не е много често, но все пак. Според мен тези породи не са за нашите географски дължини.

Как може тая да е толкова тъпа кифла. Как ще вземеш такъв дзвер, който вече е парасъл и не си го гледала, бе тъпанар. Кучето трябва да го гледаш от малко, за да свикне с тебе, бе идиот, особено когато е от агресивна порода и расте голямо, иначи си взимаш булонка, пинчер или улична котка. А тая го взима да плаши хората около себе си. Получила е каквото си е търсила. Като искаш голяма и агресивна порада куче, гледаш го от една мръвка, дори и тогава не е сигурно, че няма да ти сръфа задника по някое време.

Приютаджиите са за затвора, че вместо да усмъртят дзвера са го предложили за осиновяване, а тъпата нова собственичка да се надяваме, че е разбрала нещо.

Собственичката е изключително проста селска пръчка, помислила се за дама...

Колко тъпа и ПРОЗТА пача трябва да си за да си вземаш питбул от приют. Колкото и да я е нахапало кучето единствената гънка е прекалено права.

Кучкарските малоумия са безгранични.

Кучкарите са генитично обременени.При някои,кучето има повече сиво вещество от стопанина си.

Да осиновиш пораснал питбул е глупаво. Не е ясно, как е расъл, какви травми носи и как е обучаван.

Приютът не е приспал опасното куче, предлага го за осиновяване като добро. Я да видим сега кого ще защитят природозащитниците и кучкарите. Собственичката Кучето Приюта

Кучето, ще го дадат отново за осиновяване, защото не агресивно, виновна е стопанката че е направила някакво заплашително движение.

И какво колко пъти ще го дават докато го утрепат това куче колко човека трябва да изяде за да го утрепат не било агресивно за колко пъти ще го прбират в приюта без да го приключат приключете го опасно е

за каква вина говорим изобщо, аз го харесвам това куче, повече такива кучета трябва, да хапят стопаните си а не случайните минувачи хахахахаа :)

Човешката психика е извратен. Природата не селектира такива видове, като човека. Пълна забрана за отглеждане на опасни породи в България.

Те кучкарите са най-опасната порода.

Изобщо не ми пука за нахапаната мастия, която взела питбул да отглежда...Добре, че не са пострадали невинни хора. За кучкар не ми е жал. А и те все ни уверяват, че нападнатите и разкъсани хора сами са си виновни, защото не познавали психиката на звяра...Ей, я тая столична мастия, дето много познава психиката на питбула. Един кучкар по-малко, един социопат по-малко, един опасен помияр по-малко...

Не слагайте всички под един знаменател! Аз съм кучкарка от десетки години, сегашното ми куче е седмо по ред, но никога не съм гледала куче от такава и подобна порода. И аз искам да се забрани развъждането и отглеждането на някои породи - питбул, стафордширтериер, кане корсо, дого аржентино, ротвайлер и подобни. Някои от тези породи са специално селектирани за боеве. Трябва да има тест за стопанин и куче. За да гледаш куче, трябва да се образоваш - сега поне има откъде да прочетеш всичко за отглеждането му и да прецениш дали можеш да се справиш. Никой не го прави, всеки мисли, че може всичко.

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ ВСИЧКИ КУЧКАРИ СТЕ ПСИХОПАТИ! ПОГЛЕДНЕТЕ СЕ ПРЕЗ НАШИТЕ ОЧИ И СЕ ОСЪЗНАЙТЕ! ВСИЧКИ ДО ЕДИН СТЕ ПСИХАРИ, ВИЕ ОБИЧАТЕ КУЧЕТАТА ПОВЕЧЕ ОТ ХОРАТА!

За жалост, всички кучкари сте от една порода. Над мен, под мен и срещу мен отглеждат мастии в апартаментите си...Големи, едри кучета. Едното е немска овчарка, която едвам гледа и върви. Дъртият кучкар всеки ден я мъчи по стълбите от 4-тия етаж, без асансьор, по два пъти на ден да слиза за разходка и да се качва...Това ли ви е любовта към кучетата ? В нормална държава, това псе отдавна да е евтаназирано, само в Булгаристан го мъчат болни мозъци...Очаквам в скоро време да почнат да изкарват от панелените си катакомби крави и коне...Сбърканяците растат главоломно, психопатията и социопатията са смъртоносни диагнози, унищожават всичко човешко у хората и ги превръщат в опасни мастии.

Абе малоумници, колко жертви трябва да има , за да забраните определени породи, както е почти всички бели държави , където хората са отговорни и ценят човешкия живот и достойнство.

Явно кучетата са по-важни от нас, хората. Социопатията е направо зловеща...И като добавим циганите и мигрантите, направо да ти се отще да живееш в тая малоумна неолиберал-фашистка "демокрация"...в която човешкият живот на белите европейци, не струва нищо...

Как все с такива породи се случва? Някой да е чул например хъски да нападне човек? И те са големи и даже изглеждат като вълци, но са добри, дори лигави. Може да са щури и да правят бели, но не са агресивни

Агресивни са към по дребни породи и са изключително тъпи !

Тъп си ти

Дир защо триете.Дано ви влезе Питбул в офиса.

Защо не се приватизира общинският кучкарник в София?Например Явор Гечев и компания от "Четири лапи" го купят за един лев.Така ще докажат голямата си любов и загриженост за кучетата,а Общината ще спести стотици хиляди левове всяка година. Умна идея,а?

не се страхувайте от револвера! купете си го и си го носете!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Питбулът е забранена порода за отглеждане в Полша, Германия, Дания, Румъния, Норвегия. Разрешена е във Франция, Великобритания, Италия, Ирландия и Испания. Но има определени изисквания, за да може човек да вземе за домашно отглеждане на такова куче: да е над 16-годишна възраст, да премине специален обучитетелен курс. Абсолютно задължително е да бъдат разхождани изключително и само на къс повод и да се избягват обществените места. Бултериер Бултериерите са забранени в: Германия, Дания, Румъния. Позволени са при същите условия, като при питбулите в: Ирландия, Великобритания, Полша, Италия, Испания и Фрамция. Американски стафордширски териер/амстафът е забранена порода в Германия, Дания, Румъния. Позволена е при притежаване на лиценз в: Италия, Франция, Великобритания, Испания, Ирландия, Полша. Дого аржентино е забранено в Румъния. След специални курсове може да се гледа в Испания, Италия и Великобритания. Доберманът може да се вземе след специални курсове в Ирландия и Румъния. Ротвайлерът може да бъде взет само след изкарани курсове в Испания, Италия и Франция. Породата алабай е забранена в Дания. Акита ину е с особени условия за отглеждане в Испания и Ирландия. Тоса ину e забранена порода в Норвегия. Може да се отглежда след разрешение в Италия и Франция. В България не само няма диференциран социлно отговорен законодателен отговор (от властимащите) и професионален подход към проблема с кучетата, но няма стандарти за квалификация на професията треньор на кучета и техните стопани, няма и регистрирани и лицензирани кучешки обучители и техните школи, нито пък Българската киноложка федерация контролира професионалното развъждане и популяризиране на отговорното възпитание и отглеждане на кучета. А поне 95% от отглежданите домашни кучета са породоподобни, т.е.наследствените им гени не могат дори да гарантират характеристиките на поводение и са в резултат на случайни и "фермерски" търговско-размножителни скачки с цел печалба, т.е. не са отглежданим социализирани и възпитавани през първите най-важни месеци от живота им в благоприятна и отоговорна за тях среда, че да се очаква добро поведение и нормална комуникация на по-късен етап, когато попадат при собствениците им. И като се прибави и неумението, егото и комплексите на собствениците, малцина от които се самообучават от разни погрешни и опасни модели за подражание като фризьора Сизар Милан, то не са случайни трагичните последствия.

Да,ама в България си имаме баш кучкар.И нито закон или наредба без него няма да мине. Абе,яли ни кучетата...

като за кучка...

Хубав завършек на тази прохладна седмица!

Вече в България не е новина,че куче е нахапало човек.Новина ще е,ако човек ухапе куче. Тогава Явор Гечев и подобни,ще си съдерат гърлата от рев по телевизиите.

Значи в Бургас и Пловдив само я е причаквал, а чак в София я е нападнал? ;-) Интересен акцент в заглавието.

Супер нека пак да вземе куче ...